patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η Ουκρανία κλείνει τον Ρώσικο αγωγο Φ.Α προς κατ εντολή ΗΠΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ωρίων Αλεξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 11, 2022 4:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Ουκρανία κλείνει τον Ρώσικο αγωγο Φ.Α προς κατ εντολή ΗΠΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ TI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Στις 10 Μαΐου, η Ουκρανία ειδοποίησε την Gazprom ότι θα σταματήσει να λαμβάνει φυσικό αέριο για διέλευση μέσω του σταθμού μέτρησης αερίου Sohranovka από τις 7 π.μ. ώρα Μόσχας στις 11 Μαΐου.

Εκπρόσωποι του UGTS (ουκρανικός διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου) δήλωσαν ότι η Ουκρανία θα σταματήσει τη διέλευση φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω του σταθμού Sohranivka στην περιοχή Luhansk το πρωί της 11ης Μαΐου. Οι υπάλληλοι του UGTS της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι ο λόγος είναι οι συνθήκες ανωτέρας βίας, που καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του GMS και του συνοριακού σταθμού συμπίεσης Novopskov.

Μιλώντας για τον λόγο κήρυξης ανωτέρας βίας, η UGTS αναφέρεται στο γεγονός ότι η κατάσχεση της υποδομής διαμετακόμισης από τη Ρωσία οδήγησε σε αλλαγή των τρόπων λειτουργίας της, «συμπεριλαμβανομένων των μη εξουσιοδοτημένων αναλήψεων αερίου από τη ροή διαμετακόμισης», η οποία «απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια ολόκληρου του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου».

Έως και 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα διέρχονται από το Novopskov από τη Ρωσία στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο των προμηθειών. Ο χειριστής δήλωσε ότι δεν είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσει επιχειρησιακό και τεχνολογικό έλεγχο του Novopskov και άλλων σταθμών λόγω στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Προκειμένου να διατηρηθεί η διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσωρινής μεταφοράς μη διαθέσιμου δυναμικού από τη Sohranivka στη Suja GMS, η οποία βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από το Κίεβο.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Gazprom Sergey Kupriyanov, «η Εθνική Ανώνυμη Εταιρεία «Naftogaz of Ukraine» έλαβε ειδοποίηση ότι σε περίπτωση συνέχισης της παροχής φυσικού αερίου από τη ρωσική πλευρά στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου Sohranivka, οι όγκοι στην έξοδο πόντοι του ουκρανικού GMS θα μειωθούν.

Από την άποψη αυτή, η Gazprom δηλώνει ότι δεν έχει λάβει καμία επιβεβαίωση για τις συνθήκες ανωτέρας βίας και δεν βλέπει κανένα εμπόδιο για να συνεχίσει να εργάζεται όπως πριν.

Η «Gazprom» εκπληρώνει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της προς τους ευρωπαίους καταναλωτές, προμηθεύει φυσικό αέριο για διαμετακόμιση μετά τη σύμβαση και τη συμφωνία του φορέα εκμετάλλευσης και οι υπηρεσίες διαμετακόμισης έχουν εξοφληθεί πλήρως. Είναι τεχνολογικά αδύνατη η μεταφορά των όγκων στο σταθμό μέτρησης αερίου Suja με βάση το ρωσικό διάγραμμα ροής, η κατανομή των όγκων ορίζεται στη συμφωνία συνεργασίας της 30ης Δεκεμβρίου 2019 και το ουκρανικό μέρος το γνωρίζει πολύ καλά».

Σύμφωνα με τη σύμβαση διαμετακόμισης, η Gazprom παρείχε 65 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2020 και 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως το 2021-2024 (109 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως) στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Το 2021, ο όγκος των παραδόσεων ανήλθε σε 41,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική Naftogaz απείλησε την Gazprom να συνεχίσει να πληρώνει για τη μεταφορά φυσικού αερίου σε οποιαδήποτε απόφαση, παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να διακόψει τον εφοδιασμό.

Στις 27 Απριλίου, η Gazprom ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία αφού οι χώρες δεν είχαν πληρώσει για το καύσιμο σε ρούβλια. Στις 2 Μαΐου, το TASS ανέφερε ότι η Gazprom δεν είχε παραγγείλει την άντληση φυσικού αερίου μέσω της Πολωνίας μέσω του αγωγού Yamal-Europe το τρίτο τρίμηνο του 2022 και η δημοπρασία για την κράτηση πρόσθετης χωρητικότητας μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω των ουκρανικών σταθμών διανομής φυσικού αερίου Suja και Sohranovka για την ίδια περίοδο ήταν ακυρώθηκε.

Η απόφαση της Ουκρανίας να σταματήσει τη μετάβαση του φυσικού αερίου μέσω του GMS Sohranovka σχολιάστηκε από εκπροσώπους άλλων χωρών. Οι θέσεις για αυτό το θέμα αποδείχθηκαν διαφορετικές.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, σχολιάζοντας τη μείωση της διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη κατά σχεδόν ένα τρίτο από τον Ουκρανικό Διαχειριστή GTS, είπε: «Αυτό που ακούσαμε σήμερα τονίζει μόνο αυτό που γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να ανταποκριθούμε γρήγορα σε διαταραχές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας». Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ συνέχισε τονίζοντας ότι «Οι ΗΠΑ και χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη λάβει μέτρα, οι ΗΠΑ ανέλαβαν δράση τον περασμένο μήνα μέσω εκτελεστικού διατάγματος για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, ενεργειακών προϊόντων. Άλλες χώρες ακολούθησαν το παράδειγμά τους στις αποφάσεις τους».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Moldovagaz, Vadim Ceban, δήλωσε ότι η Μολδαβία δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από εκπροσώπους της Ουκρανίας και της Ρωσίας σχετικά με τον περιορισμό των προμηθειών φυσικού αερίου.

Ο Ρόμπερτ Φίκο, ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και του κόμματος «Πορεία – Σοσιαλδημοκρατία» στη Σλοβακία, αρνήθηκε να παραστεί σε ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα άκουγε κάποιον που λέει ψέματα κάθε μέρα. Σύμφωνα με τον Φίκο, ο Ζελένσκι «βλάπτει τα συμφέροντα της Σλοβακίας» απαιτώντας την αναστολή των προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία καθημερινά. Μαζί με τον Φίκο, αρκετοί Σλοβάκοι νομοθέτες αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου, αποκαλώντας την εκδήλωση «μασκέ».

Τα λόγια του Ζελένσκι στοίχισαν ακριβά στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, προκάλεσαν αυξήσεις τιμών στην αγορά φυσικού αερίου. Η τιμή spot του φυσικού αερίου με άμεση παράδοση στην Ευρώπη εκτινάχθηκε κατά 12,4%, από 980 δολάρια σε 1.100 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Η δήλωση του Κιέβου για διακοπή της παροχής φυσικού αερίου έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση της Gazprom. Γεγονός είναι ότι οι υπάρχουσες συμβάσεις και υποχρεώσεις εξακολουθούν να ισχύουν και τα μέρη θα πρέπει να τις εκπληρώσουν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, περίπου 10 ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν συμφωνήσει με τη Μόσχα να πληρώσουν σε ρούβλια, ενώ τέσσερις από αυτές έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια. Το αμερικανικό κατάστημα δεν κατονόμασε ποιες εταιρείες. Αυτό είναι κρίσιμο καθώς η Gazprom προειδοποίησε ότι η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, η οποία διέρχεται από την Πολωνία και τη Βουλγαρία, θα «μειωθεί αναλογικά», κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τις βιομηχανίες και τις οικονομίες της Ευρώπης σε πρωτοφανή επίπεδα.

Το 90 τοις εκατό της ζήτησης φυσικού αερίου της Βουλγαρίας εξυπηρετείται από τη Ρωσία, σχεδόν το σύνολο μέσω του αγωγού TurkStream που περνά κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία και στη συνέχεια στην ΕΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Αλεξάντερ Νικόλοφ: «Έχουμε εξασφαλίσει ποσότητες [φυσικού αερίου] για την αρκετά προβλέψιμη περίοδο. Εν τω μεταξύ, θα συζητήσουμε τις προμήθειες, τις διαδρομές μεταφοράς και περαιτέρω ποσότητες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Με το Interconnector Ελλάδας-Βουλγαρίας να αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο,και οι εισαγωγές φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου αναμένεται να εκτοξευθούν στα ύψη. Η Βουλγαρία θα αυξήσει επίσης τις προμήθειες LNG από την Ελλάδα και την Τουρκία με έναν ελληνικό αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας να επιβεβαιώνει ήδη ότι η Βουλγαρία έχει κλείσει ορισμένα φορτία LNG που θα παραδοθούν μέσω του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας στα ανοιχτά της Αθήνας.

Αυτό ωστόσο αποκαλύπτει την υποκρισία της φιλελεύθερης Δύσης καθώς καταγγέλλει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας ως μολυσμένες με ουκρανικό αίμα, αλλά δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τις αυξημένες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη δικτατορία του Αζερμπαϊτζάν που μόλις το 2020 ξεκίνησε μια εκστρατεία εθνοκάθαρσης των Αρμενίων από το Ναγκόρνο. Καραμπάχ.

Η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική της εκστρατεία κατά της Ουκρανίας μετά από οκτώ χρόνια αδυσώπητων εγκλημάτων πολέμου από το καθεστώς του Κιέβου κατά των αμάχων του Ντονμπάς και σχεδόν αμέσως βρέθηκε οικονομικά στο στόχαστρο της Δύσης. Ωστόσο, το Αζερμπαϊτζάν δεν γνώρισε τέτοια καταδίκη ή οικονομική στόχευση από τη Δύση παρά τη σκόπιμη διαγραφή αρμενικών πολιτιστικών χώρων , τον αποκεφαλισμό ηλικιωμένων πολιτών και την επιβολή ενός από τα πιο ρατσιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο.

Αυτό φυσικά καταδεικνύει την κραυγαλέα υποκρισία και τις αντιφάσεις της φιλελεύθερης Δύσης, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν υποκινούνται από κάποια φαρσική πίστη στην αντίθεση στον ανελευθερισμό και την τυραννία, όπως ισχυρίζονται στην περίπτωση της Ρωσίας, αλλά έχουν κίνητρο στην προσπάθεια να διατηρήσουν έναν κόσμο που να κυριαρχείται από τις ΗΠΑ. Το Αζερμπαϊτζάν, σε αντίθεση με τη Ρωσία, δεν αποτελεί απειλή για το παγκόσμιο σύστημα προς το παρων, και έτσι μπορεί να ξεφύγει από κάθε κριτική για το δικτατορικό ανελεύθερο σύστημα του, εκθέτοντας την τεράστια υποκρισία της Ε.Ε

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΗΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ.
ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ(ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ),ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ)ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΩΡΙΩΝΑ...
Επιστροφή στην κορυφή
Ραντισμένος κάργα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 11, 2022 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένας μυστηριώδης θάνατος ενός 7χρονου παιδιού σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών να δείχνουν ως αίτιο την νόσο των λεγεωνάριων, καθώς ακόμα είναι σε εξέλιξη η νεκροτομή.

Ο πατέρας του παιδιού συγκλονισμένος περιέγραψε την τραγωδία:
«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα των κλιματιστικών που έχουμε στο σπίτι μας»...
Οι γιατροί έδιναν μάχη επί δύο ώρες στα επείγοντα και κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουν στην ζωή.Αιμορραγούσε από την μύτη, το στόμα και κατέληξε.

Πέθανε απο το εμβόλιο και οι γιατροί του είπαν να βγάλει τα φίλτρα απο τα κλιματιστικά και να αποφεύγει να τα χρησιμοποιεί,και να είσαστε σίγουροι ότι αυτός ο πατέρας και τα κλιματιστικά θα κλείσει λόγω κλιματικής αλλαγής,και τις Κυριακές θα μείνει σπίτι και θα κάνει και την τέταρτη δόση ο ίδιος και πιθανόν τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.Το φαινόμενο δεν μπορω να το εξηγήσω ούτε να το ερμηνεύσω...σε άλλες εποχές ο πατέρας θα είχε αναστατώσει το νοσοκομείο,και πιθανόν να είχε μπουκάρει με καμιά καραμπίνα,αλλα και τα ΜΜΕ θα έβγαζαν στα μανταλάκια ολόκληρη την ιατρική πτέρυγα,και σίγουρα το υπουργείο θα διενεργούσε μια ένορκη διοικητική εξέταση για τα αίτια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας