patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Έρχεται Ανατροπή της Φίλο Δυτικής Κυβέρνησης του Κιεβου
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 26, 27, 28  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 13, 2022 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαμία αναφορά στον ιδρυτή του Κόκκινου στρατού Лев Дави́дович Тро́цкий(Λέων Τρότσκυ),και στην συνεισφορά του στην Ρωσική επανάσταση,και επίσης μιλά για τον μεγάλο Ιωσήφ Στάλιν,άρα σαν Γ.Γ. του ΚΚ της ΛΔΝ μάλλον αναζητά την παλιά Ρωσική γραφειοκρατία.Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 13, 2022 10:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άρχισαν τα όργανα ...

https://www.protothema.gr/world/article/1243085/adipoina-tis-rosias-sti-finlandia-kovei-apo-aurio-tin-parohi-ilektrikis-energeias/APP/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Πατερίτσας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 13, 2022 11:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι ρωσικές αρχές και ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να θυμούνται όχι μόνο εκείνους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, αλλά και όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία που κρατήθηκαν και καταπιέστηκαν από το καθεστώς του Κιέβου. Η Ρωσία πρέπει να δείξει και να αποδείξει ότι δεν εγκαταλείπει τους δικούς της ανθρώπους, λέει ο πρώην αξιωματικός ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλι Προζόροφ σε συνέντευξη του στις 21/04/2022 στο Ρώσικων συμφερόντων Ukraina.ru.



- Βασίλη, με ενδιαφέρει η γνώμη σου για την έναρξη ενός νέου σταδίου της ειδικής επιχείρησης. Τι μπορεί να περιμένει η Ουκρανία τώρα, τι απειλεί τις ουκρανικές αρχές και θα τις βοηθήσει η Δύση; Μπορούν οι παραδόσεις όπλων να σώσουν τουλάχιστον την ομάδα Donbass από την ήττα; Σε αυτή τη φάση, το κύριο πράγμα είναι ακριβώς η ήττα αυτού του ομίλου.

— Ίσως συμφωνώ μαζί σου. Αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου στρατιωτικό ειδικό, αλλά εδώ οι απαντήσεις προτείνονται από μόνες τους. Φυσικά, η ήττα στο Donbass είναι, ίσως, ο πρωταρχικός στόχος για εμάς. Ακόμη και μόνο για να προστατεύσουμε το Ντόνετσκ και την Γκορλόβκα, που ζουν σε αυτές τις συνθήκες εδώ και οκτώ χρόνια. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι πιο έτοιμες ουκρανικές μονάδες είναι συγκεντρωμένες στο Donbass σε αυτήν την ομάδα. Έχοντας τους νικήσει, έχουμε μια σοβαρή καμπή ακόμα και σε αυτόν τον πόλεμο.

Τι περιμένει την Ουκρανία μετά την κατάρρευση, η ήττα αυτής της ομάδας, για την οποία δεν έχω καμία αμφιβολία - νομίζω ότι θα υπάρξει μια ψυχολογική καμπή. Βλέπουμε τα πρώτα τέτοια λουλούδια στη Μαριούπολη, όταν η παράδοση δεν πήγε καν σε εκατοντάδες, αλλά σε χιλιάδες στρατιώτες. Επιπλέον, όχι οι πιο αδύναμες μονάδες - οι πεζοναύτες, οι συνοριοφύλακες. «Αζόφ» στο βαθμό που δεν θα τους αιχμαλωτίσει κανείς.

Νομίζω ότι οι ουκρανικές αρχές γνωρίζουν τι τους περιμένει στο Donbass. Αλλά, δεδομένου ότι είναι περισσότερο δημιουργοί εικόνας παρά στρατηγικοί και πολιτικοί επιστήμονες, δεν μπορούν να διατάξουν τα στρατεύματα να υποχωρήσουν για να μην πέσουν σε αυτό το καζάνι, επειδή οι αρχές του Κιέβου ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εικόνα τους, για τη βαθμολογία της δύναμής τους.

Και το να δώσεις εντολή απόσυρσης σημαίνει να υπονομεύεις τη βαθμολογία σου, να υπονομεύεις την εικόνα σου. Δηλαδή θα εκληφθεί στην κοινωνία ως ξεκάθαρη ήττα. Επομένως, θα κρατήσουν τα στρατεύματα μέχρι το τέλος, η γνώμη μου είναι αυτή - μέχρι να νικηθούν όλοι, όχι να καταστραφούν, προσπαθώντας να διαπραγματευτούν για τον εαυτό τους χρόνο. Θα δηλώσουν, θα καθησυχάσουν τον πληθυσμό της Ουκρανίας, θα πουν ότι όλα είναι καλά, τα στρατεύματά μας αντέχουν, νικάμε, τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να εξαντληθούν και θα τους οδηγήσουμε πίσω στα σύνορα της Ουκρανίας, και ακόμη πιο μακριά. Και έτσι, θα περιμένουν, τι εάν αλλάξει κάτι, τι εάν η Δύση καταφέρει να ασκήσει πίεση στη Ρωσία, τι εάν αλλάξει η συγκυρία κάποιων αγορών και η Ρωσία θα αναγκαστεί να υποχωρήσει.

Δηλαδή, απλώς θα ανταλλάξουν τις ζωές των στρατιωτών τους με τον χρόνο που κατέχουν την εξουσία. Δυστυχώς έτσι είναι. Δυστυχώς, οι απλοί άνθρωποι, τόσο Ουκρανοί όσο και Ρώσοι, και άλλοι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή θα το πληρώσουν με τη ζωή τους. Και λυπάμαι πολύ που οι μάχες θα διεξαχθούν σε εκείνες τις περιοχές που de facto και de jure είναι η γη μας, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, και μάλιστα ολόκληρη η ανατολή. Είναι κρίμα που θα καταστραφούν οι πόλεις μας και όχι αυτό που βρίσκεται πολύ δυτικά. Κάτι σαν αυτό που βλέπω από το χαμηλό μου καμπαναριό.

— Αναφέρατε τη μαζική παράδοση στη Μαριούπολη. Από όσο γνωρίζουμε, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της εδαφικής άμυνας και άλλων μονάδων βρίσκονται τώρα στην αιχμαλωσία του DPR. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι κρατούμενοι, πώς να τους φιλτράρουμε, πώς να διαχωρίσουμε τους ναζί από το απλό στρατιωτικό προσωπικό, όχι μόνο λόγω των τατουάζ, και τι να τους κάνουμε; Δεν μπορούν να ανταλλάσσονται όλοι, αλλά είναι όλο και περισσότεροι. Ούτε μπορείς να γυρίσεις πίσω. Τι να κάνετε με τον Viktor Medvedchuk; Για ποιον μπορεί να ανταλλάσσεται, για ποιον επιτρέπεται η ανταλλαγή και είναι απαραίτητο;

- Ας μιλήσουμε για αιχμαλώτους πολέμου. Όταν ήμουν στο τελευταίο επαγγελματικό μου ταξίδι εκεί, αυτή η διαδικασία είχε μόλις ξεκινήσει, και κατάφερα να πάρω μια μικρή επαφή με την οργάνωση αυτής της διαδικασίας όταν το 501ο τάγμα των Ουκρανών πεζοναυτών παραδόθηκε. Ήταν 270 άτομα εκεί. Μετά από αυτό, ένα κύμα πήγε (παράδοση. - Εκδ.). Μπορεί κανείς να καταλάβει σίγουρα αυτούς τους Ουκρανούς στρατιώτες, που έμειναν χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας, χωρίς πυρομαχικά, χωρίς φάρμακα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των παραδομένων θα αυξηθεί μόνο, ειδικά από τη Μαριούπολη.

Όσο για το πώς να τα φιλτράρω, πιστέψτε με, συνάντησα πώς λειτουργεί η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας, η εισαγγελία, ακόμη και η αστυνομία στη ΛΔΔ με κρατούμενους. Ο μηχανισμός έχει επεξεργαστεί αρκετά καλά - ακόμη και πριν από 70-80 χρόνια τα όργανά μας ήξεραν ξεκάθαρα πώς να λειτουργούν, τώρα μόλις έθεσαν αυτά τα εγχειρίδια. Η αρχική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προετοιμάζονται ορισμένα πρωτογενή έγγραφα για καθένα από αυτά και στη συνέχεια απλώς με κατ' αντιπαράθεση εξέταση όλων των ανθρώπων, όλων όσων συνελήφθησαν μαζί με αυτόν τον στρατιώτη, διευκρινίζονται τα χαρακτηριστικά στοιχεία για αυτόν, οι πεποιθήσεις του.

Επιπλέον, το όραμά μου είναι αυτό - ειλικρινείς υποστηρικτές των ναζιστικών ιδεών, ειλικρινείς ρωσσόφοβοι, υποστηρικτές του Μαϊντάν κ.λπ. - αυτοί είναι σίγουρα στη φυλακή, σε ποινική υπόθεση, σε ποινή. Κανείς στη ΛΔΚ δεν έχει καταργήσει τη θανατική ποινή, δεν υπάρχει μορατόριουμ.


Οι υπόλοιποι, που απλώς κινητοποιούνται ή βγήκαν με συμβόλαιο για να κερδίσουν χρήματα - υπολογίζεται και αυτό. Είναι απαραίτητο να δουλέψουμε μαζί τους, μέχρι το σημείο, δεν αρνούμαι μια τέτοια στιγμή, που, ίσως, ακόμη και να δημιουργηθούν στρατιωτικές μονάδες από αυτούς. Ίσως τους καλέσει να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις του DNR, ίσως της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αραιώστε τα με τακτικό στρατιωτικό προσωπικό. Μπορεί να ειπωθεί ότι τους δίνει την ευκαιρία να εξιλεώσουν την ενοχή τους με αίμα ενώπιον των δημοκρατιών του Ντονμπάς, ενώπιον των Ρώσων της Ουκρανίας.

Μια άλλη κατηγορία, νομίζω, μπορεί να ανταλλάσσεται. Για παράδειγμα, να ανταλλάξουμε αυτούς που θα δώσουν αργότερα στην Ουκρανία τα σωστά μηνύματα για εμάς, που θα πουν: «όχι, μας φέρθηκαν καλά, κανείς δεν μας βασάνισε και γενικά γιατί αυτός ο πόλεμος». Αυτά μπορούν επίσης να επιλεγούν και μπορούν να ανταλλάσσονται με τους στρατιώτες μας που συνελήφθησαν - για τους στρατιώτες της ΛΔΔ της Ρωσίας. Αφήστε τους πολίτες εκεί, στην Ουκρανία, να πουν την αλήθεια. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τίποτα, άλλωστε κανείς δεν τους βασανίζει στην αιχμαλωσία, δεν τους βγάζει τα νύχια και δεν τους πυροβολεί τα πόδια, όπως οι Ουκρανοί εθνικιστές.

Νομίζω ότι ναι, οι μηχανισμοί έχουν επεξεργαστεί και ήδη εφαρμόζονται. Είδα πώς λειτουργούν τα αρμόδια όργανα του DPR. Μου φαίνεται ότι λειτουργεί. Φυσικά, κανείς δεν έχει ακόμη υπολογίσει σε τέτοιο όγκο, γιατί ο αριθμός των κρατουμένων, σωστά είπατε, είναι απλώς εκτός κλίμακας.

Όσο για τον Medvedchuk . Μάλλον, τελικά, είναι απαραίτητο να το ανταλλάξουμε, απλώς με την αρχή ότι δεν εγκαταλείπουμε τους δικούς μας. Αλλά η ανταλλαγή του με Ουκρανούς στρατιώτες στη Μαριούπολη είναι ανοησία. Ας το αλλάξουμε ένα προς ένα, το πολύ ένα για δύο. Πρέπει να τραβηχτεί έξω. Τότε θα δούμε. Στην Ουκρανία, εκτός από τον Medvedchuk, εκτός από τους αιχμαλώτους πολέμου που αιχμαλωτίστηκαν ήδη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, υπάρχει πολύς κόσμος - φιλορώσοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες, πρέπει επίσης να αλλάξουν και να τραβηχτούν έξω.


- Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σαν αντισυνταγματάρχης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Πριν από λίγο καιρό ήμουν στο Kherson και, για να είμαι ειλικρινής, εντυπωσιάστηκα: η πόλη έμεινε ήρεμα. Δεν υπήρχαν ενεργές μάχες στην πόλη, ήρθε η ώρα να φύγουμε. Γιατί η εδαφική άμυνα, η αστυνομία, η ίδια SBU άφησαν ένα σωρό απόρρητα έγγραφα, έγγραφα για επίσημη χρήση, προσωπικά δεδομένα και μέλη των μονάδων και όσοι τους βοηθούν, και διάφορα επιχειρησιακά έγγραφα και άλλες σημαντικές πληροφορίες; Γιατί δεν οργανώθηκε η καταστροφή αυτών των εγγράφων; Άλλωστε υπήρχε χρόνος.

- Πρώτον, η πτώση του επαγγελματισμού σε όλες τις δομές και σε όλα τα επίπεδα. Όταν άρχισα να υπηρετώ, ο μηχανισμός για την εκκένωση είχε επεξεργαστεί, κάθε λεπτό ήταν όλα προγραμματισμένα, ποιος έπρεπε να κάνει τι. Τακτικές προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '90. Μετά το 2014, ειλικρινά έκλεισαν τα μάτια σε αυτό, πραγματοποίησαν τέτοια εκπαίδευση καθαρά σε χαρτί. Συν ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων που προφανώς δεν έλαμψαν από επαγγελματισμό -με βάση την αρχή της αφοσίωσης στη σημερινή κυβέρνηση. Μην αποκλείσετε τον παράγοντα ότι, αν και έφυγαν ήρεμα, έφυγαν ούτως ή άλλως πανικόβλητοι. Ο Kherson καταλήφθηκε αρκετά γρήγορα.

Ναι, είχαν λίγες μέρες να μαζευτούν. Αλλά κάθε υπάλληλος σκέφτηκε: ναι, ας το κάνει ο άλλος, ας καταστρέψει τα έγγραφα και θα μαζέψω τα πράγματά μου. Και - γρήγορα στο αυτοκίνητο το πιο πολύτιμο πράγμα, και κάπου στο Κίεβο ή το Krivoy Rog. Ως εκ τούτου, σύγχυση, συν πανικός, συν μια πτώση του επαγγελματισμού - όλα αυτά οδήγησαν στο γεγονός ότι παρέμειναν πολλά ενδιαφέροντα έγγραφα. Λοιπόν, αυτό είναι απλώς ένα συν για εμάς.

«Ωστόσο, ο εχθρός δεν πρέπει να υποτιμάται. θυμόμαστε την κατάσταση στο Μπερντιάνσκ, με βομβαρδισμούς, με μεγάλα πλοία αποβίβασης. Ακούμε ακόμα απειλές. Ο ίδιος ο Arestovich απειλεί ανοιχτά με τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Βλέπουμε τον βομβαρδισμό του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Υπάρχουν καθόλου κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία;

- Όταν βλέπουμε τα χτυπήματα - σίγουρα δεν είναι θέμα για μένα. Νομίζω ότι αυτό είναι θέμα μεγάλης στρατηγικής, μεγάλης πολιτικής, όχι τακτικής και επιχειρησιακής τέχνης. Υπάρχουν αυτά τα κέντρα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, μετά την απόσυρση των στρατευμάτων μας από την περιοχή του Κιέβου, πολλοί υπάλληλοι των κεντρικών εκτελεστικών αρχών επέστρεψαν στο Κίεβο. Συμπεριλαμβανομένων των ειδικών υπηρεσιών, και του Υπουργείου Άμυνας, και του Γραφείου του Προέδρου και της Γενικής Εισαγγελίας. Επέστρεψαν, πανηγυρίζουν ακόμη και τη νίκη, πιστεύουν ότι χάρη στις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακατέλαβαν το Κίεβο και την περιοχή του Τσερνίχιβ. Λοιπόν, ας το σκεφτούν. Σε αυτή την περίπτωση θα μας υποτιμήσουν.



Δεν ξέρω πόσο θετικό θα είναι αυτό στρατηγικά για εμάς, αν θα οδηγήσει στο γεγονός ότι αντί για έναν μεγάλο, μεγάλο εχθρό που μπορεί να νικηθεί, θα έχουμε πολλά μικρά, διάσπαρτα, άσχετα κέντρα επιρροής, το καθένα εκ των οποίων θα πρέπει να εγκατασταθούν, να υπολογιστούν και στη συνέχεια να εξαλειφθούν χωριστά. που θα λειτουργεί αυτόνομα. Θα είναι αρκετά δύσκολο. Ναι, δεν θα είναι ένας μόνο μηχανισμός, αλλά ξέρετε, όπως ένα σμήνος μελισσών - κάθε μέλισσα ξεχωριστά πρέπει να συνθλίβεται, δεν θα είναι δυνατό να καταστραφεί κανένα όργανο ελέγχου. Οπότε δεν ξέρω, ειλικρινά.

- Γιατί έδωσαν τέτοια λιχουδιά; Το 2014, θα μπορούσαν να έχουν περάσει από μια σχεδόν νικηφόρα πορεία, σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση. Γιατί το μετάνιωσες τότε;

— Γαργαλιστική ερώτηση. Συχνά αναρωτιέμαι. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι, πιθανώς, το 2014, η ρωσική οικονομία και οι υποδομές δεν ήταν έτοιμες για μια τέτοια πίεση δυνάμεων, μέσων, για μια τέτοια αντίθεση από τη Δύση. Θυμηθείτε, το 2014, όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις για την Κριμαία, μετά για την Boeing, τότε ο κόσμος ήταν πραγματικά σε πανικό. Και τώρα μπήκαν οι επόμενες κυρώσεις, άλλο πακέτο ... και από συνήθεια το κρύψαμε σε πακέτο με πακέτα. Κοιτάξτε πώς έχει αναπτυχθεί η βιομηχανία τροφίμων μας μέσα σε οκτώ χρόνια. Η επισιτιστική ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο. Η υποκατάσταση εισαγωγής, ό,τι και να πει κανείς, λειτουργεί. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από οκτώ χρόνια. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας λειτουργεί πλέον. Κοιτάξτε πόσο γρήγορα έκανε το δολάριο πίσω, πώς ενισχύθηκε το ρούβλι και όλα είναι εντάξει. Το 2014 αυτό δεν θα είχε συμβεί.

Ναι, στρατιωτικά θα ήταν ευκολότερο, αλλά στρατηγικά, οικονομικά, οικονομικά, η χώρα δεν θα είχε τραβήξει αυτή την επιχείρηση. Αν και, φυσικά, τα οκτώ χρόνια δεν ήταν μάταια, και, ειλικρινά, ακόμη κι εγώ εξεπλάγην πολύ, δεν περίμενα πόσο [βαθιά] διείσδυσαν αυτοί οι βάκιλοι του ναζισμού, του ουκρανικού εθνικισμού. Ούτε εγώ το περίμενα αυτό, αν και φαίνεται ότι [μόλις] έφυγα από εκεί πριν από τέσσερα χρόνια. Ακόμη και σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, και αυτό που είναι τώρα - ουρανός και γη. Με την έλευση του Zelensky , αυτές οι εθνικιστικές ιδέες εισήχθησαν στον εγκέφαλο σε μαζική κλίμακα. Αυτό είναι τρομακτικό. Καταλαβαίνω, μερικά χρόνια ακόμα, και θα είχαμε χάσει εντελώς τον πληθυσμό. Τώρα υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα.

- Μιλώντας για προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου... Τι με εξέπληξε στο Kherson. Εντάξει, αφίσες, όλα είναι βαμμένα σε κίτρινο και μπλε, αυτό είναι κατανοητό, αυτό, μάλλον, δεν θα εκπλήξει κανέναν. Αλλά τα σχολικά βιβλία στα σχολεία, αυτό που άκουσα όσο λειτουργούσε ακόμη το ουκρανικό ραδιόφωνο, αυτό που βλέπετε στην ουκρανική τηλεόραση είναι απλώς μια καταστροφή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αλληλεπιδράτε με νέους. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία απολύτως κριτική σκέψη, υπάρχει μια άποψη που έχει διαμορφωθεί αυτά τα οκτώ χρόνια. Υπάρχει μια εικόνα της Ρωσίας που έχει σχηματιστεί αυτά τα οκτώ χρόνια, και το βλέπουμε πολύ καλά στα ουκρανικά ψεμματα.

Τι γίνεται όμως με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου εδώ και οκτώ χρόνια;

- Πες μου, κατά τη γνώμη μου, ήταν στο Kherson που ήταν οι πρώτοι που έκλεισαν την ουκρανική τηλεόραση και άνοιξαν ρωσικά κανάλια; Κάπου διάβασα ότι οι άνθρωποι εκεί άρχισαν να βλέπουν καθαρά όταν αυτά τα ουκρανικά ζόμπι τα απενεργοποίησαν. Νομίζω ότι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων θα παίξει, δηλαδή, την τηλεόραση, το ραδιόφωνό μας, συν τις αναμφισβήτητες νίκες μας στο μέτωπο, και την κρίση, την κατάρρευση, την καταστροφή του ουκρανικού κράτους - όλα αυτά θα οδηγήσουν σε αυτό ... οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να ενωθούν με τους ισχυρούς.

Όταν δουν ότι κερδίζουμε, δεν θα σταματήσουμε, θα προχωρήσουμε - θα αλλάξουν. Ειδικά υπό την επιρροή της τηλεόρασης μας, που θα μεταφέρει την αλήθεια. Υπό την επιρροή των ανθρωπιστικών μας ενεργειών κάποιου είδους... Θα πάνε στο πλευρό μας, και θα σας πω ότι δεν θα υπάρχουν πλέον αφοσιωμένοι υποστηρικτές. Γιατί καθένας από αυτούς τους ανθρώπους θα προσπαθήσει να αποδείξει με τις πράξεις του, με τα δικά του λόγια, ότι τώρα υποστηρίζει ειλικρινά τη Ρωσία. Θα φαίνονται πιο Ρώσοι από τους περισσότερους Ρώσους. Θα παραδώσουν ενεργά όσους συμμετείχαν σε εγκλήματα πολέμου για οκτώ χρόνια, θα επανεκπαιδεύσουν τα παιδιά τους.

Υπάρχει και η εμπειρία της ίδιας φασιστικής Γερμανίας στα σαράντα, όταν οι πρώην λειτουργοί των ναζιστικών αρχών έγιναν αργότερα οι πιο ένθερμοι αντιναζί. Προσπάθησαν να μην εξιλεωθούν για τις ενοχές τους, αλλά να επανορθώσουν στα μάτια των νικητών. Νομίζω ότι θα γίνει. Θα ντυθεί. Μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορη διαδικασία όσο θα θέλαμε, αλλά θα είναι.

- Το ζήτημα της οργάνωσης της ζωής στα απελευθερωμένα εδάφη. Με τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, όλα είναι ξεκάθαρα - αυτή είναι η γη μας, αυτά είναι τα σώματά μας, εργαζόμαστε σύμφωνα με αυτούς τους νόμους. Τι γίνεται με το Zaporozhye, το Kherson, το Kharkiv και άλλες περιοχές. Υπάρχουν όλο και περισσότερα ερωτήματα. Σε ποιο νομικό τομέα να εργαστείτε; Μέχρι τώρα, η ζώνη του ρουβλίου δεν έχει εισαχθεί στα περισσότερα μέρη, οι στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις, για τις οποίες υπάρχει επείγουσα ανάγκη, δεν λειτουργούν. Πώς να μεταφέρετε αυτή την ιδέα και σε ποιον είναι απαραίτητο να τη μεταφέρετε, ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό; Πώς βλέπετε τον τρόπο ζωής στα απελευθερωμένα εδάφη;

- Δεν με ικανοποιούν πολλά πράγματα που συμβαίνουν εκεί, αλλά βρήκα την απάντηση για τον εαυτό μου. Ο Μπίσμαρκ είπε ότι οι Ρώσοι χρειάζονται πολύ χρόνο για να αξιοποιηθούν, αλλά προχωρούν γρήγορα. Δεν είχαμε ούτε δύο μήνες από την έναρξη της επέμβασης. Τα απελευθερωμένα εδάφη είναι ακόμη λιγότερα. Σε αυτό το διάστημα έχουν ήδη γίνει πολλά. Η απειλή του λιμού έχει παραμεριστεί και έχει καθιερωθεί κάποιο είδος πολιτικής πληροφόρησης. Δεν θα πω «καλά», αλλά μερικά από αυτά έχουν ήδη καθιερωθεί. Το ίδιο Διαδίκτυο οπτικών ινών από την Κριμαία τραβιέται στη Μελιτόπολη, στη Χερσώνα και στο Μπερντιάνσκ υπόσχονται να το κάνουν. Επιλύθηκε το πρόβλημα με τα καύσιμα. Ίσως στο εγγύς μέλλον να ξεκινήσουν οι εργασίες σποράς. Όλα γίνονται σιγά σιγά. Ναι, όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, αλλά η κίνηση συνεχίζεται.

Όσο για το έργο της ΥΠΑ και μια σειρά νομικών προβλημάτων, αυτό είναι ένα ερώτημα. Δεν είμαι καν έτοιμος να το απαντήσω, γιατί για τον εαυτό μου δεν έχω ιδέα πώς λειτουργεί η αστυνομία στη Μελιτόπολη, σύμφωνα με ποιους νόμους θα κρατά ένα άτομο που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Με ποιον ποινικό κώδικα θα χαρακτηριστούν οι πράξεις του; Δεν ξέρω. Νομίζω ότι όλα αυτά θα λυθούν. Θυμάστε τέλεια το 2014, όλο το DPR-LPR πέρασε από αυτό. Ναι, με προβλήματα, με αίμα, με πολλές παρεξηγήσεις, αλλά πέρασαν. Δηλαδή υπάρχει κάποια εμπειρία. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά σε αυτά τα (απελευθερωμένα. - Εκδ.) εδάφη.


— Πόσο δύσκολο είναι να επεκταθεί αυτή η εμπειρία του DPR-LPR στην υπόλοιπη Ουκρανία;

- Δύσκολο να πω. Νομίζω ότι κάποια εμπειρία θα γίνει δεκτή, χωρίς αμφιβολία. Ίσως ακόμη και το προσωπικό θα πάει εκεί. Γνωρίζω ότι υπάλληλοι από το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, από την αστυνομία βρίσκονται στην επικράτεια των περιοχών Zaporozhye και Kherson. Πόσο δύσκολο, δεν ξέρω. Καταλαβαίνω ότι η διαδικασία δεν είναι γρήγορη, Θεός φυλάξοι να τη βάλουμε σε κάποιο πλαίσιο τουλάχιστον πριν από το τέλος της χρονιάς. Νομίζω ότι το κύριο πρόβλημα εδώ θα είναι η επίλυση του θεμελιώδους ερωτήματος - τι θα συμβεί σε αυτά τα εδάφη; Θα είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Kherson και η Λαϊκή Δημοκρατία του Zaporozhye, θα είναι κάποιο μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ; θεωρητικοποιώ. Θα προσαρτηθεί αυτό το έδαφος στη Ρωσική Ομοσπονδία; Θα είναι μια ομοσπονδιακή διαίρεση της Νέας Ουκρανίας; Δεν γνωρίζω. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά δεν είμαι έτοιμος να δώσω προτίμηση σε κάτι.

Φυσικά, θα ήθελα αυτά τα εδάφη απλώς να συμπεριληφθούν στη Ρωσία, αλλά και εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ναι, για παράδειγμα, μπορούμε ήδη να δώσουμε μια χαρά για τη γνώμη της Δύσης - καλά, αυτό είναι όλο, πού μπορούμε να πάμε μετά, ποιες κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν εκεί; Υπάρχουν όμως καθαρά οικονομικά, νομικά, νομικά ζητήματα. Πολλές αποχρώσεις. Αλλά, από την άλλη, σκεφτείτε το, γιατί η ιστορία δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Δεν μπορεί κάθε γενιά να το δει αυτό. Ναι, με ιδρώτα, με αίμα, αλλά και πάλι θα νικήσουμε.

ΠΗΓΗ

https://ukraina.ru/interview/20220421/1033824118.html
Επιστροφή στην κορυφή
Ωρίων Αλεξ...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 15, 2022 11:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρακολουθησαμε χτες-για πρωτη φορα η αληθεια ειναι γιατι υπηρχε η αισθηση οτι θα γινουν ΝΑΤΟικα αισχη και δεν πεσαμε εξω-το πανηγυρακι που λεγεται Γιουροβιζιον,και μας θυμησε τις εκλογες στις ΗΠΑ.
Στο πρωτο μερος της ψηφοφοριας οι μουσικες επιτροπες με ζωντανη συνδεση απο την καθε χωρα και με παρουσιαστη εβγαζαν πρωτη χωρα το Ηνωμενο Βασιλειο μετα την Ισπανια και την Σουηδια και την Ουκρανια 7η-8η.Και φτανουμε στο δευτερο μερος της ψηφοφοριας που μας θυμισε την διαδικασια με την επιστολικη ψηφο στις ΗΠΑ που εστελναν ολες Μπαιντεν μεχρι να περασει τον Τραμπ χωρις ελεγχο για το ποιος ψηφιζε.Απλα εστελναν ψηφους απο παντου για να βγει πρωτος ο γεροανοιας.
Ετσι και εδω χτες μας εμφανισαν τις ψηφους του κοινου ολοκληρης της Ευρωπης-Μαζι βεβαια με τις γειτονικες
Αυστραλια,Ισραηλ,Τουρκια,Αζεροι,Αρμενοι κτλ-χωρις ελεγχο και ανακοινωσεις απο τις τοπικες οργανωσεις ομως.Το αποτελεσμα ηταν να εμφανισουν ξαφνικα οτι ολη η Ευρωπη ψηφισε Ουκρανια και Μολδαβια με αποτελεσμα απο την 8η θεση η Ουκρανια να βγει τελικα πρωτη,και η Μολδαβια απο την 20η να βγει τεταρτη αν θυμαμαι καλα.Απο φτηνο πανηγυρακι ξαφνικα εγινε η ΝΑΤΟβιζιον σε πολιτικο πανηγυρακι με σκοπιμοτητες.Και το ασχημο ηταν οτι ολες οι ομαδες στον χωρο πανηγυριζαν,καμια δεν διαμαρτυρηθηκε...
Και στο τελος οι ουκρανοι που τους νικησαν με το ετσι θελω οι νεοταξιτες δηλωσαν πανω στην σκηνη ειπαν το εξης:Σωστε την Ουκρανια,σωστε την μαριουπολη,σωστε το αζοφσταλ...που σημαινει οτι υπαρχει πολυ υλικο ακομη στα τουνελ!!!!
Στο πρωτο μερος που η ψηφοφορια ηταν ανοικτη ψηφισαν την Ουκρανια οι:
Ρουμανια,Μολδαβια,Λιθουανια,Εσθονια,Λετονια,Πολωνια,Σκοπια,,Αλβανια,ολα αυτα τα μικρα και αθλια προτεκτορατα και μετα καποιες αλλες χωρες με σαφως ελαχιστες ψηφους οπως η Γαλλια,Η.Β,Γερμανια κτλ.
Στην χωρα μας την ΝΑΤΟβιζιον παρουσιασε ο Καπουτζιδης και σε ενα σημειο της ζωντανης μεταδοσης λεει:Καποιος μου εστειλε ενα μνμ οτι ειμαι κακια αδερφη,θα ηθελα να πω οτι αδερφη ειμαι ναι αλλα ειμαι καλη,εξυπνη και ομορφη,και αυτα πρεπει να τα λεμε στον αερα και πανελλαδικα.
Πολλα τα μηνυματα χτες λοιπον,αλλα το βασικοτερο ηταν οτι η νικητρια χωρα συνηθιζεται να φιλοξενει την εκδηλωση της επομενης χρονιας...θα γινει αραγε αυτο το τσιρκο του χρονου στην Ρωσια;
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 15, 2022 1:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΦΑΣΗ 2η:

Ρωσικα στρατευματα και στρατευματα του LPR ολοκληρωσαν την επιχειρηση καταληψης του μεγαλυτερου χημικου εργοστασιου της Ουκρανιας το Zatya στο Rubizhne του οποιου το μηκος και το πλατος ειναι πολλα χιλιομετρα- αναλογο του azovstal-,και βρεθηκαν επισης σε μεγαλη κρυπτη αμερικανικα οπλα και στοιχεια για το ενοπλο προσωπικο που επιχειρουσε εκει.
Οι σημαιες της Ρωσιας,της Τσετσενιας και του Λουχανσκ υψωθηκαν πανω απο τις βιομηχανικες εγκαταστασεις του μεγαλυτερου χημικου εργοστασιου της Ευρωπης,το οποιο θα αποφερει πλεον δισεκατομμυρια (αφηνουμε ανοικτο το ειδος για ευνοητους λογους...)κερδη για τους Ρωσους.Το θετικο ειναι οτι το εργοστασιο ειναι αθικτο,και μαλιστα τα πρωτα στοιχεια αντληθηκαν απο την Ιρανικη τηλεοραση που παρουσιασε βιντεο με το εργοστασιο,αλλα και με αναφορα της για Ιρανους στρατιωτες να παρελαυνουν εκει!!!

Οσον αφορα το azovstal τα τελευταια νεα λενε οτι παραδοθηκαν ο στρατηγος των ΗΠΑ Ερικ Ολσον,ο Βρετανος συνταγματαρχης Τζον Μπειλι και 4 στρατιωτικοι εκπαιδευτες του ΝΑΤΟ

https://twitter.com/i/web/status/1525590685889581056

Το παραπανω βιντεο το αναπαραγαγει η Ιρανικη τηλεοραση απο τον προσωπικο λογαριασμο του ηγετη των Τσετσενων Καντιροφ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 15, 2022 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Υπόθεση ρουτίνας... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωρίων Αλεξ... έγραψε:
Παρακολουθησαμε χτες-για πρωτη φορα η αληθεια ειναι γιατι υπηρχε η αισθηση οτι θα γινουν ΝΑΤΟικα αισχη και δεν πεσαμε εξω-το πανηγυρακι που λεγεται Γιουροβιζιον,και μας θυμησε τις εκλογες στις ΗΠΑ.


Πραγματικά "εκλογές στις Η.Π.Α.":

Eurovision 2022: Γιατί άλλαξε η ψηφοφορία έξι χωρών - "Εμείς δεν δώσαμε 12άρι στην Ουκρανία"

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξομολογητής.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 20, 2022 6:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ

Η υποστήριξη του Θεού για έναν σκοπό είναι πάντα ένα σημαντικό πλεονέκτημα, και για όσο διάστημα υπάρχουν θρησκείες, ευτυχώς σκοτωνόμαστε ο ένας τον άλλον στο όνομα του Θεού. Η πολεμική προπαγάνδα πρέπει προφανώς να κάνει την κοινή γνώμη να πιστέψει ότι «ο Θεός είναι με το μέρος μας». ή, τουλάχιστον, οι εκκλησιαστικοί πρέπει να υποστηρίξουν τον πόλεμο κηρύσσοντάς τον «δίκαιο». Ας θυμηθούμε ότι ο καλός Άγιος Βερνάρδος (ο Γάλλος αββάς που ανακηρύξε την Β´ Σταυροφορία)παρότρυνε τους ιππότες του Χριστού να εργαστούν για τον Χριστό σκοτώνοντας απίστους.
« Έλαβα τα πράγματα», ήταν το σύνθημα που έδειχναν στις ζώνες τους οι Γερμανοί στρατιώτες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αυτό το σύνθημα απάντησε ο Άγγλος με το περίφημο «Ο Θεός σώζει τον Βασιλιά», ενώ ο Καρδινάλιος Προκαθήμενος του Βελγίου, Καρδινάλιος Μερσιέ, στην ποιμαντική του επιστολή «Patriotisme et endurance» (Patriotism and Endurance) δεν δίστασε να διακηρύξει ότι οι Βέλγοι στρατιώτες πεθαίνουν στον αγώνα κατά της Γερμανίας, λύτρωσαν τις ψυχές τους και εξασφάλισαν μια θέση στον παράδεισο.

Στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ενώ ορισμένοι Γάλλοι και Αμερικανοί επίσκοποι μίλησαν κατά της χρήσης βίας, άλλοι δικαιολόγησαν τον βομβαρδισμό. Έτσι, ο αρχιεπίσκοπος Jacques Delaporte του Cambrai, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Γαλλικής Επισκοπής, ενέκρινε στις σελίδες της Le Monde τις αεροπορικές επιδρομές ως ηθικά απαραίτητη ενέργεια, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Miloslav Vlik της Πράγας δικαιολόγησε την επέμβαση του ΝΑΤΟ βασιζόμενος στην δόγμα της Εκκλησίας: Η διεθνής κοινότητα όχι μόνο είναι εξουσιοδοτημένη, αλλά και υποχρεωμένη να αποτρέψει τη δολοφονία των Κοσοβάρων και να αποκαταστήσει το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τέτοιες θέσεις νομιμοποιούσαν προφανώς την «κανονικότητα» της χρήσης βίας κατά της Γιουγκοσλαβίας στα μάτια της δυτικής κοινής γνώμης.

Ετσι και τωρα οι σημερινοί θρησκευτικοί ηγέτες τάσονται κατά του πολέμου στην Ουκρανία και κατά της Ρωσίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τοποθετήθηκε, εκ νέου,: Οι Ρώσοι, κακώς, κάκιστα, εισέβαλαν στην Ουκρανία. Μπορεί να είχαν οποιεσδήποτε φοβίες για το μέλλον, για το ΝΑΤΟ, αλλά δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη απειλή ή επέμβασις από μέρους της Ουκρανίας, ώστε να ωθήσει τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας εις το να πάρει τα όπλα και να επιτεθεί σε αμάχους, σε αθώους ανθρώπους, σε παιδιά, να καταστρέψει σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα, εκκλησίες.
«Είθε να υπάρξει ειρήνη για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται από τη βία και την καταστροφή του σκληρού και παράλογου πολέμου στον οποίο παρασύρθηκε»...είπε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος και αποκαλέσε την εισβολή «ιεροσυλία» !!!
Άφεση αμαρτιών στο ΝΑΤΟ...
Επιστροφή στην κορυφή
Γ.Κ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 21, 2022 12:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά την ήττα του ουκρανικου στρατου(UAF) στο Donbass, το βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας είναι «ανυπεράσπιστα».

Η ήττα των οχυρωμένων ουκρανικών δυνάμεων( UAF)στο Donbass θα αφήσει το «βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας ανυπεράσπιστο», μαντεύουν πλέον οι αναλυτές του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η οργάνωση της άμυνας για αυτήν την εξέλιξη άρχισε να σχεδιάζεται μόλις τώρα,γιατι θεωρούσαν ότι η Μαριούπολη θα κρατούσε ακόμα δύο μήνες,τόσους όσους χρειάζονταν οι ΗΠΑ...

Η ανάλυση που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τους στρατηγούς και τους δυτικούς συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας καταδεικνύει ότι σε αυτό το σενάριο, οι δυνάμεις για την άμυνα του κέντρου και του βορρά δεν θα παραμένουν πλέον στον ουκρανικό στρατό.η θα αυτομολήσουν ή θα τραπούν σε φυγή.Η «τρύπα στην άμυνα» θα εξαπλωθεί από το Ντνεπροπετρόβσκ μέχρι το Κίεβο.Και αν υπολογίσουμε ότι στην Οδυσσό υπάρχουν μερικές χιλιάδες Εβραίοι που διαχειρίζονται το εμπόριο χρόνια τώρα θεωρούμε ότι η Οδησσός με την βοήθεια τους θα πέσει αναίμακτα...
Η κατάσταση στις περιοχές Zaporozhia και Nikolaev θα είναι λίγο καλύτερη για τους Ουκρανούς: υπάρχουν ακόμα μερικές εφεδρείες εκεί, ωστόσο, ήδη τώρα τα στρατεύματα υφίστανται μεγάλες απώλειες από τα συνεχή χτυπήματα της Ρωσίας.

Αυτο που δεν υπολόγισαν σωστά οι δυτικοί μαζί με τους Ουκρανούς επιτελείς είναι ότι από την πρώτη μέρα υπάρχουν διαρροές πληροφοριών από Ουκρανους στρατιωτικούς ακόμα και απο τους περίφημους VIP-ξένους πολεμιστές μισθοφόρους, όλα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τη συνεργασία του Κιέβου με την «λεγεώνα των ξένων»,που είναι τόσο αναγκαία για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τα όπλα που προμηθεύει το ΝΑΤΟ και έχουν κολλήσει στα δυτικά της χώρας εν αναμονή ενός ακόμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας από τη Ρωσία στις αποθήκες τους!!!
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 23, 2022 3:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρωσικό ΚΚ απαντάει στο ΚΚΕ

http://www.konstantakopoulos.gr/20605/%cf%84%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ba%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%b3
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 24, 2022 7:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ: Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Οι Ρώσοι οδεύουν προς μια ολική απόρριψη του «διεθνούς συστήματος» και των θεσμών που δημιουργήθηκαν και κυριαρχούνται από τη Δύση, κυρίως για να ιεραρχήσουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος των άλλων.

Μια τολμηρή, καθυστερημένη κίνηση -- και ιστορική.

Χωρίς αμφιβολία, η Κίνα και ο υπόλοιπος παγκόσμιος Νότος θα παρακολουθούν στενά.

Από το κανάλι Eurasian and Multipolarity (στο Telegram):

Τολστόι: ούτε ο κόσμος ούτε η Ρωσία θα είναι το ίδιο

«Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Πιοτρ Τολστόι είπε στα κοινωνικά δίκτυα ότι οι βουλευτές της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου θα επανεξετάσουν σύντομα έναν μεγάλο αριθμό διεθνών συμφωνιών.

«Στο εγγύς μέλλον, θα αναθεωρήσουμε περισσότερες από 1.300 διεθνείς συμφωνίες που επικυρώθηκαν από το Κοινοβούλιο και θα αποσυρθούμε από αυτές που μας βλάπτουν ανοιχτά ή απλώς δεν μας ωφελούν», έγραψε.

«Ο Τολστόι τόνισε επίσης ότι η Ρωσία θα διατηρήσει τη συμμετοχή της μόνο σε εκείνους τους διεθνείς οργανισμούς όπου η φωνή της χώρας μας ακούγεται ισότιμα ​​με τους υπόλοιπους.

«Ούτε ο κόσμος, ούτε η Ρωσία, συγκεκριμένα, δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Και δεν πρόκειται μόνο για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων καταρρέει, η ζωή αλλάζει και αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη», έγραψε.

«Νωρίτερα, ο Τολστόι είπε ότι ο ουκρανικός στρατός πρέπει να καταθέσει τα όπλα, καθώς η χώρα για την οποία κινδυνεύουν δεν θα παραμείνει σύντομα στην παλιά της μορφή
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 24, 2022 11:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα ένα πέφτουν τα Ουκρανικά καστρα

https://warnews247.gr/nychta-efialtis-oi-rosoi-bikan-stin-avdiika-lionoun-to-frourio-ton-oukranon-rosiki-proelasi-pros-bakhmut-soledar/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 25, 2022 3:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Ο πολιτισμός δεν θα επιβιώσει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρέπει να νικήσουμε τον Πούτιν το συντομότερο δυνατό για να σώσουμε τον πολιτισμό μας», ειπε σήμερα κλείνοντας την ομιλία του ο Σόρος κατά τη διάρκεια δείπνου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγετε στο Νταβός της Ελβετίας...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 25, 2022 3:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

" Η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί πάση θυσία και η Δύση πρέπει να ελέγξει τους πόρους και το μέλλον της Ρωσίας."
Σόρος κατα την ομιλία του στο Παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός.
Εχουν τρελαθεί οι νεοταξίτες γιατί δεν τους βγαίνει η Ουκρανία,και έχω την αίσθηση ότι με το πέρας του φόρουμ θα δοθούν στους υποτελέις ηγέτες βλ Κούλη κτλ,σκληρές εντολές για το μέλλον των λαών...τις οποίες θα δούμε και άμεσα να προσπαθούν να τις υλοποιήσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Μητέρα Τερέζα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2022 7:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Αποζημιώσεις από τη Ρωσία θα ζητήσει ο Ρινάτ Αχμέτοφ
Στα 17 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος των καταστροφών στα δύο εργοστάσια χάλυβα του Ουκρανού ολιγάρχη.



Αγωγή κατά της Ρωσίας προτίθεται να καταθέσει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, ο δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ, ζητώντας το ποσό των 17-20 δισεκ. δολαρίων ως αποζημίωση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί στις μονάδες της χαλυβουργίας του «Αζοφστάλ», στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης.

Η χαλυβουργία «Αζοφαστάλ» υπέστη σοβαρές ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αφού το τεράστιο εργοστάσιο έγινε το τελευταίο οχυρό αντίστασης στη νότια αυτή πόλη-λιμάνι. Η μονάδα χάλυβα και σιδήρου «Ιλίτς», που ανήκει επίσης στον Αχμέτοφ, υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στην Μαριούπολη.

Αποζημιώσεις
«Θα καταθέσουμε οριστικά αγωγή κατά της Ρωσίας και θα ζητήσουμε τις δέουσες αποζημιώσεις για όλες τις ζημίες και τις απώλειες των επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ουκρανίας Metinvest, σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο mrpl.city.

Ερωτηθείς πόσα χρήματα έχει χάσει η Metinvest από τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε «Αζοφστάλ» και «Ιλίτς», ο Αχμέτοφ είπε ότι «το κόστος αντικατάστασης … λόγω της ρωσικής επιθετικότητας κυμαίνεται από 17 έως 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί στην αγωγή που θα κατατεθεί κατά της Ρωσίας».

Ο δισεκατομμυριούχος Αχμέτοφ είχε ήδη δει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία να συντρίβεται πριν από τον πόλεμο λόγω των μαχών στα ανατολικά της Ουκρανίας που γίνονταν επί οκτώ χρόνια, αφού οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν τμήματα του εδάφους εκεί.

Μετά την εισβολή
Από την 24η Φεβρουαρίου, από τότε δηλαδή που έγινε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Metinvest είχε ανακοινώσει ότι δεν θα είναι σε θέση να καλύπτει τα συμβόλαια των προμηθειών της.

Ενώ ο χρηματοοικονομικός και βιομηχανικός όμιλος SCM Group του Αχμέτοφ εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις, ο ιδιωτικός του παραγωγός ενέργειας DTEK έχει αναδιαρθρώσει το χαρτοφυλάκιο χρέους του, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Αχμέτοφ δήλωσε ότι παραμένει στην Ουκρανία από τότε που άρχισε ο πόλεμος με την Ρωσία, προσθέτοντας «πιστεύουμε στην χώρα μας και πιστεύουμε στη νίκη μας».

Καποιος να πει στον Ουκρανό ολιγάρχη ότι το Αζοφστάλ αλλά και η Μαριούπολη είναι πλέον Ρωσικών συμφερόντων και περιοχή,και δεν μπορει πιά να ανήκει σε Ουκρανό ολιγάρχη!!!!
Αν θέλει να ζητήσει αποζημίωση για κάτι που δεν του ανήκει πιά,να απευθυνθεί στον Ελληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη που βρήκε την φόρμουλα να ξαναχτίσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης όπως είχε πρόσφατα ανακοινώσει...

ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΟΣΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΤΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 26, 2022 8:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάθε μέρα τετοια...

https://www.pronews.gr/oikonomia/i-rosia-katasxese-1232-ekatommyria-dolaria-apo-to-logariasmo-tis-google/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 26, 27, 28  Επόμενη
Σελίδα 10 από 28

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας