patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΗΠΑ: Απεργίες σε 16 νοσοκομεία για αυξήσεις σε μισθούς

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 13, 2022 12:25 am    Θέμα δημοσίευσης: ΗΠΑ: Απεργίες σε 16 νοσοκομεία για αυξήσεις σε μισθούς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΗΠΑ: Απεργίες σε 16 νοσοκομεία για αυξήσεις σε μισθούς και προσωπικό
Περίπου 15.000 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζονται σε 16 νοσοκομεία στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, στη βόρεια Αμερική (ΗΠΑ) ξεκίνησαν σήμερα τριήμερες απεργίες ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη απεργία των νοσηλευτών του ιδιωτικού τομέα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Ένωση Νοσηλευτών της Μινεσότα (MNA), η οποία οργανώνει την κινητοποίηση. Κρατώντας πανό που έγραφαν “Οι ασθενείς πάνω από το κέρδος” ομάδες νοσηλευτών συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί για να διαδηλώσουν μπροστά από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που ανάρτησε η MNA.
Εκπρόσωπος της Ένωσης επιβεβαίωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα και πρόκειται να συνεχιστούν ως την Πέμπτη στις 07:00 το πρωί. Τα νοσοκομεία σκοπεύουν να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, αν και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα.
Το North Memorial Hospital, στο Ρόμπινσντεϊλ, ανέφερε στον ιστότοπό του ότι ενδέχεται να “προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις στην παροχή μη επειγόντων υπηρεσιών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει επαρκές προσωπικό ώστε να συνεχιστεί η ασφαλής λειτουργία (του νοσοκομείου) στη διάρκεια της απεργίας”, αλλά τόνισε ότι θα τηρήσει τα ραντεβού και τις προγραμματισμένες επεμβάσεις.
Νοσηλευτές και διοίκηση διαπραγματεύονται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας. “Αυτή τη στιγμή στη Μινεσότα οι νοσηλευτές είναι φορτωμένοι με υπερβολική δουλεία, τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη προσωπικού και οι ασθενείς χρεώνονται υπερβολικά”, κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η ΜΝΑ.
Το συνδικάτο αναφέρει ότι αναζητεί λύσεις στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, την ώρα που η διοίκηση των νοσοκομείων επιθυμεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο μισθολογικό.
Ομάδα που εκπροσωπεί τα νοσοκομεία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι πρότεινε μισθολογικές αυξήσεις 10% με 12% σε διάστημα τριών ετών, ενώ οι νοσηλευτές ζητούν 27% με 30%.

https://www.enikonomia.gr/international/ipa-apergies-se-16-nosokomeia-gia-afxis/407510/
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 14, 2022 11:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
ΗΠΑ: Απεργίες σε 16 νοσοκομεία για αυξήσεις σε μισθούς και προσωπικό
Περίπου 15.000 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζονται σε 16 νοσοκομεία στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, στη βόρεια Αμερική (ΗΠΑ) ξεκίνησαν σήμερα τριήμερες απεργίες ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η οιανδήποτε απεργία στις ΗΠΑ είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.Και αυτό διότι η Αμερική είναι η κατεξοχήν χώρα λαθρομεταναστών.Και γιαυτό τον λόγο παρότι στην αμερική αποτελείτε από την μεγαλύτερη εργατική τάξη στον κόσμο δεν κατάφερε να δημιουργήσει δικά της ανεξάρτητα συνδικάτα από την εργοδοσία και πολύ περισσότερο δικό της εργατικό και κομμουνιστικό κόμμα.
Επομένως για να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην αμερική να κάνουν απεργία δείχνει την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει όλοι οι εργαζόμενοι όλων των αποχρώσεων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας