patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Διατήρηση του εδάφους, χάσιμο του πολέμου

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 26, 2022 2:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Διατήρηση του εδάφους, χάσιμο του πολέμου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διατήρηση του εδάφους, χάσιμο του πολέμου

Του Ντάγκλας Μακγκρέγκορ*

πηγή: https://www.theamericanconservative.com/holding-ground-losing-war/

Στα τέλη του 1942, όταν η Βέρμαχτ δεν μπορούσε να προχωρήσει ανατολικότερα, ο Χίτλερ έστρεψε τις γερμανικές χερσαίες δυνάμεις από μια στρατηγική «προσανατολισμένη στην εχθρική δύναμη» σε μια στρατηγική «διατήρησης εδάφους». Ο Χίτλερ απαίτησε από τον στρατό του να υπερασπιστεί τεράστια, σε μεγάλο βαθμό άδεια και άνευ σημασίας τμήματα της σοβιετικής επικράτειας.

Η «διατήρηση του εδάφους» όχι μόνο στέρησε από τον γερμανικό στρατό την ικανότητά του να επιλέγει τις κινήσεις του και, πάνω απ' όλα, να ξεπεράσει τον αργό, μεθοδικό σοβιετικό αντίπαλο. ¿θησε επίσης τη γερμανική επιμελητεία σε οριακό σημείο. Όταν συνδυάστηκε με ατελείωτες αντεπιθέσεις για την ανακατάληψη άχρηστου εδάφους, η Βέρμαχτ καταδικάστηκε σε αργή, συντριπτική καταστροφή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, (πιθανώς με τη συμβουλή των στρατιωτικών του συμβούλων των ΗΠΑ και της Βρετανίας), έχει επίσης υιοθετήσει μια στρατηγική διατήρησης εδάφους στην Ανατολική Ουκρανία. Οι ουκρανικές δυνάμεις ακινητοποιήθηκαν εντός αστικών περιοχών και προετοίμασαν άμυνες. Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις μετέτρεψαν τα αστικά κέντρα σε οχυρώσεις για αυτό που έγινε «τελευταία άμυνα». Απαγορεύτηκαν οι λογικές αποσύρσεις από πόλεις όπως η Μαριούπολη που θα μπορούσαν να είχαν σώσει πολλά από τα καλύτερα στρατεύματα της Ουκρανίας. Οι ρωσικές δυνάμεις απάντησαν απομονώνοντας και συντρίβοντας μεθοδικά τους αμυνόμενους που δεν είχαν δυνατότητα ούτε διαφυγής ούτε διάσωσης από άλλες ουκρανικές δυνάμεις.

Η αποφασιστικότητα της Μόσχας να καταστρέψει τις ουκρανικές δυνάμεις με το λιγότερο κόστος για τις ζωές των Ρώσων επικράτησε. Οι απώλειες της Ουκρανίας ήταν βαρύτερες από τις ομολογούμενες από την πρώτη στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά τώρα, χάρη στην πρόσφατη αποτυχία των ουκρανικών αντεπιθέσεων στην περιοχή Χερσώνα, έχουν φτάσει σε φρικτά επίπεδα που είναι αδύνατο να κρυφτούν. Τα ποσοστά απωλειών έχουν φτάσει τους 20.000 νεκρούς ή τραυματίες το μήνα.

Παρά την προσθήκη 126 οβιδοβόλων, 800.000 βλημάτων πυροβολικού και HIMARS (πυροβολικό πυραύλων των ΗΠΑ), μήνες σκληρών μαχών διαβρώνουν τα θεμέλια της χερσαίας δύναμης της Ουκρανίας. Ενόψει αυτής της καταστροφής, ο Ζελένσκι συνεχίζει να διατάζει αντεπιθέσεις για να ανακτήσει εδάφη ως μέσο για να αποδείξει ότι η στρατηγική θέση της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας δεν είναι τόσο απελπιστική όσο φαίνεται.

Η πρόσφατη προέλαση της Ουκρανίας προς την πόλη Ιζιούμ, που συνδέει το Νττόνμπας με το Χάρκοβο, φαινόταν σαν δώρο για το Κίεβο. Οι δορυφορικές συστοιχίες των ΗΠΑ αναμφίβολα έδωσαν στους Ουκρανούς μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο της περιοχής που έδειχνε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δυτικά του Ιζιούμ αριθμούσαν λιγότερους από 2.000 ελαφρούς στρατιώτες (το ισοδύναμο της παραστρατιωτικής αστυνομίας, π.χ. ΜΑΤ και αερομεταφερόμενου πεζικού).

Η ρωσική διοίκηση επέλεξε να αποσύρει τη μικρή της δύναμη από την περιοχή που είναι περίπου το 1 τοις εκατό του πρώην ουκρανικού εδάφους που επί του παρόντος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Ωστόσο, το τίμημα για τη νίκη της προπαγάνδας του Κιέβου ήταν υψηλό - ανάλογα με την πηγή, εκτιμάται ότι 5.000 έως 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μια επίπεδη, ανοιχτή περιοχή που το ρωσικό πυροβολικό, οι ρουκέτες και οι αεροπορικές επιδρομές μετέτρεψαν σε πεδίο θανάτου.

Δεδομένης της αδυναμίας της Ουάσιγκτον να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με την ήττα των ρωσικών όπλων, φαίνεται βέβαιο ότι οι κυβερνώντες κύκλοι θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν τα ερείπια του ουκρανικού κράτους σε μια ανοιχτή πληγή στην πλευρά της Ρωσίας που δεν θα επουλωθεί ποτέ. Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση ήταν εξαρχής ότι η Ρωσία έχει τους πόρους για να κλιμακώσει δραματικά τις μάχες και να τερματίσει τις μάχες στην Ουκρανία με πολύ σκληρούς όρους. Η κλιμάκωση είναι τώρα σε εξέλιξη.

Σε μια δημόσια δήλωση που δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική κινητοποίηση 300.000 εφέδρων. Πολλοί από αυτούς τους άνδρες θα αντικαταστήσουν τις τακτικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού σε άλλα μέρη της Ρωσίας και θα τις αφήσουν ελεύθερες για επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Άλλοι έφεδροι θα αυξήσουν τις ρωσικές μονάδες που έχουν ήδη δεσμευτεί στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον πάντα παρερμήνευε την ετοιμότητα του Πούτιν να διαπραγματευτεί και να περιορίσει το εύρος και την καταστροφικότητα της εκστρατείας στην Ουκρανία ως ένδειξη αδυναμίας, όταν ήταν σαφές ότι οι στόχοι του Πούτιν περιορίζονταν πάντα στην εξάλειψη της απειλής του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία στην Ανατολική Ουκρανία. Η στρατηγική της Ουάσιγκτον να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση για να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-35 στη Γερμανία —μαζί με μεγάλους αριθμούς πυραύλων, ρουκετών και ραντάρ σε συμμαχικές κυβερνήσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης— έχει τώρα γίνει μπούμερανγκ.

Το αμυντικό κατεστημένο έχει μακρά ιστορία επιτυχίας στον κατευνασμό των Αμερικανών ψηφοφόρων με ανούσια κλισέ. Καθώς συνθήκες ευνοϊκές για τη Μόσχα αναπτύσσονται στην Ανατολική Ουκρανία και η θέση της Ρωσίας στον κόσμο ενισχύεται, η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει μια σκληρή επιλογή: Να μιλήσει για την επιτυχή «υποβάθμιση της ρωσικής ισχύος» στην Ουκρανία και να περιορίσει τις ενέργειές της. Ή να ρισκάρουμε έναν περιφερειακό πόλεμο με τη Ρωσία που θα βάλει φωτιά στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη, ωστόσο, ο πόλεμος της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα είναι κάτι περισσότερο από ένα δυσάρεστο θέμα. Η οικονομία της Γερμανίας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Οι γερμανικές βιομηχανίες και τα νοικοκυριά λιμοκτονούν για ενέργεια που ακριβαίνει κάθε εβδομάδα. Οι Αμερικανοί επενδυτές ανησυχούν επειδή τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας είναι συχνά ο προάγγελος των δύσκολων οικονομικών συγκυριών στις Η.Π.Α.

Ακόμη χειρότερα, η κοινωνική συνοχή στα ευρωπαϊκά κράτη, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία, είναι εύθραυστη. Η αστυνομία του Βερολίνου φέρεται να καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις ταραχές και τις λεηλασίες κατά τους χειμερινούς μήνες, εάν το ενεργειακό δίκτυο της «πολυπολιτισμικής» πόλης καταρρεύσει. Η δυσαρέσκεια αυξάνεται, καθιστώντας αρκετά πιστευτό το ενδεχόμενο οι κυβερνήσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία να ακολουθήσουν τον δρόμο των ομολόγων τους στη Στοκχόλμη και τη Ρώμη, οι οποίοι έχασαν ή θα χάσουν την εξουσία από κεντροδεξιούς συνασπισμούς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κίεβο συνεχίζει να κάνει το χατήρι της Μόσχας ανασκολοπίζοντας τα τελευταία αποθέματα ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας πάνω στη ρωσική άμυνα. Η Ουάσιγκτον, επιμένει ο Πρόεδρος Μπάιντεν, θα στηρίξει την Ουκρανία «όσο χρειαστεί». Αλλά εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να αποστραγγίζει το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου της Αμερικής και να μεταφέρει αμερικανικά πολεμικά αποθέματα στην Ουκρανία, η ικανότητα προστασίας και εφοδιασμού των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρεθεί σε αντίθεση με την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ελέγχει ήδη το έδαφος που παράγει το 95 τοις εκατό του ουκρανικού ΑΕΠ. Δεν έχει ανάγκη να πιέσει πιο δυτικά. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, φαίνεται βέβαιο ότι η Μόσχα θα ολοκληρώσει το έργο της στο Ντονμπάς και, στη συνέχεια, θα στρέψει την προσοχή της στην κατάληψη της Οδησσού, μιας ρωσικής πόλης που είδε τρομερές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις εναντίον Ρώσων πολιτών το 2014.

Η Μόσχα δεν βιάζεται. Οι Ρώσοι από παράδοση είναι απόλυτα μεθοδικοί στην επίτευξη των στόχων τους. Οι ουκρανικές δυνάμεις αιμορραγούν μέχρι θανάτου στη μία αντεπίθεση μετά την άλλη. Γιατί να βιαστεί; Η Μόσχα μπορεί να κάνει υπομονή. Η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και η Ινδία αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο σε ρούβλια. Οι κυρώσεις βλάπτουν τους ευρωπαίους συμμάχους της Αμερικής, όχι τη Ρωσία. Ο ερχόμενος χειμώνας πιθανότατα θα κάνει περισσότερα για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο της Ευρώπης από οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να αναλάβει η Μόσχα.

Στο Ζακοπάνε, μια πόλη 27.000 ψυχών στον ακραίο νότο της Πολωνίας, άρχισε ήδη να χιονίζει.

* Ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ είναι απόστρατος συνταγματάρχης των ΗΠΑ. Ήταν ο σύμβουλος του υπουργού άμυνας στην κυβέρνηση Τραμπ. Στη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε μετάλια συμμετέχοντας σε μάχες. Έχει συγγράψει πέντε βιβλία.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 26, 2022 2:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: "The PROPHET and the ARMED" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, φαίνεται βέβαιο ότι η Μόσχα θα ολοκληρώσει το έργο της στο Ντονμπάς και, στη συνέχεια, θα στρέψει την προσοχή της στην κατάληψη της Οδησσού, μιας ρωσικής πόλης που είδε τρομερές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από ουκρανικές δυνάμεις εναντίον Ρώσων πολιτών το 2014.


"Δεν έλεγε τίποτα άλλο;..." προσθέτουμε εμείς.
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 08, 2022 8:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Άτακτη - πλην "συγκινητική" - υποχώρηση; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και ξαφνικά η είδηση ότι "ο Biden και το 4ο Ράιχ φοβούνται μια ήττα του Πούτιν περισσότερο από ό,τι μια νίκη του" έκανε έντονη την παρουσία της ανά το Internet.

Μαζί και άλλες ειδήσεις όπως η (δήθεν) "συνειδητοποίηση" ότι η είσοδος της Ουκρανίας στο NATO μετατίθεται στις καλένδες":

Με πρώτο πρώτο "λόγο" για αυτήν την "διαπίστωση" (λες και δεν το ήξεραν ήδη!) ΑΚΡΙΒΩΣ το ότι "φοβούνται τον πόλεμο που ενδέχεται να επιφέρει μια τέτοια κίνηση εκ μέρους τους.

Δεν σας φαίνεται ότι το 4o Ράιχ μοιάζει να κάνει πίσω εσπευσμένα (λες και φοβάται μήπως...κυκλωθεί);

ΤΙ να υποθέσουμε; Δύο τινά μου έρχονται στον νου:

1) Για κάποιο λόγο ο Biden και οι NATOϊκοί εγκέφαλοι (υπενθυμίζουμε ότι εκείνος του ίδιου το Joe είναι λίγο "off" και δεν γίνεται να ληφθεί υπ' όψη από μόνος του) υπολογίζουν σε κάποιον συμβιβασμό με τον Πούτιν, και κάνουν το πρώτο βήμα...

2) Η πιθανότητα του ανωτέρω ενδεχομένου, όμως, περιορίζεται πολύ αν λάβουμε υπ' όψη την δεύτερη είδηση, περί "αδυναμίας της Ουκρανίας να γίνει άμεσα μέλος του NATO" (χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ούτε τι θα γίνει με την Σουηδία και την Φινλανδία - ειδικά τώρα που η Τουρκία μοιάζει πολύ "δυσκολοσυνεννόητη"). Αυτό δεν είναι συμβιβασμός αλλά "ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ" εκ μέρους του 4ου Ράιχ. Ακύρωση όλων των μεθοδεύσεων για περικύκλωση της Ρωσίας με επέκταση του NATO, που ήταν ακριβώς και το μαχαίρι στο κόκκαλο που οδήγησε την Ολιγαρχία της Ρωσίας να περάσει στην επίθεση. Ήτοι, η Ρωσία ανακηρύσσεται ο κατά κράτος νικητής, ΠΡΙΝ ακόμα τελειώσει ο πόλεμος.

Και αυτή η συνεχής επίκληση του "φόβου για πυρηνικό ολοκαύτωμα (λόγω του 'αδίστακτου Πούτιν')" μοιάζει να είναι μια "καλή" (πιθανότατα η μόνη διαθέσιμη) "δικαιολογία" για να κοσμήσουν με αυτήν την αναμενόμενη ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥΣ (ότι και καλά..."υποχώρησαν από...ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης για να μην δώσουν στον τρελό αφορμή να κάψει την Υφήλιο"). Αυτά, αφού έγινε πλέον σαφές πως οι "επιτυχίες της αντεπίθεσης του Σεπτεμβρίου" δεν εκτείνονται πέρα από ακατάπαυστες διακηρύξεις του τύπου "Θριαμβεύομεν!", "Έχουμε τρέψει τους Ρώσους σε φυγή!", "Σε λίγο απελευθερώνονται όλα τα εδάφη της Ουκρανίας!", κ.ο.κ., και (ελάχιστες) αναφορές σε συγκεκριμένα "απελευθερωμένα" μέρη (πολύ συχνά χαρακτηριζόμενα ως "χωριά" και "οικισμοί", θέσεις με άλλα λόγια που περνούν από τον έλεγχο τους ενός και του άλλου αντιμαχομένου καθημερινά κατά την διάρκεια ενός πολέμου). Ή, "στην καλύτερη περίπτωση", μια ή δύο μόνο πόλεις (π.χ. Krasny Lyman) από τις οποίες οι Ρώσοι αποχώρησαν ηθελημένα, βάση σχεδίου, επειδή ήταν ολιγάριθμοι, και επειδή δίνουν σημασία στην εξασφάλιση της ζωής των στρατιωτών τους.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 08, 2022 8:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι Λαοί εξοπλίζονται και οργανώνονται. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ζαπορίζια: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τον βομβαρισμό - Καταλήψεις χωριών από αυτονομιστές στα ανατολικά

Από το ανωτέρω:

Στο μεταξύ φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες που μάχονται στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέλαβαν τρία χωριά κοντά στην πόλη Μπάχμουτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.Σύμφωνα με ανάρτηση των μαχητών του Ντονέτσκ στο Telegram, τα χωριά που καταλήφθηκαν είναι τα Οτραντίφκα, το Βεσέλα Ντολίνα και το Ζαϊτσέβε.
Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει την κατάληψη του Ζαϊτσέβε στον χθεσινό του απολογισμό.
Τα τρία αυτά χωριά βρίσκονται νότια της Μπάχμουτ, που ελέγχεται από την Ουκρανία και την οποία ο ρωσικός στρατός προσπαθεί μάταια να καταλάβει εδώ και μήνες.
Οι νίκες αυτές είναι οι πρώτες που ανακοινώνουν οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αντεπίθεση που ξεκίνησε ο ουκρανικός στρατός στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Χάρη σε αυτή την αντεπίθεση ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Χαρκόβου και κυρίως την στρατηγικής σημασίας πόλης Λιμάν.
Ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση κοντά στη Λιμάν παραμένει «η πιο δύσκολη», με τα ρωσικά στρατεύματα να προσπαθούν να ανασυντάξουν τη γραμμή άμυνάς τους κοντά στην πόλη Κρεμίνα.
«Ο εχθρός δοκιμάζει νύκτα μέρα τη γραμμή άμυνάς μας και μπορεί κανείς να πει ότι η γραμμή του μετώπου σταθεροποιείται», εξήγησε ο Πουσίλιν.
«Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να αρχίσουμε να απελευθερώνουμε περιοχές με τους νέους εφέδρους», πρόσθεσε προαναγγέλλοντας την αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή, χωρίς να διευκρινίσει από πού θα έρθουν αυτές.


Εκτός από νέες νίκες της Ρωσίας και τον συμμάχων της, η είδηση αποκαλύπτει ότι Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ. Ίσως η σημαντικότερη είδηση από την Ουκρανία.
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας