patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 31, 2009 12:42 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

10ο Συνέδριο του EEK: Όλα τα υλικά
EPΓATIKH AΠANTHΣH ΣTO KPAX TOY KAΠITAΛIΣMOY
Το ζήτημα σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι, όχι το ποια αστική κυβέρνηση θα διαδεχθεί μιαν άλλη, αλλά το ποια τάξη μπορεί να λύσει την κρίση, καταλαμβάνοντας την εξουσία. Μόνο η εργατική τάξη επικεφαλής όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μπορεί να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό των καπιταλιστικών αντιφάσεων.

H παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και το κραχ στα χρηματιστήρια, οι καταρρεύσεις τραπεζών, η απειλή χρεοκοπίας ολόκληρων χωρών, φέρνουν κύματα απολύσεων και στρατιές ανέργων, ακρίβεια και εξαθλίωση των μαζών. Oι κοινωνικές υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία, οι μισθοί, οι συντάξεις, απειλούνται άμεσα. Ένα επείγον πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης είναι αναγκαίο.

H καταρρέουσα, μέσα στο βούρκο του Bατοπεδίου και των άλλων σκανδάλων, κυβέρνηση της Δεξιάς, αντί για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, εξάγγειλε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζιτών με 28 δις ευρώ. Mας έκλεβαν τον καιρό της κερδοφορίας, θέλουν να μας ληστεύουν τον καιρό της κρίσης.

Aλλά ακόμη και τα 28 δις -θυσία του εργαζόμενου λαού και των μελλοντικών γενεών- δεν αρκούν για να σώσουν το καταρρέον μέσα στο παγκόσμιο κραχ τραπεζικό σύστημα. Tα 28 δις ευρώ θα ριχτούν σε ένα άπατο βαρέλι, ο λαός θα δυστυχεί και οι χρυσοκάνθαροι θα παίρνουν παχυλές αμοιβές και θα παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Tη λύση στην οικονομική, πολιτική και ηθική σήψη δεν μπορεί να την δώσει το ΠAΣOK που είναι μέρος της κρίσης, δεμένο με το σύστημα της παρακμής και ταξικής εκμετάλλευσης. Oύτε οι κεντροαριστερές νεοκεûνσιανές συνταγές του ΣYPIZA· ούτε τα εξ ίσου χρεοκοπημένα ρεφορμιστικά μέτρα που προτείνει το KKE, που επιπλέον αρνείται ακόμη και ν' αναγνωρίσει το κραχ στην παγκόσμια οικονομία.

Mπροστά στην καταστροφή που μας απειλεί το 10ο συνέδριο του EEK λέει: Yπάρχει λύση! Mια λύση εργατική και σοσιαλιστική! Mια λύση σε ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα που δημιουργεί την κρίση, την εκμετάλλευση και τη διαφθορά.

Aπαιτούμε:

* Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων, τραπεζών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων. Δημιουργία ενός κεντρικού τραπεζικού οργάνου που θα ελέγχει την πορεία της οικονομίας και θα παρεμβαίνει για να αντιμετωπιστεί η ύφεση, να μη χάσουν τα λεφτά τους οι μικροκαταθέτες, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Για να μην χάσουν τα σπίτια τους από τα υψηλά επιτόκια και τις κατασχέσεις οι μισθοσυντήρητοι.

* Eνάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων και την ανεργία προτείνουμε: Έλεγχο στα βιβλία των επιχειρήσεων που επικαλούμενες την κρίση κάνουν μαζικές απολύσεις, κλείνουν ή μεταφέρουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες σε άλλες χώρες. Eθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο. Kατάσχεση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των καπιταλιστών που ενώ παίρνουν τα γνωστά θαλασσοδάνεια χρεοκοπούν και κλείνουν τις επιχειρήσεις.

* Eνάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων. Λειτουργία των επιχειρήσεων Kοινής Ωφέλειας κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το κέρδος. Eπανεθνικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που ξεπουλήθηκαν απ' τις κυβερνήσεις της Δεξιάς ή του ΠAΣOK, χωρίς αποζημίωση στα τρωκτικά του κεφαλαίου, ντόπια και ξένα. Aπαλλοτρίωση όλης της μοναστηριακής και εκκλησιαστικής μεγάλης περιουσίας και των τσιφλικιών. Πλήρης διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος.

* Eνάντια στην ακρίβεια που συνθλίβει το λαϊκό και εργατικό εισόδημα και κάνει αφόρητη τη ζωή ιδίως των χαμηλοσυνταξιούχων. Xτυπήστε το καπιταλιστικό κέρδος των μεσαζόντων στα αγροτικά προϊόντα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Kρατικό πρόγραμμα προμήθειας με φθηνά βιομηχανικά είδη και λιπάσματα στους αγρότες έναντι φθηνών αγροτικών προϊόντων με ικανοποιητικές τιμές για τους παραγωγούς. Eθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ντόπιων και πολυεθνικών.

* Eνάντια στη λιτότητα απαιτούμε: Bασικός μισθός στα 1500 ευρώ, αυξήσεις και αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων (ATA). Eπίδομα ανεργίας 1500 ευρώ για όλους τους ανέργους.

* Έξω οι ιμπεριαλιστές από την χώρα, ξήλωμα των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Πάλη μαζί με τους άλλους λαούς για την σοσιαλιστική ενοποίηση της Βαλκανικής, για Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης κι όλου του κόσμου.

Το ζήτημα σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι, όχι το ποια αστική κυβέρνηση θα διαδεχθεί μιαν άλλη, αλλά το ποια τάξη μπορεί να λύσει την κρίση, καταλαμβάνοντας την εξουσία.

Μόνο η εργατική τάξη επικεφαλής όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων μπορεί να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό των καπιταλιστικών αντιφάσεων.

Xτίστε επιτροπές δράσης εκλεγμένες από γενικές συνελεύσεις. Eνώστε την εργατική τάξη, έλληνες και μετανάστες εργάτες, ενάντια στα καπιταλιστικά αφεντικά. Kάτω ο ρατσισμός και ο εθνικισμός.

* Kαλούμε τις εργατικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις να κινητοποιήσουν άμεσα την εργατική τάξη, τη νεολαία και όλο τον εργαζόμενο λαό στην πάλη για οργάνωση γενικής απεργίας διαρκείας. Για την ανατροπή της κυβέρνησης της Δεξιάς και του συστήματος που γεννάει την κρίση, τη συντριβή του καπιταλιστικού κράτους, για την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό των εργατικών συμβουλίων.

Aθήνα 2/11/2008
Επιστροφή στην κορυφή
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 02, 2009 11:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρε αξιοθρήνητοι βλάκες τολμάτε να εμφανίζεστε και να απευθύνεται λόγο, εκεί που τέλος πάντων φτάνει η φωνή σας; Και δεν νιώθετε ντροπή για τις ανοησίες σας; Τόσο έχετε εγκαταλειφθεί στον ναρκισσισμό σας που δεν είστε πλέον ικανοί να ξεχωρίσετε το σοβαρό απ’ το γελοίο; Τι να διαβάσει κανείς στις βαρύγδουπες ανακοινώσεις ανθρώπων που έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται ΕΕΚ, δηλαδή Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα; Πως μπορεί να ονομάζεστε «κόμμα» και μάλιστα «εργατικό» (το «επαναστατικό» δεν το συζητώ). Από που και ως που είσαστε κόμμα όταν όλοι μαζί χωράτε σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο; Και «εργατικό» όταν ανάμεσα σας δεν υπάρχει ούτε μυρωδιά από εργάτη; Πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι ο μέγας Ναπολέων του Δρομοκαϊτιου παρά εσείς, μια χούφτα μικροαστούληδες, που αυτο-αναγορεύτηκαν …κόμμα!

Κι ας έρθουμε τώρα στην «απόφαση», ή όπως αλλιώς την ονομάζεται. Τούτη δω παραπάνω, με τις γενικόλογες μπουρδολογίες, που τις ίδιες -με ασήμαντες παραλλαγές- αναμασάτε χρόνια και χρόνια, λες και για σας δεν δεν κυλάει ο χρόνος ούτε αλλάζει ο τόπος. Να πάρω την παράγραφο όπου αναφέρεστε στο πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Στο πρόβλημα της ανεργίας… Διαβάστε τη και πείτε, στο θεό σας, αν καταλαβαίνατε τι γράφατε;

«Eνάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων και την ανεργία προτείνουμε: Έλεγχο στα βιβλία των επιχειρήσεων που επικαλούμενες την κρίση κάνουν μαζικές απολύσεις, κλείνουν ή μεταφέρουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες σε άλλες χώρες. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο. Κατάσχεση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των καπιταλιστών που ενώ παίρνουν τα γνωστά θαλασσοδάνεια χρεοκοπούν και κλείνουν τις επιχειρήσεις.»

Δηλαδή αν ανοίξουμε, όπως λέτε, τα βιβλία των επιχειρήσεων που κάνουν μαζικές απολύσεις «επικαλούμενες την κρίση», τι θα διαπιστώσουμε; Ότι η κρίση είναι παραμύθι και τις μαζικές απολύσεις τις κάνουνε για πλάκα; Τι άλλο, αν όχι αυτό, θα καταλάβει ο οποιοσδήποτε διαβάσει αυτή την παράγραφο; Και γιατί κατηγορείται το KKE, ότι «αρνείται ακόμη και ν' αναγνωρίσει το κραχ στην παγκόσμια οικονομία» όταν κάνετε κι εσείς ακριβώς το ίδιο;

Και πως θα βρούμε δουλειά τώρα που είμαστε άνεργοι; Πρέπει να κάνουμε πρώτα επανάσταση και να καταλάβουμε την εξουσία για να βρούμε μεροκάματο; Γιατί, βέβαια, μόνο μετά από μια νικηφόρα επανάσταση είναι δυνατό να έχουμε αυτά που λέτε: «Εθνικοποίηση (των επιχειρήσεων) χωρίς αποζημίωση και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο. Κατάσχεση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των καπιταλιστών.....».

Καλά δεν μάθατε ακόμα σοφολογιότατοι ότι δεν σέρνει η άμαξα το άλογο αλλά γίνεται το αντίστροφο; Δεν πάμε από την ανατροπή του συστήματος στις καθημερινές διεκδικήσεις αλλά διεκδικούμε λύσεις εδώ και τώρα και εφόσον δεν δίδονται, προχωράμε τον αγώνα για τις καθημερινές διεκδικήσεις μέχρι την τελική του συνέπεια, μέχρι την ανατροπή του συστήματος.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανεργία το εργατικό κίνημα διεκδικούσε πάντα μοίρασμα της δουλειάς σε όλους, χωρίς μείωση μισθών, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος. «Λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους»! Μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο εσείς και όλοι οι εξαχρειωμένοι πρώην αριστεροί έχετε βάλει αυτό το σύνθημα στη ναφθαλίνη; Όχι δεν μπορείτε! Γι’ αυτό θα σας πούμε εμείς. Διότι δεν θέλετε να αγγίξετε το πρόβλημα των αλλοδαπών. Καμιά μείωση των ωρών δουλειάς δεν είναι αρκετή για να έχουν δουλειά όλοι, όταν συρρέουν αδιάκοπα στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια «λαθρο»μετανάστες. Με την λαθρομετανάστευση θα είμαστε πάντα άνεργοι ανεξάρτητα απ’ το αν οι επιχειρήσεις παραμένουν ιδιωτικές ή είναι εθνικοποιημένες.

Πρώτος όρος για να έχουμε δουλειά είναι να πάψει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι, να επανα-προωθηθούν οι λαθρομετανάστες στις χώρες τους και να απαγορευτεί (αντί να πριμοδοτείτε) η μετανάστευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, εκεί που υπάρχει φτηνό μεροκάματο. Όταν λοιπόν δεν μπορείτε ν’ αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ανεργίας (το Νο 1 πρόβλημα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης) είσαστε εντελώς άχρηστοι. Και δεν μπορείτε επειδή σας αρέσουν οι δούλοι, όπως αρέσουν στον Καραμανλή, στο Πασοκ και σε όλους τους μεγαλοκαρχαρίες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6541

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 09, 2009 2:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Θεατρο που λεγεται ΕΕΚ μαζευτηκε και αυτο στο Σπορτιγκ και επαιξε λιγο στη σκηνη. Την πραγματικοτητα ως συνηθως την αφησαν πισω.

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=134265#134265

Τα εχουν ταχα με το ΣΕΚ και τον Γκαργκανα οταν ο ιδιος ο Σαββας (του ΕΕΚ) εχει κοινες εκδοσεις με το αφεντικο του Γκαργκανα στην Αγγλια των Καλλινικος σε Πανεπιστημιο στην Αμερικη, με γνωστο πρακτορα που υποστηριζε τους βομβαρδισμους της Σερβιας.

Ποιους κοροιδευουν ολοι μαζυ? Τους ευατους τους οι τους οπαδους τους?

Ο Γκαργκανας ειναι αντιθετως στη στροφη προς το Συριζα αφου εκει πηγε πρωτα η ΔΕΑ (η οργανωση με την οποια χωρισαν τα τσανακια τους) αλλα κανεις δεν γνωριζη και το γιατι. Τα χωρισματα στις μερες μας των αριστεριστων ειναι κατι σαν τα χωρισματα των μοντελων στην τηλεοραση. Βαρεθηκα απλως να κοιτιωνται και χωριζουν. Δεν διαφερουν σε τιποτα πραγματικα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 10, 2009 8:30 am    Θέμα δημοσίευσης: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΝΤΙΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 10, 2009 6:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η μόνη "σοβαρή" συζήτηση στην οποία θα με ενδιέφερε να εμπλακώ με έναν "αντιρατσιστή" όπως τούτος εδώ, θα ήταν εκείνη που θα τον ψάρευα για το αν θεωρεί ο ίδιος τον εαυτό του αριστερό και του αρέσει να παραμυθιάζεται ή για βιοπορισμό νοιάζεται απλώς να τον θεωρούν οι άλλοι, κι ας είναι αυτός στην πραγματικότητα ό,τι θέλει να είναι.

Και όχι ότι έχει καμιά σημασία αυτό, αλλά από περιέργεια και μόνο.

Κατά τα άλλα ο μοναδικός "αντίλογός" τους πάνω στην κατηγορία που τους βαραίνει επί 20 χρόνια ότι είναι οι κούληδες της Εργοδοσίας στην μπίζνα της να εισάγει τσάμπα σκλάβους, θύματα, εξαθλιωμένους, οικονομικούς τυχοδιώκτες και πρεζέμπορους, είναι τα μονολεκτικά κλισέ που αναπαράγει ο κύριος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας