patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι εκλογές στην Βραζιλία οδεύουν προς κλοπή.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 31, 2022 4:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι εκλογές στην Βραζιλία οδεύουν προς κλοπή. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η εντολή είναι απλή. Ο αρνητής των μέτρων της ψευτοπανδημιας και αρνητής των κορωνοεμβολιων Μπολσοναρο πρέπει να εξαφανιστεί.Ο Μπολσονατο ήταν ξεκάθαρος απο την εμφανιση των θανατοεμβολίων,ότι κανένας δεν πρέπει να εξαναγκαστεί σε μπολιασμα και οι διεφθαρμένοι δικαστές "εκριναν και έπραξαν" το αντίθετο,και φυσικά τον κατηγορούσαν συνέχεια ως "δολοφόνο" για τους "κορωνοθανατους"και όλα τα κορωνομέτρα και όλες οι υποχρεωτικοτητες στην Βραζιλία πάρθηκαν από τη πιο διεφθαρμένη εξουσία της, που είναι υπεράνω της εξουσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, την δικαστική εξουσία και ειδικά το Supreme Court, που "κυβέρνησε"ουσιαστικά την περίοδο της ψευτοπανδημιας με την βοήθεια των ΗΠΑ.
Ποιός μπορεί να ξεχάσει την θέση του προέδρου Μπολσονάρο υπέρ της Ρωσίας στην ειδική επιχείρηση Ζ,και σε κάθε ψηφοφορία στον ΟΗΕ,ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος ψήφιζε υπέρ της επιβολής μέτρων συμφωνόντας με την πρόταση των ΗΠΑ.
Οι εκλογές στην Βραζιλία οδεύουν προς κλοπή.
Η διαφορά της τάξης του 12% στην έναρξη της καταμέτρησης υπέρ του Μπολσονάρο με τάση ανοίγματος της διαφοράς, γύρισε λίαν συντόμως σε αυξητική τάση κλεισίματος της διαφορας και στο τέλος έκλεισε με νίκη του Λουλά με 2% περίπου!!!!Η κλοπή του αιώνα θα έλεγε κάποιος,αλλά μετά έρχεται στον νού μας η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ και αναθεωρούμε τον χαρακτηρισμό...

Όλες οι συμμορίες και οι εκληματικες ομάδες βγήκαν στους δρόμους με τα καλανισκοφ να γιορτάσουν τη νίκη του μέχρι πρότεινος φυλακισμένου για απάτη Λουλά.
Οι εκλογές ήταν ακόμα μια κλοπή και με την αλλαγή της εξουσίας αρχές του προσεχούς έτους η εγκληματικότητα θα εκτοξευτεί σε απίστευτα επίπεδα,τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή και των εμβολίων θα φτάσουν σε επίπεδα καθεστώτος,και η εκ νέου υποταγη στις ΗΠΑ θα οδηγησει σε πρώτη φάση στην έξοδο απο τους BRICS και σε δεύτερη φάση σε σκάνδαλα πάσης φύσεως,σε αρπαγή δημοσίου χρήματος,και οι φαβέλες στις μεγαλουπόλεις θα διπλασιαστούν.Ολα τα δυτικά μέσα και οι εκπροσωποι τους πανηγυρίζουν και στέλνουν μηνύματα χαράς για την" πεντακάθαρη εντολή" του Βραζιλιάνικου λαού,αλλα και την" πεντακάθαρη νίκη" του άκουσον άκουσον "αριστερού" νέου προέδρου της χώρας Λουλά!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 31, 2022 7:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τζο Μπάιντεν-Πρόεδρος ΗΠΑ
Απευθύνω τα συγχαρητήριά μου στον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για την εκλογή του στην προεδρία της Βραζιλίας έπειτα από τις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΔΙΚΑΙΕΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ εκλογές στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα, ανέφερε και αδημονεί να «δουλέψει» με τον βραζιλιάνο ομόλογό του, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο χωρών μας.

Εμανουέλ Μακρόν-Πρόεδρος Γαλλίας
«Μαζί, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κοινές προκλήσεις και θα ανανεώσουμε τον δεσμό φιλίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας»

Τζάστιν Τριντό-Πρωθυπουργός Καναδά
«Ο λαός της Βραζιλίας μίλησε. Αδημονώ να συνεργαστώ με τον Λούλα για να ενισχύσουμε την εταιρική σχέση των χωρών μας και να προωθήσουμε τις κοινές μας προτεραιότητες – όπως την προστασία του περιβάλλοντος».

Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ-Πρόεδρος Μεξικού.
«Ο Λούλα νίκησε, ευλογημένος ο λαός της Βραζιλίας. Θα υπάρξει ισότητα και ουμανισμός».

Άντονι Αλμπανέζι-Πρωθυπουργός Αυστραλίας.
«Τεράστια συγχαρητήρια στον Λούλα για την τρομερή νίκη του στις βραζιλιάνικες εκλογές. Αδημονώ να συνεργαστώ μαζί σου για την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντός μας».

Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ -Πρόεδρος της Κούβας.
«Σε αγκαλιάζουμε αδελφέ πρόεδρε Λούλα»

Γκαμπριέλ Μπόριτς-Προέδρος της Χιλής
Λούλα. Αγαλλίαση!!

Γκιγιέρμο Λάσο-Πρόεδρος του Ισημερινού.
«Συγχαίρω τον Λούλα για την εκλογή του. Θα συνεχίσουμε να να ενισχύουμε τη φιλία και τη συνεργασία των χωρών μας, για να έλθουν καλύτερες μέρες για τους πολίτες μας.

Γουστάβο Πέτρο-Πρόεδρος της Κολομβίας
«Ζήτω ο Λούλα»

Νικολάς Μαδούρο-Πρόεδρος της Βενεζουέλας.
«Η δημοκρατία θριάμβευσε στη Βραζιλία. Ζήτω οι λαοί που είναι αποφασισμένοι να ζήσουν ελεύθεροι, κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι!».

Λουίς Άρσε-πρόεδρος της Βολιβίας.
«Συγχαρητήρια αδελφέ Λούλα. Η νίκη σου ενισχύει τη δημοκρατία και την ολοκλήρωση της Λατινικής Αμερικής. Είμαστε σίγουροι πως θα οδηγήσεις τον λαό της Βραζιλίας στον δρόμο της ειρήνης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Απο τις δηλωσεις και μόνο καταλαβαίνουμε πλέον όλοι τι νοθεία παίχτηκε στην Βραζιλία,και ότι τώρα πιά αναμένουμε μεγάλη αναταραχή στην χώρα αυτή που θα επηρεάσει ολόκληρη την λατινική αμερική...
Τρίβουν τα χέρια τους οι δυτικοί που απο πρώτη ιανουαρίου θα λυμαίνονται πάλι τις πρώτες ύλες και τον ορυκτό πλούτο της μεγαλύτερης σε έκταση και πληθυσμό χώρας της λατινικής αμερικής,που ο πρόεδρος Μπολσονάρο τους είχε αποκλείσει την πρόσβαση στον πλούτο της χώρας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 01, 2022 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα στη Βραζιλία, και όχι με καλό τρόπο μετά τις εκλογές που έκλεψαν από τον Μπολσονάρο. Η αστυνομία αρχίζει να ενώνεται με τους οδηγούς φορτηγών Bolsonarista που διαμαρτύρονται για τα πλαστά αποτελέσματα των εκλογών στη Βραζιλία.


https://twitter.com/VishBurra/status/1587255260715835392

Ο δρόμος μεταξύ Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάολο εκλεισε πλέον από διαδηλωτές υπέρ του Μπολσονάρο. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία SWAT στη Βραζιλία ενώνεται τώρα με τους διαδηλωτές υπέρ του Μπολσονάρο σημερα 1/11/22.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 01, 2022 7:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αναμείνατε... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα σπεύσουν να συγκρίνουν την κινητοποίηση των φορτηγατζήδων με εκείνη στην Χιλή που δέχτηκε το "ανάθεμα" επειδή (υποτίθεται πως) "έγινε αιτία να πέσει ο Αλιέντε"...
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 02, 2022 8:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τηρώντας της αναλογίες η εκλογή Λουλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν κάτι σαν την εκλογή του ΠΑΣΟΚ εδώ τη δεκαετία του 80....
Έφερε Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες και το κόμμα του Λουλα έβγαλε πολλά φράγκα απ' τη δημόσια έργα και άλλαξε μορφή όπως έγινε και σε εμάς με την περίοδο Σημίτη....

Το διεθνές κατεστημένο θα τον ξανάφερε στο προσκήνιο με της ηλεκτρονικές εκλογές που έχουν γίνει καρμπον παντού επειδή ήταν κορονοπληκτος και ο Μπολσοναρο δεν μπορούσε να υιοθετήσει της ακραίες θέσεις της ΝΤΠ σε αυτό το ζήτημα, για αυτό όλοι αλλά πρωτίστως ο Τζόνσον τον εκραξε όταν του είπε σε κάμερες μπροστά κάνε κάνα εμβόλιο....και ο Μπολσοναρο τον ξεφτυλισε....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 02, 2022 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Θα το ήθελαν πολύ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώτη αντίδραση Μπολσονάρου: Δεν μίλησε για ήττα, αλλά δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα

Πραγματικά "δεν το αμφισβήτησε" (ευχολόγιο των ΜΜΕ); Ή τηρεί τα προσχήματα με κλασσικό τρόπο ("πάντα σεβασμός στους θεσμούς"!)

Αν μη τι άλλο, "σεβασμός στους θεσμούς" σημαίνει και ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥΣ, σε περίπτωση νοθείας.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 13, 2022 12:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Μπολσονάρο είναι ένας από τους μόνους παγκόσμιους ηγέτες, μαζί με τον Λουκασένκο(με τις πλάτες του Πούτιν όπως αποδείχτηκε στην πορεία), που αντιτάχθηκαν δημοσίως στο τσίρκο του κορωνοϊού με τρομερή συνέπεια, το 2020, το 2021, το 2022, και αρνήθηκε προσωπικά τα θρομβοεμβόλια του Covid που σχετίζονται παντού με υπερβολική θνησιμότητα, εγκεφαλικά, μυοκαρδίτιδα και γυναικεία υπογονιμότητα.
Θα ήταν τόσο εύκολο για έναν πολιτικό να ακολουθήσει το δυστοπικό σχέδιο της ΝΤΠ: διαβατήρια εμβολίων, περιορισμοί ενέργειας,κλιματική αλλαγή,και έλεγχος/σφαγή πληθυσμού. Επέλεξε όμως να σταθεί όρθιος, ακόμη περισσότερο και από τον Τραμπ που ξεπούληθηκε(με χλώροκίνη) στο τέλος, στην συμμορία των εμβολίων.
Ο «σοσιαλιστής» Λούλα είναι πιο κοντά στην ολιγαρχία του Νταβός ενάντια στον υπέρ της ελεύθερης αγοράς Μπολσονάρο.Γιατί τώρα έχουμε μια παγκόσμια αντίθεση μεταξύ «παγκόσμιας διακυβέρνησης» και «εθνικού καπιταλισμού». Και οι δύο επιδιώκουν περισσότερα κέρδη, αλλά οι δυτικοί παγκοσμιοποιητές βρίσκονται σε ύφεση, χάνοντας ευκαιρίες στην αγορά από την Κίνα, και έχουν όλο και μικρότερο κομμάτι να χωρίσουν. Επομένως, πρέπει να αστυνομεύσουν τις μάζες σε λιτότητα για οποιαδήποτε «οικολογική», «υγειονομική» ή προοδευτική δικαιολογία.
Ρίχνουν τις ευθύνες της ενεργειακής κρίσης στην κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα απαγορεύουν τις φθηνές πηγές ενέργειας.Για το οικονομικό κράχ κατηγορούν εναν ψευτόιό και ταυτόχρονα επιβάλουν λοκντάουν.
Γι' αυτό, για να αντιμετωπίσουν αυτήν την παγκόσμια μαφία, τα έθνη καταφεύγουν άλλες φορές σε ανώριμες βιαστικές ενέργειες πέφτοντας στην "λούμπα"ενός βαπτισμένου φασισμού τύπου Ιταλίας,που ακολουθεί πιστά όμως τις εντολές του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ,και άλλες φορές βρίσκονται έθνη που έχουν ζυμωθεί πολιτικά απο το παρελθόν τους και με επιρροές απο αριστερούς επαναστάτες ηγέτες όπως αυτό της Ρωσίας σήμερα που αντιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση αλλά και στην πορεία διαπιστώνουν ότι η λύση τελικά δεν βρίσκεται ούτε στις εθνικά νεοφιλελευθερες ιδέες αλλα ΜΟΝΟ στην οριοθέτηση των εθνικών σοσιαλιστικών και αριστερών ιδεών με βάση την εθνική παραγωγή και τους δασμούς εισαγωγών-εξαγωγών,την αύξηση του βιοτικού επιπέδου του ντόπιου εργάτη.την απαγόρευση των μεταναστευτικών ροών,την ύπαρξη ενός καθαρού εργατικού κινήματος ώστε να καθαρίσει την πολιτική πολιτειακή,και δικαστική κρίση που χαρακτηρίζει τις χώρες επιρροής των δυτικών καρχαριών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 13, 2022 9:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αρκεί να ξέρει ο κόσμος ότι έγιναν εκλογές. Οι άνθρωποι που ψήφισαν δεν αποφασίζουν τίποτα. Οι άνθρωποι που "μετρούν" τις ψήφους αποφασίζουν για τα πάντα».

Ιωσήφ Στάλιν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 13, 2022 10:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Ο Μπολσονάρο είναι ένας από τους μόνους παγκόσμιους ηγέτες, μαζί με τον Λουκασένκο(με τις πλάτες του Πούτιν όπως αποδείχτηκε στην πορεία), που αντιτάχθηκαν δημοσίως στο τσίρκο του κορωνοϊού με τρομερή συνέπεια, το 2020, το 2021, το 2022, και αρνήθηκε προσωπικά τα θρομβοεμβόλια του Covid που σχετίζονται παντού με υπερβολική θνησιμότητα, εγκεφαλικά, μυοκαρδίτιδα και γυναικεία υπογονιμότητα.


https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-spike-proteins-endocrine-hormone-disease-et/

(Σε αυτόματη μετάφραση)
Ο Δρ Flavio Cadegiani, ένας Βραζιλιάνος ενδοκρινολόγος, υποπτεύεται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για ασθένειες που προκαλούνται από τις πρωτεΐνες αιχμής στο ενδοκρινικό σύστημα.

Το ενδοκρινικό σύστημα, γνωστό ως ορμονικό σύστημα, είναι κρίσιμο για την υγεία μας. Ρυθμίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη, τη διάθεση, το μεταβολισμό, την αναπαραγωγή, την ανοσία και τις λειτουργίες άλλων οργάνων μέσω της έκκρισης ορμονών.

Οι ορμόνες είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους αγγελιοφόρους στο σώμα. Σε σύγκριση με τους δύο άλλους αγγελιοφόρους - νευροδιαβιβαστές και κυτοκίνες - οι ορμόνες ανταποκρίνονται πιο αργά και έχουν συστημικές λειτουργίες σε όλο το σώμα και όχι εντοπισμένες δράσεις.

Ενώ τα κύτταρα μπορούν συνήθως να ανταποκριθούν στους νευροδιαβιβαστές σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι κυτοκίνες σε λεπτά έως ώρες, τα κύτταρα που ανταποκρίνονται στις ορμόνες μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και εβδομάδες.

Δεδομένου ότι οι ορμόνες μπορεί να έχουν αργές και συστηματικές δράσεις, ένα δυσλειτουργικό ή κατεστραμμένο ενδοκρινικό σύστημα θα είναι γενικά αργό στην έναρξη και την ανάκαμψη των συμπτωμάτων του.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες από τη λοίμωξη COVID-19 και τα εμβόλια μπορούν να βλάψουν τους ενδοκρινείς αδένες, συμπεριλαμβανομένων της υπόφυσης, του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων, καθώς και αναπαραγωγικά όργανα και πολλά άλλα.

Ο Cadegiani εξέφρασε την ανησυχία ότι η βραδύτερη έναρξη των ενδοκρινικών παθολογιών μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στη διάγνωση και τη θεραπεία.

Εξάντληση των ορμονικών αποθεμάτων

Οι ενδοκρινικές παθολογίες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να γίνουν εμφανείς επειδή οι ενδοκρινείς αδένες έχουν «αποθέματα», σύμφωνα με τον Cadegiani.

«Αυτό που πρόκειται να δούμε στο μέλλον [για τις ενδοκρινικές παθήσεις] είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα πεδία, επειδή οι αδένες έχουν αποθέματα και η μείωση του αποθέματος δεν θα φαίνεται κλινικά αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να είναι μέλλον», είπε ο Cadegiani σε ένα συνέδριο Front Line COVID-19 Critical Care Alliance στο Kissimmee της Φλόριντα.

Ως εκ τούτου, τα προσβεβλημένα άτομα μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματά τους.

Ο Cadegiani είπε ότι οι περισσότερες από τις ανησυχίες του για το μέλλον είναι εικασιακές και βασίστηκε στις δικές του κλινικές παρατηρήσεις. Αλλά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία και η χορήγηση εμβολίων κατά του COVID-19, έχουν υπάρξει αυξανόμενες αναφορές που εμπλέκουν ενδοκρινικές παθολογίες.

Ορμονικός άξονας και συστηματική δυσλειτουργία.

Οι ορμόνες ρυθμίζουν ολόκληρο το σώμα, επομένως μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα και αποκαλυφθούν οι υποκείμενες ενδοκρινικές παθολογίες, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις συστηματικής απορρύθμισης.

Οι ενδοκρινείς αδένες ελέγχουν τη λειτουργία πολλών οργάνων σε όλο το σώμα και κάθε ενδοκρινικό όργανο συνδέεται επίσης μέσω ενός βρόχου ανάδρασης, γνωστό και ως ορμονικός άξονας.

Στην κορυφή αυτής της αλυσίδας βρίσκεται ο υποθάλαμος, ο οποίος είναι μια δομή διαμαντιού στον εγκέφαλο και λειτουργεί ως κύριος πίνακας διανομής. Στέλνει μηνύματα στους αδένες της υπόφυσης, μια μικρή, οβάλ δομή κρυμμένη πίσω από τη μύτη.

Η υπόφυση είναι στην καθομιλουμένη γνωστή ως κύριος αδένας. Ρυθμίζει άλλα ενδοκρινικά όργανα, μαζί με τον υποθάλαμο σχηματίζοντας ορμονικούς άξονες.

Η υπόφυση είναι μέρος του άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-γοναδικού αδένα (HPG) που ρυθμίζει τα αναπαραγωγικά όργανα συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών και των όρχεων. Στα θηλυκά, είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της απελευθέρωσης των ωοθηκικών ορμονών ως μέρος του εμμηνορροϊκού κύκλου, και στα αρσενικά ο άξονας ρυθμίζει τη σπερματογένεση.

Ο άξονας υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA) είναι ένας νευροενδοκρινικός άξονας που μεσολαβεί στα επινεφρίδια, ένα όργανο που παράγει ορμόνες που πυροδοτούν την απόκριση μάχης ή φυγής.

Η διαδικασία μάχης ή φυγής είναι μια απόκριση στο στρες που εμφανίζεται ως απόκριση σε επιβλαβείς απειλές και μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό, να καταστείλει την ανοσία καθώς και να ενεργοποιήσει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Ένας άλλος κύριος άξονας είναι ο άξονας υποθαλάμου-υπόφυσης-θυρεοειδούς. Αυτό ρυθμίζει τους θυρεοειδείς και τις ορμόνες που εκκρίνει. Οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι απαραίτητες για τις βιολογικές λειτουργίες της ανάπτυξης, τη ρύθμιση του καρδιαγγειακού συστήματος, την αντικατάσταση των οστών, τη λειτουργία του ήπατος και το μεταβολισμό.

Πώς οι πρωτεΐνες αιχμής στοχεύουν το ενδοκρινικό σύστημα

Η πρωτεΐνη ακίδας είναι το πιο τοξικό μέρος του ιού SARS-CoV-2. Μελέτες σε άτομα με μακρά COVID-19 και συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό συχνά ανίχνευσαν παρουσία πρωτεϊνών αιχμής μήνες ή ακόμα και ένα χρόνο μετά την έκθεση.

Η πρωτεΐνη Spike ευνοεί ιδιαίτερα τους ιστούς και τα όργανα που εκφράζουν τους υποδοχείς ACE2 και CD147. Πολλοί ενδοκρινείς αδένες εμφανίζουν υποδοχείς ACE2, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, του θυρεοειδούς, των όρχεων, των ωοθηκών, των επινεφριδίων και της υπόφυσης, καθιστώντας το ενδοκρινικό σύστημα ιδιαίτερα ευάλωτο στον SARS-CoV-2 .

Ο βασικός μοχλός πίσω από τη νόσο που προκαλείται από πρωτεΐνες ακίδας είναι η φλεγμονή.

Κατά την είσοδο στα κύτταρα, η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να ενεργοποιήσει προφλεγμονώδεις οδούς προκαλώντας βλάβη στο DNA, αναστέλλοντας την επισκευή του DNA, προκαλώντας στρες στα μιτοχόνδρια του κυττάρου, το οποίο είναι κρίσιμο για την παραγωγή ενέργειας των κυττάρων και πολλά άλλα. Όλα αυτά οδηγούν σε κυτταρικό στρες, τραυματισμό και πιθανό κυτταρικό θάνατο.

Όταν επηρεάζονται πολλά κύτταρα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ιστούς και όργανα, επηρεάζοντας μεμονωμένους ενδοκρινείς αδένες και το σύστημα.

Οι πρωτεΐνες ακίδων αναστέλλουν επίσης την αυτοφαγία, το κυτταρικό «σύστημα ανακύκλωσης», εμποδίζοντας έτσι τα κύτταρα να καθαρίσουν την τοξική πρωτεΐνη, οδηγώντας σε παρατεταμένη βλάβη.

Οι πρωτεΐνες ακίδας μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην αυτοανοσία. Δεδομένου ότι μοιράζεται πολλές ομοιότητες με κοινούς ανθρώπινους ιστούς και πρωτεΐνες - γνωστές ως «μοριακός μιμητισμός» - έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει επίθεση στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον των δικών τους κυττάρων και οργάνων, οδηγώντας σε ενδοκρινική βλάβη.

Αρκετές μελέτες έχουν αναφέρει για ενδοκρινικές παθολογίες μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 , αν και στοιχεία για την ακριβή βλάβη εξακολουθούν να εμφανίζονται.

Υπόφυσοι

Ως κύριος αδένας του ενδοκρινικού συστήματος, η υπόφυση εκκρίνει πολλές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ρυθμίζουν άλλους ενδοκρινείς αδένες:

Η αδρενοκορτικοτροφική ορμόνη (ACTH) στοχεύει τα επινεφρίδια και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία διεγείρει την απόκριση στο στρες.
Η θυρεοειδοτρόπος ορμόνη (TSH) ρυθμίζει τον θυρεοειδή.
Η αυξητική ορμόνη είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και το μεταβολισμό.
Η ορμόνη διέγερσης των μελανοκυττάρων ενισχύει την παραγωγή μελανίνης όταν εκτίθεται σε ακτίνες UV και αυξάνει την όρεξη.
Η αντιδιουρητική ορμόνη είναι υπεύθυνη για τη συγκράτηση του νερού και την παραγωγή λιγότερων ούρων.
Η ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH), η ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH) και η προλακτίνη είναι σημαντικές για την αναπαραγωγή.
Η ωκυτοκίνη παίζει ρόλο στον τοκετό, τον μεταβολισμό και την ευτυχία.
Μελέτες σε κυτταρική καλλιέργεια έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη ακίδας είναι σε θέση να καταστέλλει την παραγωγή LH και FSH στα κύτταρα της υπόφυσης, με άγνωστες μακροπρόθεσμες συνέπειες στον άνθρωπο.

Ελλείψεις ACTH έχουν παρατηρηθεί μετά τον εμβολιασμό με mRNA στην Ιαπωνία, με το άτομο που προσβάλλεται να έχει συρρικνωθεί η υπόφυση.

Ο Cadegiani είπε ότι οι παθολογίες στην υπόφυση είναι δύσκολο να διαγνωστούν. Συχνά καλύπτονται από άλλες καταστάσεις, επομένως υπάρχει λίγη βιβλιογραφία σχετικά με την παρουσίαση της παθολογίας της υπόφυσης μετά τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19.

Επινεφρίδια

Υπάρχει δημοσιευμένη βιβλιογραφία με δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία που υποδηλώνουν τραυματισμό πρωτεΐνης ακίδας στα επινεφρίδια.

Τα επινεφρίδια, που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, παράγουν ορμόνες υπεύθυνες για την απόκριση στο στρες. Αυτό περιλαμβάνει αδρεναλίνη, κορτιζόλη και αλδοστερόνη. Η απελευθέρωση αυτών των τριών ορμονών είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της ενέργειας και άλλων αναγκών κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων.

Μελέτες για τον COVID-19 έχουν δείξει ότι τα επινεφρίδια είναι κύριες θέσεις συσσώρευσης mRNA του SARS-CoV-2 και παραγωγής πρωτεϊνών ακίδας.

Οι αδένες είναι επίσης πιθανό να εμπλέκονται σε συμβάντα μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό που παρατηρούνται συχνά σε νεαρούς άνδρες. Ο Cadegiani αιτιολογεί ότι αυτός ο τύπος μυοκαρδίτιδας μπορεί να είναι σημάδι δυσλειτουργίας των επινεφριδίων.

Ο Cadegiani συνέγραψε μια μελέτη από ομοτίμους για τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κατεχολαμίνες είναι το κύριο έναυσμα για αυτά τα συμβάντα. Οι κατεχολαμίνες είναι μια ομάδα νευροορμονών και περιλαμβάνουν ντοπαμίνη, νοραδρεναλίνη και αδρεναλίνη.

Ενώ η ντοπαμίνη δρα ως επί το πλείστον στο νευρικό σύστημα, τόσο η αδρεναλίνη όσο και η νοραδρεναλίνη παίζουν σημαντικό ρόλο στις αντιδράσεις στο στρες.

Η αδρεναλίνη ενεργοποιεί την απόκριση του στρες μάχης ή φυγής και η νοραδρεναλίνη υποστηρίζει την απόκριση αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό, διασπώντας τα λίπη και αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η έντονη και παρατεταμένη άσκηση πυροδοτεί την απόκριση μάχης ή φυγής, γι' αυτό και οι κατεχολαμίνες είναι συνήθως αυξημένες στους αθλητές . Ειδικά τα αρσενικά τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα κατεχολαμίνης . Η τεστοστερόνη θεωρείται επίσης ότι παίζει ρόλο στην υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό.

Οι αντιδράσεις στο στρες αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, ισχυρότερη καρδιακή σύσπαση και όταν είναι χρόνιες, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων .

Ο Cadegiani συνέδεσε τις κατεχολαμίνες με τη μυοκαρδίτιδα αναλύοντας αναφορές αυτοψίας δύο εφήβων αγοριών που πέθαναν τρεις έως τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό με mRNA από περιστατικά μυοκαρδίτιδας.

Η καρδιακή τους βλάβη ήταν διαφορετική από την φυσιολογική παθολογία μυοκαρδίτιδας , με σαφείς ομοιότητες με την μυοκαρδιοπάθεια που προκαλείται από το στρες. Ο Cadegiani παρατήρησε σαφή χαρακτηριστικά μυοκαρδίτιδας που προκαλείται από κατεχολαμίνες.

Υπέθεσε ότι τα εμβόλια πυροδοτούν μια υπερκατεχολαμινεργική κατάσταση αυξάνοντας τα επίπεδα αδρεναλίνης, προκαλώντας υπερενεργοποίηση της αδρεναλίνης.

Μελέτες σε αθλητές που εμβολιάστηκαν με mRNA διαπίστωσαν επίσης ότι μετά την άσκηση, όσοι εμβολιάστηκαν είχαν υψηλότερους καρδιακούς παλμούς και επίπεδα νοραδρεναλίνης από εκείνους που δεν εμβολιάστηκαν.

Οι δυσλειτουργίες στα επινεφρίδια είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια των επινεφριδίων.

Ο Cadegiani υπέθεσε ότι η ανεπάρκεια των επινεφριδίων - μια κατάσταση κατά την οποία τα επινεφρίδια καθίστανται ανίκανα να παράγουν αρκετές ορμόνες - ότι είναι πιθανή συνέπεια του τραυματισμού της πρωτεΐνης ακίδας.

Υπάρχει ήδη αναφορά επινεφριδιακής ανεπάρκειας μετά από λοίμωξη . στην περίπτωση του μακρού COVID-19 όπου υπάρχουν υπολείμματα πρωτεΐνης ακίδας, είναι πιθανό η βλάβη να παραταθεί, οδηγώντας πιθανώς σε χρόνια βλάβη.

Στην περίπτωση των εμβολίων, μια έκθεση που αξιολογούσε την παραγωγή πρωτεΐνης ακίδας μετά τον εμβολιασμό mRNA του COVID-19 διαπίστωσε ότι τα επινεφρίδια ήταν ένας από τους ιστούς που παράγουν υψηλότερη πρωτεΐνη ακίδας και η παραγωγή πρωτεΐνης ακίδας σε αυτούς τους αδένες αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Η τρέχουσα έρευνα έχει επίσης δείξει ότι οι επιπλοκές από τη θρομβοπενία ως σύμπτωμα μετά τον εμβολιασμό έχουν οδηγήσει σε αιμορραγία των επινεφριδίων και επινεφριδιακή ανεπάρκεια.

Θυροειδής

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται πάνω από το λαιμό. Έχει πολλές λειτουργίες, κυρίως ρυθμίζοντας την ανάπτυξη και το μεταβολισμό.

Παράγει δύο ορμόνες, τη θυροξίνη και την τριιωδοθυρονίνη. Οι ελλείψεις στην τριιωδοθυρονίνη καταλήγουν σε υποθυρεοειδισμό, που χαρακτηρίζεται από μεγάλο θυρεοειδή. η υπερέκκρισή του μπορεί να προκαλέσει υπερθυρεοειδισμό.

Ο θυρεοειδής παίζει επίσης ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η μόλυνση από τον COVID-19 είναι συχνά σημάδι υποκείμενων προβλημάτων του θυρεοειδούς και η βλάβη από μόλυνση μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα του θυρεοειδούς, δημιουργώντας έναν αρνητικό κύκλο.

Μια μελέτη αυτοψίας σε 15 άτομα που πέθαναν από COVID-19 διαπίστωσε ότι 13 από αυτούς είχαν ιικό RNA και πρωτεΐνες στους ιστούς του θυρεοειδούς τους . Ανιχνεύθηκαν επίσης υποδοχείς ACE2, που προηγουμένως θεωρούνταν ότι δεν παρουσιάζονταν στον θυρεοειδή, υποδεικνύοντας μια πιθανή οδό για μόλυνση από SARS-CoV-2.

Αν και η έρευνα δείχνει ότι οι θυρεοειδείς μπορεί να εμπλέκονται σε λοίμωξη, η θυρεοειδίτιδα, η οποία είναι φλεγμονή του θυρεοειδούς, έχει αναφερθεί προς το παρόν μόνο σε σχέση με το εμβόλιο COVID-19.

Μια μελέτη από την Τουρκία ανέφερε ότι το εμβόλιο COVID-19 μπορεί να προκαλέσει θυρεοειδίτιδα . Η μελέτη αξιολόγησε 15 ασθενείς που ανέπτυξαν θυρεοειδίτιδα μετά τον εμβολιασμό.

Τέσσερις από τους ασθενείς ανέπτυξαν επίσης τη νόσο του Grave, η οποία είναι μια αυτοάνοση νόσος και μια επιπλοκή του υπερθυρεοειδισμού. Η νόσος του Hashimoto, μια άλλη αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς, έχει επίσης αναφερθεί μετά από εμβολιασμούς.

Είναι πιθανό οι πρωτεΐνες που παράγονται από τους εμβολιασμούς να επιτεθούν στα κύτταρα του θυρεοειδούς δεσμεύοντας τους υποδοχείς ACE2. Ωστόσο, εξετάζοντας τις υψηλές αναφορές αυτοάνοσων νοσημάτων, ο Cadegiani υποπτεύεται ότι η παθογένεια της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς είναι πιθανόν αυτοάνοση.

Η πρωτεΐνη ακίδας έχει επίσης δείξει την αυτοάνοση ικανότητά της λόγω των υψηλών περιπτώσεων «μοριακού μιμητισμού».

Παγκρέας

Το πάγκρεας παράγει γλυκαγόνη και ινσουλίνη, δύο σημαντικές ορμόνες που ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Η απορρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι ένδειξη παγκρεατικής δυσλειτουργίας και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως ο διαβήτης.

Η πρωτεΐνη αιχμής τόσο από το εμβόλιο όσο και από τον ιό έχει δείξει ότι μπορεί να διαταράξει το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Έχουν υπάρξει αναφορές για ξαφνική εμφάνιση διαβήτη τύπου 1 , που είναι μια μορφή αυτοάνοσης νόσου όπου το σώμα επιτίθεται στα δικά του βήτα κύτταρα του παγκρέατος.

Μια μελέτη που αξιολόγησε τις αναφορές επιτήρησης ασφάλειας του EudraVigilance βρήκε επίσης αναφορές δυσρύθμισης της γλυκόζης του αίματος με παροδική επιδείνωση της υπεργλυκαιμίας που αναφέρθηκαν μετά τους εμβολιασμούς.

Η χρόνια υπεργλυκαιμία, που σημαίνει υψηλό σάκχαρο στο αίμα, είναι συνήθως σημάδι δυσλειτουργίας στα βήτα κύτταρα του παγκρέατος .

Ως εκ τούτου, ο Cadegiani πρότεινε ότι θα μπορούσε να υπάρξει απώλεια ή δυσλειτουργία των παγκρεατικών β-κυττάρων , καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη ακίδας είναι σε θέση να επηρεάσει άμεσα και να βλάψει αυτά τα βήτα κύτταρα, με πιθανό αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

Αναπαραγωγικά όργανα

Οι βλάβες του COVID-19 στα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα είναι καλά τεκμηριωμένες.

Μια μελέτη από την Ταϊλάνδη έδειξε ότι σε 153 σεξουαλικά ενεργούς άνδρες, περίπου το 64,7% παρουσίασε στυτική δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της μόλυνσης από τον COVID-19 , με το 50% να επιμένει σε αυτά τα συμπτώματα τρεις μήνες μετά την ανάρρωση.

Η στυτική δυσλειτουργία έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι οφείλεται σε δυσλειτουργίες των ενδοθηλιακών κυττάρων και η πρωτεΐνη ακίδας βλάπτει τα ενδοθηλιακά κύτταρα.

Μελέτες που συνδέουν το COVID-19 και τη στυτική δυσλειτουργία έχουν κατηγορήσει σε μεγάλο βαθμό την αλληλεπίδραση του ιού με τους υποδοχείς ACE2 που εμφανίζονται στην επιφάνεια των ενδοθηλιακών κυττάρων. Τα ενδοθηλιακά κύτταρα είναι άφθονα στους υποδοχείς ACE2, καθιστώντας τα ένα από τα πιο στοχευμένα σε λοιμώξεις COVID-19.

Μια μελέτη που αξιολόγησε τα εμβόλια DNA αδενοϊού έδειξε ότι κύτταρα που εκτέθηκαν στα εμβόλια παρήγαγαν επίσης πρωτεΐνες ακίδας που θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν και να συνδεθούν με τους υποδοχείς ACE2, υποδηλώνοντας ίση ενδοθηλιακή βλάβη.

Από τότε που κυκλοφόρησε το εμβόλιο το 2021, τα δεδομένα του CDC ανέφεραν 193 περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Μια ισραηλινή μελέτη σχετικά με τις δωρεές σπέρματος παρατήρησε επίσης μείωση κατά 15% στη συγκέντρωση σπέρματος και 22% στον αριθμό των κινητών σπερματοζωαρίων μετά τον εμβολιασμό με mRNA κατά του COVID-19.

Οι συγγραφείς επιβεβαίωσαν σε μια μεταγενέστερη απάντηση ότι τα άτομα που δοκιμάστηκαν δεν είχαν υποκείμενες παθήσεις υγείας και επομένως η μείωση δεν θα μπορούσε να οφείλεται σε υποκείμενες παθήσεις υγείας που υπήρχαν πριν από τον εμβολιασμό.

Αν και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων σταδιακά επανήλθε μετά από 145 ημέρες, η συγκέντρωση και η κινητικότητα του σπέρματος δεν επέστρεψαν στα προ του εμβολιασμού επίπεδα, με άγνωστες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Ανησυχίες για προβλήματα αναπαραγωγής έχουν επίσης αναφερθεί σε γυναίκες, ιδιαίτερα μετά από εμβολιασμούς και όχι μετά από μόλυνση.

Μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες διατρέχουν γενικά υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών εκβάσεων και θανάτων από λοιμώξεις COVID-19. Ωστόσο, οι γυναίκες φαίνεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμού από το εμβόλιο .

Τα δεδομένα του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS) έδειξαν ότι πάνω από το 60% των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών προέρχονταν από γυναίκες, υποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό.

Ο Δρ Paul Marik, ειδικός στην εντατική φροντίδα, παρατήρησε επίσης ότι οι γυναίκες διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό στην κλινική.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές γυναίκες ανέφεραν ανωμαλίες της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό. Μια μελέτη σε γυναίκες της Μέσης Ανατολής διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% από αυτές ανέφεραν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό .

Μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας βρήκε μια « προσωρινή αύξηση στη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου » που συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο με τίτλο My Cycle Story ανέφερε ότι πάνω από 290 γυναίκες παρουσίασαν αποβολή γύψου μετά την κυκλοφορία των εμβολίων για τον COVID-19, παρόλο που λιγότερες από 40 τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τα τελευταία 109 χρόνια.

Αυτό έδειξε επίσης ότι πολλά από τα αναπαραγωγικά συμπτώματα από τα οποία υπέφεραν οι γυναίκες μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο και όχι με λοιμώξεις από τον COVID-19.

Ο Cadegiani προέβλεψε μεγαλύτερες ανεπιθύμητες ενέργειες σε εγκυμοσύνες για το επόμενο μέλλον.

Ανέφερε μια μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα «καμία σχέση» μεταξύ των εμβολίων για τον COVID-19 και της γονιμότητας . Τα δεδομένα ωστόσο έδειξαν ότι οι μη εμβολιασμένες γυναίκες είχαν υψηλότερο ποσοστό εγκυμοσύνης από τις εμβολιασμένες, τόσο για κλινική όσο και για βιοχημική εγκυμοσύνη.

Οι συγγραφείς της εργασίας εξέτασαν 10 μελέτες και διαπίστωσαν ότι οι μη εμβολιασμένες γυναίκες έχουν κλινικό και βιοχημικό ποσοστό εγκυμοσύνης 47 και 60% αντίστοιχα, ενώ οι εμβολιασμένες με COVID-19 είχαν ποσοστό 45 και 51%.

Ο Cadegiani προβλέπει περισσότερες περιπτώσεις ενδοκρινοπαθολογιών ως αποτέλεσμα τραυματισμών από αιχμές στο μέλλον.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 13, 2022 10:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μιας και μιλάτε για γυναικεία υπογονιμότητα,ας δούμε και ένα άλλο εμβόλιο που του δόθηκε μεγάλη διαφήμιση χωρίς να αναφερθούν οι πρενέργειες του.

Απόψεις για το φάρμακο-εμβόλιο Gardasil κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας HPV

Δεν σας φάνηκε παράξενο που ξαφνικά δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο "θαυματουργό" νέο φάρμακο Gardasil της (στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω δικαστηρίων για το θανατηφόρο αναλγητικό Vioxx) εταιρείας Merck κατά του καρκίνου της μήτρας; Μάλιστα στην Αμερική ήδη προσπαθούν να επιβάλλουν την υποχρεωτική ίου χορήγηση σε κορίτσια (και αγόρια !!!!!!!) ηλικίας 9-15 ετών προκειμένου να γίνουν δεκτά στο σχολείο. Στην Ελλάδα είπαν ότι θα το εντάξουν στο πλαίσιο των υποχρεωτικών παιδικών εμβολιασμών. Καλό θα ήταν πριν το δώσετε στα παιδιά σας να λάβετε υπ' όψιν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
1. To Gardasil περιέχει αλουμίνιο, (στην Ελλάδα το λέμε και αργίλιο) γνωστή πολύ επικίνδυνη νευροτοξίνη που αποθηκεύεται και επιδρά αθροιστικά στον οργανισμό και ειδικά στον εγκέφαλο, στον οποίο μπορεί να προκαλέσει θάνατο νευρικών κυττάρων.

2. To Gardasil θεωρείται ότι χτυπά 4 (τους πιο κοινούς - τύποι 6, 11, 16 και 18) από τους περίπου 150 αναγνωρισμένους τύπους (σύμφωνα με διάφορους επιστήμονες ίσως είναι τελικά και χιλιάδες) του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus - HPV), ο οποίος θεωρείται ότι ευθύνεται για την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στη γυναίκα. Όμως υπάρχει επιστημονική αμφιβολία για το εάν ο HPV προκαλεί τον καρκίνο ή απλά ο ίδιος ο καρκίνος εξασθενεί τα κύτταρα κάνοντας τα επιρρεπή στον HPV. Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από ιούς; Αυτή είναι μια ερώτηση που ακόμα περιμένει σαφή απάντηση (Duesberg and Schwartz, 1992).

3. To 90% των περιπτώσεων μόλυνσης από HPV θεραπεύονται από τον ίδιο τον οργανισμό. Όσο μικρότερη η ηλικία, τόσο γρηγορότερη και η ίαση.

4. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί το I % των περιπτώσεων καρκίνου ετησίως, σύμφωνα με τον οργανισμό καρκίνου Αμερικής (ACS). Οι μισές περιπτώσεις συμβαίνουν στην ηλικία των 35-45 ετών και είναι σπάνιος σε ηλικίες κάτω των 20, δηλαδή στην κατηγορία στην οποία το Gardasil κυρίως απευθύνεται!!! (μόνο 3-4 περιπτώσεις ανά 100.000 γυναίκες ηλικίας 9-20 ετών).

5. Το κάπνισμα φαίνεται να είναι το κλειδί για την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όταν υπάρχει μόλυνση από HPV.

6. Σαφώς το φάρμακο έχει δοκιμαστεί κλινικά και έχει αποδειχθεί ασφαλής η χρήση του στα παιδιά μας, έτσι; Θα τολμούσαν να βγάλουν κάτι στην αγορά χωρίς εξαντλητικά τεστ; Λυπάμαι, αλλά θα σας απογοητεύσω... Σύμφωνα με τον οργανισμό Alliance for Human Research Protection (AHRP), το φάρμακο δεν έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ασφαλές κατά τις κλινικές δοκιμές. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων Αμερικής), επέτρεψε στη Merck να χρησιμοποιήσει ως placebo επίσης σκεύασμα που περιείχε αλουμίνιο. (Placebo: ουδέτερο, μη φαρμακευτικό σκεύασμα που χορηγείται σε ομάδα ασθενών κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών για να συγκριθούν τα αποτελέσματα της χρήσης του με αυτά της ομάδας ασθενών στους οποίους χορηγείται το πραγματικό φάρμακο). Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι πλέον ορατές (masking) οι παρενέργειες της χορήγησης αλουμινίου στους ασθενείς στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

7. Προκαλεί το Gardasil γενετικές παραμορφώσεις; Επηρεάζει τη γονιμότητα; Προκαλεί ίσως καρκίνο; Πέντε από τις εθελόντριες από αυτές που έτυχε να γεννήσουν έπειτα από ενέσεις με Gardasil γέννησαν παιδιά με γενετικές ανωμαλίες. Το μέλλον θα δείξει...

8. To Gardasil μεταξύ των παρενεργειών προκαλεί και οστεοπόρωση στα μικρά παιδιά (λόγω του αλουμινίου που περιέχει από ό,τι εικάζεται).

9. Οι ερευνητές της Merck απέρριψαν από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του Gardasil και των placebo 102 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών και 19 θανάτους ως μη συσχετιζόμενα.

10. Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα του φαρμάκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισμούς του από το 1990, επιτρέποντας στις εταιρείες να πληρώνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί μακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ για να εξασφαλίσουν το προνόμιο της έγκρισης. Τρανό παράδειγμα: το φάρμακο Vioxx, το οποίο πήρε έγκριση και αργότερα αποδείχθηκε ότι συνδέεται με 27785 θανάτους λόγω καρδιακών επεισοδίων.

11. Η ίδια η εταιρεία που παράγει to Gardasil (Merck) επισημαίνει ότι το φάρμακο παραμένει ενεργό για 3,5 χρόνια και έπειτα χρειάζεται λογικά επιπλέον δόση. Τι στο καλό λοιπόν καίγονται να κάνουν το εμβόλιο στα κοριτσάκια από 9 ετών, εφόσον συν τοις άλλοις ο HPV μεταδίδεται μέσω σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις;

12. Η εταιρεία Merck υπολογίζει να εισπράξει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις του νέου φαρμάκου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω απόσυρσης του επικερδούς Vioxx και 11.000 μηνύσεων από θύματα / συγγενείς θυμάτων του Vioxx.

ΠΗΓΕΣ:
https://www.newmediaexplorer.org/emma_holister/2006/10/11/pnofit_as_usual_and_to.htm

https://www.medicalaccountability.net/essay_gardasil.html

https://www.consumeraffairs.com/news04/vioxx_estimates.htmi

https://www.msnbc.msn.com/id/6192603/

https://www.mothering.com/sections/news_bulletins/july2006.html

https://www.jabs.org.uk/pages/artide3.doc

https://www.unexplained-mysteries.com/fomm/lofiversion/indexphp/t83436.html

https://www.virusmyth.net/aids/dal3/pdlatvir3.htm

https://www.mdflagsweeldy.com/second_opinion/2002_nov25html

https://www.medicinenet.com/cancer_causes/page2.htm

https://www.ahrp.org/cms/content/view/263/28/

https://www.honesthuman.com


Cervarix, κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Το Cervarix είναι ένα άλλο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αντίστοιχο του Gardasil, το οποίο σχεδιάστηκε από την εταιρία GlaxoSmithKline για τους 2 τύπους του ιού HPV (16 και 18). Οι παραπάνω προβληματισμοί σχετικά με το Gardasil, αφορούν και τη χρήση του Cervarix.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας