patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η Μ.Βρετανία είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κατερίνα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 26, 2022 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Μ.Βρετανία είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Plus ça change, plus c'est la même chose

Oπως λέει και η γαλλική παροιμία:όσο περισσότερα πράγματα αλλάζουν, τόσο ίδια μένουν ίδια.Αυτό συμβαίνει και στην Downing Street 10 και στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας,που ο βασιλιάς Κάρολος( που δεν έχει στεφθεί ακόμη)κάλεσε τον νεοδιοριζόμενο ηγέτη του Κόμματος των Τόρις Ρίσι Σουνάκ να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση(χωρίς εκλογές εννοείται).
Ετσι έχουμε μια νέα "Θατσερική" κυβέρνηση των πλουσίων, για τους πλούσιους, από τους πλούσιους.
Αφου η Τράς πέρασε για λίγες μέρες και παραχώρησε στους πλούσιους και τα τελευταία οικονομικά δικαιώματα,ανέβασε τα επιτόκια στα ύψη και καταρράκωσε αστική και εργατική τάξη δημιουργώντας μιά τρύπα 40 δισεκατομμυρίων λιρών στα δημόσια οικονομικά απεχώρησε και παρέδωσε το κλειδί στον Ινδικής καταγωγής απόφοιτο της σχολής του Σβάμπ να συνεχίσει το καταστροφικό έργο στην Μ.Βρετανία.
Ο Ρίσι Σουνάκ και ο Τζέρεμι Χαντ –ο οποίος παραμένει καγκελάριος– δήλωσαν ότι θα εξισορροπηθούν τα κρατικά λογιστικά βιβλία μέσω της «καταπληκτικής» λιτότητας και οικονομικών επιθέσεων μέσω ενός καθεστώτος μείωσης πόρων.Οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα κληθούν να βρουν περαιτέρω «εξοικονόμηση αποτελεσματικότητας». Οι δημόσιες υπηρεσίες, με ήδη τεράστιες περικοπές, θα στερηθούν περαιτέρω πόρων. Και οι δαπάνες θα περιοριστούν σε γενικές γραμμές, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων σε ιστορικά χαμηλά.
Ο Χαντ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το πακέτο ενεργειακής στήριξης της κυβέρνησης θα αφαιρεθεί. Οι διεκδικητές πρόνοιας είναι πιθανό να είναι επόμενοι στη γραμμή βολής του Ινδού, με προτάσεις ότι τα επιδόματα θα αυξάνονται μόνο ανάλογα με τους μισθούς,και όχι με το κόστος διαβίωσης. Και ακόμη και οι ιερές αγελάδες όπως η «κλειδαριά» της σύνταξης μπορεί να μην είναι ασφαλείς, δεδομένου του βάθους των περικοπών που απαιτούνται.

Οι συνέπειες λοιπόν θα είναι σοβαρές και θανατηφόρες. Το Εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται ήδη στο χείλος της κατάρρευσης, με μια λίστα αναμονής (σε χειρουργεία και επισκέψεις)εκατομμυρίων. Στα δικαστήρια εκκρεμούν υποθέσεις για μήνες. Τα ερειπωμένα σχολεία αγωνίζονται να διατηρήσουν το προσωπικό. Και οι εργαζόμενοι σε όλο τον δημόσιο τομέα τον εγκαταλείπουν μαζικά, μετά από μειώσεις μισθών συνεχόμενων ετών που έγιναν ακόμη χειρότερα από τον αχαλίνωτο πληθωρισμό και την αύξηση των λογαριασμών. Όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά ακόμη και τα στρώματα της μεσαίας τάξης συμπιέζονται, καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, αυξάνοντας τις μη αποπληρωμές στεγαστικών δανείων για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και ωθώντας τις ήδη υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις σε οριστική χρεοκοπία και βίαιο κλείσιμο.

Επομένως, η άρχουσα τάξη δεν θα έχει τη σταθερότητα που επιθυμεί από την πρωθυπουργία του Σουνάκ. Αντίθετα, ο βρετανικός καπιταλισμός πρόκειται να μπει σε ακόμα πιο επικίνδυνα και κυρίως σε αχαρτογράφητα γι αυτόν νερά. Και το να έχουν τον επιθυμητό τους τιμονιέρη στο πηδάλιο δεν θα κάνει διαφορά...(άσε που οι Ινδοί δεν φημίζονται για την ναυτοσύνη τους).

Η ατζέντα λιτότητας του Σουνάκ έρχεται μετά από 12 χρόνια επιθέσεων σε θέσεις εργασίας, αμοιβές και συνθήκες.Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε ένα αυξανόμενο κύμα βιομηχανικής μαχητικότητας – κυρίως με τις απεργίες των σιδηροδρόμων και του ταχυδρομείου από το RMT και το CWU, αντίστοιχα.Τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα ψηφίζουν για δράση, με το προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο UCU να ψηφίζει συντριπτικά υπέρ των απεργιών για τους μισθούς και τις συντάξεις και νοσηλευτές, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι πιθανόν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Εργατικοι και Συντηρητικοί βρίσκονται σε σύγχυση και προωθούν παλιά στερεότυπα που στο παρελθόν βρήκαν μια ανταπόκριση κυρίως απο τα αστικά συνδικάτα-βλέπε Θατσερικά ιδεώδη- με πολιτικές της λεγόμενης Trussonomics που δήλωναν ότι η παραγωγή αγαθών δημιουργεί τη δική της ζήτηση,αλλά με τις οικονομικές κρίσεις υπερπαραγωγής να διαδέχονται η μία την άλλη.Αυτή η ίδια ανοησία λοιπόν επαναλαμβάνεται σήμερα από ορισμένους αστούς οικονομολόγους (τους μονεταριστούς) των οποίων η πίστη στην απόλυτη δύναμη της ελεύθερης αγοράς να λύσει όλα τα προβλήματα παραμένει ακλόνητη, αν και έχει διαρκώς αντικρουστεί από την εμπειρία. Η τελευταία εμπειρία ήταν το κραχ του 2008 – κάτι που, σύμφωνα με τις επίσημες οικονομικές θεωρίες – δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί...αλλά έγινε.Και πώς αντέδρασαν οι κυβερνήσεις σε αυτή την κρίση;Σύμφωνα με τη μονεταριστική θεωρία, θα έπρεπε απλώς να είχαν εγκαταλείψει τις αγορές για να λύσουν το πρόβλημα μόνες τους.οι κυβερνήσεις όμως παρενέβησαν αμέσως για να ρίξουν δισεκατομμύρια λίρες και ευρώ στις ιδιωτικές τράπεζες για να σώσουν αυτές και ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα από την κατάρρευση. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε αρχή του μονεταρισμού και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.Με άλλα λόγια έχουμε μια διπολική "εσωτερική"σύγκρουση του καπιταλισμού.
Και τώρα η αστική τάξη είναι αναγκασμένη να καταφύγει στα ίδια απελπισμένα μέτρα απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση και ιδιαίτερα στην κρίση του κόστους ζωής. Αναγκάζονται να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για να αποφύγουν τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες που θα προέκυπταν από μια γενική οικονομική κατάρρευση.
Το καπιταλιστικό σύστημα, στην πραγματικότητα, συντηρείται μόνο με την παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης(ασύστολη κοπή χρήματος), η οποία το υποστηρίζει με τον ίδιο τρόπο που ένα άτομο με αναπηρία στηρίζεται με πατερίτσες χωρίς θεραπευτική αγωγή.
Ο Βρετανικός καπιταλισμός βρίσκεται και σε βαθιά παρακμή. Αυτός είναι και ο λόγος για τις απαισιόδοξες, συντηρητικές και χωρίς φαντασία ιδέες που εκπροσωπούνται στους αστικούς θεσμούς (π.χ. μέσα ενημέρωσης, σχολεία, βιομηχανίες ψυχαγωγίας, φημισμένα πανεπιστήμια). Σήμερα η αστική τάξη δεν πιστεύει πλέον σε ένα μέλλον για την ανθρωπότητα. Επομένως, η αστική φιλοσοφία δεν προσφέρει εμπνευσμένες σκέψεις. Αντίθετα, τροφοδοτεί τους ανθρώπους με τις ίδιες προκαταλήψεις ξανά και ξανά.Αυτή η έλλειψη προόδου είναι που δίνει ελπίδες για δεύτερη φορα στην ιστορία της,στην βιασμένη επί αιώνες Βρετανική εργατική τάξη.

Η βρετανική άρχουσα τάξη δυστυχώς ή ευτυχώς (για εμάς) δεν σκέφτεται πλέον με όρους αιώνων αλλά ετών...

Σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα δεν είναι για το ποιος κατοικεί στην Downing Street, αλλά για το χρεοκοπημένο σύστημα που υπερασπίζονται.
Η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια νέα παγκόσμια ύφεση. Ο βρετανικός καπιταλισμός είναι ένα πλοίο που βυθίζεται. Και ακόμη και ο πιο έμπειρος, αξιόπιστος καπετάνιος δεν θα μπορούσε να τον απομακρύνει από το παγόβουνο που φαίνεται στον ορίζοντα.

Η Βρετανία λοιπόν οδεύει σε μια επαναστατική εποχή. Οι ιδέες της ταξικής πάλης και του σοσιαλισμού επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη.Όλες οι προϋποθέσεις για επανάσταση ωριμάζουν. Η άρχουσα τάξη είναι διχασμένη. Οι μεσαίες τάξεις βρίσκονται σε ζύμωση. Η εργατική τάξη βρίσκεται σε κίνηση, αναζητώντας μια διέξοδο από το αδιέξοδο του καπιταλισμού.
Αυτό που λείπει είναι ο τέταρτος –και πιο καθοριστικός– παράγοντας: αυτός της επαναστατικής ηγεσίας, που μπορεί να δείξει το δρόμο προς τα εμπρός για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.Ο <<ζοφερός οίκος >>της βικτοριανής σκοτεινής εποχής ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί...είς μνήμην του Ντίκενς.
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2022 1:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νά πώς η Δύση λέει ψέματα στον πόλεμο στην Ουκρανία
http://resaltomag.blogspot.com/2022/10/blog-post_26.html#more
Όμως με τα ψέματα δεν κερδήθηκε κανένας πόλεμος.
Επιστροφή στην κορυφή
α
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 27, 2022 4:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Roubini: Πάμε για μια στασιμοπληθωριστική κρίση χρέους-Μεγάλη ύφεση και κραχ δολαρίου
Ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini υποστηρίζει ότι η Fed θα κάνει πίσω στη μάχη κατά του πληθωρισμού και με την απόφασή της αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση του δολαρίου.
Ο Roubini, oμότιμος kαθηγητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Bloomberg Markets and Finance, στα πλαίσια μιας συζήτησης για τις απειλές που βαραίνουν την παγκόσμια οικονομία.
Ο Roubini, γνωστός ως Dr Doom, επειδή είχε προβλέψει το σκάσιμο της φούσκας των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου σε ένα άρθρο του το 2006, όταν ρωτήθηκε αν είμαστε ξανά σε ένα τέτοιο σημείο, είπε κατηγορηματικά «Ναι».
«Ναι, είμαστε πάλι εδώ. Αλλά εκτός από τους οικονομικούς, νομισματικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους -και υπάρχουν και νέοι κίνδυνοι τώρα – οδεύουμε προς τον στασιμοπληθωρισμό, ένα φαινόμενο που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά μετά τη δεκαετία του ’70- υπάρχουν και γεωπολιτικοί κίνδυνοι».
Οι γεωρπολιτικοί κίνδυνοι αφορούν τις πιθανές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία, τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, τους κινδύνους για την υγεία και τους τεχνολογικούς κινδύνους.
Όλα αυτά κατά τον Roubini αποτελούν μια συρροή «μεγα-κινδύνων».
Το χρέος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα φτάνει στο 350% του παγκόσμιου ΑΕΠ
Ο Roubini επισήμανε ως μείζον πρόβλημα το ύψος του χρέους στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το παγκόσμιο χρέος ως προς το παγκόσμιο ΑΕΠ έχει αυξηθεί από το 200% στο 350%.

Στις ΗΠΑ ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ είναι υψηλότερος από ό,τι μετά τη Μεγάλη Ύφεση και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μετά την οικονομική κρίση του 2008 και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα νοικοκυριά, οι εταιρείες, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις ζόμπι δέχθηκαν βοήθεια με κρατικά δημοσονομικά μέτρα, αρνητικά επιτόκια και ποσοτική χαλάρωση.
«Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά επειδή έχουμε τόσο μεγάλο χρέος και οι κεντρικές τράπεζες όπως η Fed πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, ώστε τα ιδρύματα ζόμπι να χρεοκοπήσουν.
Γι’ αυτό όχι μόνο θα έχουμε πληθωρισμό και στασιμοπληθωρισμό, αλλά θα έχουμε στασιμοπληθωριστική κρίση χρέους».
Σήμερα έχουμε τα χειρότερα της δεκαετίας του 1970
Είχαμε κλυδωνισμούς στην προσφορά στη δεκαετία του ’70, παρόμοιους με εκείνους που ζήσαμε στη μετά την πανδημία εποχή.
Αλλά εκείνη την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου, οι δείκτες χρέους ήταν χαμηλοί.
Δεν υπήρχαν κρίσεις χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες.
Είχαμε κρίσεις χρέους στη Λατινική Αμερική, επειδή χώρες όπως η Βραζιλία, το Μεξικό και η Αργεντινή είχαν δανειστεί πάρα πολλά. Όταν ο Volker αύξησε τα επιτόκια στο 20%, χρεοκόπησαν εξήγησε ο Roubini και συνέχισε:

«Σήμερα, έχουμε τα χειρότερα των 70s.

Έχουμε ένα τεράστιο στασιμοπληθωριστικό αρνητικό σοκ προσφοράς… και ταυτόχρονα, έχουμε έναν δείκτη χρέους στα ύψη όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ.
Έτσι, έχουμε μια στασιμοπληθωριστική κρίση χρέους».

Το ΔΝΤ έχει ανακοινώσει ότι 40 αναδυόμενες αγορές βρίσκονται στα πρόθυρα κρίσης δημόσιου χρέους.
Κατά τον Roubini, σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε αυτά τα προβλήματα να διαχέονται στα ανεπτυγμένα έθνη όπως έγινε π.χ. στην περίπτωση της Βρετανίας.

Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να κερδίσουν τη μάχη με τον πληθωρισμό

O Dr Doom συμφωνεί με πολλούς διαχειριστές κεφαλαίων στο ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσουν τη μάχη με τον πληθωρισμό.

«Αυτήν τη στιγμή, όλες οι κεντρικές τράπεζες παίζουν σκληρά, μιλούν σκληρά και φέρονται σκληρά επειδή έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας.
Όμως, κατά την άποψή μου, υπάρχουν δύο προβλήματα.
Το ένα πρόβλημα είναι ότι αν προσπαθήσουν να μειώσουν πράγματι τον πληθωρισμό στο 2%, θα προκαλέσουν ύφεση.

Αυτή η ύφεση δεν θα είναι σύντομη και ρηχή.

Δεν θα είναι δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης αλλά και ο πληθωρισμός που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτος και θα αναγκάσει την Fed να μειώσει τα επιτόκια.
Θα έχουμε μια σοβαρή ύφεση επειδή μπαίνουμε σε δημοσιονομική και νομισματική σύσφιξη με υψηλό χρέος.
Την ίδια στιγμή, δεν θα πάμε μόνο σε μεγάλη ύφεση αλλά και σε δημοσιονομικό κραχ».

Κραχ στα Χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων

Ο Roubini λοιπόν μιλά για «παγίδα χρέους».
Υπάρχει τόσο μεγάλο ιδιωτικό και δημόσιο χρέος που κάθε προσπάθεια σοβαρής καταπολέμησης του πληθωρισμού θα προκαλέσει κραχ στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Και όχι μόνο στο χρηματιστήριο.
Αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό.
Θα προκαλέσει κραχ στις αγορές ομολόγων.
Κι εκεί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.
Όπως το Κραχ του δολαρίου
Ο Roubini προειδοποιεί επίσης για ένα επικείμενο κραχ του δολαρίου.
«To πληθωριστικό δολάριο κινδυνεύει λόγω των δίδυμων ελλειμμάτων – του κρατικού προϋπολογισμού και του εμπορικού ισοζυγίου.

Κινδυνεύει και ενισχύετε από το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να το μετατρέψει σε όπλο στον πόλεμο κατά της Ρωσίας
.
[color=darkred]Αλλά ο πραγματικός καταλύτης για το δολάριο θα είναι η Fed»[/color].

Όταν η Fed αποφασίσει να κινηθεί για να αποτρέψει ένα οικονομικό και χρηματοπιστωτικό κραχ – ή επιχειρήσει να το αποτρέψει – σταματώντας την αύξηση των επιτοκίων, παρόλο που ο πληθωρισμός θα παραμένει πολύ υψηλός, το δολάριο θα χάσει την ισχύ του απότομα.
Γιατί αυτό που ανεβάζει το δολάριο τόσον καιρό είναι η αυστηρή νομισματική πολιτική».

Ο Roubini συστήνει χρυσό

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθεί ένας επενδυτής;
Ο Roubini συνιστά την αγορά χρυσού.
Ο χρυσός δεν τα πήγε αρκετά καλά μέχρι τώρα γιατί η αυστηρή νομισματική πολιτική της Fed ανισχύει το δολάριο.
Αλλά εάν οι κεντρικές τράπεζες πάψουν να αυξάνουν τα επιτόκια, ο χρυσός θα αυξηθεί σε ανυπολόγιστα ύψη».
Φυσικά όλα αυτά είναι αποτελέσματα της θανάσιμης κρίσης του καπιταλισμού και όχι σαν αίτια του καπιταλισμού που έφαγε τα ψωμιά του που Roubini αποφεύγει σαν τον διάβολο με το λιβάνι να μας αναφέρει.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 28, 2022 4:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μόνο που τα ανθρακωρυχεία έκλεισαν προ πολλού...

Ο Nadhim Zahawi, ο οποίος γεννήθηκε στο Ιράκ σε κουρδική οικογένεια, ορίστηκε πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος.
Ο Τζέιμς Κλέβερλι, γεννημένος από Βρετανό πατέρα και μητέρα από τη Σιέρα Λεόνε, διορίστηκε εκ νέου Υπουργός Εξωτερικών, η 4η πιο σημαντική θέση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος έχει εβραϊκή καταγωγή, διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Γκραντ Σαπς, ο οποίος είναι επίσης εβραϊκής οικογένειας, διορίστηκε Γραμματέας Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Σουέλα Μπράβερμαν, μια βουδίστρια Τριράτνα με ινδική καταγωγή, διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, μια από τις υψηλότερες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 28, 2022 10:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειναι λοιπον μερικοι λόγοι παραπανω ωστε τα συνδικατα αλλα και οι Βρετανοι πολιτες και εργατες να βγουν στους δρομους νωριτερα και να διωξουν αυτα τα ανδρικελα μαζι με την βασιλικη μαριονετα τον Καρολο και να παρουν τις τυχες στα χερια τους,μακρια απο τους ξενους λιμοκοντορους,μακρια απο τους αποφοιτους του Σβαμπ,μακρια απο τους πολεμους της δυσης,μακρια απο Πακιστανους δημαρχους και πολιτες,Ινδους πρωθυπουργους και πολιτες,και να δημιουργησουν πρωτοι με την μακρα ιστορια των συνδικατων τους,το εναρκτηριο κελαιδισμα,ενα ντομινο εξελιξεων σε ολοκληρη την Ευρωπη αλλα και τον πλανητη.Με την τεχνολογια που διαθετουν,την τεχνογνωσια,τον πλουτο και την βαρια βιομηχανια δεν θα αντιμετωπισουν κανενα προβλημα οπισθοδρομισης τεχνολογικα και οικονομικα.Και ειναι η καταλληλη ευκαιρια τωρα που δεν εχει ακομη ορκιστει ο κλοον βασιλευς,να παρει και τον πουλο...και στην τελικη να ξανανοιξουν τα ανθρακορυχεια και να ξαναβαλουν καναρινια στα βαθη της γης,ωστε να αποφυγουν στο μελλον αναλογες καταστασεις και παγιδες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 05, 2022 8:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandr Vučić :

Όλοι γνωρίζουν ποιος πραγματοποίησε την επίθεση στη Βαλτική, αλλά εμείς προσποιούμαστε τους ανόητους για να μην βλάψουμε τα συμφέροντα της χώρας. … Σε κάθε περίπτωση, θα επιβιώσουμε, αλλά δεν ξέρω για τους άλλους», ισχυρίστηκε !!!

4 Νοεμβρίου
Pasuljanske Livade


Οι ισχυρισμοί του Βούτσιτς είναι ένα σαφές παράδειγμα της σημερινής κατάστασης στην Ευρώπη, η οποία έγινε αποικία της Αγγλοσαξονικής Αυτοκρατορίας. Τα "ανεξάρτητα" κράτη δεν έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους και να ασκήσουν τις ανεξάρτητες πολιτικές τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των χωρών τους, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν το αφήγημα που επιβάλλουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Βούτσιτς αποκάλυψε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν καλά τις τρομοκρατικές πολιτικές των Αμερικανών προστάτων τους, αλλά δεν μπορούν να εκφράσουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2022 3:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τριπλασιασμό των επιτοκίων μέσα σε τρεις μήνες με τρελές αυξήσεις στα στεγαστικά δάνεια υποχρεώνοντας οποιοδήποτε δάνειο να φτάσει η δύο η τρεις φορές επάνω....

Με την ακύρωση του Μπρεξιτ στο μεταναστευτικό δηλαδή άνοιγμα συνόρων σε όλο τον πλανήτη και η είσοδος σε ένα χρόνο +1εκ συγγενών ξένων φοιτητών και ντόπιων αλλοδαπών ξεπερνώντας οποιαδήποτε ρεκόρ τα νοίκια είναι στα ύψη όπως και τα είδη πρώτης ανάγκης οι μεταφορές κτλ.... Είδη μιλάνε για νέο κραχ στην οικονομία....

Κατά τ'αλλα με σαμποτάζ νομίζουν ότι θα νικήσουν τους Ρώσους αφού με τα πλήγματα βουλιάζουν ολόκληρη την ΕΕ....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 18, 2022 1:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ενα άρθρο της Αλβανίδας δημοσιογράφου και καθηγήτριας στο LSE University, Lea Ypi - για την πραγματικότητα που βιώνουν οι Αλβανοί - στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εμείς οι Αλβανοί είμαστε ειδικά τα τελευταία γυαλιά του αποτυχημένου ιδεολογικού έργου της Βρετανίας.
Όταν ζούσα στην Αλβανία τη δεκαετία του 1990, ο πατέρας ενός φίλου μου ήταν διακινητής ανθρώπων. Συνηθίζαμε να το αποκαλούμε ο γιος ενός Κάλα. Ο γιος του Çal ë δεν ήταν πάντα διακινητής. Πριν η χώρα μεταβεί από κομμουνιστικό κράτος σε φιλελεύθερο κράτος, εργαζόταν σε περιοδείες ναυπηγείων, φτιάχνοντας δίχτυα ψαρέματος και ξαναφορτώνοντας βάρκες.
Δεν έμοιαζε με διακινητή - μικρόσωμος ήταν, αναιμικός και κουτσαίνοντας Δεν επέλεξε να γίνει λαθρέμπορος - οι μεταρρυθμίσεις ιδιωτικοποίησης που συνόδευαν την έλευση του πολιτικού πλουραλισμού ανάγκασαν τους διευθυντές των ναυπηγείων να κάνουν περικοπές, οπότε ο Biu και ο η σύζυγος έμεινε άνεργη. Δεν σκέφτηκε καν τον εαυτό του ως διακινητή: ήταν μια δουλειά σαν όλες τις άλλες. Πληρώθηκε για να βοηθήσει ανθρώπους με καροτσάκια να φτάσουν στην Ιταλία και χρειαζόταν τα χρήματα για να ταΐσει τα παιδιά του. Φοβόταν λίγο, αλλά δεν ντράπηκε για τη δραστηριότητά του. Για δεκαετίες, Αλβανοί σκοτώνονταν από το κράτος τους κάθε φορά που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Στις πολύ σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες οι άνθρωποι ήταν επιτυχημένοι, οι συγγενείς που έμειναν πίσω ήταν εγκλωβισμένοι. Τελικά, οι Αλβανοί ήταν ελεύθεροι και η Biu i Çal ë τους βοηθούσε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μιλούσε γι' αυτό με υπερηφάνεια.
Ένα βράδυ, ο Γιος του Κάλα εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ. Κάποιοι είπαν ότι σκοτώθηκε, άλλοι είπαν ότι πνίγηκε στην Αδριατική Θάλασσα, φαγωμένος από τα ίδια ψάρια για τα οποία έχτισε δίχτυα.
Η μετανάστευση ήταν ευλογία και κατάρα για την Αλβανία από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ήταν ευλογία γιατί χωρίς τα εισοδήματα από Αλβανούς μετανάστες, οι οικογένειές τους θα είχαν αντιμετωπίσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης θεραπείας "φιλοθεραπείας" rms που υποσχέθηκαν να τον μετατρέψουν από έναν αποτυχημένο ακόμη και απομονωμένο κομμουνιστικό κράτος σε έναν καπιταλιστικό παράδεισο σε πλήρη άνθιση. Ήταν ένα όλεθρο γιατί σε αντίθεση με αυτό που διαφημίζεται η συντηρητική προπαγάνδα, σε κανέναν δεν αρέσει να εγκαταλείπει τη χώρα του μόνο και μόνο για να ενοχλεί ανθρώπους μιας άλλης χώρας. Ακόμη και αν παραμερίσουμε τους κινδύνους των μη εξουσιοδοτημένων διέλευσης, ακόμη και όπου υπάρχουν νόμιμες διαβάσεις, η μετανάστευση διαλύει οικογένειες και η μαζική μετανάστευση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού είναι μια ανοιχτή πληγή.
Κάθε χρόνο το αλβανικό κράτος επενδύει σε γιατρούς και νοσηλευτές που αμέσως μετά την αποφοίτηση εγκαταλείπουν τη χώρα τους, δελεασμένοι από υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στη Δύση. Όταν υποστηρίζετε ένα σύστημα μετανάστευσης βασισμένο σε πόντους ή αποδέχεστε ότι η Βρετανία πρέπει να επενδύσει στην προσέλκυση μεταναστών υψηλής ειδίκευσης, υιοθετείτε αποτελεσματικά μια μορφή εκμετάλλευσης. Οι Αλβανοί θα δουλεύουν και θα πληρώνουν φόρους για τους Βρετανούς ηλικιωμένους που στη συνέχεια θα φροντίζουν Αλβανοί νοσοκόμες. Τα νοσοκομεία της Αλβανίας θα έχουν ελλείψεις ώστε οι ασθενείς εδώ (στη Βρετανία) να συνεχίσουν να λαμβάνουν την κατάλληλη περίθαλψη.
Οι δυτικές κυβερνήσεις δύσκολα ενοχλούνται από αυτή την κατάσταση. Η μετανάστευση γι' αυτούς είναι μια στατιστική. Ο γιος του Çal ë ήταν ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς των οποίων η μοίρα σφραγίστηκε από τη μετανάστευση. Είμαι διαφορετικός. Για τη βρετανική κυβέρνηση και την Υπουργό Εσωτερικών της Suella Braverman είμαστε και οι δύο εγκληματίες.
Μια "κατοχή από Αλβανούς, παραμερίζοντας ακόμη και την αξιοπιστία αυτής της μεταφοράς σε μια χώρα με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη, υποδηλώνει μια ξαφνική μετατόπιση των τάσεων και έναν ξεχωριστό κακόβουλο στόχο να στοχεύσει τον πόλεμο στη Μεγάλη Βρετανία. Η αλήθεια είναι ότι από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Αλβανία είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό μετανάστευσης στην Ευρώπη, τάση που τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν να συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες δύο δεκαετίες. Μετά την οικονομική κρίση 2008-9, όταν η ΕΕ βύθισε χώρες όπως η Ελλάδα (όπου πάνω από το μισό μεταναστευτικό πληθυσμό είναι Αλβανός), τα έσοδα μειώθηκαν σημαντικά.
Η Covid-19 επέφερε ένα ακόμη πλήγμα σε ένα ήδη αδύναμο και άκρως άνισο κράτος, καθώς πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν και το κόστος υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκε. Δεν βοήθησε τους Δυτικοευρωπαίους "συμμάχους" μας να αποθηκεύσουν εμβόλια ανησυχώντας για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε άλλες χώρες. Παρ' όλη αυτή την κατάσταση, το καλοκαίρι του 2021 και μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, η Αλβανία - μια χώρα με 2,8 εκατομμύρια κατοίκους και ένας από τους φτωχότερους της Ευρώπης- συμφώνησε να φιλοξενήσει 4000 Αφγανούς πρόσφυγες που απορρίφθηκαν από κράτη Χεστ του ΝΑΤΟ.
Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των Αλβανών μεταναστών έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, τόσο στην ΕΕ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι ανησυχητικό για την Αλβανία, αλλά δύσκολα θα προκαλούσε την κατάρρευση μιας χώρας της G7. Οι Αλβανοί γνωρίζουν - ακόμη και μέσω των social media- ότι μετά το Brexit, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι οι εργαζόμενοι της ΕΕ που έχασε η Βρετανία ως αποτέλεσμα του Brexit τους οποίους ελπίζει να αντικαταστήσει. Ξέρουν επίσης ότι το Καλαί έχει γίνει όλο και πιο ευάλωτο καθώς η ανταλλαγή πληροφοριών με τις γαλλικές αρχές είναι πλέον πιο περίπλοκη - οι κακές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες σημαίνουν αξιωματικούς του Ηνωμένου Βασιλείου και ζητήστε από την Αλβανία στοιχεία που θέλετε είχαν προηγουμένως ασφαλιστεί από τους Γάλλους. Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα πολύ βρετανικό πρόβλημα, πιο συγκεκριμένα πολύ συντηρητικό.
Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 140.000 Αλβανοί που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, από εργάτες σε οικοδόμους έως γιατρούς, δικηγόρους έως καθαρίστριες, από επιχειρηματίες έως ακαδημαϊκούς. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι καλά ενσωματωμένη: πληρώνουν φόρους, είναι υπάκουοι, ζητούν συγγνώμη από άψυχα αντικείμενα, ορκίζονται υποταγή στη μοναρχία. Όταν όλοι χαρακτηρίζονται ως εγκληματίες, οι διαφορές τους, οι προσωπικές τους ιστορίες, η συνεισφορά τους στην κοινωνία, γίνονται αόρατες. Το ιδανικό της δημοκρατίας έχει καταληφθεί από την άσχημη πραγματικότητα των πολεμικών μεταφορών. Όταν μια ολόκληρη μειονοτική ομάδα διακρίνεται ως "εισβολείς", το έργο ενσωμάτωσης διαλύεται. Μένει μόνο η βία, ένας κόσμος χωρισμένος μεταξύ φίλων και εχθρών, που τρέφει τον θυμό και νομιμοποιεί την εχθρότητα.
Οι Αλβανοί είναι τα τελευταία θύματα ενός ιδεολογικού έργου που εκθέτει τις μειονότητες μέσω αρνητικών στερεότυπων, ξενοφοβίας και ρατσισμού, και όλα αυτά για χάρη της απόκρυψης εσωτερικών πολιτικών αποτυχιών. Δυστυχώς, οι Αλβανοί συνεχίζουν να βλέπουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως πρότυπο σταθερότητας, φιλελεύθερης ενσωμάτωσης και χρηστής διακυβέρνησης. Γνωρίζουν τις πρόσφατες αναταραχές: μέσω των αλβανικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψα το meme που περιγράφει τον Rishi Sunak ως πρωθυπουργό του μήνα. Αλλά οι Αλβανοί το αντιμετωπίζουν ως μοναδικό θαύμα. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί, αν και οι Αλβανοί δικαιωματικά προσβλήθηκαν να αποκαλούνται εισβολείς, κανείς από αυτούς δεν επεσήμανε το παράδοξο της μεταχείρισης των Αλβανών ως εχθρών από τη μία πλευρά, αλλά εν τω μεταξύ από την άλλη προέτρεψε την αλβανική κυβέρνηση και φίλους y συνεργασία.
Σε απάντηση, οι αλβανικές αρχές πρότειναν ότι το κράτος είναι έτοιμο να συνεργαστεί με το Ηνωμένο Βασίλειο για την επίλυση της μεταναστευτικής «κρίσης». Μάλιστα, συνεργάζονταν από την αρχή, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Μπρέιβμαν. Είμαι δύσπιστος για την πιθανότητα επιτυχίας συνεργασίας με μια κυβέρνηση που δημιούργησε την έκτακτη ανάγκη που προσπαθεί να λύσει.
Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι η ηθική, όχι η αποτελεσματικότητα. Τα σχόλια του Braveman ήταν περιττά, προσβλητικά και επιζήμια για δεκάδες χιλιάδες Αλβανούς που συνέβαλαν στη δεύτερη χώρα τους, μεταφέροντας το τραύμα της εγκατάλειψης της χώρας καταγωγής τους. Ως πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να απαιτήσουμε την παραίτησή του. Ως Αλβανοί πολίτες, πρέπει να ζητήσουμε από τις αλβανικές αρχές να αρνηθούν τη συνεργασία μέχρι να ζητήσει συγγνώμη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063550393212

Ενω η συγγραφεας καταλαβαίνει πολυ καλά τις επιπτώσεις που είχαν απο την αλλαγή στον καπιταλισμο διασυρμό τους και τους λαγους με πετραχείλια που έγινε μετανάστευση,κάπου έχει χαθέι στην μετανάστευση και πιστεύει ότι είναι κακοί οι Βρετανοί που τους φέρονται έτσι και όχι οι ίδιοι οι μετανάστες που άφηναν τις τύχες της χώρας τους στον δολοφόνο καπιταληστη Ράμα και πιο πρίν στον Μπερίσα,και αντί να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους στην πατρίδα τους,τα διεκδικούν στην Βρετανία...κάπως έτσι κορόιδεψαν ολόκληρους λαούς και τα Κ.Κ που ήταν τα μόνα που μπορο΄πυσαν να τους καθοδηγησουν στον σωστό δρόμο,έπαιξαν το παιχνίδι και αυτοί του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 22, 2022 5:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι επιχειρηματικές σχέσεις Κίνας-Μ.Βρετανίας γίνονται όλο και πιο τεταμένες, εν μέρει λόγω των βρετανικών ανησυχιών ότι η Κίνα έχει επιτύχει μια νέα τεχνολογική ανακάλυψη στα μικροτσιπ. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Rishi Sunak δεν συναντήθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπαλί, ίσως λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης για το θετικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνάντησης, ειδικά καθώς το Λονδίνο πρόσφατα στόχευσε την κινεζική βιομηχανία ημιαγωγών.

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής Grant Shapps ανακοίνωσε στις 16 Νοεμβρίου ότι η χρηματοδοτούμενη από την Κίνα εταιρεία τεχνολογίας Nexperia ΠΡΕΠΕΙ να πουλήσει τουλάχιστον το 86% της Newport Wafer Fab (NWF) στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τον Νόμο Εθνικής Ασφάλειας και Επενδύσεων. Η Nexperia είναι ολλανδική θυγατρική της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Wingtech Technology Co.

Η NWF είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τσιπ ημιαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Nexperia απέκτησε το 86% της NWF τον περασμένο Ιούλιο, ανεβάζοντας το ποσοστό ιδιοκτησίας της στην εταιρεία στο 100%. Λίγο πριν η Nexperia πάρει το NWF, ορισμένοι βρετανοί βουλευτές ζήτησαν να αποκλειστεί η πώλησή του στην Κίνα. Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, άσκησαν πίεση στο Λονδίνο μέσω της διπλωματικής οδού για να μπλοκάρει τη συμφωνία, ανέφερε η Wall Street Journal.

Μέρες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο εμποδίσει τη Nexperia να αποκτήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μικροτσίπ στη χώρα, ο Sunak είπε στο Sky News ότι, «η Κίνα αποτελεί συστημική πρόκληση τόσο για τις αξίες όσο και για τα συμφέροντά μας και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κρατική απειλή για την οικονομική μας ασφάλεια και γι' αυτό είναι σωστό να κάνουμε τα βήματα που είναι απαραίτητα για να προστατευτούμε».

Η βρετανική εθνική στρατηγική είναι στενά συνυφασμένη με την αμερικανική πολιτική, επομένως δεν έχει δική της στρατηγική αυτονομία. Οι χώρες της Συμμαχίας Five Eyes (Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουν την πρόοδο της Κίνας, ειδικά στον τομέα της ανάπτυξης ημιαγωγών.


Η απόφαση του Λονδίνου θα επιδεινώσει περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις κινεζικές εταιρείες στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η απόφαση αυτή αντανακλά την πτωτική τάση στην ανάπτυξη των Κινεζό-βρετανικών σχέσεων και συνάδει με την πολιτική της Δύσης να επιβάλει τεχνολογικό αποκλεισμό στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου απαγορεύτηκε στις αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν ημιαγωγούς και εξοπλισμό κατασκευής τσιπ στην Κίνα. Οι κανονισμοί επιτρέπουν επίσης στις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εξαγωγή τσιπ που κατασκευάζονται στο εξωτερικό με αμερικανική τεχνολογία.

Αργότερα, η γερμανική κυβέρνηση, παρά τη θετική έκβαση της Κινεζό-γερμανικής συνόδου κορυφής στο Πεκίνο, απαγόρευσε την πώληση του εργοστασίου τσιπ που ανήκε στη γερμανική εταιρεία Elmos στη σουηδική Silex επειδή ήταν θυγατρική της κινεζικής μητρικής εταιρείας Sai MicroElectronics.

Η Δύση αυξάνει τον αποκλεισμό των ημιαγωγών λόγω των ανησυχιών ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη ανησυχία για τη Δύση είναι ότι τα κινεζικά προϊόντα ημιαγωγών μπορούν να κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά. Ακόμη πιο ανησυχητικό για τη Δύση είναι ότι η Κίνα έχει αδράξει την τεχνολογική πρωτοβουλία για να γίνει κορυφαίος παραγωγός, κυριαρχώντας στην αγορά ημιαγωγών σε ποσότητα και ποιότητα.

Επιπλέον, αυτό συνδέεται στενά με την ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Κίνας, την οποία η Δύση προφανώς προσπαθεί να αποτρέψει.

Οι κυρώσεις πρός την Κίνα απο την δύση,την αναγκάζει να πάρει πιό ενεργή θέση υπέρ της Ρωσίας,και επιτέλους ήρθε η στιγμή ο Σί να πάρει ουσιαστική θέση και για την Ταιβάν αλλά και για την εξέλιξη της ειδικής επιχείρησης Ζ όπως και με τα χρεωλύσια που διαθέτει απο τις ΗΠΑ.Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο στην Ρωσία να προχωρήσει με μεγαλύτερη διάθεση στην 'Ζ' και ουσιαστικα αν ανοιχτεί μέτωπο στην Ταιβάν η βοήθεια προς την Ουκρανία θα μειωθεί δραματικά...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας