patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Κρίση Ανεργία Πληθωρισμός...έρχεται η διαλυση
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 11, 2023 12:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Ξεκίνησε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

«Λουκέτο» στην SVB από τις αρχές των ΗΠΑ - Η πρώτη τράπεζα που πτωχεύει από το 2008

Καλή αρχή...
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 16, 2023 12:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποια παγκόσμια καθήκοντα επιλύει η Ρωσία για τον εαυτό της με την καταπολέμηση των νέων μικροβίων του ναζισμού. Και γιατί, ξεκινώντας να επιλύουν αυτές τις εργασίες νωρίτερα, θα είναι πιο εύκολο για την Ρωσία αργότερα, και πολλές άλλες χώρες θα περάσουν πολύ πιο δύσκολα από ό,τι η Ρωσία τώρα.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για το τι είναι ένα σύστημα πυραμίδας. Οι πρώτοι συμμετέχοντες της πυραμίδας συνήθως έχουν καλό κέρδος, αλλά οι τελευταίοι που δεν κατάφεραν να βγάλουν τα χρήματα, κατά κανόνα, χάνουν τα πάντα. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό γίνεται κυριολεκτικά καταστροφή, ειδικά για εκείνους που επένδυσαν ανόητα ένα διαμέρισμα (π.χ)και όλες τις οικονομίες τους εκεί. Άλλοι μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο, και άλλοι με πολλά δάνεια και χρέη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι συμμετείχαν σε ένα σύστημα πυραμίδας μέχρι να χάσουν χρήματα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ξέρουν ότι ρισκάρουν, αλλά παρακολουθώντας προσεκτικά την κατάσταση, περιμένουν να πηδήξουν εγκαίρως.

Ας μιλήσουμε και για την πυραμίδα του δολαρίου ΗΠΑ. Δεν πρόκειται να πούμε ότι το δολάριο θα καταρρεύσει αύριο, γιατί δεν θα καταρρεύσει αύριο(κυριολεκτικά). Η οικονομία των ΗΠΑ έχει ακόμα κάποιο περιθώριο ασφάλειας, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα και η έξοδος από το σύστημα του δολαρίου, τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία και γενικά από την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζει.

Το γεγονός ότι η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία επιδεινώνεται σοβαρά καταδεικνύεται από τα γεγονότα του 2020, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες τύπωσαν αριθμό ρεκόρ δολαρίων και διέλυσαν τον πληθωρισμό-ρεκόρ για πολλά χρόνια. Ποτέ δεν είχαν τυπώσει τόσο πολύ, και δεν είχαν τέτοιο πληθωρισμό εδώ και πολύ καιρό. Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ σε σχέση με το ΑΕΠ υπερέβη πρόσφατα τα στοιχεία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τα αποθέματα πετρελαίου έχουν επίσης εξαντληθεί σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, επειδή έτσι η κυβέρνηση Μπάιντεν διατηρεί τις τιμές της βενζίνης χαμηλές.

Φέτος, οι Αμερικανοί θα πρέπει να εκτυπώσουν μερικά ακόμη τρισεκατομμύρια. Και αυτό θα οδηγήσει και πάλι σε έναν άλλο γύρο πληθωρισμού στον κόσμο. Όλα θα ανέβουν ξανά στην τιμή, γιατί ζούμε στο σύστημα του δολαρίου. Αλλά τουλάχιστον οι Αμερικάνοι συνήθιζαν να τυπώνουν δισεκατομμύρια, και ήταν ακόμα ανεκτό για τους υπόλοιπους. Τώρα η κατάσταση στην οικονομία τους έχει επιδεινωθεί και πρέπει να τυπώνουν τρισεκατομμύρια(5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων). Εξ ου και η σύγκριση με την πυραμίδα.

Η Ρωσία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που βγήκαν από αυτή την πυραμίδα. Πίσω το 2018, αρχίσαν να μειώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο εθνικό χρέος των ΗΠΑ. Από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022, η δομή του εθνικού τους Ταμείου Πρόνοιας άρχισε επίσης να αλλάζει το 2021. Αρχικά, φαινόταν ως εξής: 45% δολάριο, 45% ευρώ, 10% λίρα στερλίνα. Μετά άρχισαν να προσθέτουν το γιουάν και να μειώνουν το μερίδιο του δολαρίου. Αργότερα, το Ρωσικό Εθνικό Ταμείο Πρόνοιας απέκλεισε εντελώς το δολάριο και άρχισε να προσθέτει χρυσό. Το 2023 αποφασίστηκε να αποκλειστεί το ευρώ, αντικαθιστώντας το γιουάν και τον χρυσό.

Ναι, η Ρωσική κυβέρνηση δεν κατάφερε να απορρίψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια και ευρώ, επομένως ορισμένα από τα αποθεματικά της δεσμεύτηκαν. Όμως ο χρόνος τελείωνε(Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να επιτεθούν απο την Ουκρανία) και χρειαζόταν να βγεί κυριολεκτικά από το φλεγόμενο σπίτι, αρπάζοντας μόνο το διαβατήριό της και τα πιο πολύτιμα πράγματα. Ίσως μια τέτοια βιασύνη να οφειλόταν στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, όταν ο Μπάιντεν δεν ανέβηκε στην εξουσία με πολύ ειλικρίνεια και καθαρότητα, και οι δυσαρεστημένοι Αμερικανοί σχεδόν έκαναν επανάσταση και εμφύλιο πόλεμο, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο αλλά τους έσωσε η προδωτική στάση Τράμπ που τους ζήτησε να αποχωρήσουν και να οδηγήσουν με δημοκρατικό τρόπο στις επόμενες εκλογές(σε 4 χρόνια δηλαδή)την αποκατάσταση της νοθείας και την άνοδο του πάλι στην εξουσία(Χ.Ψ.Κ.Α).



Ο Μπάιντεν κατάφερε τότε να καταπνίξει τις ταραχές, αλλά έκανε πολλά άλλα ανόητα πράγματα ως πρόεδρος και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει μέχρι σήμερα. Και για να ξεφύγουν οι Ρώσοι από την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών, χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια. Και σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να δράσουν γρήγορα για να σώσουν τον εαυτό τους...και κατ επέκταση και εμάς.
Ξεκίνησαν τα κανόνια των τραπεζών στις ΗΠΑ ξεκινώντας απο τρείς πολιτειακές και βρισκόμαστε σε ένα ντόμινο με μια τεράστια ελβετική που έχει "γείρει" επικίνδυνα...

Οι Κινέζοι, για παράδειγμα, πρόλαβαν μόλις πρόσφατα. Η Κίνα είχε περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε τίτλους των ΗΠΑ. Οι Κινέζοι άρχισαν να τα ρίχνουν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ένας τόσο μεγάλος όγκος δεν μπορεί να πέσει γρήγορα, (προσπαθήστε να βρείτε έναν ανόητο που θα αγοράσει αυτά τα περιτυλίγματα-χαρτί υγείας- αλλά για ένα τέτοιο ποσό) γι αυτό και η στάση τους απέναντι στούς Ρώσους τους πρώτους μήνες ήταν ...θολή.

Ως εκ τούτου, η Κίνα έχει άλλα 867 δισεκατομμύρια σε τίτλους των ΗΠΑ. Ακόμα κι αν οι Αμερικανοί δεν παγώσουν αυτά τα χρήματα, υποτιμούνται από τον πληθωρισμό. Ή μπορούν εύκολα να τα παγώσουν, ώστε να μπορούν να εκτυπώσουν την ίδια ποσότητα για τον εαυτό τους – αυτός είναι ένας τρόπος για να εκτυπώσετε χρήματα χωρίς να επιταχύνετε τον πληθωρισμό. Και για να βρουν μια δικαιολογία να παγώσουν αυτά τα χρήματα, θα κανονίσουν κάποιου είδους προβοκάτσια, κατηγορώντας τους Κινέζους για αυτό. (Σκέφτηκα τα μπαλόνια, αλλά μάλλον δεν μοιάζουν ακόμα με δικαιολογία για να παγώσεις σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Και οι Αμερικανοί θα βρουν κάτι πιο σοβαρό στο άμεσο μέλλον...)

Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα και κανείς δεν θέλει να αγοράσει τα χρέη τους, οι Αμερικανοί πρέπει να θυσιάσουν ακόμη και τους συμμάχους τους για να καθυστερήσουν λίγο ακόμα το τέλος τους. Προσπαθούν λοιπόν να πυροδοτήσουν μια άλλη μεγάλη σύγκρουση στην Ευρώπη, ωθώντας ορισμένους από τους συμμάχους τους (Κίεβο) και άλλους (Ευρώπη) σε σφαγή, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τα όπλα και να παραγγείλουν νέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας έτσι την οικονομία των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ανάγκασαν επίσης την ΕΕ να αγοράσει περισσότερο από το φυσικό τους αέριο και σε υψηλότερες τιμές, και πάλι για να καθυστερήσει το τέλος τους.

Ένας άλλος σύμμαχος των ΗΠΑ είναι η Ιαπωνία. Ενδιαφέρον γεγονός: Η Ιαπωνία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος κρατικού χρέους των ΗΠΑ (πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια). Και όσο περισσότερα δολάρια τυπώνουν οι Αμερικάνοι, τόσο περισσότερο υποτιμώνται οι ιαπωνικές αποταμιεύσεις. Και η τρίτη θέση, παρεμπιπτόντως, ανήκει σε έναν άλλο σύμμαχο των ΗΠΑ - τη Βρετανία. Στη Βρετανία, μεταξύ άλλων, γίνονται μαζικές απεργίες εργαζομένων, γιατί οι Αμερικανοί έχουν παρασύρει τους Βρετανούς στις πολύ ακριβές για τη βρετανική οικονομία περιπέτειες τους.

Με την αποστολή όπλων, οι βρετανικές αρχές δεν μπορούν πραγματικά να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων, γιατί πολλά χρήματα ρέουν σε μια... μαύρη τρύπα. Δεν είναι χωρίς λόγο ότι τρεις πρωθυπουργοί έχουν ήδη αντικατασταθεί στη Βρετανία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί η Βρετανία έχει οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ούτε με τη Ρωσία,αλλά και στην συμφωνία AUKUS για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια η συμμαχία κατά της Κίνας ουσιαστικά δεν έχει πλέον πόρους, χρήματα και όπλα για να τα προχωρήσει.

Άλλες χώρες άρχισαν ενεργά να μεταφέρουν πληρωμές από το δολάριο σε εθνικά νομίσματα. Αυτό γίνεται από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία. Έφτασε στο σημείο που η Βραζιλία και η Αργεντινή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα, ώστε να μην εξαρτώνται τόσο πολύ από τις πληρωμές σε δολάρια. Η Σαουδική Αραβία συζητά με την Κίνα τη μετάβαση στις πληρωμές για το πετρέλαιο σε γιουάν και απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα σταματήσει την παραγωγή αν μπεί πλαφόν στην τιμή-να μην ξεχάσουμε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν στα τέλη του 70 που όρισε το δολάριο ώς το νόμισμα διεθνών συναλλαγών για το πετρέλαιο της,ως η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως . Οι χώρες BRICS συζητούν το δικό τους νόμισμα.Και οι χώρες της Αφρικής καθώς και χώρες όπως η Συρία -που της κλέβουν το πετρέλαιο οι ΗΠΑ χρόνια ολόκληρα τώρα-η Τουρκια η Ινδονησία και το Πακιστάν αναζητούν την απεξάρτηση τους απο το δολάριο.Ηδη σήμερα απο το γραφείο του Πούτιν περνά ο Άσαντ και υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με την Ρωσία κάτι που στο παρελθόν δεν θα μπορούσε κάν να σκεφτεί μια χώρα με την δυναμική της Συρίας.

Πίσω στη Ρωσία βλέποντας όλη την αδυναμία της Ευρώπης να αντισταθεί στην ληστρική συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών, βιαζόνται να μεταφέρουν το εμπόριο τους σε άλλες χώρες, παρόλο που πρέπει να κάνουν εκπτώσεις στο πετρέλαιο ταυτόχρονα. Αλλά είναι καλύτερα έτσι, γιατί ο χρόνος τελειώνει. Σε τελική ανάλυση, η Ευρώπη θυσιάζεται και θα μπορούσαν οι Ρώσοι να την είχαν πιάσει οικονομικό όμηρο αν δεν είχαν αποφασίσει να αναδιαρθρώσουν το εμπόριο προς την Ανατολή,με προφανείς λόγους η κίνηση αυτή,και γιατί η Ε.Ε είναι πλήρως ελεγχόμενη απο την ελίτ της Ουάσιγκτον,αλλά και γιατί η ανατολή έχει μεγαλύτερες πλέον προοπτικές απο την γερασμενη και ξεζουμισμένη απο πόρους και όντα.

Αν πάρουμε την Κίνα, για παράδειγμα, εξακολουθεί να εξαρτάται πολύ από τις αγορές για τα προϊόντα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Φυσικά, οι κινεζικές αρχές προσπαθούν επίσης να ανοικοδομήσουν το εμπόριο τους, αλλά είναι πρόβλημα να βρούν τόσο μεγάλες νέες αγορές και πρέπει να βασιστούν κυρίως στην εγχώρια αγορά και υπάρχουσα εξωτερική, καθώς υπάρχουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο Κινέζοι σαν αγοραστική δύναμη καθώς και παραγωγική,και θα κλονιστούν άν η αγορά της Ε.Ε και των ΗΠΑ βγεί εκτός ορίζοντας τους,σε σχέση με την Ρωσία που απέδειξε ότι δεν εξαρτάται σχεδόν καθόλου πλέον και οι συνέπειες ξεπεράστηκαν σχεδόν γρήγορα και αναίμακτα.

Αλλά οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον θα έχουν το χειρότερο, επειδή τους λείπει η πολιτική βούληση να απορρίψουν τα χρεόγραφα των ΗΠΑ και να κάνουν κάτι προς τα εθνικά τους συμφέροντα. Ως εκ τούτου, θα χτυπηθούν πιο δυνατά,και μιλάμε κυρίως για Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία,Ιαπωνία Ισπανία και κατά δεύτερον για χώρες με μικρότερο ΑΕΠ όπως η Ταιβάν η Ελλάδα η Πολωνία κλπ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς είναι η συμπεριφορά πολιτικών όπως ο Ερντογάν και άλλων σαν αυτόν. Οι Τούρκοι δεν ήθελαν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου στάθηκαν στην ουρά για μισό αιώνα και αδιαφορούσαν για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, χωρίς να συμμορφωθούν με αυτές. Οι πάσης φύσεως Γεωργιανοί -και λέω έτσι γιατί η πρόεδρος τους η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι έιναι Γαλλικής καταγωγής και οι κύριοι τροφοδότες τους είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες που επένδυσαν αλλά και μετανάστευσαν εκεί μετά την "Ζ"- κάπως έχουν ηρεμήσει εκεί βλέποντας τις ΗΠΑ να καταρρέουν(ο νόμος για την ονομασία των πρακτόρων αυτό δείχνει ότι κρατάνε μια επιφύλαξη απέναντι στην εντολή των ΗΠΑ για νέα πορτοκαλί επανάσταση), και οι Αρμένιοι αύξησαν τις εξαγωγές τους στη Ρωσία έως και 2,5 φορές, προφανώς, όπως και οι Τούρκοι, πουλάνε απαγορευμένα προϊόντα.Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες πρώην δημοκρατίες του Καυκάσου Αζερμπαϊτζάν, και το Τατζικιστάν .
Αυτοί οι πολιτικοί και οι χώρες κρατούν πάντα "τη μύτη τους στον άνεμο", οπότε η συμπεριφορά τους μιλάει από μόνη της. Αλλά αν κάποιος εξακολουθεί να είναι δύσπιστος και ακόμη και να γελάει με τις πληροφορίες για την κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών και του δολαρίου, τότε να του θυμίσω: πού πήγε η Βρετανική Αυτοκρατορία, πάνω από την οποία «ο ήλιος δεν έδυε ποτέ»;

Στην αρχή αυτού του άρθρου, συνέκρινα τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα σύστημα πυραμίδας για έναν λόγο. Η ιδιαιτερότητα των πυραμίδων είναι ότι πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτές δεν πιστεύουν μέχρι την κατάρρευση ότι όλα αυτά θα καταρρεύσουν, και εδώ είναι που τους πιάνουν στον ύπνο.
Οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τα πάντα και προσπαθούν να πηδήξουν εκ των προτέρων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο έξυπνοι ή έχουν αρκετή πολιτική βούληση για να κάνουν κάτι γενναίο. Η άτακτη υποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν χρησίμευσε ως σήμα στους έξυπνους, και αν εκείνοι που ΔΕΝ το άκουσαν και ΔΕΝ το είδαν ή αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα γι 'αυτό, τότε θα υποστούν τις συνέπειες.

Η Ρωσία εξαρτάται πολύ λιγότερο από άλλες χώρες από τη μελλοντική κατάσταση των πραγμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2021, το μερίδιο της Ρωσίας στο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μόλις 4%, και το 2022 μειώθηκε περαιτέρω στο μισό σε μόλις 2%.

Επίσης, απεξαρτήθηκαν από περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια, ανοικοδομήσαν γρήγορα το εμπόριο προς την Ανατολή και δεν ανήκουν στις ίδιες συμμαχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και όσοι δεν κατάφεραν να κρύψουν τα χρήματα αλλού, να ξαναφτιάξουν το εμπόριο και να αλλάξουν τον σύμμαχο, θα περάσουν πολύ χειρότερα.Και οι Άραβες γνωρίζουν ότι πρέπει να αρνηθούν τους περιορισμούς στο πετρέλαιο απο τον Μπάιντεν(τον αναφέρω για πρώτη φορά ως ένδειξη στήριξης στους υποστηρικτές του και να τους πώ ότι δεν έχει άνοια σε τελικό στάδιο), και σχεδιάζουν να στραφούν στο γιουάν,και στο τέλος θα ζητήσουν να ενταχθούν στους BRICS και να εξοπλιστούν με την Ρωσική τεχνολογία.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 16, 2023 8:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

FT: Ο καπιταλισμός των ΗΠΑ «καταρρέει μπροστά στα μάτια μας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Citadel, Ken Griffin

— «Ο Ken Griffin, ιδρυτής του hedge fund Citadel, λέει ότι το πακέτο διάσωσης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τη Silicon Valley Bank δείχνει ότι ο αμερικανικός καπιταλισμός «καταρρέει μπροστά στα μάτια μας».

Ο Γκρίφιν είπε στους Financial Times ότι οι αμερικανοί φορολογούμενοι δεν θα έπρεπε να διασώσουν θεσμικούς επενδυτές, μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να παρέμβει για να αποτρέψει τη μετάδοση σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της SVB που εδρεύει στη Σάντα Κλάρα.

— «Οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι είναι μια καπιταλιστική οικονομία και αυτό καταρρέει μπροστά στα μάτια μας», είπε σε συνέντευξή του. «Υπήρξε μια απώλεια οικονομικής πειθαρχίας με την κυβέρνηση να διασώζει πλήρως τους καταθέτες».

Τελικά σαν σήμερα (χθες) που πέθανε ο Μαρξ πεθαίνει και ο καπιταλισμός; Πλάκα έχει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 16, 2023 8:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η προθυμία για αντίσταση αυξάνεται, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες απεργίες στα αεροδρόμια στη Γερμανία. Οι προειδοποιητικές απεργίες, οι δράσεις διαμαρτυρίας ακόμη και οι απεργίες αορίστου χρόνου γίνονται όλο και συχνότερες. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, οι απεργίες σε επτά γερμανικά αεροδρόμια επηρέασαν σχεδόν 300.000 επιβάτες και ανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν περισσότερες από 2.300 πτήσεις. Επιπλέον, περίπου 8.000 εργαζόμενοι της Deutsche Post έκαναν ξανά απεργία σε 10 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Βερολίνο, το Μόναχο και το Ρόστοκ. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν υψηλότερους μισθούς για να ανταποκριθούν οι προσωπικές ανάγκες τους στις αυξημένες τιμές σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και ενοίκια.

Ποιες είναι οι βαθύτερες αιτίες της κρίσης; Τι συμβαίνει με τη Γερμανία;

Για δεκαετίες, η Γερμανία έχει αγκιστρωθεί στο φθηνό και άφθονο ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο τελικά τροφοδότησε την κατασκευαστική βάση της οικονομίας της που βασίζεται στις εξαγωγές -Η μεγαλύτερη της Ευρώπης- και συνέδεσε τις δύο χώρες μαζί με ένα χαλύβδινο δίκτυο αγωγών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς επικράτησαν οι κυρώσεις, η Ρωσία διέκοψε την προμήθεια στη Γερμανία. Και τότε "κάποιος" ανατίναξε τους αγωγούς αερίου που το μετέφεραν. Η Γερμανία αγοράζει μετά περισσότερο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ (και τη Νορβηγία )παρά τις υψηλότερες τιμές, αποφέροντας πρωτόγνωρα κέρδη στους προμηθευτές φυσικού αερίου, με κάθε μεταφορέα LNG στην Ευρώπη να έχει κατά μέσο όρο περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη.

Χωρίς ουσιαστικά καμία προοπτική επανάληψης αυτών των εισαγωγών απο την Ρωσία, οι προοπτικές για τις γερμανικές εταιρείες χημικών, γυαλιού και οικοδομικών υλικών, όπου το φυσικό αέριο και η ηλεκτρική ενέργεια μπορούν να αντιπροσωπεύουν το 33% του κόστους, παραμένουν ζοφερές. Ακόμη και μετά τις πρόσφατες μειώσεις, οι γερμανικές τιμές ενέργειας παραμένουν σημαντικά υψηλότερες από ό,τι στις αντίπαλες μεταποιητικές ζώνες σε ΗΠΑ και Ασία. Το 86% των εταιρειών περιέγραψε την προοπτική μακροπρόθεσμων προμηθειών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία ως «μη καλή».

Η μεταποιητική βιομηχανία της Γερμανίας - η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα πέμπτο της οικονομικής παραγωγής της χώρας - ανησυχεί ότι πολλές από τις εταιρείες της δεν θα αντιμετωπίσουν την κρίση. Πολλοί μειώνουν την παραγωγή, ενώ κάποιοι απολύουν υπαλλήλους και μεταφέρουν τμήματα των εργασιών τους στο εξωτερικό για να αντεπεξέλθουν.
Για παράδειγμα, ο χημικός γίγαντας BASF ανακοίνωσε πλάνο για περικοπή 2.600 θέσεων. Η BIA, η οποία παράγει επιχρωμιωμένα πλαστικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Forst. Η πτώχευση του προμηθευτή αυτοκινήτων Dr. Schneider επηρεάζει και τους 2.000 εργαζόμενους. Η Volkswagen, η οποία συζήτησε με το συμβούλιο εργαζομένων πόσο μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στα δάπεδα των εργοστασίων για εξοικονόμηση αερίου θέρμανσης, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα κέντρο διανομής κοντά στο Κάσελ μέχρι το τέλος του 2024. Η Ford ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις στην Κολωνία και το Άαχεν, και το κλείσιμο του εργοστασίου της Ford Saarlouis έως το 2025 είναι τελειωμένη υπόθεση. Η παραγωγή κινητήριων αξόνων και άλλων ανταλλακτικών για τις VW, Audi, BMW και Mercedes θα μεταφερθεί στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Γιασμίν Φαχίμι, επικεφαλής της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB), προειδοποίησε ότι η ενεργειακή κρίση θα οδηγήσει σε αποβιομηχάνιση.

Αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά αυξημένο κόστος ενέργειας και αβέβαιες οικονομικές προοπτικές, το 90% των εταιρειών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν ή είχαν ήδη μετακυλίσει το αυξημένο κόστος τους στους πελάτες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Το ποσοστό ρεκόρ του πληθωρισμού 8% το 2022 είδε τους «πραγματικούς» μισθούς στη Γερμανία να μειώνονται πιο απότομα από κάθε άλλη στιγμή από τότε που ξεκίνησαν οι τρέχουσες στατιστικές αναλύσεις το 2008. Οι εκτοξευόμενες τιμές ενέργειας και τροφίμων οδηγούν τον πληθωρισμό εδώ και μήνες, λένε οι απλοί Γερμανοί πολίτες.

Ο -βραβευμένος με Πούλιτζερ- ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Νορβηγία ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream. Σύμφωνα με την πηγή του, η απόφαση να σαμποτάρουν τον αγωγό προήλθε απευθείας από το λόμπι που ελέγχει την σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ και η επακόλουθη άκρως απόρρητη συζήτηση εντός της αμερικανικής κυβέρνησης που διήρκεσε περίπου 4 μήνες αφορούσε το πώς αφενός θα επιτευχθεί ο στόχος χωρίς να φανερωθούν και αφετέρου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απο τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις. Οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπό την κάλυψη της άσκησης BALTOPS τον Ιούνιο του 2022. Ήταν το νορβηγικό ναυτικό που βρήκε τελικά τη βέλτιστη τοποθεσία για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και 2. Έτσι, στις 26 Σεπτεμβρίου, ένα αεροπλάνο παρακολούθησης P8 του Νορβηγικού Ναυτικού έριξε μια σημαδούρα σόναρ σε μια φαινομενικά συνηθισμένη πτήση, πυροδοτώντας εκρηκτικά υψηλής ισχύος C4 που είχαν τοποθετηθεί στους αγωγούς.

Ένα σύντομο βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ενός Γερμανού δημοσιογράφου σε συνέντευξη Τύπου, όπου ο Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν το NordStream 2 να προχωρήσει. Αυτό αμφισβητήθηκε έντονα από τον Γερμανό δημοσιογράφο, ο οποίος είπε: «Πώς μπορείτε να το ελέγξετε, δεν είναι στη χώρα σας»,...στον οποίο ο Μπάιντεν απάντησε: «Θα δείτε. ”Και είδαμε...

Ο Γερμανός βουλευτής Sevim Dagdelen είπε πρόσφατα ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι εμπλέκονται οι ΗΠΑ, ότι η ανατίναξη των αγωγών ήταν η προσπάθεια της Ουάσιγκτον να αποτρέψει την προσέγγιση μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας(μέσω του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Σρέντερ), καθώς και να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη αγοράζει(σχιστολιθικό) αέριο από τις ΗΠΑ και όχι φθηνή ρωσική ενέργεια, η οποία εδώ και καιρό χρησίμευσε ως το θεμέλιο της οικονομίας της Γερμανίας. Ο πληθωρισμός δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο στην Ευρώπη και το 2023 μπορεί να είναι έτος βαθιάς ύφεσης.

Οι βιομηχανικές έδρες της Ευρώπης πρόκειται να γίνουν ζώνες σκουριάς;
Θα βιώσει η Γερμανία το τραύμα που υπέστη νωρίτερα η Μεγάλη Βρετανία καθώς έκλεισαν τα εργοστάσιά της, αναγκάζοντας το εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης που βασίζεται στη μεταποίηση να αποδεχθεί θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης, χαμηλής παραγωγικότητας και χαμηλών μισθών;
Η απειλή αντηχεί στους διαδρόμους εξουσίας της Γερμανίας...

Περισσότεροι άνθρωποι στην Ε.Ε — από πολιτικούς μέχρι ηγέτες και CEO επιχειρήσεων — έχουν συνειδητοποιήσει πώς έχουν πέσει στην παγίδα των ΗΠΑ, καθώς οι τελευταίες χρησιμοποιούν την κρίση της Ε.Ε ως ευκαιρία για να πλουτίσουν σε βάρος της ΕΕ ή έστω να πάρουν παράταση ζωής θανατώνοντας πρώτα την Ευρώπη ολόκληρη. Τον Οκτώβριο του 2022, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από συνάντηση με άλλους ηγέτες της Ε.Ε, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επέκρινε τις ΗΠΑ για τη δημιουργία «διπλού σταθμού» πουλώντας φυσικό αέριο στην Ευρώπη «σε τιμές ρεκόρ». Ο Μακρόν εξέδωσε επίσης μια ωμή προειδοποίηση για τα οικονομικά επιτεύγματα του Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο νόμος του IRA και των CHIPS ενδέχεται να «κατακερματίσουν τη Δύση» και να στερέψουν τις διατλαντικές επενδύσεις. Η απάντηση του Μπάιντεν ήταν να πει ότι δεν θα ζητούσε «καμία συγγνώμη» για κανέναν από τους δύο νόμους.

Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό. Πέρασαν πέντε μήνες. Τα αίτια και οι δράστες του περιστατικού δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο πρόεδρος του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" και μέλος της συγκυβέρνησης της Γερμανίας προτρέπει όχι μόνο να διερευνηθεί η αναφορά του Χερς, αλλά και να ληφθούν δραματικά μέτρα εάν η αναφορά είναι αληθινή και στη συνέχεια να απελαθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα.Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα απο την ήττα τους στον Β.Π.Π αφού η ύφεση και η ανεπιστρεπτί καταστροφή είναι προ των πυλών,και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το θάρρος της δήλωσης προέρχετε ξεκάθαρα απο την εικόνα κατάρρευσης των ΗΠΑ απο ηγέτιδα δύναμη.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση —οι χαμηλοί μισθοί μειώνονται σε πραγματικούς όρους, αυξάνεται ο φόρτος εργασίας, δαπανώνται δισεκατομμύρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τον επανεξοπλισμό που ανακοίνωσε ο Καγκελάριος πρόσφατα — οι εργαζόμενοι δείχνουν προθυμία να πολεμήσουν για την σωτηρία τους. Η Γερμανία πρέπει να ξυπνήσει, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις κάθετες, να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις. Δεδομένου ότι η υπερβολική εξάρτηση από τους άλλους μπορεί να αποτύχει, οι Γερμανοί θα είναι λίγο πολύ μόνοι τους απο εδώ και στο εξής.
Το να είσαι στο έλεος των άλλων είναι προφανώς επικίνδυνο για κάθε λογική κατάσταση, ιδιαίτερα σε περιόδους δυσκολίας. Αυξάνονται οι φωνές που απαιτούν αμερόληπτη και δίκαιη έρευνα για τους αγωγούς η οποία θα οδηγήσει προφανώς στην απόφαση να "απογαλακτιστούν" απο τις ΗΠΑ,είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες να απαγκιστρωθεί απο τον έλεγχο των νικητών του Β.Π.Π και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους,και αυτό θα γίνει με απόφαση αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων και των μυστικών υπηρεσιών απο την Γερμανία και επαναδιαπραγμάτευση σε νέα βάση με την Ρωσία για συνεργασία.
Επιστροφή στην κορυφή
Ανώνυμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 17, 2023 3:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Γερμανία έχει από τους υψηλότερους φόρους στον κόσμο, τις υψηλότερες κοινωνικές εισφορές, το υψηλότερο κόστος υγείας.
Είναι επίσης πιθανότατα το πιο διεφθαρμένο μεταξύ των εθνών που βιομηχανοποιήθηκαν, με κάθε είδους «συμβουλευτικές» διευθετήσεις και περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ της βιομηχανίας, της κυβέρνησης των υπουργείων και άλλων υπηρεσιών και πάντα με την καθοδήγηση των ΗΠΑ.
Ήταν ανεκτή η εκάστοτε κυβέρνηση όταν τα χρήματα ήταν άφθονα, αλλά με δυσκολότερους καιρούς μπροστά μας, οι Γερμανοί πολίτες δεν θα ανεχτούν τους πολιτικούς να γεμίζουν τις τσέπες τους και να επιδιώκουν προσωπικές ατζέντες σε βάρος όλων των άλλων για πολύ ακόμη...και μην ξεχνάμε ότι στην ανατολική Γερμανία είναι νωπές οι μνήμες ακόμη.και η σκόνη απο την πτώση του τείχους αιωρείται στο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον του κόσμου.
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό συμβαίνει και στην Γαλλία,όπου και τα στάνταρ των πολιτών είναι υψηλά για τους στόχους που έχουν θέσει οι κυβερνητικές μαριονέτες των ΗΠΑ,και εκεί οι επαναστατικές μνήμες είναι όχι νωπές αλλά στο DNA τους όμως και το καζάνι ανεβάζει πίεση επικίνδυνα.
Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση στην Ιταλία όπου ενεργειακά τουλάχιστον έχουν πιάσει πάτο,αφου η Μελόνι δεν μέλωσε την συνεργασία με τον Μακρόν στην ενεργειακή εξάρτηση της,και κρύβουν επιμελώς τα προβλήματα απο τον λαό μία με τον εθνικιστικό τους μανδύα σαν ακροδεξιοί και μία σαν διεθνιστές στα θέματα Ουκρανίας κτλ,αλλά εκεί συναντούμε και έναν λαό διστακτικό γιατι σε μια εποχή που η Ρωσία χτυπά τον ναζισμό,αυτοί προσπαθούν να αποποιηθούν τον χαρακτηρισμό που τους ακολουθεί απο τον Β.Π.Π,οπότε οι Ιταλοί θα ξεσηκωθούν όταν τα πράγματα θα έχουν πάρει μια σταθερά.
Στην Αγγλία ο Ινδός και ο Πακιστανός δείχνουν να κάνουν βήματα πίσω με τα συνδικάτα,για να κερδίσουν χρόνο και έναντι των ΗΠΑ και έναντι της Ε.Ε,αλλά και εκεί ο λαός είναι σε διέγερση,ειδικά με τις εφαρμογές της κλιματικής αλλαγής που δοκιμάζουν και τις πόλεις του "δεκαπεντάλεπτου".
Στην Ελλάδα τώρα επειδή οι αμερικάνοι θεωρούν τον λαό περισσότερο αντιδραστικό όλα δείχνουν ότι έχουν αποφασίσει να αλλάξουν το πολιτικό κατεστημένο για να συνεχίζουν την πολιτική ατζέντα τους,αλλά το κατεστημένο είναι μπερδεμένο απο τις πολλές εντολές που έρχονται απο τις αντιμαχόμενες πλευρές στην άλλη άκρη του ατλαντικού και βλέπουμε το φαινόμενο το κράτος να συγκρούεται με το παρακράτος και όσο το κράτος δεν πέφτει σε παροπλισμό τόσο το παρακράτος θα ρίχνει προβοκάτσιες στις ράγες του ελληνικού λαού...


Απο κεί και έπειτα βλέπουμε στις ΗΠΑ κυρίως τα περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο καθώς και μερικά μητροπολιτικά όπως χτές στην Ελβετία.Ταυτόχρονα οι κινήσεις είναι σπασμοδικές απο την ελίτ μιάς και έχει οδηγηθεί στην κατάρρευση το σύστημα που εξυπηρετούν πάνω απο δύο αιώνες τώρα.Απο την μία κόβουν ασύστολα δολάρια για να πάρουν παράταση και τα ρίχνουν στην αγορά,και απο την άλλη συνεχίζουν να στέλνουν και οι ίδιοι αλλά και να εξαναγκάζουν και τους μετέχοντες στο ΝΑΤΟ να στέλνουν και αυτοι οπλισμό και χρήματα στο ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκυ στην Ουκρανία.Η Κίνα πλέον έχει σταματήσει να αγοράζει ομόλογα χωρίς αντίκρισμα απο τις ΗΠΑ και η Ρωσία έχει δημιουργήσει ρεύμα για νέο νόμισμα συναλλαγών οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.

Δεν είναι αδύνατη η απόκτηση ανεξάρτητης κρατικής ύπαρξης για τα υποδουλωμένα έθνη κάτω από τον καπιταλισμό πριν τη σοσιαλιστική επανάσταση και αυτό πρέπει να γίνει ό φάρος για τα ευρωπαϊκά κράτη που τα οδηγούν οι ΗΠΑ στην πλήρη καταστροφή.

Οριστική και πραγματική εθνική ελευθερία μόνο με τη σοσιαλιστική επανάσταση θα βρουν οι εθνικά καταπιεζόμενοι λαοί. Αλλά είναι λάθος να κρατούμε μηδενισμό πολιτικό απέναντι στα εθνικά επαναστατικά κινήματα και να μην επιδιώξουμε να τα κάνουμε βοηθητικά συμμαχικά στοιχεία του γενικού επαναστατικού κινήματος για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας στον κόσμο,γι αυτό και το πολιτικό ρεύμα που δημιούργησαν τα Τέμπη θα πρέπει να τα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να θέσουμε ως πρώτο στόχο να φύγει το καρκίνωμα της δεξιάς και ο Μητσοτάκης και μετά ακολούθως να στείλουμε και στον κάλαθο των αχρήστων και τα υποτιθέμενα αριστερά κώμματα που έχουν αποτάξει απο πάνω τους τον επαναστατικό χαρακτήρα και έχουν γίνει πλήρως γραφειοκρατικά και καπιταληστικά.

Μαζί λοιπόν μ'όλο τον υποδουλωμένο λαό για την αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού -αλλά ανεξάρτητη πολιτική θέση κατά της προδότρας του εθνικοεπαναστατικού σκοπού μπουρζουαζίας- για την προλεταριακή εξουσία που μόνη είναι πλέρια εγγύηση για τη νίκη κατά του ξένου εθνικού ζυγού

Η δυνατότητα του νεοπαγούς προλεταριάτου της καταπιεζόμενης εθνότητας στους καθυστερημένους μικρούς λαούς να διεκδικήσει την ηγεσία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα πρέπει να στηρίζεται α) στο γενικό χαρακτήρα της εποχής, β) στη συνδρομή του προοδευμένου προλεταριάτου των μητροπόλεων, του προλεταριάτου των καταπιεζόντων εθνών.Και καθορισμός και διαφύλαξη της ανεξάρτητης θέσης του προλεταριάτου.

Το νέο επαναστατικό προλεταριάτο των καταπιέζοντος εθνών υπερασπίζοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των καταπιεζόμενων εθνοτήτων πρέπει να εκπληρώνει έναν όρο εκ των ουκ άνευ
α) για τη διεθνιστική διαπαιδαγώγηση των μαζών και τον τέλειο αποχωρισμό τους από την επίδραση της ιδεολογίας της κυρίαρχης τάξης
β) για την επιτυχία της σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης αύριο. (Αγγλικό προλεταριάτο που δεν θα διεκδικήσει από τώρα την εθνική ελευθερία των Ιρλανδών δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει επιτυχώς τη δική του κοινωνική απελευθέρωση από την αγγλική καπιταλιστική εξουσία -έλεγε ο Μαρξ στα μέσα του προπερασμένου αιώνα). Ανάμεσα στις εκμεταλλευόμενες μάζες, προλετάριους και χωρικούς, της καταπιεζόμενης εθνότητας και στο προλεταριάτο του καταπιέζοντος έθνους υπάρχουνε μοιραία και καλλιεργούνται συστηματικά από την κυρίαρχη τάξη αισθήματα δυσπιστίας, μίσους και γενικά αποξένωσης, εχθρότητας απέναντι στα ταξικά τους αδέρφια. Στοιχείο ομαδικής ψυχολογίας που εμποδίζει σοβαρότατα τη συνένωση όλων των εκμεταλλευόμενων στην πάλη κατά του κοινού εθνικού και κοινωνικού εχθρού και δίχως άλλο θα εμποδίζει τη συναδέλφωσή τους αύριο για τη σοσιαλιστική ανοικοδόμηση. Η δυσπιστία και η αποξένωση αυτή δεν μπορούν αλλοιώτικα να πολεμηθούν παρά μόνο αν ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΕΙΣΘΕΙ το προλεταριάτο και η αγροτιά και εργατιά της καταπιεζόμενης εθνότητας(όσοι έχουν απομείνει) ότι το προλεταριάτο της καταπιέζουσας εθνότητας είναι πραγματικά, όχι στα λόγια, υπέρ της απελευθέρωσής τους, ότι από τώρα ακόμα και ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ είναι έτοιμο αυτό το προλεταριάτο να αγωνιστεί μαζί τους για την εθνική αυτοδιάθεσή του μέχρι και αυτού του κρατικού των αποχωρισμού, αν τέτοια είναι η θέλησή τους.

Αυτή τη διεθνιστική ΕΜΠΡΑΧΤΗ διαπαιδαγώγηση έδωσε ο μπολσεβικισμός των Λένιν και Τρότσκυ από τα χρόνια του τσάρου ακόμα στις πολυάριθμες καταπιεζόμενες εθνότητες της ρωσικής αυτοκρατορίας και έτσι κατάχτησε την εμπιστοσύνη τους προς τη νέα κυρίαρχη τάξη -δηλαδή προς τη θεληματική τους ομοσπόνδως και αδελφική συνεργασία στο έργο της αποκεντρωτικής σοσιαλιστικής οικονομικής ανοικοδόμησης. Και είναι γνωστό πως αυτή η τελευταία έδωσε παράλληλα και την πιο μεγάλη πολιστιστική αυτονομία που μπόρεσε ποτέ να φανταστεί ώς τώρα οποιοσδήποτε αστός ή σοσιαλδημοκράτης θεωρητικός του εθνικού ζητήματος.

Η σταλινική απολυταρχία στην συνέχεια βέβαια κατάργησε αυτή την προϋπόθεση και ετοιμάσε νέες φοβερές χωριστικές εκρήξεις για μεγάλο κίνδυνο του ό,τι απομένει από τις καταχτήσεις του Οχτώβρη του 1917(Ουκρανία σήμερα και χτές!) τις οποίες άρπαξαν οι δυτικοί και χρησιμοποιούν ακόμη για την διατήρηση του καπιταλισμού και των ιμπεριαλιστικων τους στόχων.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 22, 2023 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι μεγαλυτερες κινητοποιησεις απ το 2011 στην Ελλαδα
Η εταιρεία Public Issue δημοσίευσε η δική της δημοσκόπηση με σημαντικά στοιχεία για την επίδραση της τραγωδίας των Τεμπών στην κοινωνία.

Η Public Issue εκτιμά ότι στις μαζικές απεργίες και συγκεντρώσεις των τελευταίων εβδομάδων για τα Τέμπη, συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες, αριθμός ρεκόρ 12ετίας και συγκρίνεται μόνο με την πρώτη μνημονιακή περίοδο και τις συγκεντρώσεις του 2011.

Γράφει συγκεκριμένα: «Η πανελλαδική κοινωνική κινητοποίηση, που προκάλεσαν τα #Τεμπη, αποτελεί ρεκόρ 12ετίας, αντίστοιχη με 2011. Χωρίς τους μαθητές, υπολογίζεται ότι περίπου 2,5 εκ πολίτες συμμετείχαν σε απεργίες/διαδηλώσεις/πορείες τον τελευταίο μήνα».

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται πολύ ή αρκετά το γεγονός ότι ο ΟΣΕ ιδιωτικοποιήθηκε, με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 να έχουν τα υψηλότερα τέτοια ποσοστά.

Οι 6 στους 10 πολίτες (58%) πιστεύουν ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη φταίει (πολύ/αρκετά) η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.




https://www.peristerilife.gr/koinonia/ereyna-tis-public-issue-rekor-12etias-oi-kinitopoiiseis-gia-ta-tempi
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας