patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η Κίνα παραδίδει προηγμένα αντιαρματικά στη Ρωσία

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 24, 2023 10:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Κίνα παραδίδει προηγμένα αντιαρματικά στη Ρωσία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Κίνα παραδίδει προηγμένα αντιαρματικά στη Ρωσία-Μεντβέντεφ: «Θα φτάσουμε στην …. Πολωνία»!

https://iskra.gr/i-kina-paradidei-proigmena-antiarmatika-sti-rosia-mentventef-tha-ftasoume-stin-polonia/
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 28, 2023 11:56 am    Θέμα δημοσίευσης: "Επιστημονικά συμπεράσματα"... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πόλεμος στην Ουκρανία - Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Κίνα έχει πάρει «πολύ ξεκάθαρα» το μέρος της Ρωσίας

Οπότε - τι να κάνουμε;- "ανακαλύπτουμε" επειγόντως ότι "ο SARS CoV 2 είναι Made in China!"
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 28, 2023 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Μαζί δεν κάνουν..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λευκός Οίκος: Δεν έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του κορωνοϊού

Από την άλλη, χάθηκαν χωρίς την Κίνα...
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 11, 2023 10:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Κινέζικό αεροπλανοφόρο Shandong είναι έτοιμο για ασκήσεις στη θάλασσα καθώς το Liaoning ξεκινά την τακτική συντήρηση του.

Το αεροπλανοφόρο Shandong του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) διεξάγει ρεαλιστικές ασκήσεις μάχης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας απο τις αρχές του φθινοπώρου του 2022.

Έχοντας λάβει το πιστοποιητικό εκπαίδευσης μάχης πέρυσι, το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Shandong , αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα ασκήσεις μακριά από την πρώτη νησιωτική αλυσίδα, αντισταθμίζοντας την απουσία του πρώτου αεροπλανοφόρου της χώρας, του Liaoning , το οποίο ξεκίνησε την τακτική συντήρηση το περασμένο μήνα,που θα διαρκέσει περίπου 4 μήνες.

Σε μια σειρά δοκιμών που διεξήχθησαν πέρυσι, το Shandong απέδειξε ότι είχε πετύχει την προγραμματισμένη επιχειρησιακή ικανότητα εντός του χρονοδιαγράμματος και έλαβε το πιστοποιητικό για εκπαίδευση μάχης, ανέφερε την Πέμπτη η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV).

Ως το πρώτο πλήρως εγχώριας κατασκευής αεροπλανοφόρο(το πρώτο ήταν Ρωσικής μετασκεύης), το Shandong τέθηκε σε υπηρεσία με το Ναυτικό του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στις 17 Δεκεμβρίου 2019. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει αρκετές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει ασκήσεις πέρα ​​από την πρώτη αλυσίδα νησιών.

Το Shandong θα μπορέσει να ξεκινήσει σύντομα την πρώτη του άσκηση μακριά από τη θάλασσα και να πλεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό, ή θα μπορούσε επίσης να πλεύσει στον Ινδικό Ωκεανό(είπε ο Song Zhongping, ένας Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και τηλεοπτικός σχολιαστής, στους Global Times την Παρασκευή).

Η ετοιμότητα του δεύτερου αεροπλανοφόρου να πλεύσει σε μακρινές θάλασσες έρχεται σε μια στιγμή που το πρώτο αεροπλανοφόρο της χώρας έχει καταστεί προσωρινά μη διαθέσιμο λόγω τακτικής συντήρησης.

Στις 28 Φεβρουαρίου το Liaoning επέστρεψε στο ναυπηγείο Dalian στην επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας και ξεκίνησε την προγραμματισμένη συντήρησή του.Η συντήρηση, η οποία πιθανότατα περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την επισκευή των κινητήρων και των αγωγών μεταξύ άλλων, θα διαρκέσει το πολύ μισό χρόνο, ανέφερε το wenweipo.com, επικαλούμενο αναλυτές.

Το Liaoning , το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2012, είχε μπεί για συντήρηση στο ναυπηγείο τον Μάιο του 2018, με μια σειρά βελτιώσεων, όπως η επαναβαφή του θαλάμου πτήσης, η βελτιστοποίηση της γέφυρας πτητικών λειτουργιών και η αναβάθμιση των ηλεκτρικών συσκευών.

Είναι απαραίτητο ένας αερομεταφορέας να λαμβάνει συντήρηση μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο χρήσης και γι' αυτό το ναυτικό της PLA χρειάζεται περισσότερους αερομεταφορείς, ώστε να έχει πάντα ενεργούς αερομεταφορείς στη διάθεσή του, είπε ειδικός.

Όταν το Liaoning είναι και πάλι έτοιμο για δράση, οι δύο μεταφορείς θα μπορέσουν επιτέλους να σχηματίσουν μια πολυαναμενόμενη ομάδα διπλού μεταφορέα σε ασκήσεις.

Ο Liang Huadong, επικεφαλής του πληρώματος διεύθυνσης του Shandong , δήλωσε στην αναφορά του CCTV ότι "μας πήρε μόνο λίγα χρόνια για να προετοιμάσουμε το μεταφορέα και να πραγματοποιήσουμε εκπαίδευση. Στο εγγύς μέλλον, θα πλεύσουμε μαζί με το Liaoningομάδα μεταφορέων και θα πάει στα καταγάλανα νερά της μακρινής θάλασσας."

Μια ομάδα διπλού αεροπλανοφόρου είναι πιο ισχυρή από δύο χωριστές ομάδες αερομεταφορέων που λειτουργούν μόνες και μια τέτοια ομάδα θα συμβάλει περαιτέρω στη διαφύλαξη της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των αναπτυξιακών συμφερόντων της Κίνας.

Το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Fujian εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικό καταπέλτη , παραδόθηκε στον λαικό στρατό της Κίνας τον Ιούνιο του 2022 και αναμένεται να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι φέτος.

Με βάση τις εμπειρίες του Shandong , τα μελλοντικά κινεζικά αεροπλανοφόρα συμπεριλαμβανομένου του Fujian θα κάνουν νέες ανακαλύψεις , ανέφερε το CCTV επικαλούμενο τον Jiang Wei, επικεφαλής του γενικού γραφείου της Shandong .

Υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2023 με αρχές του 2024 η Κίνα θα διαθέτει ετοιμοπόλεμα τρία αεροπλανοφόρα και στην γραμμή παραγωγής θα βρίσκονται ακόμη δύο!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 15, 2023 4:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Άφωνοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυξάνεται η εμπλοκή της Κίνας στη Ρωσοουκρανική διαμάχη

Για αυτούς αυτά είναι...Κινέζικα!
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 18, 2023 11:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η σλοβακική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση των μαχητικών της αεροσκαφών MiG-29 σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ χτές 17 Μαρτίου.

Η Σλοβακική απόφαση ήρθε μόλις μια ημέρα αφότου η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα δικά της MiG-29 στην Ουκρανία. Και τα δύο κράτη είναι μέλη του ΝΑΤΟ και παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Εκτός από το MiG-29, η Σλοβακία θα παραδώσει επίσης ορισμένα από τα εναπομείναντα σοβιετικά συστήματα αεράμυνας Kub της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Σλοβακία θα λάβει οικονομική αποζημίωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ...μέλλον. Έχει επίσης καταλήξει σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων(Η γνωστή τακτική των ΗΠΑ να τους ξεφορτώνει τα σοβιετικά όπλα και να τους φορτώνει τα δικά της με πανάκριβο αντίτιμο).

Η Σλοβακία παρήγγειλε 14 μαχητικά αεροσκάφη F-16V από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018 για να αντικαταστήσει τα MiG-29 της. Τα πρώτα αεροπλάνα αναμένεται να φτάσουν κάποια στιγμή το 2024. Στο μεταξύ, ο εναέριος χώρος της χώρας φυλάσσεται από πολωνικά και τσέχικα μαχητικά(Φυλασσεται απο τις ΗΠΑ με λίγα λόγια).

Σε αυτήν λοιπόν τη Σλοβακία έγινε νεοφιλελεύθερο φασιστικό πραξικόπημα που οργανώθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η "Αμερικανίδα" πρόεδρος-μαριονέτα Καπούτοβα(ακτιβίστρια) και η υπερνεοφιλελεύθερη φασιστική κυβέρνηση (Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Έντουαρντ Χέγκερ, είναι Γερμανός στην καταγωγή και αμερικάνικη μαριονέτα στην ψυχή) ξεκινούν πόλεμο με τη Ρωσία για να αποφύγουν τις ελεύθερες κοινοβουλευτικές εκλογές. Οι Σλοβάκοι πολίτες ζητούν βοήθεια για την καταπολέμηση της κατοχής από τις ΗΠΑ,αλλά η φωνή τους δεν φτάνει στα αφτιά μας γιατί η δυτική ηχομόνωση είναι προς το παρών αρκετά δυνατή...
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 18, 2023 10:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου.

O Κινέζος πρέσβης στη Ρωσία Zhang Hanhui δήλωσε σήμερα ότι μετά το 2013, ο Πρόεδρος Xi έκανε για άλλη μια φορά τη Ρωσία τον πρώτο σταθμό της υπερπόντιας επίσκεψής του μετά την εκλογή του ως Κινέζος πρόεδρος, κάτι που αντικατοπτρίζει πλήρως την τη βαθιά προσωπική φιλία μεταξύ του Σι και του Πούτιν και τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας στη νέα εποχή. Η κρατική επίσκεψη του Προέδρου Xi στη Ρωσία αποτελεί ορόσημο για τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας στη νέα εποχή, η οποία θα δώσει ισχυρή ώθηση στις διμερείς σχέσεις και θα οδηγήσει στη διαρκή ανάπτυξη των διμερών δεσμών σε υψηλό επίπεδο.

Από το 2013, ο Πρόεδρος Xi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Πούτιν 40 φορές και κατέληξαν σε μια σειρά από σημαντικές στρατηγικές συναινέσεις για την προώθηση και την αναβάθμιση των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας και την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας κοινού μέλλοντος.

Και συνέχισε ο Κινέζος πρέσβης:

Το 2022, το εμπόριο φορτίου μεταξύ των δύο χωρών σημείωσε ιστορικό ρεκόρ 190,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Ρωσία συνέχισε να είναι ο 8oς μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας. Το εμπόριο υπηρεσιών στους τομείς της εφοδιαστικής μεταφορών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της ανάθεσης έργων έχει επίσης διατηρήσει καλή ανάπτυξη.Οι εξαγωγές μηχανικών και ηλεκτρικών προϊόντων της Κίνας στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 9 τοις εκατό, τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 51 τοις εκατό και τα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά αυξήθηκαν κατά 45 τοις εκατό από έτος σε έτος. Τονίστηκε περαιτέρω ο ρόλος της ενέργειας στο διμερές εμπόριο. Η Ρωσία είναι η κύρια πηγή εισαγωγών της Κίνας σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα. Ο όγκος του εμπορίου των αγροτικών προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών έχει αυξηθεί κατά 43%, με το ρωσικό αλεύρι, το βοδινό κρέας και το παγωτό να ευνοούνται ευρέως από τους Κινέζους καταναλωτές.
Το ποσοστό του διακανονισμού σε τοπικό νόμισμα συνεχίζει να αυξάνεται καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες τείνουν να χρησιμοποιούν πλέον RMB( Κινεζικό γουάν)και ρούβλι για να υπογράψουν συμβόλαια και όχι δολάρια. Ο όγκος συναλλαγών των δύο νομισμάτων αυξήθηκε στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και οι ρωσικές τράπεζες πραγματοποιούν μεγάλη δραστηριότητα σε RMB.

Οι μηχανισμοί συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των «Βορειοανατολικών και Άπω Ανατολής» και του «Ποταμού Γιανγκτσέ και Βόλγας» λειτουργούν αποτελεσματικά, με το πεδίο συνεργασίας τους να διευρύνεται συνεχώς. Έχουν ιδρυθεί περισσότερες από 100 αδελφές πόλεις. Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις συμμετείχαν ενεργά σε εκθέσεις όπως η China International Import Expo, η Canton Fair, το Eastern Economic Forum και το International Economic Forum της Αγίας Πετρούπολης για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες και να απελευθερώσουν τις δυνατότητες συνεργασίας.

Μετά το άνοιγμα της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου Blagoveshchensk-Heihe, της σιδηροδρομικής γέφυρας Tongjiang και άλλων οριακών ποταμών που γεφυρώνουν τις δύο χώρες, τα διασυνοριακά κανάλια εφοδιαστικής και μεταφοράς έχουν επεκταθεί περαιτέρω και ο άμεσος εκτελωνισμός στα λιμάνια των δύο χωρών διασφαλίζει ουσιαστικά την ομαλή ροή προσωπικού και εμπορευμάτων των δύο χωρών.Η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αναμένεται να φτάσει σε νέο επίπεδο το 2023.

Και συνεχίζει,ότι η σχέση μεταξύ των χωρών έγκειται στην αμοιβαία συγγένεια μεταξύ των ανθρώπων και η φιλία μεταξύ των ανθρώπων βρίσκεται στην αμοιβαία κατανόηση της καρδιάς τους. Στην ιστορική διαδικασία της ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και η πολιτιστική συνεργασία έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν αμφότερες βαθύ πολιτιστικό υπόβαθρο και έχουν μακρά ιστορία και καρποφόρα αποτελέσματα μεταξύ ανθρώπων και πολιτιστικής συνεργασίας.Η συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεργασίας Ανθρωπιστικών Επιστημών Κίνας-Ρωσίας πραγματοποιείται τακτικά κάθε χρόνο για να σχεδιάσει την κατεύθυνση της συνεργασίας και να συντονίσει το έργο όλων των μερών για ανθρώπους και πολιτιστικές ανταλλαγές. Οι δύο χώρες διοργάνωσαν με επιτυχία Έτος Κίνας, Έτος Ρωσίας, Έτος Γλώσσας, Έτος Τουρισμού, Έτος Νεολαίας, Έτος Μέσων Ενημέρωσης, Έτος Τοπικής Συνεργασίας και Ανταλλαγών καθώς και Έτος Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εμβάθυνση της διμερούς φιλίας και της αμοιβαίας κατανόησης.

Στον τομέα του πολιτισμού, η Κινεζική Πρεσβεία στη Ρωσία πραγματοποίησε το τουρνουά ambassador cup Go το 2022 και το 2023 και την Ευτυχισμένη Κινεζική Πρωτοχρονιά Κινεζική Πολιτιστική Έκθεση Ναών, τα οποία έτυχαν θετικής υποδοχής στη Ρωσία. Το Ρωσικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική πλευρά στην Κίνα προσέλκυσε επίσης ευρεία προσοχή μεταξύ των Κινέζων. Αυτή η σειρά δραστηριοτήτων έθεσε γερές βάσεις για περαιτέρω διεύρυνση της κοινής γνώμης στις δύο χώρες.Σε κυβερνητικό επίπεδο, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψαν τα πολιτιστικά τμήματα της Κίνας και της Ρωσίας, φέτος θα διεξαχθεί στη Ρωσία το Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας θα πραγματοποιήσει επίσης εκθέσεις στη Ρωσία και θα στείλει ομάδες παραστάσεων στη Ρωσία για ανταλλαγές. Τα πολιτιστικά τμήματα των δύο χωρών σχεδιάζουν επίσης να συζητήσουν και να υπογράψουν το σχέδιο πολιτιστικής συνεργασίας 2024-2027 για να καθοδηγήσουν τη μελλοντική συνεργασία.

Ταυτόχρονα, άνθρωποι των λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών κύκλων των δύο χωρών έχουν επιτακτική επιθυμία να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές και συνεργασίες. Μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος στη Ρωσία, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Τσέχοφ και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Ουραλίων. Πολλοί από τους εξέχοντες χορευτικούς θιάσους και θέατρα της Κίνας έχουν λάβει προσκλήσεις από την οργανωτική επιτροπή για να συμμετάσχουν στα φεστιβάλ. Η Ορχήστρα του Εθνικού Κέντρου Παραστατικών Τεχνών της Κίνας σχεδιάζει να εμφανιστεί στη Ρωσία φέτος, και η Ορχήστρα του θεάτρου Mariinsky έχει κανονίσει επίσης μια περιοδεία στην Κίνα.

Τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες των δύο χωρών διατηρούσαν πάντα στενή συνεργασία. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Φόρουμ Βιβλιοθηκών Κίνας-Ρωσίας για να συνεχιστεί η εμβάθυνση της συνεργασίας.
Φέτος, στο πλαίσιο του «Έτους Αθλητικών Ανταλλαγών», θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από δραστηριότητες αθλητικών ανταλλαγών που θα καλύπτουν διάφορους τομείς όπως ο μαζικός αθλητισμός, ο αγωνιστικός αθλητισμός, ο αθλητισμός νέων, η αθλητική έρευνα και η φυσική αγωγή. Αθλητές, προπονητές και άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα από τις δύο χώρες θα συμμετάσχουν σε αθλητικές ανταλλαγές για να μάθουν ο ένας από τον άλλον και να προχωρήσουν μαζί.

Ως σημαντικός θεσμός πολιτιστικής προώθησης στη Ρωσία, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στη Μόσχα θα ξαναρχίσει σταδιακά φέτος πολιτιστικές δραστηριότητες εκτός σύνδεσης. Προκειμένου να γιορτάσει τις παραδοσιακές κινεζικές δεξιότητες παρασκευής τσαγιού και τα σχετικά έθιμα που περιλαμβάνονται στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Ανθρώπινης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2022, το πολιτιστικό κέντρο θα διοργανώσει μια ολοκληρωμένη πολιτιστική εκδήλωση «το τσάι και ο κόσμος» τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκθέσεις, παραστάσεις τέχνης τσαγιού, διαλέξεις για την κουλτούρα του τσαγιού και άλλες δραστηριότητες.

Στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ο Σι πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με τον Πούτιν, τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να αξιοποιήσουν τις παραδοσιακές δυνάμεις, να εμβαθύνουν περαιτέρω τους ανθρώπους και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, να εξασφαλίσουν ένα ακόμη επιτυχημένο Έτος αθλητικών ανταλλαγών και να προωθήσουν νέα εμπορικά σήματα πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Θα εφαρμόσουμε με ειλικρίνεια τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς προκειμένου να προωθηθούν οι ανταλλαγές και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των ανθρώπων και των πολιτιστικών ανταλλαγών σε υψηλότερο επίπεδο, ιδίως για την περαιτέρω εμβάθυνση της επικοινωνίας μεταξύ των νέων στις δύο χώρες για να εξασφαλιστεί ότι η έννοια της φιλίας Κίνας-Ρωσίας θα μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά!!!

Μετά από αλλαγές και δοκιμές στο διεθνές τοπίο, η ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση συντονισμού Κίνας-Ρωσίας για μια νέα εποχή γίνεται όλο και πιο ώριμη και ανθεκτική. Η Ρωσία έχει γίνει ο πιο σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Κίνας στην από κοινού οικοδόμηση του BRI( Ο δρόμος,γνωστός ως One Belt One Road, που δημιούργησε η κινεζική κυβέρνηση με την Ρωσία το 2013 επενδύοντας σε σχεδόν 70 χώρες και διεθνείς οργανισμούς) και οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας έχουν γίνει πρότυπο συνεργασίας κράτους με κράτος για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας κοινού μέλλοντος. Η εσωτερική κινητήρια δύναμη και η ιδιαίτερη αξία της συνεργασίας των δύο χωρών συνεχίζει να εκδηλώνεται. Υπό τη στρατηγική καθοδήγηση του Προέδρου Xi και του Προέδρου Πούτιν, οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας συνέχισαν να αναπτύσσονται υγιή και σταθερά,και έφτασαν μέχρι την κλειστή νομισματική ένωση που τους προστατεύει απο εξωτερικούς παράγοντες(BRICS).

Και έκλεισε ο Κινέζος Πρέσβης στην Ρωσία λέγοντας ότι όσο πιο ταραχώδης και ασταθής γίνεται ο κόσμος, τόσο περισσότερο είναι απαραίτητο οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας να προχωρήσουν σταθερά.

Και κλείνοντας και εγώ θα πω ότι κάπως έτσι λειτουργούν στις συνεργασίες τους και οι ΗΠΑ με τις χώρες της Ε.Ε,την Ουκρανια,τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και γενικά με όσες χώρες συνεργάζονται...
Επίσης είναι τόσο χαρούμενοι οι Γάλλοι απο την συνεργασία τους με τις ΗΠΑ που εδώ και μέρες κλαίνε στο Παρίσι στην Λυόν και στην Μασσαλία με δάκρυα χαράς...


ΠΗΓΗ

https://www.skaitv.gr/
(Προς θεού...αστειεύομαι )
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 19, 2023 5:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ονειροπολούν... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Bloomberg: Ο εναγκαλισμός του Σι με τον Πούτιν μειώνει τις πιθανότητές του να γίνει ειρηνοποιός

Στο "μειώνονται οι πιθανότητες" έχουν μείνει αυτοί...
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 19, 2023 5:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Έρχεται... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Welt: Τι θα συμβεί αν η Ουάσιγκτον εγκαταλείψει το Κίεβο;

Προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο.
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θείος Janos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 19, 2023 5:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://hungarytoday.hu/slovak-government-adopts-scorched-earth-policy-of-hungarian-socialists/

Έργα και ημέρες της Σλοβακικής κυβέρνησης.
Επιστροφή στην κορυφή
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 25, 2023 12:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πορείες διαμαρτυρίας για την στήριξη στην Ουκρανία απο την σλοβενική κυβέρνηση μαριονέτα,και μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ρωσίας.

https://www.youtube.com/watch?v=nRgRs3JwjyE

https://www.youtube.com/watch?v=0OllIuNvo9c

Εθνική δημοσκόπιση στην Σλοβενία για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία:

Διαφωνώ απολύτως – 51,2 %
Διαφωνώ – 19,3 %
Συμφωνώ – 14,7 %
Συμφωνώ απολύτως – 7,3 %
Δεν ξέρω – 7,5 %

Μόλις τελειώσει το ρευστό που διοχετεύουν χωρίς όρια οι ΗΠΑ σε όλες αυτές τις χώρες και η Ρωσία περάσει εδαφικά τον Δνείπερο και κλείσει την θαλάσσια δίοδο(Οδυσσός)και κατευθυνθεί προς Κίεβο και Λβίβ όλες αυτές οι χώρες με κυβερνήσεις μαριονέτες θα καταρρεύσουν σαν τα κάστρα στην άμμο που τα γκρεμίζει το κύμα...και θα αναζητήσουν έναν νέο Βοναπάρτη να κάνει την αντίθετη πορεία αυτήν την φορά,απο τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά ώστε όλες αυτές οι πουλημένες αστικές κυβερνήσεις με την μορφή Βερσαλλίες απο παντεσπάνι να οδηγηθούν στις γκιλοτίνες που και στομωμένες θα δουλεύουν μέρα-νύχτα,και την Ρωσία να τους παρέχει λίπος χοίρου και αμόνια για να δουλεύουν στην εντέλεια...
Επιστροφή στην κορυφή
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 02, 2023 1:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ιστορία μας λέει ότι η παρακμή μιάς ηγεμονίας ξεκινά συχνά από το νόμισμά της.


Η Κίνα και η Βραζιλία κατέληξαν σε συμφωνία για το εμπόριο στα νομίσματά τους,

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Κίνα και τη Βραζιλία να πραγματοποιούν εμπορικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές απευθείας στο κινεζικό γιουάν ή στο ρεάλ Βραζιλίας, αντί να χρησιμοποιούν το δολάριο ΗΠΑ ως ενδιάμεσο. «Η προσδοκία είναι ότι αυτό θα μειώσει το κόστος... προωθήσει ακόμη μεγαλύτερο διμερές εμπόριο και θα διευκολύνει τις επενδύσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βραζιλιάνικη Υπηρεσία Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων.

Καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας καταγράφοντας διμερές εμπόριο 150,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, είναι αυτονόητο ότι η συμφωνία προέρχεται από ανάγκες που σχετίζονται με την ισχυρή δυναμική του διμερούς εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Αλλά το πιο σημαντικό, από την σκοπιά του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος, η κίνηση μπορεί να σηματοδοτήσει μια σημαντική εξέλιξη της τάσης προς την αποδολαριοποίηση σε όλο τον κόσμο, καθώς οι χώρες προσπαθούν να συναλλάσσονται σε νομίσματα που δεν ανήκουν σε δολάρια και επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα .

Με το σύστημα του Bretton Woods και το σύστημα πετροδολαρίων, το δολάριο έχει εξελιχθεί από κυρίαρχο όχημα πληρωμής, διακανονισμού και επενδύσεων σε εργαλείο πολιτικού εκβιασμού και εξαναγκασμού. Εξοπλίζοντας την ηγεμονία τους σε δολάρια, οι ΗΠΑ μπορούν όχι μόνο να επιβάλλουν αυθαίρετα μονομερείς κυρώσεις σε άλλες χώρες, αλλά μπορούν επίσης να αποκομίσουν παγκόσμιο πλούτο και να εξάγουν τους δικούς τους κινδύνους στον υπόλοιπο κόσμο μέσω ανεύθυνων νομισματικών πολιτικών.

Αλλά κάθε ηγεμονικό νομισματικό σύστημα έχει την ημέρα της κατάρρευσής του. Δεν είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά οι ίδιες οι ΗΠΑ που πυροδοτούν την αναπόφευκτη τάση του τέλους της κυριαρχίας του δολαρίου, κάτι για το οποίο μπορεί να ανησυχούν πολλοί Αμερικανοί στρατηγοί και οικονομολόγοι.

Οι σαρωτικές κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία μετά την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, οι οποίες όχι μόνο πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία των ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό, αλλά και διέκοψαν τη σύνδεση μεταξύ του συστήματος SWIFT και των περισσότερων ρωσικών τραπεζών, έστειλαν προειδοποίηση στις υπόλοιπες ο κόσμος σχετικά με τους κινδύνους χρήσης του δολαρίου από τις ΗΠΑ ως εργαλείο για γεωπολιτικό κέρδος. Όσο περισσότερο οι ΗΠΑ υιοθετούν ηγεμονικά μέσα για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, τόσο πιο πρόθυμη θα είναι η διεθνής κοινότητα να απαλλαγεί από την υπερβολική εξάρτηση από το δολάριο. Φοβούμενοι τον κίνδυνο να παρασυρθούν σε παρόμοιες κυρώσεις στο μέλλον από την ηγεμονία του δολαρίου, χώρες σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να αντικαταστήσουν το σύστημα SWIFT για να αποφύγουν τον νομισματικό καταναγκασμό των ΗΠΑ και η δυναμική γίνεται όλο και πιο εμφανής και ισχυρή.

Τον Ιανουάριο, ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Εξωτερικών Naledi Pandor είπε σε συνέντευξή του στο Sputnik ότι οι BRICS θέλουν να βρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν το δολάριο για να δημιουργήσουν ένα δικαιότερο σύστημα πληρωμών που δεν θα στρέφεται προς τις πλουσιότερες χώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Al-Jadaan δήλωσε επίσης τον Ιανουάριο ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε συζητήσεις σχετικά με τη διευθέτηση του εμπορίου πετρελαίου σε νομίσματα άλλα από το δολάριο ΗΠΑ.

Εκτός από αυτά τα σημάδια αποδολαριοποίησης, η Ινδία και η Ρωσία έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τις συναλλαγές εκτός δολαρίου, κάτι που μπορεί να είναι ενθάρρυνση για τις χώρες που εξετάζουν την κίνηση αυτή. Οι Ινδοί πελάτες έχουν πληρώσει για το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού πετρελαίου σε νομίσματα εκτός του δολαρίου, συμπεριλαμβανομένου του ντιράμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πιο πρόσφατα του ρωσικού ρουβλίου, ανέφερε το Reuters τον Μάρτιο, επικαλούμενο πολλές εμπορικές και τραπεζικές πηγές πετρελαίου. Οι συναλλαγές τους τελευταίους τρεις μήνες ανέρχονται συνολικά σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ένα άλλο σημαντικό σημάδι των επιταχυνόμενων προσπαθειών αποδολαριοποίησης είναι ότι χώρες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους συμμάχους των ΗΠΑ, έχουν μειώσει τα αποθέματά τους στο αμερικανικό χρέος για να διαφοροποιήσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα. Το βάρος του δολαρίου στα συναλλαγματικά αποθέματα έχει μειωθεί σε περίπου 60 τοις εκατό, ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ για τη Νομισματική Σύνθεση των Συναλλαγματικών Αποθεμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2022.
Επιστροφή στην κορυφή
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 02, 2023 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ...

Στην 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Ισπανίας, οι ηγέτες των δύο χωρών συναντήθηκαν στο Πεκίνο την Παρασκευή, συμφωνώντας να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να εμβαθύνουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Κατά τη συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τη στρατηγική ανεξαρτησία όταν ασχολείται με τις σχέσεις με την Κίνα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η επίσκεψη του Sanchez δείχνει ότι και οι δύο πλευρές εκτιμούν πολύ την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών δεσμών. Χρησιμεύει επίσης ως μια καλή αρχή για μια σειρά προσεχών επισκέψεων στο Πεκίνο από ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίες κατέδειξαν τη θετική στάση της Κίνας απέναντι στη συνεργασία με την Ευρώπη, αλλά και ως υπενθύμιση ότι η Ευρώπη πρέπει να βαδίσει στην ίδια κατεύθυνση με την Κίνα.

Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ισπανία για να χρησιμοποιήσει την 50ή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ως νέο σημείο εκκίνησης για να εμβαθύνει και να ενισχύσει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Σι κατά τη συνάντησή του με τον Σάντσες.

«Η υγιής ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί από την ΕΕ να υποστηρίξει τη στρατηγική ανεξαρτησία», είπε ο Σι, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη συνεργασία με την ΕΕ στο πνεύμα της ανεξαρτησίας, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου οφέλους και της αναζήτησης κοινών αλεσμένο κατά τις διαφορές ραφιών.

Η επίσκεψη έδειξε ότι οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να φέρουν τις σχέσεις στο επόμενο επίπεδο και επίσης ότι η θετική πολιτική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστεί ενώ η οικονομική και εμπορική συνεργασία θα παραμείνει σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ανέφεραν ειδικοί.

Οι δηλώσεις του Xi είναι μια υπενθύμιση για την Ευρώπη να αναθεωρήσει τις θέσεις της με βάση τα δικά της συμφέροντα, αντί να ακολουθεί τυφλά τα βήματα των ΗΠΑ, δήλωσε στους Global Times την Παρασκευή ο Sun Keqin, ερευνητής στο China Institutes of Contemporary International Relations.

«Καθώς ο κόσμος είναι γεμάτος αβεβαιότητες, μόνο μέσω της συνεργασίας οι χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διάφορες προκλήσεις πιο αποτελεσματικά και να προωθήσουν την παγκόσμια ειρήνη και την παγκόσμια ανάπτυξη», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία είναι πρόθυμη να διατηρήσει ειλικρινή επικοινωνία και διάλογο με την Κίνα, να ενισχύει συνεχώς την αμοιβαία εμπιστοσύνη, να εμβαθύνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, ειδικά σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, η πράσινη ενέργεια και η ψηφιακή οικονομία, να ενισχύσει την επικοινωνία και τον συντονισμό σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή. και από κοινού να προωθήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, είπε ο Sanchez.

Καθώς η Ισπανία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα δεσμευτεί να προωθήσει τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Κίνας, σημείωσε ο Σάντσεθ.

Μετά τον Σάντσες θα ακολουθήσουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι οποίοι θα επισκεφθούν μαζί την Κίνα την επόμενη εβδομάδα.

Σε ομιλία της στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, η φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε ότι οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας έχουν γίνει «πιο μακρινές και πιο δύσκολες» τα τελευταία χρόνια, αλλά είπε ότι «δεν είναι ούτε βιώσιμο -ούτε προς το συμφέρον της Ευρώπης- η αποσύνδεση από την Κίνα».

Η συνάντηση του Σι με τον Ισπανό ηγέτη κατέδειξε τη θετική στάση της Κίνας απέναντι στη συνεργασία με την Ευρώπη, αλλά υπενθυμίζει επίσης στην Ευρώπη να βαδίσει στην ίδια κατεύθυνση με την Κίνα.
Οι επερχόμενες επισκέψεις ευρωπαίων ηγετών είναι απαραίτητες για την επικοινωνία, τη διαχείριση των διαφορών και την επέκταση των πιθανών πεδίων συνεργασίας, είπε ο ειδικός.

Εν όψει της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Σάντσεθ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να ακούσει τη φωνή της Κίνας προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από την κρίση της Ουκρανίας. «Η Κίνα είναι ένας παγκόσμιος παράγοντας, επομένως προφανώς πρέπει να ακούσουμε τη φωνή της για να δούμε αν μεταξύ όλων μας, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μαδρίτη.
Επιστροφή στην κορυφή
Γαρμπής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 13, 2023 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Oταν ανήλθε στην εξουσία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Ουάσιγκτον πρόσθεσε περισσότερες από 600 κινεζικές εταιρείες και ιδρύματα στη "λίστα οντοτήτων" της χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο, σκοπεύοντας ετσι να αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας από το να αποκτήσουν σχετική τεχνολογία, εξοπλισμό, κεφάλαια και κανάλια.
(Μια οντότητα αντιστοιχεί σε ένα αντικείμενο του πραγματικού κόσμου και μπορεί να είναι :
Βιβλίο, φοιτητής, μάθημα, υπάλληλος, πιστωτική-κάρτα,τραπεζικός-λογαριασμός,εταιρεία, κλπ και για κάθε χρήστη έχουμε ένα μοναδικό ID για να τον ξεχωρίζουμε σε παγκόσμια κλίμακα).

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τη «λίστα οντοτήτων» τους για να καταπολεμήσουν την τεχνολογική άνοδο της Κίνας.Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόσθεσε τη Δευτέρα 43 οντότητες, συμπεριλαμβανομένων 31 οντοτήτων από την Κίνα, σε έναν κατάλογο ελέγχου εξαγωγών που τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες και εξαρτήματα των ΗΠΑ, την τελευταία κίνηση των ΗΠΑ για την καταστολή των προσπαθειών της Κίνας για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας της.Η παράλογη εμμονή της Ουάσιγκτον να στοχεύει την ανερχόμενη τεχνολογική ικανότητα της Κίνας στο όνομα της λεγόμενης προστασίας της εθνικής ασφάλειας αποκαλύπτει την απεγνωσμένη προσπάθεια των ΗΠΑ να διατηρήσουν την υπεροχή στον έλεγχο της παγκόσμιας τεχνολογίας με τρόπο που στερείται οποιασδήποτε υποστήριξης της αγοράς και που επίσης αψηφά τους οικονομικούς κανόνες.

Οι κινεζικές εταιρείες που προστέθηκαν στη νέα μαύρη λίστα περιλαμβάνουν ερευνητικό ινστιτούτο που συνδέεται με τον όμιλο αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας Aviation Industry Corporation of China (AVIC), Shanghai Supercomputing Technology Co και Beijing Ryan Wende Science and Technology Co και Xinjiang Kehua Hechang Biological Science and Technology Co. στον ιστότοπο του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο κλιμακούμενος περιορισμός των ΗΠΑ στην τεχνολογική άνοδο της Κίνας έρχεται τη στιγμή που ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πρόσφατα μια πιθανή επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Κίνα τις προσεχείς εβδομάδες, η οποία όμως απορρίφθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Από το εμπόριο μέχρι τις επενδύσεις, η κυβέρνηση Μπάιντεν στοχεύει ουσιαστικά την ανερχόμενη τεχνολογική ικανότητα της Κίνας, την οποία οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να κάνουν με βάση μια ψυχροπολεμική νοοτροπία αλλά χωρίς καμία ριξη από τη λογική της αγοράς και τους οικονομικούς κανόνες.Οι έλεγχοι των εξαγωγών φαίνεται να είναι η τελευταία προσπάθεια στην οποία οι ΗΠΑ εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να συγκρατήσουν τις τεχνολογικές βιομηχανίες της Κίνας.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα εκτεταμένο σύνολο κανονισμών που περιόριζαν την εξαγωγή τσιπ που κατασκευάζονταν με εργαλεία των ΗΠΑ στην Κίνα. Η Ουάσιγκτον πρόσθεσε περισσότερες από 30 κινεζικές εταιρείες στη διαβόητη "Λίστα οντοτήτων" της στην πιο πρόσφατη κίνηση καταστολής, ενώ αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακαλέσουν τις αυστηρές απαγορεύσεις εξαγωγών τσιπ για να επιτρέψουν σε εταιρείες ημιαγωγών στη Νότια Κορέα και την νησί της Ταϊβάν για να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην ηπειρωτική Κίνα.Οι αντιφατικές κινήσεις υπογραμμίζουν τόσο την απόγνωση των ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειες για να συγκρατήσουν την τεχνολογική άνοδο της Κίνας παρά την πολυετή καταστολή της Ουάσιγκτον - όσο και τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην εφαρμογή των ατέρμονων μέτρων καταστολής που έχει ανακοινώσει.

Σε αυτό που έχει γίνει η ενσάρκωση της τεχνολογικής καταστολής των ΗΠΑ κατά της Κίνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε τη Δευτέρα 45 οντότητες στον κατάλογο ελέγχου των εξαγωγών της, γνωστή ως "Entity List", κατηγορώντας αυτές τις οντότητες ότι παρέχουν εκπαίδευση σε κινέζους στρατιωτικούς πιλότους και άλλες δραστηριότητες που απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Μεταξύ των οντοτήτων, οι 31 είναι από την Κίνα, ενώ οι υπόλοιπες εδρεύουν σε χώρες και περιοχές όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εξαιτίας αυτού, οι κινήσεις των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη αντίσταση από τους παράγοντες της βιομηχανίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες και περιοχές, γεγονός που σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγκασε την Ουάσιγκτον να ανακαλέσει ορισμένες από τις αυστηρές απαγορεύσεις κατά της Κίνας. Στο τελευταίο σημάδι, η Wall Street Journal ανέφερε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να επιτρέψει σε κορυφαίους κατασκευαστές chip από τη Νότια Κορέα και το νησί της Ταϊβάν να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τις τρέχουσες δραστηριότητές τους στην κινεζική αγορά χωρίς αντίποινα από τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ και εξοπλισμού κατασκευής τσιπ στην ηπειρωτική Κίνα τον Οκτώβριο του 2022, όταν χορήγησε επίσης εξαίρεση ενός έτους σε αρκετούς κατασκευαστές τσιπ από τη Νότια Κορέα και το νησί της Ταϊβάν. Αυτές οι εξαιρέσεις επρόκειτο να λήξουν τον Οκτώβριο, αλλά ο Alan Estevez, υφυπουργός Εμπορίου για τη βιομηχανία και την ασφάλεια, είπε σε μια συγκέντρωση του κλάδου την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να παρατείνει αυτές τις εξαιρέσεις, σύμφωνα με την έκθεση. Οι νοτιοκορεάτες κατασκευαστές chip, όπως η Samsung Electronics, έχουν τεράστια παρουσία στην ηπειρωτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών κατασκευής chip. Η Νότια Κορέα έστειλε επίσης το 55 τοις εκατό των εξαγωγών της ημιαγωγών στην Κίνα το 2022, σε σύγκριση με μόλις 7 τοις εκατό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας που έχει γίνει ολοένα και πιο εχθρική προς την Κίνα σε πολιτικό επίπεδο, και σε δεσμό με τις ΗΠΑ, αλλά όσον αφορά τα οικονομικά συμφέροντα, δεν έχει δείξει καμία διάθεση να εγκαταλείψει την κινεζική αγορά!!!
Ουσιαστικά ο οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας έχει ξεκινήσει πριν απο 6 χρόνια με την εκλογή Τράμπ στην εξουσία το 2017 σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την οικονομική καταστροφή της ηγεμονίας της χώρας του αλλά και των εγχώριων καπιταλιστων.Γι αυτό και η Κίνα δεν πρόκειται να αλλάξει την πλέυση συμπαράστασης που δείχνει πλέον και έμπραχτα προς την Ρωσία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας