patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ελευθερία του Τύπου και η ομερτά της παραπληροφόρησης

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 29, 2023 5:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Η ελευθερία του Τύπου και η ομερτά της παραπληροφόρησης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ελευθερία του Τύπου και η ομερτά της παραπληροφόρησης

Στις «Συζητήσεις για την Ελευθερία του Τύπου» ο Καρλ Μαρξ έγραφε ότι: «Η ελευθερία του Τύπου συνίσταται πρωτίστως στο ότι δεν είναι εμπόρευμα. Ο συγγραφέας που την εξευτελίζει καθιστώντας την υλικό μέσον, αξίζει ως τιμωρία γι’ αυτήν την εσωτερική σκλαβιά, δηλαδή τη λογοκρισία, ή καλύτερα, η ίδια του η ύπαρξη είναι η τιμωρία του».

Για τον ανεξάρτητο Τύπο αναφέρθηκε παραστατικά το 1880 ο επιφανής Σκοτσέζος οικονομολόγος, δημοσιογράφος, John Swinton, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα New York Times (1860-1870) και στην εφημερίδα The New York Sun (1875-1897). Ανάμεσα στις επιτυχίες του ήταν η συνέντευξη που πήρε από τον Καρλ Μαρξ τον Αύγουστο 1880 (τρία χρόνια πριν από τον θάνατο του φιλοσόφου) και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sun στις 6 Σεπτεμβρίου 1880.

O John Swinton, όταν σε μια σύναξη δημοσιογράφων το 1880 κάποιος έκανε πρόποση «στον ανεξάρτητο Τύπο», απάντησε:

«Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην Αμερική κάτι που να χρίζει τον τίτλο ‘‘ανεξάρτητος Τύπος’’. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που να τολμά να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνετε, ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν θα τυπωθεί ποτέ. Πληρώνομαι εβδομαδιαία για να κρατάω τις έντιμες απόψεις μου έξω από την εφημερίδα, με την οποία συνδέομαι. Άλλοι από εσάς λαμβάνετε παρόμοιους μισθούς για παρόμοια θέματα και όποιος από εσάς φανεί τόσο ανόητος ώστε να γράψει ειλικρινείς απόψεις, θα βρεθεί στον δρόμο να ψάχνει για άλλη δουλειά. Αν επέτρεπα οι ειλικρινείς απόψεις μου να εμφανιστούν στην εφημερίδα μου, πριν περάσουν 24 ώρες θα έχανα τη δουλειά μου. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει τον θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον ‘‘ανεξάρτητο Τύπο’’. Είμαστε υποτελείς των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε οι μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα σχοινιά και εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.
Είμαστε διανοούμενες πόρνες (intellectual prostitutes)».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 29, 2023 10:02 am    Θέμα δημοσίευσης: K.N. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ζούμε σε μια εποχή, κατά την οποία τόσο τα συστηματικά Μ.Μ.Ε. όσο και τα πολιτικά κόμματα παρουσιάζουν έντονα εκφυλιστικά φαινόμενα.

Με τη βίαιη παγκοσμιοποίηση που σαρώνει τον πλανήτη, ιδεολογίες, θέσεις, έντιμες απόψεις, η αγάπη για την πατρώα γη και η ανάγκη προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών πολτοποιούνται και σερβίρονται στους πολίτες του κόσμου επιχειρώντας να αποκοιμίσουν και να εξοντώσουν τις αντιστάσεις τους. Οι μητροπόλεις του καπιταλισμού και η αυτοκρατορία του χρήματος καθορίζουν τη γραμμή ανάλογα με τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα και τη ροή του υπερπλουτισμού σε μια δράκα πολυεκατομμυριούχων και ολιγαρχών.

Απ’ εκεί και πέρα αναλαμβάνουν οι στρατιές των πρόθυμων «δουλοπάροικων», να τα αναμεταδώσουν στους δέκτες των υπόδουλων επαρχιών.
Η σκακιέρα είναι στημένη, απλώς μετακινούνται τα πιόνια αναλόγως αλλαγής των συνθηκών και ανατροπής συμμαχιών.
.
Επί τούτου αναλαμβάνουν οι «διανοούμενες πόρνες» για να καθαρίσουν το τοπίο απ’ όσους ξεφεύγουν από τη γραμμή της αγέλης.

Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 29, 2023 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Πώς μένουν ανοικτοί; Τι μπίζνα είναι αυτή; Όλο χρέη χωρίς ανάλογο εισόδημα; Ο Μπογιο τι έχει να πει;



"Καλημέρα, Καλημέρα"
κ. Νίκο Χατζηνικολάου:

Πριν από μια εβδομάδα με αποκάλεσες δημόσια άθλιο, συκοφάντη και βρωμιάρη (φωτό 1).
Επέλεξα να μη σου απαντήσω. Όχι λόγω αδυναμίας, αλλά γιατί εγώ απαντώ μόνο με στοιχεία.

Σήμερα λοιπόν, με βάση στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή μου, σε καλώ και σε προκαλώ να απαντήσεις δημόσια:

Ισχύει ότι εταιρείες σου φέρεται να έχουν ΑΡΥΘΜΙΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ, συνολικού ύψους 32.540.044,50 €;
Το γράφω και ολογράφως γιατί το ποσό είναι ασύλληπτο: ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΕΝΉΝΤΑ ΛΕΠΤΑ; (φωτό 2)

Συγκεκριμένα:
- Η εταιρεία «REAL MEDIA Α.Ε»: 14.903.032,77 € στην Εφορία και 5.007.069 € στον ΕΦΚΑ

- Η εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Α.Ε»: 10.468.726,84 € στην Εφορία

- Η εταιρεία «REAL PRESS Α.Ε»: 1.595.420,32 € στην Εφορία

- Η εταιρεία «ΕΝΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Α.Ε»: 565.795,57 € στον ΕΦΚΑ.

Την απάντησή σου δεν την περιμένω εγώ, γιατί εδώ δεν πρόκειται για κάποια προσωπική «βεντέτα». Την περιμένει με αγωνία η κοινωνία που στενάζει υπό το βάρος ασήκωτων χρεών και δανείων!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 30, 2023 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ:ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

Ο Μαρινάκης ‘ένα από τα μεγαλύτερα λαμόγια που εκπροσωπεί έναν από τους μεγαλύτερους καπιταλιστικούς αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας, αλλά και έναν κορυφαίο θεσμικό αθλητικό φορέα -ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτης ΜΜΕ με εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι και υπερέβαλλε εαυτόν λέγοντας πικρές αλήθειες .Όπου όλος ο κόσμος γνωρίζει για τον βρώμικο ρόλο τους (το έχουν τούμπανο) και οι δημοσιοκάφροι κρυφό καμάρι.

Και δεν είναι τυχαίο ό στις διαδηλώσεις κυρίως η νεολαία τους στολίζει κατάλληλα με το σύνθημα-ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ. Όπου ‘ένα από το αφεντικό τους ο ΜΑΡΙΑΚΗΣ πολύ πετυχημένα το συμπλήρωσε. : «Όλα τα σκατά μαζεμένα». Βέβαια στην συνέχεια προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά την ζημιά για τους ρουφιάνους την είχε κάνει: «Όλα τα σκατά μαζεμένα».Μπόχααααααααα.

Και στα ανώτερα
ΚΝ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 30, 2023 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Του χοντρού η πρέζα, την χώρα κυβερνάει, δολοφονούνται μάρτυρες κανένας δεν μιλάει, και εσείς κατηγορείτε τους οπαδούς για βία, ΛΟΥΚΕΤΟ ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
https://m.youtube.com/watch?v=xZk8bymfb1A
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας