 |
patari.org Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
|
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Nikoss Site Admin
Συμμετέχουν: 07 Απρ 08 Δημοσιεύσεις: 1804
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 08, 2023 3:49 am Θέμα δημοσίευσης: Το Αρτιόμοφσκ, απελευθερώθηκε... |
|
|
Vassilis Makridis έγραψε: | ............................
............................
- Η πρώτη είδηση θα μπορούσε να είναι και η μοναδική γι’ απόψε, αφού υπερκαλύπτει σε σημασία όλες τις υπόλοιπες. Η Readovka ανάρτησε στη 1:25 μετά τα μεσάνυχτα, ότι απόψε το βράδυ το Αρτιόμοφσκ πέρασε οριστικά στον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, aka της Ομάδας Wagner!!! Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας (η οποία διαθέτει πληρέστατο δίκτυο στρατιωτικών ανταποκριτών σε όλο το εύρος της γραμμής του μετώπου), οι μονάδες των VSU προσπαθούν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα την πόλη διαφεύγοντας προς τα δυτικά, στην κατεύθυνση του Τσάσοφ Γιαρ, καταστρέφοντας παράλληλα τον εναπομείναντα λειτουργικό εξοπλισμό τους. Ωστόσο και στην προσπάθειά τους αυτή συναντούν τα σφοδρά πυρά των μονάδων των Wagner (και ειδικότερα του Πυροβολικού), κάτι που οδηγεί τις μονάδες των VSU σε τεράστιες απώλειες.
- Επί του παρόντος δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση των παραπάνω από τον ιδρυτή και χρηματοδότη της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, δεδομένου ότι εντός των ορίων της πόλης υπάρχουν ακόμη μονάδες των VSU που δεν έχουν εκκαθαριστεί, παραδοθεί ή διαφύγει προς Δυσμάς. Ωστόσο η αξιοπιστία της Readovka είναι δεδομένη (μιλάμε για ένα εξαιρετικό πρακτορείο ειδήσεων με πάνω από 1,7 εκατομμύρια ακολούθους στο κανάλι του στο Telegram!) και θεωρώ ότι μπορούμε να θεωρούμε την είδηση ως δεδομένη.
- Η χαρμόσυνη αυτή είδηση έρχεται να συμπέσει ακριβώς με την 9η επέτειο από την ίδρυση και ανακήρυξη της ΛΔ του Ντονιέτσκ και, φυσικά, η σύμπτωση αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία με συμβολικό χαρακτήρα για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους μαχητές της ελευθερίας της από το 2014 μέχρι σήμερα.
............................
............................
- Αρτιόμοφσκ και γύρω: Εδώ την περιγραφή των πιο πρόσφατων γεγονότων την έδωσα πιο πάνω. Νωρίτερα οι μονάδες των Wagner είχαν καταφέρει να καταλάβουν και τον επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης (μετά τον εμπορικό «Μπάχμουτ-1») και είχαν εδραιώσει τις θέσεις τους στις οδούς Ζελιόναγια και Κοβάλσκαγια, που οδηγούν από το κέντρο προς τα δυτικά της πόλης. Στον περίγυρο της πόλης, συνεχίζονται οι μάχες στην Ορέχοβο-Βασίλιεφκα και την Μπογκντάνοφκα, ΒΔ του Αρτιόμοφσκ.
............................
............................ |
https://www.facebook.com/vassilis.makridis |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Obelix
Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08 Δημοσιεύσεις: 3604
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 08, 2023 5:01 pm Θέμα δημοσίευσης: Bakhmut c' est finit |
|
|
Οδυνηρή ήττα για Ουκρανία: Έχασαν το Bakhmut και εγκαταλείπουν σχέδια για Κριμαία - Θερμοβαρικές βόμβες από Ρώσους
Είχαν και "σχέδια για την Κριμαία"...Ας γελάσω!
Εκτός αν αυτά περιορίζονταν στα "θα...", "θα...", "θα..."
Gone forever: Kiev's losses in Artyomovsk estimated at 15,000-20,000 — DPR official _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 20, 2023 9:32 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το Αρτιόμοφσκ, απελευθερώθηκε και επίσημα σήμερα και θα παραδοθει απο τους μουσικούς στον Ρωσικό στρατό τις επόμενες τέσσερις ημέρες για στρατιωτική οχύρωση και επισκευες της πόλης για να γίνει πάλι λειτουργική στο άμεσο μέλλον.Υπολογίζεται ότι στο Αρτιομοφσκ έχασαν την ζωή τους συνολικά απο την έναρξη της αντιπαράθεσης εκεί, κοντά στους 85χιλιαδες στρατιώτες που πολεμούν για την Ουκρανική πλευρά και περίπου 15χιλιάδες στρατιώτες που πολεμούν για την Ρωσική πλευρά.Οι διαφορές είναι μεγάλες και έχει στοιχίσει αυτό στην ουκρανική πλευρά και σε γόητρο και σε ηθικό και σε κόστος ανθρώπινο.Ο δρόμος μετά το Αρτιομόφσκ είναι πλέον πιό βατός για τις ρωσικές δυνάμεις γιατί εκεί είχε στηθεί ένα απο τα μεγάλα οχυρά τα τελευταία 8 χρόνια για να αντιμετωπίσουν τους Ρωσους.Πίσω απο αυτήν την πόλη υπάρχουν ακάλυπτες πεδιάδες και εύκολοι στόχοι γιατί οι Ουκρανοι και οι νατοικοί υπολόγιζαν δεν θα διαπεραστεί ποτέ αυτό το ανάχωμα τους απο τις Ρωσικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι "μουσικοί" πάνε στα μετόπισθεν για ξεκούραση και ανασυγκρότηση δυνάμεων και αναλαμβάνουν ο Ρωσικός στρατός και οι ομάδες των Τσετσένων αλλά και ακόμη δύο ιδιωτικής χρήσεως στρατοί παρόμοιοι με τους μουσικούς...
Όσον αφορά τις εξαγγελίες για ενίσχυση της Ουκρανίας με F-16 τους επόμενους μήνες,να γνωρίζετε ότι η τακτική των νατοικών είναι παλιά και ξεπερασμένη,και το έχουν επαναλάβει και με τα αντιαεροπορικά συστήματα αλλά και με τα τανκς στο παρελθόν,και μάλλον τα αεροσκάφη βρίσκονται ήδη είτε στην Πολωνία για λογαριασμό της Ουκρανίας είτε μέσα στην Ουκρανία σε κρυμένους διαδρόμους,και απλά προσπαθούν να παραπλανήσουν τις αεροδιαστημικές δυνάμεις της Ρωσίας.Πιθανόν μέσα εκεί να βρίσκονται και Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που έστειλε ο Μητσοτάκης για να γλυκάνει τα αφεντικά του.Στό άμεσο μέλλον θα μάθουμε ότι ήδη βρίσκονται εκεί και θα ξεκινήσουν να επιχειρούν κατά της Ρωσίας,όσο θα μπορούν βέβαια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Obelix
Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08 Δημοσιεύσεις: 3604
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 20, 2023 10:11 pm Θέμα δημοσίευσης: Παραισθήσεις... |
|
|
Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν υποστηρίζει ότι το Μπαχμούτ καταλήφθηκε πλήρως
Την μία στιγμή γράφουν ότι "ο Prigozhin καταγγέλλει την Ρωσία ότι εγκατέλειψε το Μπαχμούτ". Την άλλη ότι "δηλώνει πως το κατέλαβαν"...
...Μένει να προσδιοριστεί ποιος έχει την διχασμένη προσωπικότητα...
Από την ανωτέρω είδηση:
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι κρίσιμη, με τα ουκρανικά στρατεύματα να διατηρούν άμυνα στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.
"Σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη", δήλωσε η ίδια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. "Μέχρι στιγμής, οι υπερασπιστές μας ελέγχουν κάποιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και υποδομές".
Συγγνώμη...Μέχρι χτες δεν μας έλεγαν ότι "οι Ουκρανοί προελαύνουν στο Μπαχμούτ"; Ότι "κέρδισαν άλλα 1.700 m"? Μέχρι και ότι "έχουν απελευθερώσει το μισό"; _________________ ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 21, 2023 2:32 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στο Αρτέμοβσκ υπολογίζονται, σύμφωνα με διάφορες πηγές, από 60 έως 80 χιλιάδες άτομα μαζί βέβεια με τους μισθοφόρους άλλων κρατών. Γιατί ο Ζελένσκι έπρεπε να κρατήσει την πόλη και να οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες του στη σφαγή, μπορεί κανείς μόνο να μαντέψει.
Ίσως το καθεστώς του Κιέβου πίστευε ότι οι μεγαλύτερες και πιο έτοιμες για μάχη δυνάμεις του ρωσικού στρατού συγκεντρώνονταν κοντά στο Αρτέμοβσκ. Κρατώντας την πόλη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να εγκλωβίσουν εκεί τις έτοιμες για μάχη μονάδες των Ρώσων και έτσι να τις εμποδίσουν να περάσουν στην αντεπίθεση, για την οποία μιλούν πολύ στο Κίεβο. Τώρα, προφανώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα προσπαθήσουν να ξανάπάρουν το Artemovsk σε κάλυψη από τα πλάγια.
Γενικά, μπορεί ήδη να ειπωθεί ότι μια νέα τακτική των Ρωσικών μονάδων αποκρυσταλλώθηκε στο Artemovsk - η διεξαγωγή αστικής μάχης από ειδικά αποσπάσματα επίθεσης. Αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αλλά με την πάροδο του χρόνου εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε. Επιπλέον, η απελευθέρωση του Αρτεμίβσκ δείχνει ότι ο Ρωσικός στρατός κατάφερε να διαρρήξει το κέντρο της καλά κλιμακωμένης άμυνας του ουκρανικού στρατού. Ας μην υποστηρίζουμε ότι η ραχοκοκαλιά των Ουκρανών στρατευμάτων σπάει έτσι εύκολα γιατί έχουν προετοιμαστεί για αυτό το γεγονός σχεδόν δέκα χρόνια και με εκπαίδευση απο δυτικούς Αξιωματικούς. Στη Δύση, αποφάσισαν να οδηγήσουν την Ουκρανία στη σφαγή. Θα πολεμήσουν ενάντια στους Ρώσους... μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Νομίζω ότι τώρα λίγοι το αμφισβητούν αυτό. Ταυτόχρονα, η κατάληψη της πόλης επιτρέπει στον στρατό και τους παραστρατούς των Ρώσων να ηγηθεί της απελευθέρωσης του Ντονμπάς πιο ευέλικτα.
Τα στρατεύματά των Ρώσων κατάφεραν να διαπεράσουν το κέντρο της πολλών χιλιομέτρων άμυνας του εχθρού, το οποίο χτίστηκε για σχεδόν 10 χρόνια. Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ντονμπάς έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες ,Βόρεια και Νότια. Στο Βορρά, τα ουκρανικά στρατεύματα κατέχουν τέτοιες καλά οχυρωμένες πόλεις όπως το Slavyansk, το Kramatorsk, το Seversk, η Konstantinovka και το Chasov Yar. Στο Νότο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παραμένουν στο Avdeevka, Marinka, Vugledar. Υπάρχει επίσης ένας κεντρικός κόμβος logistics, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Pavlograd, στην περιοχή Dnepropetrovsk. Από το προγεφύρωμα του Artemovsk, είναι δυνατό να στραφούν οι Ρώσοι για μια επίθεση τόσο προς τον Βορρά όσο και προς τον Νότο. Προκειμένου να αναπτυχθεί η επίθεση, βέβαια, χρειάζονται φρέσκες δυνάμεις. Το αν θα ρίξουν νέες μονάδες στη μάχη για να σπρώξουν τον εχθρό από τα πλάγια και να επεκτείνουν τις δυνατότητες μιας νίκης εξαρτάται από την εντολή που θα λάβουν απο τα ανώτατα κλιμάκια. Σίγουρα, όμως είναι γεγονός ότι ο εχθρός είναι πλέον αποθαρρυμένος, η ομαδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι κατακερματισμένη,και ο εφοδιασμός είναι δύσκολος.Η κατάληψη του Artemovsk και του Soledar θα αναγκάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν την πόλη Seversk,και δεδομένου ότι η πόλη πιθανότατα θα βρίσκεται στο επιχειρησιακό περιβάλλον των στρατευμάτων της Ρωσίας σε σύντομο χρονικό διάστημα,εάν συμβεί αυτό, τότε θα μπορέσουν να φτάσουν στις πόλεις Slavyansk και Kramatorsk ευκολα και γρήγορα. Είναι πιθανό ότι το καθεστώς του Κιέβου θα κάνει αυτές τις δύο πόλεις το νέο Αρτεμόφσκι. Υπάρχουν στοιχεία ότι ενώ γίνονταν μάχες για το Αρτέμοβσκ, οι Ουκρανοί οχύρωναν το Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ. Ο κατασκευαστικός εξοπλισμός πήγαινε εκεί με συνεχές ρεύμα, κουβαλούσαν τσιμέντο, κορμούς και εξοπλισμό. Δηλαδή, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οι Ρωσικές δυνάμεις τις επόμενες επίμονες αστικές μάχες. Αλλά νομίζω ότι η εντολή θα πάρθεί με βάση αντικειμενικά δεδομένα γι αυτό και ο Πούτιν ζήτησε απο τον Καντίροφ να στείλει κοντά στους 50χιλ Τσετσένους μαχητές οι οποίοι ειδικεύονται στον αστικό πόλεμο.
Αυτό που μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά είναι ότι όταν τελειώσει η ειδική αυτή στρατιωτική επιχείρηση θα έχουν εξαφανιστεί οι απανταχού μισθοφόροι που σε κάθε πόλεμο των ΗΠΑ έπαιρναν μέρος με αντάλλαγμα τα πετροδόλλαρα που εκτύπωνε η Ουάσιγκτόν,αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευμένοι ουκρανοναζί μπαντερίστες,αφού θα έχουν χαθεί η τραυματιστεί ανεπιστρεπτί σχεδόν 1εκ στρατιώτες τους.Αυτό θα κάνει πιό δύσκολο το έργο των δυτικών στα υπόλοιπα μέρη που προσπαθούν να ελέγχουν οπως το Σουδάν,την Συρία την Ταιβάν, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασιατική θάλασσα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 6300
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 6300
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vngelis
Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08 Δημοσιεύσεις: 6300
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας
|