patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Putin: Καταρρέει το νεοαποικιακό σύστημα

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 27, 2023 6:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Putin: Καταρρέει το νεοαποικιακό σύστημα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Putin: Καταρρέει το νεοαποικιακό σύστημα-Η Ρωσία θα πετύχει ένα δίκαιο, πολυπολικό κόσμο
Η Ρωσία, μαζί με άλλες χώρες, θα επιτύχει σίγουρα μια δίκαιη παγκόσμια τάξη, ενώ το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο ορισμένες χώρες αναπτύσσονται εις βάρος άλλων θα αποτελέσει παρελθόν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες στην 11η Διεθνή Συνάντηση Υψηλόβαθμων Αξιωματούχων Υπεύθυνων για θέματα ασφάλειας.
“Είμαι βέβαιος ότι, μαζί, θα επιτύχουμε τη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου, πολυπολικού κόσμου, ενώ η ιδεολογία του εξαιρετισμού καθώς και το νεοαποικιακό σύστημα, το οποίο στήριξε την εκμετάλλευση των πόρων ολόκληρου του κόσμου, θα υποχωρήσουν αναπόφευκτα στο παρελθόν”, σημείωσε, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
Ο Putin διαβεβαίωσε τους ξένους αξιωματούχους ασφαλείας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εμπλακεί στο στενότερο επίπεδο αλληλεπίδρασης με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες στις προσπάθειες αντιμετώπισης κοινών απειλών και αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.
“Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ρωσία έχει πολυάριθμους συμμάχους και εταίρους σε διάφορες περιοχές και ηπείρους. Εκτιμούμε ειλικρινά τους ιστορικά ισχυρούς, φιλικούς και πραγματικά βασισμένους στην εμπιστοσύνη δεσμούς μας με τις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους ενισχύσουμε”, διαβεβαίωσε το ακροατήριό του.
Προς όφελος όλων των εθνών
Ξεχωριστά, ο Putin μίλησε για τη σημασία της διάσκεψης για την παγκόσμια κατάσταση, σημειώνοντας ότι, με την πάροδο των ετών, οι τακτικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αξιωματούχων ασφαλείας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκτιμήσεων έχουν αποδείξει τη χρησιμότητα και τη σημασία τους και έχουν συμβάλει στην επίλυση βασικών ζητημάτων περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, καθώς και στρατηγικής σταθερότητας.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η ημερήσια διάταξη της διάσκεψης είναι πολύ εντατική και ουσιαστική.
Πάνω απ’ όλα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα συζητήσουν την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση και τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή της, καθώς και θα αναλύσουν τις πιο πιεστικές σύγχρονες απειλές. “Μεταξύ αυτών είναι η διεθνής τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός, η παράνομη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, το διεθνικό έγκλημα και η παράνομη μετανάστευση. Και, φυσικά, θέματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων και των πληροφοριών”, διευκρίνισε ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Putin εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση θα είναι εποικοδομητική και θα παράγει χρήσιμα αποτελέσματα, ενώ θα συμβάλει στον καθορισμό νέων μεθόδων και τομέων πρακτικής συνεργασίας “προς όφελος των χωρών και των λαών και προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στον πλανήτη”.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στην περιοχή της Μόσχας.
Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev.

https://iskra.gr/putin-katarreei-to-neoapoikiako-systima-i-rosia-tha-petychei-ena-dikaio-polypoliko-kosmo/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας