patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ Η "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ..

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1708

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 05, 2023 11:24 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ Η "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ.. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΧΕΣ.


Οι ρώσοι απέκρουσαν επιτυχώς αντεπίθεση των Ουκρανών – Μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα
Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε 5 μέτωπα στις 4 Ιουνίου 2023… κατά ρωσικών θέσεων με στόχο να ανακαταλάβουν περιοχές… χρησιμοποιώντας την 23η και 31η μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες με πλήθος εφεδρειών αλλά συνάντησαν ένα αδιαπέραστο τείχος άμυνας…
Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν δραματικές και υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση…
Για την ιστορία πρέπει να τονιστεί ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από το 55% με 60% των καλά εκπευδευμένων στρατιωτών της και από τις ειδικές δυνάμεις... ο Ουκρανικός στρατός… πλέον περιλαμβάνει ηλικίες από 16 ετών έως 60 ετών στρατιώτες…
Τα γεγονότα

Οι ρώσοι απέκρουσαν επιτυχώς αντεπίθεση των Ουκρανών – Μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα

Το πρωί της 4ης Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πέντε τομείς του μετώπου προς την κατεύθυνση Yuzhnodonets.
«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, με την συμμετοχή της 23ης και 31ης μηχανοκίνητων ταξιαρχιών από τις στρατηγικές εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την υποστήριξη άλλων στρατιωτικών μονάδων και υπομονάδων»
Συνολικά, στην επίθεση συμμετείχαν έξι μηχανοκίνητα και δύο τάγματα αρμάτων μάχης.
Ο σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν να σπάσουν τη ρωσική άμυνα στον πιο ευάλωτο, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τομέα του μετώπου.
Οι Ουκρανοί απέτυχαν…
Ως αποτέλεσμα των επιδέξιων και ικανών ενεργειών της ομάδας Vostok, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερα από 250 άτομα, 16 άρματα μάχης, 3 οχήματα μάχης πεζικού, 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Οι ρώσοι χτύπησαν 3 Ουκρανικές Ταξιαρχίες

Στο τμήμα Nevsky και στην περιοχή του δάσους Serebryansky στην κατεύθυνση Krasnoliman οι ρωσικές δυνάμεις αποκάλυψαν την κίνηση της 63ης και 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού και των αεροπορικών επιδρομών, ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες και διασκορπίστηκε στο δάσος».
Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία της Ρωσίας κατέστρεψε οχυρά, καθώς και τη συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και δύναμης πυρός των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά σε οκτώ οικισμούς με επιθέσεις πυραύλων και βομβών.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί επιτυχώς… το πιο επιτυχημένο όπλο του πολέμου το περιπλανώμενο πύραυλο – drones… Lancet που για την ιστορία αναφέρεται ότι έχει πλήξει 248 στρατηγικούς στόχους των Ουκρανικώ δυνάμεων…

Ο Gerasimov βρισκόταν στο μέτωπο

Ο διοικητής της ενωμένης ομάδας στρατευμάτων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής αντεπίθεσης βρισκόταν στο μέτωπο.

Απέτυχε και η αντεπίθεση στην Zaporizhia

Ουκρανικά στρατεύματα και Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή στην περιοχή Zaporozhye, αλλά απωθήθηκαν, χάνοντας τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία V. Rogov.
«Το μεσημέρι 4 Ιουνίου 2023, μαχητές του ουκρανικού στρατού πραγματοποίησαν μια διερευνητική επίθεση για να σπάσουν το μέτωπο της Zaporozhye κοντά στην προεξοχή Veremevsky.
Μαζί με μονάδες τακτικού στρατού, στην επίθεση συμμετείχαν Πολωνοί μισθοφόροι από την τρίτη ομάδα επίθεσης του πολωνικού σώματος.
Χάρη στην ισχυρή άμυνα του 5ου στρατού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και τα ακριβή χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, του πυροβολικού και των στοχευμένων όλμων, οι Ουκρανού υπέστησαν απώλειες (τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες) και υποχώρησαν.
Σύμφωνα με τον Rogov, μάχιμες επιχειρήσεις διεξήχθησαν προς την κατεύθυνση των οικισμών Novodarovka, Rovnopol, νοτιοδυτικά της Vremevka και νότια της Novodarovka.
Στην επίθεση συμμετείχαν περίπου δύο μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και περισσότερα από 15 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς T-72, οχημάτων M113 αμερικανικής κατασκευής, τεθωρακισμένων αυτοκινήτων M1224 MaxxProo και HMMWV M1151A1.

Κατακόρυφη αύξηση των ρωσικών επιδρομών διαλύουν τα όπλα της Δύσης

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο επιδρομών με στόχο στρατιωτικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και στρατιωτικούς στόχους.
Η μεγάλη αύξηση των ρωσικών επιδρομών συνδέεται με την παρατηρούμενη προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να αυξήσει το επίπεδο των κλιμακώσεων σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, συμπεριλαμβανομένων προφανών τρομοκρατικών ενεργειών με στόχο μη στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

Μεγάλης κλίμακας ρωσική αεροπορική επίθεση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλης εμβέλειας αεροπορική επίθεση με όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον των εχθρικών στόχων στα στρατιωτικά αεροδρόμια.
Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη.
Οι θέσεις διοίκησης, οι σταθμοί ραντάρ, ο εξοπλισμός της ουκρανικής αεροπορίας, καθώς και οι αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι επιθέσεις, που εξαπέλυσαν η αεροπορία και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Zapad, είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικού του εχθρού κοντά στο Novomlynsk, Sinkovka, Olshana και Timkovka (περιοχή Kharkiv).
Επιπλέον, οι ενέργειες 4 ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης απετράπησαν κοντά στο Berestovoye (περιοχή Kharkiv), Rozovka, Novosyolovskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk) και Lyman (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).
Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 70 Ουκρανοί στρατιώτες, 3 μηχανοκίνητα οχήματα, 2 φορτηγά και 1 οβιδοβόλο D-20.

Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, οι επιθέσεις, που εξαπέλυσαν η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, καθώς και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr, είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση μονάδων Ουκρανών κοντά στο Yampolovka, Torskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk), Makiivka, Poschanka, Nevskoye και Chervonaya Dibrova (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk), καθώς και στο δάσος του Serebryansky.
Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν μέχρι 65 στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, 3 φορτηγά, οβίδες D-20 και D-30, καθώς και 2 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Gvozdika.

Μια αποθήκη πυρομαχικών της 63ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών καταστράφηκε κοντά στο Serebryanka (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ενεργές επιχειρήσεις μάχης συνεχίζονται με τις ειδικές μονάδες Akhmat στην τακτική περιοχή Maryinka και τις μονάδες του 1ου Σώματος Στρατού της Ομάδας Δυνάμεων Yug κοντά στην Avdiivka.

Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 200 ουκρανοί στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, 2 φορτηγά, 1 Grad MLRS, 2 συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και οβίδες D-20 και D-30.
Επιπλέον, οι αποθήκες πυρομαχικών της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας Lyman και της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας καταστράφηκαν κοντά στο Slovyansk και το Minkovka (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

Στο νότιο Dontesk οι απώλειες των Ουκραών ήταν έως και 240 στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 9 μηχανοκίνητα οχήματα, 1 οβιδοβόλο Msta-B, 1 αυτοπροωθούμενο πυροβολικό Gvozdika και 1 σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Grad.
Οι αποθήκες πυρομαχικών της 11ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού και της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν κοντά στην Temirovka και την Preobrazhenka (περιοχή Zaporozhye).

Στην κατεύθυνση Kherson, οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 20 Ουκρανοί στρατιώτες, 2 μηχανοκίνητα οχήματα και 1 αυτοκινούμενο πυροβολικό Gvozdika.

Επίσης οι ρώσοι χτύπησαν μια Ουκρανική εγκατάσταση συναρμολόγησης UAV κοντά στο Dnepropetrovsk.
Οι θέσεις διοίκησης και παρατήρησης της 102ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας και της 24ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπήθηκαν κοντά στην Poltavka (περιοχή Zaporozhye) και στο Dzerzhinsk (λαϊκή δημοκρατία του Donetsk).
Οι εξελίξεις των πρώτων ημερών του Ιουνίου δείχνουν τους σπόρους του νέου γύρου κλιμάκωσης της σύγκρουσης.
Οι επιθετικές ενέργειες του καθεστώτος της Ουκρανίας θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.
Εάν η Ουκρανία είναι σε θέση να επιτύχει οποιαδήποτε τακτική επιτυχία σε αυτές τις προσπάθειες, πιθανότατα θα ρίξει ακόμη περισσότερες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να μετατρέψει αυτά τα τακτικά κέρδη σε επιχειρησιακά.

To ρωσικό φλογοβόλο TOS-1A κατέστρεψε θέσεις της 103ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας

Συντριπτικό ήταν το χτύπημα του συστήματος Solntsepek TOS στην ταξιαρχία της ουκρανικής εδαφικής άμυνας στο Luhansk.
Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Zapad, Sergei Zybinsky, εξήγησε ότι στην κατεύθυνση Kupyansk, πληρώματα πυροβολικού κατέστρεψαν το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το βαρέως τύπου φλογοβόλο σύστημα TOS-1A “Solntsepek” της ομάδας στρατευμάτων “West” χτύπησε τις θέσεις της 103ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εδαφικής σκοτώνοντας πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση Kupyansk, πληρώματα πυροβολικού της ομάδας με πυρά από οβίδες Msta-S κατέστρεψαν το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad των Ουκρανών στην περιοχή Revuchy και ένα άρμα στην περιοχή
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Tor κατέστρεψε το αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας Leleka-100.

Οι Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ομάδες σαμποτάζ στο Belgorod

Μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) απέτρεψαν την προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να διασχίσουν ένα ποτάμι κοντά στη Novaya Tavolzhanka στην περιοχή Belgorod.
«Στις 4 Ιουνίου 2023, μονάδες προστασίας των συνόρων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας κατέστρεψαν μια απόπειρα μιας ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης Ουκρανών τρομοκρατών να διασχίσουν τον ποταμό κοντά στον οικισμό Novaya Tavolzhanka στο Belgorod.

Τι περιμένουν οι ΗΠΑ από την αντεπίθεση των Ουκρανών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μια πιθανή αντεπίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιτρέψει στην Ουκρανία να καταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη που βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, δήλωσε ο Jake Sullivan, βοηθός του Αμερικανού Προέδρου Biden για την εθνική ασφάλεια.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η αντεπίθεση θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακαταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη από τη Ρωσία».
Ο Jake Sullivan τόνισε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να βοηθήσουν το Κίεβο να σημειώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο στο πεδίο της μάχης ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή θέση στο μελλοντικό τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Συνταγματάρχης McGregor: Η Ρωσία ουσιαστικά κατέστρεψε την ουκρανική αεράμυνα

Ο ρωσικός στρατός ουσιαστικά άφησε την Ουκρανία χωρίς καμία αεράμυνα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor
«Τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας ουσιαστικά καταστράφηκαν», σημείωσε ο αξιωματικός.
Σύμφωνα με τον McGregor, η Ουκρανία δεν έχει σχεδόν κανένα σύστημα αεράμυνας αφότου καταστράφηκαν από ακριβή χτυπήματα του ρωσικού στρατού.
Τα υπόλοιπα συστήματα μπορούν να προστατεύσουν μόνο τις μικρές περιοχές στις οποίες βρίσκονται και είναι πιθανό να καταστραφούν επίσης, επιτρέποντας στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει περισσότερη αεροπορική δύναμη εναντίον των Ουκρανικών στρατευμάτων τόνισε ο McGregor.
Ο Putin κάνει τα πάντα προσεκτικά από αυτή την άποψη, όπως και οι στρατηγοί του.
Προσπαθούν να στερήσουν από την Ουκρανία ότι τους έχει απομείνει και να μετατρέψουν σε εφιάλτη κάθε προσπάθεια υποστήριξης των ουκρανικών δυνάμεων ανατολικά του Δνείπερου.
Νωρίτερα, ένας πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός θα αναλάβει τον έλεγχο όλης της ανατολικής πλευράς Ουκρανίας από τον ποταμό Δνείπερο μετά την ήττα των προωθούμενων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

https://sfairika.gr/%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b1%cf%80/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Στημένος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 05, 2023 2:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οταν η αντεπίθεση των Ουκρανων βρισκει τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ των Ρωσικών δυνάμεων Γερασιμοφ στο μετωπο να κατευθυνει την αποκρουση αλλα και την προελαση των Ρωσικων δυναμεων,αυτο δεν ειναι αντεπιθεση αλλα βουτυρο στο ψωμι των Ρωσων.Δεν εχει ελπιδα καμια αντεπιθεση των Ουκρανων,γιατι είναι σαν να μιλαμε για εναν πολεμο Ελλαδος με την Αλβανια και η αντεπιθεση των Αλβανων να γινεται απο την Βορειο Ηπειρο που κατοικειται απο Ελληνες στην γλωσσα και την ψυχη και με αλβανικο διαβατηριο...
Ολοκληρη η Ουκρανια κατοικειται απο λαο που καποτε εζησε η σπουδασε η εργαστηκε η υπηρετησε στην Μοσχα και στην Ρωσια,και που ακομα και τωρα παρα την προπαγανδα απο το 2014 και επειτα συνεχιζει να εχει συγγενεις σε ρωσικο έδαφος.Οι μισοι Ουκρανοι δινουν πληροφοριες για το που κρυβονται νατοικοι και ουκρανοι στρατιωτες καθως και οι αποθηκες με τα οπλα.Οποιος πιστευει το αντιθετο εθελοτυφλει...
Επισης εθελοτυφλει οποιος πονταρει στην εβραιοκρατουμενη με φιλορωσικα αισθηματα Οδυσσο να κρατησει αμυντικη σταση απεναντι στους Ρωσους οταν φτασουν εξω απο την περιφερεια της...
Ο ουκρανικος τακτικος στρατος που εκπαιδευτηκε τα τελευταια 10 χρονια απο τις ΗΠΑ για αυτην την επιθεση ,εχουν καταληξει νεκροι και συνεχιζουν να πολεμουν ατακτος στρατος που με την βια οδηγηθηκε στα μετωπα αρον αρον και χωρις εκπαιδευση.Μολις σκοτωθουν-παραδοθουν η λιποτακτησουν και αυτοι το ΝΑΤΟ θα αναγκαστει να στειλει χιλιαδες στρατο να τους αντικαταστησει καθως και οι μισθοφοροι που εχουν παει στο μετωπο ειτε κατεληξαν νεκροι ειτε την εκαναν οσοι γλιτωσαν και χωρις να εχουν πληρωθει ποτε απο το καθεστως Ζελενσκυ και αυτο εχει μαθευτει στην κλικα των απανταχου μισθοφορων...Θα παρουν την αποφαση να στειλουν νατοικους στρατιωτες στο μετωπο η απλα θα την κανουν απο την Ουκρανια με ελαφρα;Γιατι οταν στελνεις στρατο να πολεμησει μια χωρα μετα εισαι υπολογος στις οικογενεις αυτων αν και οταν το ρωσικο μανιταρι τους εξαφανισει...
Ο Ζελενσκυ γιατι δεν βρισκεται στο Κιεβο να μας κανει ζωντανες μεταδοσεις πλεον;Τι εχει αλλαξει;Ολο και πιο συχνα στις συνεντευξεις του μιλαει για αεροπλανα,για στρατιωτες και για χρηματα...
Οι στρατιωτες τελειωνουν,τα χρηματα τελειωνουν,τα εδαφη τελειωνουν,η υπομονη τελειωνει και μαζι της και ο Ζελενσκυ.
Γιατι αφου η ηττα και η σφαλιαρα στο ουκρανικο μετωπο πεφτει βροχη,ξεκινησαν νεο μετωπο στο Κόσσοβο το οποιο δειχνει να παιρνει διαστασεις πολεμου;Γιατι ο Ερντογαν εστειλε μολις σημερα στο Κοσσοβο επιλεκτες δυναμεις με οπλισμο(με αντάλλαγμα μια αποφαση της Χαγης για το Αιγαιο);Γιατι το ιδιο ετοιμαζεται να κανει και η Ελλαδα(με ανταλλαγμα ενα αγγουρι);
Οι ΗΠΑ τα παιζουν ολα για ολα και το πιο ευαλωτο για αυτους μετωπο δεν ειναι η Ταιβαν,δεν ειναι η Ουκρανια,δεν ειναι καν η Συρια,και κατεληξαν να παιξουν την τελευταια τους ζαρια στην Σερβια και στα Βαλκανια...Ειναι η περιοχη που μετα την Μαϊντάν ετοιμαζαν πυρετωδώς,με βασεις σε Αλεξανδρουπολη,Πρεβεζα,Σουδα,σε Ρουμανια Πολωνια Ιταλια και Κροατια και με ομαδες δολιοφθορων αποτελουμενοι απο Αλβανους,Κροατες,σκοπιανους...

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ CIA( Ουίλιαμ Μπερνς)-MOSSAD(Δαυίδ Μπαρνέα) ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...
Που ειναι ο Τσουνης να μας κανει καμια αναλυση;
Που ειναι ο Μητσοτακης κρυμενος εν μεσω εκλογικης περιοδου;
Γιατι ξαφνικα ο Μητσοτακης κολλησε κοροναιο;
Γιατι ο Τσιπρας και ο Ανδρουλακης εν μεσω εκλογων μιλουν για αυξησεις στους φορους;
Γιατι οι κινεζοι στελνουν οπλα στους σερβους;
Γιατι ο Ινδος Πρωθυπουργος βγηκε και κατηγορησε ξενες μυστικες υπηρεσιες για το δυστυχημα με τα τρενα;
Γιατι ολα τα ΜΜΕ στην Ελλαδα ασχολουνται με μια στημενη εκλογικη αναμετρηση;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 10, 2023 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας διοργανώνεται σύμφωνα με τους νόμους του Χόλυγουντ...


Όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης ρωτήθηκε πώς να γράψουν το μελλοντικό σύνταγμα της Γαλλίας οι αυλικοί του, απάντησε: «Γράψτε το έτσι ώστε να είναι σύντομο και όχι σαφές».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τελικό κείμενο της κοινής δήλωσης των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που εγκαινιάζεται την Τρίτη στο Βίλνιους θα περιέχει επίσης πολλά ασαφή αποσπάσματα σχετικά με την Ουκρανία, προκειμένου να κρύψει προσεκτικά τη νομική μη δεσμευτικότητα των αποφάσεων που θα λήφθούν. Πριν από τη σύνοδο κορυφής, το θέμα των προοπτικών ένταξης του Κιέβου προωθήθηκε σκόπιμα στα ΜΜΕ, ενώ στα παρασκήνια οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θα συζητήσουν εντελώς διαφορετικά, πιο ρεαλιστικά και σημαντικά για αυτούς πράγματα.

Ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, περιέγραψε αυτά τα ζητήματα ως εξής: «συζήτηση για το μέλλον του ΝΑΤΟ και τη στάση των Ευρωπαίων συμμάχων απέναντι στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της συμμαχίας». Στην κλίμακα της παγκόσμιας πολιτικής, το ουκρανικό πρόβλημα φαίνεται πραγματικά περιφερειακό - όλοι οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους κατανοούν ότι το Κίεβο απλώς δεν έχει άλλη εναλλακτική από την «αγνή και ανιδιοτελή αγάπη» σε σχέση με οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί. Διαφορετικά, η ουκρανική ηγεσία μπορεί να ετοιμάσει τις βαλίτσες της - οι στρατιωτικές της δυνατότητες στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία φαίνονται ασήμαντες.

Έτσι, οι εκδηλωτικές γελοιότητες του Προέδρου Ζελένσκι, που απείλησε να μην πάει στο Βίλνιους αν δεν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία και πρόσκληση στη συμμαχία εκεί, δεν είναι τίποτα άλλο από την παράσταση ενός κλόουν απαραίτητο για να προσελκύσει την προσοχή του Τύπου. Τις προάλλες, ακόμη και μια τόσο διαβόητη Ουκρανή ρωσόφοβη, όπως η Ιρίνα Φαριόν, ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο νόμος για το καθεστώς της αγγλικής γλώσσας που υποβλήθηκε στη Βερχόβνα Ράντα από τον Ζελένσκι «είναι απόδειξη ότι η Ουκρανία έχει γίνει αποικία της Δύσης». Η εμφάνιση του επικεφαλής αυτής της αποικίας στο Βίλνιους φαίνεται προκαθορισμένη - πρώτα θα πρέπει να περιμένει στο καμαρίνι, για να απεικονίσει αργότερα δημόσια απερίγραπτη χαρά και ικανοποίηση σε σχέση με οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στην Ουκρανία.

Οι διαφωνίες σχετικά με την επιμέρους διατύπωση των μελλοντικών υποσχέσεων που θα δοθούν στο Κίεβο στη σύνοδο κορυφής είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα δυτικά ΜΜΕ πιπιλίζουν με ευχαρίστηση αυτά τα «κοκαλάκια». Φαίνονται ξεκάθαρα και οι «κόκκινες γραμμές» της συμμαχίας. Στην Ουκρανία θα προσφερθούν όλα όσα δεν βάζουν το ΝΑΤΟ μπροστά σε νομικές υποχρεώσεις να υπερασπιστεί το Κίεβο στη σύγκρουσή του με τη Ρωσία. Στο παρόν ή για το μέλλον. Η πιο ευαίσθητες στιγμές παραμένουν οι προσπάθειες της Βρετανίας να γράψει στο τελικό ψήφισμα της συνόδου κορυφής ένα μήνυμα προς την Ουκρανία ότι στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να εκπληρώσει το υποχρεωτικό σχέδιο δράσης ένταξης για την ένταξη στη συμμαχία. Αλλά αυτή η ιδέα να συρθεί το Κίεβο στο ΝΑΤΟ αντιτίθεται σθεναρά η Ουάσιγκτον που έχει και τον τελευταίο λόγο. Προφανώς Η μακρά και πολύ στενή επικοινωνία μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της ουκρανικής ελίτ (για την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δεν μπορεί να καυχηθεί) έπεισε την αμερικανική διοίκηση για την ανεπάρκεια των χαρακτήρων που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο. Και, κατά συνέπεια, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι ότι, από τη στιγμή που θα ενταχθεί στη συμμαχία, η απρόβλεπτη Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση με τη Μόσχα, σύροντας έτσι άμεσα την Ουάσιγκτον σε αυτήν. Και αυτό είναι κάτι που ο Λευκός Οίκος θα ήθελε να αποφύγει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στον ορθολογισμό της αμερικανικής διοίκησης, η οποία προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να προστατεύσει τη συμμαχία από τις προσπάθειες του Κιέβου να διεισδύσει στις τάξεις της, γιατί τότε θα καταστεί αδύνατο να διώξει την Ουκρανία μακριά. Οι ευρωπαϊκές χώρες που δέχτηκαν τους Ουκρανούς πρόσφυγες έχουν ήδη πειστεί για αυτήν την αλήθεια. Ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει ένα είδος πολυμερούς δομής, εντός της οποίας τα μέλη του, συμπεριλαμβανομένων των μελών της συμμαχίας, θα μπορούν να αναλαμβάνουν αποκλειστικά διμερείς υποχρεώσεις για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.

Επίσης, η ηγεσία της συμμαχίας θα αναπτύξει μέτρα για να βοηθήσει το Κίεβο να επιτύχει στα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Είναι αλήθεια ότι αυτό θα συμβεί κάποια μέρα, στο μακρινό μέλλον, μετά το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία με ότι έχει απομείνει τότε απο την Ουκρανία και ΑΝ έχει απομείνει τετραγωνικό ουκρανικής γής. Και σίγουρα όχι υπό τον Ζελένσκι και όχι υπό τον Μπάιντεν. Θα υπάρξει λοιπόν πολλή δημόσια συζήτηση για την ανάγκη προσέγγισης μεταξύ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Όμως, όπως το είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν ρωτήθηκε για άλλη μια φορά για τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία, «δεν λέω ότι είναι πάντα εύκολο και απλό, υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές απόψεις , αλλά δεν υπάρχει τίποτα νέο σε αυτό». Δηλαδή, σκεφτείτε ό,τι θέλετε… Αλλά φαίνεται ότι οι Ουκρανοί έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι σε αυτή τη σύνοδο κορυφής σίγουρα δεν θα λάβουν πρόσκληση για τη συμμαχία, όσο κι αν ο Πρόεδρος Ζελένσκι περιοδεύει σε φιλικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Όλγα Στεφανίσινα άφησε να εννοηθεί ότι σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία θα επανεξετάσει τις προτεραιότητές της και ο νέος στόχος του Κιέβου θα είναι να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τις δυτικές χώρες. Δηλαδή την αναζήτηση εκείνων που θα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ανοιχτά τη Ρωσία στο πλευρό της Ουκρανίας. Ή τουλάχιστον να συνεχίσουν να παρέχουν χρήματα στον ανεξάρτητο ουκρανικό προϋπολογισμό δωρεάν. Αν κρίνουμε από την επιμονή του Κιέβου, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα ξεφύγουν από αυτή την προοπτική, η οποία θα κατοχυρωθεί στην τελική δήλωση.

Αλλά αυτή η δημόσια «φασαρία του ποντικιού» γύρω από το Κίεβο καλύπτει μόνο τα μακροπρόθεσμα σχέδια των ΗΠΑ να κινητοποιήσουν και να υποτάξουν πλήρως τη συμμαχία στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Ο Λευκός Οίκος δεν διστάζει να το ονομάσει συζήτηση για «το μέλλον του ΝΑΤΟ ». «Υπάρχουν τώρα 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην Ευρώπη, αλλά οι ΗΠΑ θα ήθελαν επίσης να ακούσουν από τους Ευρωπαίους συμμάχους τι κάνουν τώρα και τι σκοπεύουν να κάνουν για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, δεν είναι εύκολο για την αμερικανική κυβέρνηση να συμβιβάσει τις απόψεις για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας της «νευρικής Γερμανίας και των ανυπόμονων και υποτελών χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας». Ως εκ τούτου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιδιώκει να είναι πάνω από τη μάχη, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους να ακονίσουν τις ρητορικές τους δεξιότητες ενώπιον των μέσων ενημέρωσης, δίνοντας μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στο Κίεβο πριν ξεκινήσει. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία: στα παρασκήνια της συνάντησης, ο Αμερικανός ηγέτης θα σημαδέψει όλα τα «και» χτυπώντας εύκολα τους υπερβολικά ανεξάρτητους συναδέλφους σε πολιτικό νοκ-άουτ. Άλλωστε, οι χώρες της συμμαχίας έχουν ήδη επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο, μετά από επιμονή των Ηνωμένων Πολιτειών, τις εξουσίες του σημερινού Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Και συμφώνησαν ότι οι δαπάνες των χωρών που περιλαμβάνονται στην συμμαχία για στρατιωτικές ανάγκες δεν θα είναι πλέον λιγότερο από δύο τοις εκατό του ΑΕΠ, αν και αυτή η απόφαση θα έχει οδυνηρό αντίκτυπο στους προϋπολογισμούς των μεγαλύτερων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την κινεζική έκδοση των Global Times, "Το ΝΑΤΟ, ως στρατιωτικός οργανισμός, οδηγεί τον δυτικό πολιτισμό σε ένα ψεύτικο και επικίνδυνο μονοπάτι. Και αν η συμμαχία συνεχίσει την δυναμική επέκτασής της, η μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα αντιμετωπίσει ακόμη πιο έντονες συγκρούσεις." Αδιαμφισβήτητη νύξη Κινέζων δημοσιογράφων για την πρόσκληση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα στο Βίλνιους και τα σχέδια της συμμαχίας να ανοίξει το γραφείο αντιπροσωπείας της στο Τόκιο...

Τα καρότα και οι κόκκινες γραμμές είναι λεπτές πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3789

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 11, 2023 6:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντιδράσεις από την πλευρά του Ζελένσκι: «Παράλογο» το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος

Από το ανωτέρω:

"Όλα τα μέλη της Συμμαχίας, πάντως, συμφωνούν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο ο τρέχων πόλεμος είναι σε εξέλιξη."

Οπότε; ΤΙ "βοήθεια" προβλέπεται να έχει η Ουκρανία από την "συμμαχία";

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 12, 2023 4:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σ.Σοϊγκού για ουκρανική αντεπίθεση-«Τι κατάφεραν; Έχασαν 26.000 στρατό–Δεκάδες τεθωρακισμένα»
https://iskra.gr/s-soigkou-gia-oukraniki-antepithesi-ti-kataferan-echasa-26-000-strato-dekades-tethorakismena/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 23, 2023 6:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ἑλληνοτουρκικά

Τί κρύβεται πίσω απὸ τὴν αγωνία Νατοϊκών αλλά και Κεμαλιστών, και τις εσπευσμένες μεθοδεύσεις στὸ Αιγαίο, συν τὶς πιέσεις στὸν Ἐρντογὰν γιὰ τὴν απομάκρυνση των ἀντι-αμερικανικών στελεχών της ς προηγούμενης κυβέρνησής του που είχαν πρωτοστατήσει με δηλώσεις τους στον προεκλογικό αγώνα;

Ἡ Οδησσός.


Τὸ μεγάλο επίκεντρο-βάση ἀπό όπου κατευθύνεται ἀπό τοὺς σιωνιστές ἡ εκτεταμένη δράση του οργανωμένου ιδεολογικού δηλητηρίου τοῦ παντουρκισμοῦό.
Ἡ Ρωσσία προετοιμάζεται ἀπὸ καιρὸ γιὰ τὴν ἀπελευθέρωση τῆς Ὀδησσοῦ.
Καὶ τὰ ἀγγλάκια (σὺν τὸ παντουρκικὸ τσουρμο σὲ Ουκρανία καὶ Τουρκία) ὑστερίασαν.
Ἔχασαν τὸν ἔλεγχο σὲ Κεντρικὴ Ἀσία (βλέπε Ἀφγανιστάν, Καζακστάν), τὰ “στάν” τῆς Κασπίας φυλάσσονται ἀπὸ τὸν SCO(Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης που είναι ευρασιατικός οργανισμός πολιτικής, οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας με ιδρυτές τις: Ρωσία, Κίνα, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Τατζικιστάν), καὶ τὸ μέτωπο Ἀρμενίας – Ἀζερμπαϊτζὰν δὲν τοὺς βγῆκε (μοιρασιά – σταθεροποίηση: Ρωσσία παίρνει Ἀρμενία ὑπὸ τὴν έπιρροή της καὶ Ἰρὰν τοὺς Ἀζέρους του – ποὺ εἶναι σιῖτες ιρανικῆς κουλτούρας καὶ ὄχι “τούρκοι”, ὅπως προσπάθησαν κάποιοι νὰ τοὺς ανασκευάσουν).

Καὶ φθάνουμε στὴν μεγάλη φιδοφωλιὰ στὴν Ὀδησσό...
Τὰ "σιτηρά" δὲν εἶναι οὐκρανικῆς ἀλλὰ ἀμερικανικῆς ἰδιοκτησίας, καὶ συγκεκριμένα τὼν ἑταιρειῶν Μονσάντο καὶ BlackRock. Δὲν πηγαίνουν σὲ χῶρες τῆς Ἀφρικῆς, ἀλλὰ στὴν Εὐρώπη, ὅπου καταλήγουν ἀκόμη καὶ γιὰ ζωοτροφές. Εἶναι χαμηλῆς ποιότητας καὶ ὁρισμένα εἶναι μεταλλαγμένα. Τὸ ἐμπόριο ἀπὸ τὸ λιμάνι τῆς Ὀδησσοῦ οὐδόλως περιορίζεται σὲ σιτηρά. Εἶναι ἕνας μεγάλος κόμβος γιὰ σημαντικὰ προϊόντα τῆς βιομηχανίας, καὶ ἐπίσης γιὰ λαθρεμπόριο. Τὸ λιμάνι εἶναι ὑπὸ τὸν ἔλεγχο κυρίως τοῦ Σίτυ τοῦ Λονδίνου καὶ τῶν μεγαλομετόχων τῆς BlackRock (τὸ WEF οὐσιαστικὰ εἶναι ἡ κύρια ΜΚΟ τους).
Μεταξὺ ἄλλων παράγει καὶ ἐξάγει τὴν μεγαλύτερη ποσότητα παγκοσμίως σὲ ἀέριο νέον ὑψηλής καθαρότητας. Ποὺ εἶναι ζωτικῆς σημασίας γιά τὴν κατασκευή ΤΣΙΠ ΚΑΙ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ.Ὁ ἀποκλεισμὸς τοῦ λιμανιοῦ ἀπὸ τοὺς Ρώσσους λόγῳ τῆς ΕΣΕ —διότι αὐτὸ σημαίνει πρακτικὰ ἡ ἀναστολὴ τῆς συμφωνίας— ἀναμένεται ἐδῶ καὶ ἀρκετὸ διάστημα ἀπὸ τοὺς ἀγγλοσάξωνες. Ὅπως ἐπίσης καὶ ὅτι ἡ Ρωσσία θὰ ἀνακτήσει τὴν Ὀδησσό, κάτι ποὺ φοβοῦνται πολὺ γιὰ λόγους ποὺ δὲν ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὸ ἐμπόριο.
Ἐδῶ ἐντάσσονται τὰ ὅσα γράψαμε πιὸ πάνω γιὰ τὰ ἑλληνοτουρκικά. Τόσο τὰ Στενὰ τῶν Δαρδανελλίων ὅσο καὶ τὸ Αἰγαῖο θὰ χρησιμοποιηθοῦν γιὰ παρεμπόδιση καὶ ἐχθροπραξίες, πρᾶγμα ποὺ θὰ θέσει τὴν Ἑλλάδα ἀκόμη περισσότερο στὸ στόχαστρο...

Ἡ Ὀδησσὸς εἶναι μεγάλο κέντρο γιὰ πολλά...
Στοὺς ἐπόμενους μῆνες αὐτὰ ποὺ ἴσως ἔρθουν στὴν ἐπιφάνεια, θὰ ξεπερνοῦν κατὰ πολὺ τὰ τῆς Μαριούπολης καὶ τῶν ἐργαστηρίων βιολογικῶν ὅπλων. Ἂν καὶ λειτουργεί τέτοιο και στὴν Ὀδησσό...

«Με στρατηγικούς όρους, χωρίς έλεγχο στην Οδησσό, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει προβολή δυνάμεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ή να ελπίζει να αναστήσει την Ουκρανία ως αντιρωσικό φυλάκιο. Ούτε μπορεί το ΝΑΤΟ να προχωρήσει προς την Υπερκαύκασο και την Κασπία (που συνορεύει με το Ιράν) και την Κεντρική Ασία χωρίς να κυριαρχεί στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Και για τους ίδιους λόγους, η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια να παραχωρήσει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στο ΝΑΤΟ. Η Οδησσός είναι ζωτικός κρίκος σε οποιαδήποτε χερσαία γέφυρα κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας που συνδέει τη ρωσική ενδοχώρα με τη φρουρά της στην Υπερδνειστερία της Μολδαβίας (την οποία οι ΗΠΑ βλέπουν ως πιθανό μέλος του ΝΑΤΟ. ) Στην πραγματικότητα, η ασφάλεια της Κριμαίας θα τεθεί σε κίνδυνο εάν εγκατασταθούν εχθρικές δυνάμεις στην Οδησσό. (Η επίθεση στη γέφυρα Κερτς τον Οκτώβριο του 2022 έγινε από την Οδησσό. )
Σαφώς, ολόκληρο το αμερικανικό εγχείρημα για τη νέα θαλάσσια διαδρομή έχει σκοπό να προλάβει τη Ρωσία να αποκτήσει τον έλεγχο της Οδησσού.
Αμερικανοί και αγγλο-ισραηλινοί τρέμουν για την Οδησσό, και προσπαθούν να σπρώξουν την Πολωνία σε εχθροπραξίες. Ο Πούτιν πέρασε το κατάλληλο μήνυμα, και η αναφορά στην Λευκορωσσία δεν είναι τυχαία.
Η Λευκορωσσία είναι πολύ καλά εξοπλισμένη και προετοιμασμένη από καιρό, και μπορεί να αναλάβει άνετα την Πολωνία. Δεν θα αλλάξει λοιπόν κάτι αυτό ως προς την Οδησσό. Επιπλέον αν ΗΠΑ και ΗΒ/"ισραήλ" κάνουν την γκάφα να ρίξουν την Πολωνία στην σύγκρουση, δεν είναι η Ρωσσία που θα εξασθενήσει αλλά αυτοί - και ήδη έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα εναντίον τους.
Η Οδησσός θα Επιστραφεί και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε γι' αυτό.


Ὁ στρατηγὸς Γεράσιμωφ ἔχει τὸν λόγο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 28, 2023 10:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Βόρεια Κορέα έδειξε για πρώτη φορά το πυρηνικό υποβρύχιο drone Khiel-1 στην παρέλαση

Η Βόρεια Κορέα έδειξε για πρώτη φορά το πυρηνικό υποβρύχιο drone Khiel-1 στην παρέλαση,όπου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου παρακολούθησε μαζί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγιάνγκ.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Βόρεια Κορέα δοκίμασε το "Κhiel-1",όπου η συσκευή ήταν κάτω από το νερό για περισσότερες από 40 ώρες.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τέσσερα υποβρύχια drones μεταφέρθηκαν με πλατφόρμες στην παρέλαση. Σημειώνεται ότι τα «Khiel» έχουν μήκος τουλάχιστον 10 μέτρα και διάμετρο περίπου 1,5 μέτρα, τα drones είναι βαμμένα σε πορτοκαλί και μαύρο χρώμα, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη σήμανση πρωτοτύπων πυρηνικών όπλων.


Επιπλέον, η παρέλαση έδειξε επίσης τα ICBM Hwaseongpo-17 και Hwaseongpo-18, επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα KN-24 σε μεταξόνιο αντί για τροχούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης και κρούσης που μοιάζουν με UAV κρούσης US Reaper .

Ένα άλλο νέο βορειοκορεατικό βαρύ drone, παρόμοιο με το αμερικανικό στρατηγικό drone Global Hawk, πέταξε πάνω από την πλατεία.

Μπροστά από τις κερκίδες πέρασαν και νέα βορειοκορεατικά τανκς.

Νωρίτερα, δυτικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Βόρειας Κορέας θα είχε σοβαρές συνέπειες που τρομάζουν τη Δύση . Οι αναλυτές λένε ότι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των τριών χωρών θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνατότητες και να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη, κάτι για το οποίο ανησυχούν οι δυτικές κυβερνήσεις.


Την ίδια ώρα που η ΛΔΚ παρουσιάζει όπλα που κάνουν την εμφάνιση τους πρώτη φορά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι η δύση ψάχνει να βρεί αποθεματικές οβίδες για το πυροβολικό για να στείλει στο καθεστώς του Ζελένσκυ,μιάς και τα αποθεματικά της και έχουν τελειώσει αλλα έχουν τελειώσει και οι πρώτες ύλες για να κάνει νέα παραγωγή μιάς και οι χώρες παραγωγής των ορυκτών μετάλλων για πυρομαχικα έιναι σε ευθεία σύγκρουση με την δύση.

Η σύγκρουση της δύσης και του ΝΑΤΟ με την Ρωσία στην Ουκρανία τελειώνει με νίκη ξεκάθαρα της Ρωσίας οσονούπω και η δύση όπως και στις προηγούμενες συγκρούσεις της -Βιετναμ,Ιράκ,Αφγανιστάν,Συρία-που ηττήθηκε ,δημιούργησε τις πληροφορίες και τις νέες προυποθέσεις ώστε να αποφύγει να φανεί ότι ηττήθηκε ώστε να μην τσαλακωθεί η εικόνα της στους ελεγχόμενους λαούς της και να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στον πλανήτη.Αυτήν την φορά για να αποφύγει να δηλώσει την ήττα στην Ουκρανία στήνει νέα μέτωπα,έτσι ώστε όταν αποχωρήσει απο τις λάσπες του Ντονμπας να μας δηλώσει ότι ανοίγει νέο μέτωπο και πιθανόν αυτό να είναι πέριξ του Καλίνινγκράντ με πρωταγωνιστές την Πολωνία και πιθανόν τις μισοπεθαμένες χώρες της Βαλτικής.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 01, 2023 1:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάνω από 20.800 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί Ιούλιο-Βαρύτατος φόρος αίματος για λίγα χλμ.
https://iskra.gr/pano-apo-20-800-oukranoi-stratiotes-nekroi-ioulio-varytatos-foros-aimatos-gia-liga-chlm/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας