patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΑΤΖ...
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1742

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 28, 2024 9:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΑΤΖ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές, και απ'ότι φαίνεται θα πρέπει να το κάνουμε άλλη μία. Αυτό φυσικά το οφείλουμε σε όσους αναγνώστες δεν έχουν χάσει ακόμα τα μυαλά τους, από τον καθημερινό θόρυβο που κάνει η νεοταξίτικη προπαγάνδα προς κάθε κατεύθυνση, και για κάθε πολιτικό ζήτημα. Όχι, δεν απευθυνόμαστε στους διάφορους παπαγάλους των ΜΜΕ. Αυτοί όλοι, είναι πλέον αδύνατον (ακόμα και να θέλουν) να καταλάβουν κάτι. Τα μυαλά τους έχουν γίνει κάρβουνο...

Αναφερόμαστε στο φαινόμενο του Νάϊτζελ Φάρατζ. Το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό του Ντόναλτ Τράμπ. Και οι δύο είναι σαφέστατα δεξιοί πολιτικοί, που σημαίνει πως εμείς, δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο μαζί τους από πολιτική άποψη. Ωστόσο σε σύγκριση με τον Ρίσι Σούνακ και τον γερο - Μπάϊντεν τους προτιμάμε. Γιατί;

Η αστική τάξη στην οποία απευθύνονται και οι δύο, δεν είναι ένα σχήμα από κοινωνική άποψη ενιαίο. Ιδιαίτερα μέσα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, αυτή οι κοινωνική ρευστότητα, έχει μεγιστοποιηθεί στο έπακρο. Υπό το καθεστώς της ενιαίας αγοράς που έχει πλέον επικρατήσει κατά κράτος, τα στοιχεία των μεγαλοαστών που ευνοούνται, (ιδιαίτερα στις πολύ εύρωστες οικονομικά χώρες) είναι μικρή μειοψηφία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το ουσιαστικότερο, είναι πως αυτή η μειοψηφία είναι (όπως έχουμε ξανά - τονίσει) που έχει αναλάβει σε παγκόσμιο επίπεδο τις τύχες πλέον του ιμπεριαλισμού, άμεσα στα χέρια της από καθαρά πολιτική άποψη. Τις ημερήσιες διαταγές σήμερα προς κάθε κατεύθυνση δεν τις εκδίδει πλέον ο Μπάϊντεν και οι συν αυτόν, αλλά οι Γκέιτζ, οι Ροκφέλερ, συνεπικουρούμενοι από το ισχυρώς επιδοτούμενο από αυτούς, WEF Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Άλλωστε πρόκειται για "μαγαζί" που στήθηκε με δική τους πρωτοβουλία. Κανείς δεν έχει παρατηρήσει ότι οι περίφημες συσκέψεις της πάλαι ποτέ περίφημης "Λέσχης Μπίλτεμπεργκ" που γίνονταν κάθε χρόνο όπου εκεί συναθροιζόταν το παγκόσμιο αντιδρασταριό (πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι) έχουν εδώ και κάποια χρόνια σταματήσει εντελώς; Τους είναι αχρείαστη (η "λέσχη" τους) πλέον.....

Ο Τράμπ, ο Φάρατζ και άλλοι πολιτικοί σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε σύγκρουση με την παγκοσμιοποίηση όπως ο Όρμπαν (όταν λέμε "σύγκρουση"
εννοούμε μέσα στα δικά τους αστικά όρια μην παρεξηγηθούμε) απευθύνονται σε εκείνα τα τμήματα της αστικής τάξης (αλλά και της μικροαστικής) και ως ένα βαθμό τα εκφράζουν που πλήττονται θανάσιμα, και υποφέρουν από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι θυμόμαστε τον λυσσασμένο πόλεμο που είχε δεχτεί (και δέχεται ακόμα) ο Τράμπ από τα έμμισθα παπαγαλάκια τόσο μέσα στην χώρα του όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα οποία παπαγαλάκια συμπαθούσαν και συμπαθούν ακόμα τον ήδη αιματοβαμμένο δολοφόνο φασίστα Μπάιντεν Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τον Φάρατζ...


Διαβάζουμε: "Το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή ακροδεξιού Νάιτζελ Φάρατζ «Reform UK» έκλεισε την ψαλίδα με τους Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ στις δημοσκοπήσεις, καταγράφοντας διαφορά μόλις μίας μονάδας.
Η νέα δημοσκόπηση της YouGov δείχνει ότι το κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει 17%, μόλις μία μονάδα πίσω από τους Τόρις, που συγκεντρώνουν 18%".


Μάλιστα. Ωστόσο για ποιό λόγο τον ονομάζουν ακροδεξιό; Δεν λένε κουβέντα. Έτσι αυθαίρετα, κολλάνε σε όποιον απεχθάνονται τον όρο "ακροδεξιός", για να προϊδεάσουν αρνητικά τους αναγνώστες τους. Χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον εντελώς γελοίο όρο "ευρωσκεπτικιστής" που χρησιμοποιούν για όσους είναι εναντίον του φασιστικού μορφώματος της Ε.Ε, το οποίο φόρεσαν "καπέλο" στους λαούς της Ευρώπης χωρίς να μπουν στον κόπο να τους ρωτήσουν...
Αυτό που ξεχείλισε βέβαια την αγανάκτηση των νεοταξιτών, είναι κάποιο σημείο της συνέντευξης που έδωσε εχθές ο Φάρατζ στο BBC. Διαβάστε, και φρίξτε:Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Βρετανίας Reform UK, δήλωσε ότι η διεύρυνση προς ανατολάς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.
Τα σχόλιά του, που διατυπώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης στο BBC, η οποία προβλήθηκε αργά χθες το βράδυ, προκάλεσαν έντονες επικρίσεις από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα στη Βρετανία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου στις οποίες το κόμμα του Φάρατζ αναμένεται να συγκεντρώσει εκατομμύρια ψήφους.


Βρε τον παλιάνθρωπο!. Είπε αυτό που σκέφτεται και καταλαβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των Εγγλέζων πολιτών. Ο κάθε λογικός άνθρωπος φυσικά, είναι σε θέση να καταλαβαίνει τί είδους πολιτικού φυράματος είναι αυτό το "πολιτικό φάσμα" το οποίο ξέσπασε -_όπως γράφουν - εναντίον του Φάρατζ.

Η αλήθεια είναι οτι ο Φάρατζ, δεν είχε ποτέ (για ευνόητους λόγους) ευνοϊκή μεταχείριση από την μεριά των ΜΜΕ της πατρίδας του, και όχι μόνο της πατρίδας του. Ωστόσο αυτό τον καιρό και όσο πλησιάζουν οι εκλογές (4 Ιούλη) οι επιθέσεις που δέχεται έχουν πολλαπλασιαστεί, με αυτόν τον ίδιο βλακώδη τρόπο που το έκαναν πάντα. Κάτι που σε τελευταία ανάλυση προμηνύει σίγουρη άνοδο του Φάρατζ. Πόση; Δεν ξέρουμε, θα δούμε.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6758

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 29, 2024 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εκλογικοί αντιπρόσωποι του αριστερού Γκαλλοβει που κατεβαίνει στις εκλογές λένε ότι χτυπώντας πόρτες σε διάφορες περιοχές όλοι που ψήφιζαν δεξιά θα ψηφίσουν Φαρατζ.

Αυτό εάν γίνει διασπάει την ψήφο των δεξιών και ανοίγει το δρόμο στην εξουσία των Εργατικών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ν.Καρυτινός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 29, 2024 2:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τέσσερα πράγματα χρειάζονται για να έχουμε επαναστατική κατάσταση σε μια χώρα.

-Μια γενική εθνική κρίση που να κάνει τις μάζες να μην θέλουν πια να ζήσουν με το παλιό κοινωνικό καθεστώς και να ζητάνε κάτι καινούργιο.
-Οι κυρίαρχες τάξεις να βρίσκονται στον ανώτατο βαθμό αμηχανίας και σύγχυσης για το πως θα κρατήσουν την κυριαρχία τους που απειλείται.
-Τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας να ταλαντεύονται όλο και αποφασιστικότερα προς την επαναστατική τάξη.
-Η επαναστατική τάξη παίρνοντας όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να συγκεντρώνεται με γοργό ρυθμό γύρω απο την επαναστατική της πρωτοπορία.

Αν και μέσα σε όλα αυτά εμφανιστεί το πρωτοποριακό κόμμα που θα θέσει σαν άμεσο καθήκον την κατάληψη της εξουσίας τότε περνάμε από την κατάσταση στην επιτυχία. Μια επιτυχία που για να εφαρμοστεί πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Οκτωμβιανής, και τις εμπειρίες που αποκόμησε απο τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία όσο και μετά.
Βασικά προβλήματα είναι η εσωτερική νηνεμία της αγροτικής και αστικής τάξης κάτω από την εργατική. Για την επιτυχία αυτήν θα χρειαστεί πάλι να επικρατήσει μια δικτατορία του νέου προλεταριάτου ώστε να κρατήσει την εξουσία, να διαμορφώσει τις βάσεις και μετέπειτα να παραδώσει ασφαλή την εξουσία στα σύγχρονα Σοβιέτ (την μορφή της εξουσίας των εργατών και των φτωχών αγροτών ).

Η επανάσταση πρέπει να έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλικής επανάστασης που το προλεταριακό κόμμα παρουσιάστηκε σαν εξάρτημα του μικροαστικού δημοκρατικού κόμματος, και στην συνέχεια φυσικά προδόθηκε και εγκαταλείφθηκε.

Το προλεταριάτο πρέπει να είναι η κυρίαρχη τάξη σε μια επανάσταση και να έχει σε στενό κύκλο εποπτείας τους αγρότες και τους μικροαστούς και να τους απομονώσει απο τις παλιές δυνάμεις εξουσίας που θα προσπαθήσουν να τους πάρουν με το μέρος τους για να ανακτήσουν την χαμένη εξουσία τους και τα προνόμια. Επίσης δεν πρέπει να μοιραστούν την εξουσία με καμιά αντιπροσωπεία της αστικής τάξης.
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ

Ερχόμενοι στο σήμερα, στην χώρα μας η επιτυχία του σημερινού Πρωθυπουργού οφείλεται στο ότι παρά την αδυναμία των αστών, η εργατική τάξη δεν είναι αρκετά ισχυρή. Ως συνέπεια η εξουσία μεταβιβάστηκε σε έναν αισχρό και ανίκανο δικτάτορα. Βρισκόμαστε εκεί που το παλιό πεθαίνει αλλά το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα. Είναι δηλαδή η εποχή εξουσίας των ηλιθίων, των γελοίων και των επικίνδυνων. Είμαστε μέσα στην παρακμή της αστικής τάξης και της εξουσίας της. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στην Γαλλία σήμερα αλλά και στην υπόλοιπη παρακμάζουσα δύση.

Ο Μακρόν παρομοιάζεται πλέον ανοιχτά με τον Λουδοβίκο Βοναπάρτη σαν προσωπικότητα αλλά και σαν πολιτική περίοδο. Έναν πρόεδρο και μιας κυβέρνησης ενός χωρίς όρια συνασπισμού της εγχώριας αστικής τάξης και τους χωρίς σύνορα φανατικούς παγκοσμιοποιητές- η τουλάχιστον έτσι ξεκίνησε πριν φανούν ξεκάθαρα τα σχέδια των δεύτερων... για αφανισμό και των πρώτων- Μια κυβέρνηση που κρατά την εξουσία με την υποστήριξη της κρατικής δύναμης (Ένστολους και νομοθετικό σώμα) ενισχυμένη από το αντεπαναστατικό κλίμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Τι κρατά ακόμη ενωμένο τον συνασπισμό που κάνει ανανήψεις στον Μακρόν και τους υπόλοιπους ευρωπαίους αρχηγούς Μαριονέτες;
Οι υλικοί όροι της ύπαρξης τους, μόνο που τώρα οι μάζες των εργατών, αγροτών και μικροαστών βλέπουν πως δεν έχουν θέση στην νέα δομή και δειλά δειλά εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους.

Αν και κάθε πλευρά θέλει και εδώ να επιβάλει ενάντια στις άλλες την παλινόρθωση του δικού της οίκου . σε αυτήν την πίεση που δέχονται από κάτω αντιδρούν ενωτικά και παρουσιάζουν έναν τρίτο πόλο, τον πόλο της ουτοπικής αντίδρασης , για να αποτρέψουν τον πραγματικό αντιδραστικό πόλο αυτόν των απελπισμένων μαζών να πάρει δυναμική θέση στα πράγματα. Ο ουτοπικός αυτός αντιδραστικός τρίτος πόλος ανάμεσα στην εξουσία και τον λαό ονομάζεται στην δύση "Ακροδεξιά και Φασισμός". Και ουσιαστικά επειδή το υλικό συμφέρον της Γαλλικής -και των υπολοίπων δυτικών- τάξης είναι συνυφασμένο με την διατήρηση των προνομίων τους , δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν την ακροδεξιά και απέναντι στην παγκόσμια ελίτ που προσπαθεί να τους αφανίσει. Εξάλλου οι Γάλλοι αστοί έχουν εμπειρία σε τέτοιες δυσκολίες και το έχουν ξανακάνει το Φλεβάρη του 1848 μέχρι τον Δεκέμβρη του 1851 όπου χρησιμοποίησαν προλεταριάτο και λοιπές δυνάμεις πρώτα για να αποτάξουν την μοναρχία και έπειτα να θεμελιώσουν την αστική δημοκρατία και να καταστρέψουν το προλεταριάτο.

Ακριβώς το ίδιο δείχνει να συμβαίνει και στην Αγγλία σήμερα με τον Φάρατζ. Μιλούν για έναν ακροδεξιό πόλο αντίδρασης για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να συγκαλύψουν τα προβλήματα των ντόπιων και ανοίγουν τον δρόμο στο κόμμα των εργατικών και τον Στάρμερ να κυβερνήσουν με κύριο προεκλογικό του σύνθημα την ταξική συνεργασία (ως «υπέρ των εργαζομένων» και ως «υπέρ των επιχειρήσεων»). Μόνο πού όποτε κάποιος ζήτησε από λιοντάρια να ξαπλώσουν μαζί με αρνιά στο παρελθόν, γενικά δεν είχε καλό τέλος...

Εμείς τώρα ο λαός, έχουμε μπροστά μας έναν επικείμενο αγώνα ταξικό και επιβίωσης, οπότε δεν μπορούμε να εξετάσουμε περαιτέρω τα συμφέροντα και τις σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες σημερνές κυρίαρχες τάξεις. Ο λαός με όλα τα ανεξάντλητα μέσα του να ριχτεί οργανωμένα πάνω στους δυνάστες του
Επιστροφή στην κορυφή
Γ ΝΙΚΑΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 29, 2024 9:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητέ Ν. Καρυστινέ, ωραία και καλά τα λεγόμενα σου. Βέβαια δεν είναι ακριβώς ολοδικά σου. Κάποιοι άλλοι τα έγραψαν. Τώρα δεν είχαν τι να κάνουν και το 'ριξαν στο γράψιμο.... αντιμετώπιζαν συνθήκες και καταστάσεις που πυροδοτούσαν επαναστατικές εξελίξεις … δεν βγαίνει άκρη με εικασίες.
Σημασία έχει, ότι παρόλο που έχεις διαβάσει κάποα βιβλία, έχεις μπερδέψει τις σελίδες τους.
Γνώμη μου....ξαναπάρτο από την αρχή ή άστο...καλλίτερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Ν.Καρυτινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 30, 2024 1:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γ ΝΙΚΑΣ έγραψε:
Αγαπητέ Ν. Καρυστινέ, ωραία και καλά τα λεγόμενα σου. Βέβαια δεν είναι ακριβώς ολοδικά σου. Κάποιοι άλλοι τα έγραψαν. Τώρα δεν είχαν τι να κάνουν και το 'ριξαν στο γράψιμο.... αντιμετώπιζαν συνθήκες και καταστάσεις που πυροδοτούσαν επαναστατικές εξελίξεις … δεν βγαίνει άκρη με εικασίες.
Σημασία έχει, ότι παρόλο που έχεις διαβάσει κάποα βιβλία, έχεις μπερδέψει τις σελίδες τους.
Γνώμη μου....ξαναπάρτο από την αρχή ή άστο...καλλίτερα.


Κύριε Νίκα με προβληματίζει το γεγονός ότι στα πρώτα οχτώ γράμματα του ποστ μου κάνατε ήδη ένα σημαντικό λάθος και αυτό δείχνει ότι δεν διαβάζεται με προσοχή όσα γράφονται απλά προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και εσείς από την πλευρά του καναπέ σας.Για την ιστορία και μόνο ονομάζομαι Νίκος Καρυτινός.
Ας πιάσουμε τώρα τα θέματα που δημιουργείται τις εντυπώσεις,και ας μου πείτε ποιοι είναι αυτοί που έγραψαν αυτά που ανέβασα εγώ και που τα έγραψαν και αν μπορείτε να μου δώσετε και τον χρονικό ορίζοντα των λεγόμενων που αντέγραψα.Και έπειτα να μου ξεδιαλυνετε στο θολωμενο μου μυαλό ,που τα έχω μπερδέψει ακριβώς.Και το λέω αυτό για να μπορέσω να το πάρω αλλιώς και αν δεν τα καταφέρω τελικά να το αφήσω" καλλίτερα".Αναμένω τις ακριβείς διορθώσεις σας επί του κειμένου μου για να μπορούμε να μιλάμε επ ακριβώς για τα όσα εννοούμε...
Επιστροφή στην κορυφή
Γ ΝΙΚΑΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 30, 2024 3:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το παραπάνω -σ- στο όνομα, το πρόσθεσα για να δείξω πως ένα γράμμα αλλάζει το νόημα μιάς λέξης και συνεπώς πόσο σημαντικό είναι να ακριβολογούμε, εάν θέλουμε να είμαστε κατανοητοί σ΄αυτούς που απευθυνόμαστε, αλλιώς θα γίνουμε σαν τον Καρυστινό (ένας συμπαθέστατος παλαιστής & ηθοποιός των δεκαετιών ΄70, '80 που τρομοκρατούσε τους αντιπάλους του με τη δύναμη του).
Χρησιμοποιείς πολλές λέξεις και τσιτάτα κλασσικών του μαρξισμού, τα οποία δεν έχουν κανένα νόημα στην παρούσα κατάσταση, ενώ πάλι σ΄άλλες περιπτώσεις, πχ <<Αν και κάθε πλευρά θέλει και εδώ να επιβάλει ενάντια στις άλλες την παλινόρθωση του δικού της οίκου . σε αυτήν την πίεση που δέχονται από κάτω αντιδρούν ενωτικά και παρουσιάζουν έναν τρίτο πόλο, τον πόλο της ουτοπικής αντίδρασης , για να αποτρέψουν τον πραγματικό αντιδραστικό πόλο αυτόν των απελπισμένων μαζών να πάρει δυναμική θέση στα πράγματα. Ο ουτοπικός αυτός αντιδραστικός τρίτος πόλος ανάμεσα στην εξουσία και τον λαό ονομάζεται στην δύση "Ακροδεξιά και Φασισμός". >> δεν βγαίνει κάποιο νόημα.
Εγραψα ένα σχόλιο στο κείμενο σου και παραμένω σ΄αυτό, πολύ περισσότερο όταν εσύ ο ίδιος θεωρείς το κείμενο σου σαν θέσφατο. Εάν κι εφόσον λοιπόν θέλεις να συμμετέχεις σε πολιτικές συζητήσεις, θα είταν απλούστερο και πιο κατανοητό εάν μιλούσες απλά ελληνικά για την τρέχουσα ελληνική & πολιτική κατάσταση και να αποφεύγεις ακαταλαβίστικες έννοιες, τύπου ....
<<Εμείς τώρα ο λαός, έχουμε μπροστά μας έναν επικείμενο αγώνα ταξικό και επιβίωσης, οπότε δεν μπορούμε να εξετάσουμε περαιτέρω τα συμφέροντα και τις σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες σημερνές κυρίαρχες τάξεις. Ο λαός με όλα τα ανεξάντλητα μέσα του να ριχτεί οργανωμένα πάνω στους δυνάστες του>>Τελεία και παύλα .-
Επιστροφή στην κορυφή
Ν.Καρυτινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 30, 2024 4:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κύριε Νίκα νομίζω ότι βρίσκεστε σε σύγχυση. Ο τόνος της γραφής σας δείχνει ότι είσαστε της συντακτικής ομάδος αλλά οι απαντήσεις σας ότι δεν ακολουθείται την συνταγή του θεράποντος ιατρού σας. Το επώνυμο με οδηγεί σε σαλαμοποιηση του θέματος οπότε δεν θα ασχοληθώ αλλο μαζί σας...
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3924

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 30, 2024 6:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πιο συγκεκριμένα: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ν.Καρυτινός έγραψε:
Τέσσερα πράγματα χρειάζονται για να έχουμε επαναστατική κατάσταση σε μια χώρα.

-Μια γενική εθνική κρίση που να κάνει τις μάζες να μην θέλουν πια να ζήσουν με το παλιό κοινωνικό καθεστώς και να ζητάνε κάτι καινούργιο.


Το σωστό είναι: Μια γενική εθνική κρίση που να θέτει την ΕΠΙΒΙΩΣΗ των μαζών σε κίνδυνο, αναγκάζοντάς τις να αναζητήσουν λύσεις σε πολιτικές και πρακτικές όχι απλά διαφορετικές, αλλά και ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ προς αυτές που τους επέβαλλαν και τους προπαγάνδιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα. (Π.χ., όταν η Ε.Ε. και το ευρώ έχουν φέρει την ζωή στο σημείο που βρίσκεται, οι μάζες θα δοκιμάσουν αποφασιστικά την Ρωσία και τους BRICS.)

Ν.Καρυτινός έγραψε:
-Οι κυρίαρχες τάξεις να βρίσκονται στον ανώτατο βαθμό αμηχανίας και σύγχυσης για το πως θα κρατήσουν την κυριαρχία τους που απειλείται.


Το "σπάσιμο" από την Ε.Ε. θα ήταν ΟΛΕΘΡΟΣ, τόσο για την Ε.Ε. και για τους εν Ελλάδι ρουφιάνους της. Πολύ συγκεκριμένα και μέσα από άμεσες επιπτώσεις. Αλλά το ότι είτε οι μάζες είτε οι κυρίαρχες τάξεις θα έχουν μια σφαιρική αντίληψη "περί κοινωνικού καθεστώτος" και περί της "κυριαρχίας τους" (ότι θα έχουν διαβάσει και κάνει κτήμα τους τον...Μαρξισμό, με άλλα λόγια, από αντίθετη θέση οι μεν σε σχέση με τους δε) αυτό είναι μάλλον κωμικό σαν αντίληψη!

Ν.Καρυτινός έγραψε:
-Τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας να ταλαντεύονται όλο και αποφασιστικότερα προς την επαναστατική τάξη.


"Ταλαντεύονται" κάποια στρώματα όταν είναι δυνατόν να τους γεννηθούν αυταπάτες για την χρησιμότητα άλλων πρακτικών και στόχων εκτός από τους επαναστατικούς. Σήμερα αυτό μπορεί να προσλάβει μόνο μια μορφή: Αυταπάτες για την παραμονή στην Ε.Ε., στο ευρώ, στα ανοιχτά σύνορα...Αυτές έχουν περάσει προ πολλού. Το μόνο που λείπει προς το παρόν είναι η Επαναστατική Πολιτική. Με λίγη αισιοδοξία, αυτή θα διαμορφωθεί σύντομα.

Ν.Καρυτινός έγραψε:
-Η επαναστατική τάξη παίρνοντας όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να συγκεντρώνεται με γοργό ρυθμό γύρω απο την επαναστατική της πρωτοπορία.

Αν και μέσα σε όλα αυτά εμφανιστεί το πρωτοποριακό κόμμα...


Αυτό μοιάζει με αοριστολογία χωρίς νόημα: ΠΟΙΑ "επαναστατική πρωτοπορία" είναι αυτή του 1ου εδαφίου, η οποία "δεν ταυτίζεται με το επαναστατικό κόμμα", δεδομένου ότι στο 2ο εδάφιο το τελευταίο "ενδέχεται να μην έχει υπάρξει, παρ' όλη την ήδη ύπαρξη επαναστατικής πρωτοπορίας";
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1742

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 01, 2024 6:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ν. Καρυτινέ. Θα προσπαθήσω πολύ σύντομα, και όσο πιό ευγενικά μπορώ, να σου εξηγήσω τους λόγους που αντιμετώπισες επιθέσεις από μέλη του παρόντος σάϊτ. Κάτι που σημαίνει πως έχεις προδιαθέσει αρνητικά κάποιους με το κείμενό σου. Και για να είμαι ειλικρινής, ανάμεσα σ' αυτούς τους "κάποιους" συμπεριλαμβάνομαι και εγώ.

Γιατί όμως; Αναρωτήθηκες καθόλου; Μπαίνεις κάτω από ένα άρθρο. που αναλύει
την ρευστότητα των σχέσεων που υπάρχει μέσα στο στρατόπεδο της αστικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο, εξ' αιτίας της παγκοσμιοποίησης, και αναφέρει και κάποιους πολιτικούς εκπροσώπους της που αντιδρούν, και έχουν γίνει το κόκκινο πανί για την παγκόσμια ελιτ. Κι' εσύ τί κάνεις; Αρχίζεις με ύφος επίτιμου καθηγητή του Μαρξισμού, να αραδιάζεις τους όρους (έτσι όπως τους αράδιασες τέλος πάντων) οι οποίοι όταν υπάρχουν συνιστούν επαναστατική κατάσταση!!. Γιατί; Γιατί έτσι στο (ξεκούδουνο που λένε) μας πετάς στα μούτρα μία "επαναστατική κατάσταση"; Υπάρχει στ' αλήθεια και μας το κρύβεις; Ωστόσο αν δεν υπάρχει ούτε καν υποψία για κάτι τέτοιο σε καμία χώρα ακόμα προς το παρόν (και πραγματικά δεν υπάρχει) για ποιόν ακριβώς λόγο ξεκινάς με κάτι άσχετο και τόσο πομπώδες ύφος; Μα φυσικά για να κάνεις "εντύπωση". Αυτό σκέπτονται όσοι βρίσκονται και παλεύουν χρόνια μέσα σ' αυτή την ιστοσελίδα. Και πίστεψέ με, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα που έχουν τραβήξει 100ντάδες χιλιόμετρα ταξικού και πολιτικού κουπιού, με κάτι τέτοια εκνευρίζονται, κι' εγώ τους καταλαβαίνω...

Ας πάμε όμως πάρα κάτω. Συνεχίζεις με τον ίδιο στόμφο να κάνεις κάποιες αυθαίρετες ιστορικά συγκρίσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν βοηθούν τον αναγνώστη σου να καταλάβει τί ακριβώς θέλεις να πεις, αλλά τον μπερδεύεις ακόμα περισσότερο. Και αυτό δυστυχώς δείχνει και το μπέρδεμα που υπάρχει και μέσα στο δικό σου το μυαλό. Συγκρίνεις τον Μακρόν με τον Λουδοβίκο Βοναπάρτη!!!. Τί να σου πρώτο - καταλογίσει κανείς. Την λάθος σύγκριση των δύο ιστορικών εποχών; Συγκρίνεις την πρώτη καθαρά προλεταριακή επανάσταση του 1848 που εκθρόνισε οριστικά την μοναρχία και των Βουρβόνων και των Ορλεανιστών από την Γαλλία η οποία όμως έτυχε να έχει την τραγική κατάληξη του 1851, με το αντιδραστικό πραξικόπημα του Λουδοβίκου Βοναπάρτη, με τον σημερινό γενικό βάλτο της παγκοσμιοποίησης και της ενιαίας παγκόσμιας αγοράς;

Ο Μαρξ στην 18η Μπρυμαίρ, απομυθοποιεί τον Λουδοβίκο Βοναπάρτη, και συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα τον αποκαλεί απαξιωτικά ο "ανηψιός".
Αυτό το κάνει για να αποδείξει (και το αποδεικνύει ) πως ο Λουδοβίκος δεν υπήρξε καμία μεγάλη προσωπικότητα, αλλά εκμεταλλεύτηκε απλώς την δολιότητα των φιλελεύθερων δήθεν δημοκρατικών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας εναντίον των προλεταρίων την εθνοφρουρά που μέχρι τότε είχε φιλολαϊκό πρόσωπο τους διέλυσαν οργανωτικά και πολιτικά, για να τους διαλύσει λίγο αργότερα και τους ίδιους ο Λουδοβίκος κάνοντας το δικό του πετυχημένο πραξικόπημα...

Ωστόσο είναι τραγικό να συγκρίνει κανένας τον Λουδοβίκο με τον Μακρόν. Ο πρώτος υπήρξε ένας τυχοδιώκτης που οι συνθήκες της εποχής τον έφεραν στην εξουσία. Ότι έκανε, το έκανε από μόνος του, με το δικό του επιτελείο, εξυπηρετώντας κάποιες κλίκες της τότε μπουρζουαζίας που ήθελαν να σφετεριστούν το κενό εξουσίας που είχε προκύψει. Ήταν ένα ανθρωπάκι στην αέναη πορεία της ιστορίας.

Ο δεύτερος ήταν ένας υπαλληλάκος των διεθνών τραπεζών, τον οποίο οι ίδιες αποφάσισαν να τον φυτέψουν στα Γαλλικά πράγματα, για να έχουν μία πιό σίγουρη εποπτεία της χώρας. Σαν να μας έβαζαν ξαφνικά εδώ στην Ελλάδα για πρωθυπουργό τον Στουρνάρα. Ο Μακρόν δεν είναι ανθωπάκι. Είναι ένα γλοιώδες σκουλικάκι. Γι' αυτόν τον λόγο αυτά τα δύο πρόσωπα δεν συγκρίνονται με τίποτα, και για κανένα λογο.

Τώρα για κάποιες άλλες (αυθαίρετες εκτιμήσεις και πάλι) που κάνεις γράφοντας πως πιθανόν ο Μακρόν να χρησιμοποιήσει π.χ την Λεπέν(;;;) εναντίον των διεθνών ελίτ προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα του, συγνώμη αλλά εγώ τα θεωρώ αστεία πράγματα. Ο Μακρόν ήταν, είναι, και θα είναι ένα δουλάκι των ελίτ, και σ' αυτούς χρωστάει το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία.

Φίλε μου στην τελευταία σου παράγραφο γράφεις:"Εμείς τώρα ο λαός, έχουμε μπροστά μας έναν επικείμενο αγώνα ταξικό και επιβίωσης, οπότε δεν μπορούμε να εξετάσουμε περαιτέρω τα συμφέροντα και τις σχέσεις ανάμεσα στις διάφορες σημερνές κυρίαρχες τάξεις. Ο λαός με όλα τα ανεξάντλητα μέσα του να ριχτεί οργανωμένα πάνω στους δυνάστες του"

Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω πως με την τελευταία αυτή παράγραφό σου, δείχνεις ξεκάθαρα οτι διαφωνείς με το άρθρο που διάβασες, και μας το γράφεις με διπλωματικό τρόπο. Στην πραγματικότητα μας λές τι να τις κάνουμε από εδώ και πέρα τις αναλύσεις ανάμεσα στις διάφορες σημερινές κυρίαρχες τάξεις, εδώ πάμε για επανάσταση....

Τι να σου πώ. Φαίνεται έχεις ανακαλύψει τον τρόπο να παίζει κανείς ποδόσφαιρο χωρίς να χρησιμοποιεί μπάλα.......
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6758

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 03, 2024 4:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το Συντηρητικό Κόμμα υιοθέτησε το Μπρεξιτ για να μείνει στην εξουσία και το Εργατικό Κόμμα με ηγέτη τότε τον 'αριστερο' Κορμπιν (ο οποίος είχε ψηφίσει επί δεκαετίες κατά της ΕΟΚ/ΕΕ) υιοθέτησε την ΕΕ/Μέρκελ ειδηκα με τις στενές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα.

Δεν εφάρμοσαν όμως τις αρχές του Μπρεξιτ για έλεγχο της οικονομίας των συνόρων και τις υπερεξουσίες της ΕΕ σε δικάστηκαν ζητήματα. Αντιθέτως αποδεικτικαν πολύ λιγότεροι των περιστάσεων έτσι κύκλωσαν τον Τζόνσον και στη θέση του έβαλαν ένα Ινδό νεοταξιτη με εταιρία που είναι να εφαρμόσει ηλεκτρονικό νόμισμα την Infosys και την ίδια στιγμή εισήγαγε εκατοντάδες χιλιάδες απ' της Ινδίες...με σκοπό να απόσπαση τις Ινδίες απ' τους Μπρικς.

Ο Φαρατζτους έδωσε λευκή κόλλα στους Συντηρητικούς να κάνουν το Μπρεξιτ και έτσι εξασφάλισε αλλά σχεδόν 8 χρόνια πολιτικής ζωής αφού είχαν ξεφτυσει το 2015 και θα αφαξνιζοντουσαν πολιτικά. Τώρα με άλλους Συντηρητικούς μπορει να βγει η 2ο η 3ο κόμμα εάν δεν παίξει νοθεία παρά το γεγονός ότι αυτές οι εθνικές εκλογές είναι οι πρώτες που χρειάζεται ταυτοπροσωπηση για να ψηφίσεις.

Το σίγουρο των εκλογών αυτών είναι ότι οι Συντηρητικοί θα καταποντιστούν και ίσως χρειαστεί να ενωθούν με το Φαρατζ μετεκλογικα αλλά ποιο κοινά σημεία έχουν με τους Εργατικούς αυτή τη στιγμή...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 03, 2024 6:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Φαρατζ θα σπάσει τους ψήφους των συντηρητικών και θα βγάλουν κυβέρνηση τους εργατικούς και τον Σταρμερ που είναι φουλ νεοταξιτης και αμερικανοφιλος.
Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στην Γαλλία.Ο Μακρόν με τις πρόωρες εκλογές που έστησε πάει να καταστρέψει την αριστερά του Μελανσον και το λαϊκό μέτωπο που έχουν στήσει.Ηδη οι εκπρόσωποι του Μελανσον παραδίδουν τις έδρες στο κόμμα του Μακρόν για τις δεύτερες εκλογές και η Λεπέν αρχίζει και τα γυρίζει για την Ουκρανία.Τι συνέβη;
Καινε την αριστερά και η ακραδεξιά κάνει κωλοτουμπες υπέρ του Μακρόν.
Ουσιαστικά η ΝΤΠ ήθελε να λύσει με εκλογές την υποστήριξη των ΗΠΑ πριν πάνε σε εκλογές τον Νοέμβριο εκεί και να έχει την πλήρη υποστήριξη τους . Και δείχνει να το πετυχαίνουν...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6758

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 03, 2024 8:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με την παγκοσμιοποίηση και την Αμερικανοποιηση τα εθνικά ζητήματα πήραν δεύτερη μοίρα. Έχουν υπάρξει φυσικά αναλαμπές στη πρόσφατη ιστορία, το ΟΧΙ της Ελλάδας που πυροδότησε το Μπρεξιτ και αυτό στη πορεία του την άνοδο του Τραμπ. Αλλά η σύγκρουση ανάμεσα στο εθνικό και διεθνικο ζήτημα ξαναπήρε τα πάνω του μετά τα Λοκντααουν του Κορονοφασισμου και το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανια.

Μια νέα νεοταξικη κυβέρνηση των Εργατικών θα αντιμετώπιση προβλήματα επειδή δεν την ψηφίζουν επειδή τους γουστάρουν αλλά επειδή δεν γουστάρουν τους άλλους και δεν είναι σίγουρο ότι ο λαός θα ενωθεί εάν η διάσπαση οξυνθεί στις ΗΠΑ. Αντιθέτως θα δούμε διασπαστικές τάσεις και στην Αγγλία που είναι ουσιαστικά μια μίνι Αμερική....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3924

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 04, 2024 5:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Όπου δεν πίπτει λόγος... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
...η Λεπέν αρχίζει και τα γυρίζει για την Ουκρανία...


Η Ρωσία στηρίζει επίσημα τη Λεπέν -«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

Η Ρωσία στηρίζει πλέον και επίσημα την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μόσχα στηρίζει τη Μαρίν Λεπέν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία.

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και μια ρήξη από την επιταγή της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτηση στο X μαζί με μια φωτογραφία της Μαρίν Λεπέν.

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών» ανέφερε η ανάρτηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του υπουργείου, Αντρέι Ναστασίν.

Το κόμμα της Λεπέν έχει από καιρό ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία. Το κόμμα έχει πάρει δάνειο από ρωσική τράπεζα και αρνήθηκε να στηρίξει κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.



Οι Ρώσοι, όντες διπλωμάτες κατά παράδοση, προσέχουν να τονίσουν ότι «Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική». Δεν γράφουν πουθενά ότι «Η Marine Le Pen εξασφαλίζει κάτι τέτοιο».

Μένει να αποδειχτεί στην πράξη ο ρόλος της τελευταίας. Λίγη πίεση από την Ρωσία, σε συνδυασμό με την κατάρρευση της Ε.Ε., ίσως φανεί χρήσιμη...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6758

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 04, 2024 9:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα δημιουργήσει υπουργείο Μηδενικής Απόδοσης Διοξείδιο του Άνθρακα ο Σταρμερ των Εργατικών ουσιαστικά το πρόγραμμα του Παγκ Οικ Φορουμ. Την ίδια ώρα είπε θα δώσει εξουσίες στη BlackRock να αναλάβει μεγάλα δημόσια έργα και ιδρύματα, με λίγα λόγια όλα για τους τραπεζίτες. Η δεύτερη στη κυβέρνηση μια Ρεινερ θα σπρώξει υποχρεωτικά λαθρομετανάστες σε κάθε δημαρχείο που είδη είναι τίγκα από λάθρο.
Πολλές περιοχές άρχισαν να μοιάζουν σαν τις παραγκουπόλεις των ΗΠΑ και λύση στα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν να προτεινουν.

Τώρα πως θα τετραγωνισμού τον κύκλο του αποπλυθησμου την ίδια στιγμή που εφαρμόζουν πολιτική ανοικτών συνόρων μόνο οι φωστήρες του Παγ Οικ Φορ γνωρίζουν. Απλα χειροτερεύουν την κατάσταση τόσο όσο δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις σε οτιδήποτε αφού ο κρατικός μηχανισμός αλλοιώνονται με τρίτο κοσμικούς...και πέρα βρέχει για οτιδήποτε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Θερσίτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 04, 2024 11:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ρωσία δεν στηρίζει την Λεπέν ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα.Το ότι βάζεις εσύ Οβελίξ ένα λινκ από ένα σάιτ δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι...
Μάθε να βλέπεις σωστά τα πράγματα και όχι να πλασάρεις μια άποψη που έχει μαγειρευτει και ψηθεί στους δυτικούς φούρνους.
Η Λεπέν είναι δεξιό φερέφωνο της δύσης και το χρησιμοποιούν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπως και τον Σταρμερ για να φτάσουν στον επιθυμητό Νοέμβριο.
Όπως και το 1861 που Άγγλοι Γάλλοι υποστήριζαν τον σκλαβικο Δημοκρατικό Νότο έτσι κάνουν και τώρα.Οποιος δεν το βλέπει απλά δεν βλέπει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας