patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Σχέδιο Ψωροκώσταινα και στην Ευρώπη.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ψάχτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 01, 2009 10:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σχέδιο Ψωροκώσταινα και στην Ευρώπη. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σχέδιο Ψωροκώσταινα και στην Ευρώπη

του Σπύρου Χατζάρα
1/3/2009

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας και προεδρεύων του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Μίρεκ Τοπολάνεκ απέστειλε την «καθιερωμένη» επιστολή- πρόσκληση στους άλλους 26 Ευρωπαίους ηγέτες, στην οποία είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν έδωσε σημασία. Πιθανότατα την έγραψε σε συνεργασία με τον Αμερικανό πρέσβη στην Πράγα.

Οι Αμερικανοί, συντονίζουν και το μέτωπο των «ανατολικών», (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρουμανία και Βουλγαρία), που αγωνίζονται, για να μην επιστρέψει ο «προστατευτισμός» , δηλαδή για να μην υποστηριχθούν οι γαλλικές και γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έναντι των αμερικανικών, και για να μην εκδοθούν « ευρωομόλογα» από τις χώρες της ευρωζώνης, ώστε να συνεχίσουν να εισπράττουν υψηλά επιτόκια, οι Αμερικανοί «επενδυτές».

Το Βερολίνο ,( η Μπούντεσμπανκγ), δεν παρακολουθεί αδιάφορα τις εξελίξεις, και υποστηρίζει τους ανατολικούς, που υποστηρίζουν το σύστημα των τραπεζιτών. Η κυρία Μέρκελ, έχει την ευκαιρία να εκδηλώνει 'ετσι την αλληλεγγύη της, ώστε να διατηρήσει στη σφαίρα της γερμανικής οικονομικής επιρροής ,τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα παιδιά, της Ανατολής, τώρα, ανακάλυψαν , την Ευρώπη των «δύο ταχυτήτων». Όταν ήταν απασχολημένα με τον Μπρέσνιεβ, δεν ήξεραν για το σχέδιο Αντρίενσεν, για την Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων» , και των «ομόκεντρων κύκλων». Αργά το έμαθαν.

Στο Βερολίνο, συναντήθηκε η πρώτη ταχύτητα. (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία). Στην καρδιά των συστήματος, στο κέντρο του κύκλου, ήταν ο κ.Τρισέ, που εκπροσωπούσε και τα «παιδιά της Φρανκφούρτης», και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας , που εκπροσωπούσε και το Σίτυ. Την δεύτερη ταχύτητα, τους 11 μικρούς [νεγρούς;] εκπροσωπούσε ο πρόεδρος Γιούνκερ του Eurogroup κ. Γιούνκερ.

Οι Φιλελεύθεροι-(Χμέρ) της «Ανατολής», ανήκουν στην τρίτη και την τέταρτη ταχύτητα. στόχο το συντονισμό των «27» στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η συνάντηση των 27, είναι η «ολομέλεια» , των «κύκλων». Στόχος ο συντονισμός, (εκ νέου), των εθνικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι απέτυχε ο συντονιστής. Η Επιτροπή. Τον περασμένο Οκτώβριο οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης, είχαν συναντηθεί επί γαλλικής προεδρίας στο Παρίσι για να συντονιστούν έναντι της κρίσης. Τώρα και πάλι συντονισμός, αλλά κυρίως μέτρα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Προστατευτισμός ή ανταγωνισμός;

Η άτυπη σύνοδος κορυφής θα προετοιμάσει το κλίμα και τα μέτωπα, για την τακτική, που συνέρχεται στις 19-20 του μηνός. Οι «27» ,τότε θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τις χώρες της ευρωζώνης ,που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα.

Ορισμένοι, όπως ο Σαρκοζί, άρχισαν να συζητούν την ανάγκη να αλλάξουν οι ρυθμίσεις του συστήματος, λόγω των δημοσκοπήσεων. Η Γαλλία δίνει προτεραιότητα στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με τη βελτίωση της ροής τραπεζικών πιστώσεων, αλλά, κυρίως, στην καταπολέμηση της ανεργίας. Παρά το υπερβολικό έλλειμμα της χώρας, ο Γάλλος πρόεδρος δεν φαίνεται να δίνει σημασία στην επιμονή της Κομισιόν να τηρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά δεν το αμφισβητεί ανοιχτά, γνωρίζοντας ότι το στηρίζουν η Γερμανία και η Ολλανδία.

Η Γερμανία σκέπτεται την παροχή βοήθειας στους ασθενέστερους , μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με πολύ αυστηρούς όρους.Ο πρόεδρος της Μπουντεσμπάνκ Αξελ Βέμπερ, δήλωσε ότι ανησυχεί πιο πολύ για την κατάσταση των χωρών που διέρχονται μεγάλη κρίση στο τραπεζικό τους σύστημα (Ιρλανδία, Ανατ. Ευρώπη) παρά για την υπερχρέωση κρατών όπως η Ελλάδα και η Ιταλία και απέρριψε τη λύση της έκδοσης «ευρωομολόγων», επισημαίνοντας ότι, «αυτός θα ήταν ο λάθος δρόμος. Η κοινή ευθύνη για τα εθνικά δημοσιονομικά δεν είναι σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. Πρέπει να γίνει καθαρό πως τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλαμβάνουν από μόνα τους ευθύνες για τη δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζουν. Δεν αποκλείω να υπάρξει βοήθεια σε ασθενέστερα οικονομικά κράτη μέλη. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με πολύ αυστηρούς όρους επιτήρησης και σε εξαιρετικές συνθήκες».
Την ίδια περίπου δήλωσε επανέλαβε η κ.Μέρκελ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα κρατήσει το στόμα του κλειστό σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα της κρίσης.
Αυτά είναι για τους μεγάλους. Όχι για την Ψωροκώσταινα.
Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα αλλαγής του Συμφώνου Σταθερότητας, ούτε θα τοποθετηθεί για τις κινήσεις που γίνονται από Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Αν βγούμε εμείς μπροστά θα είναι σαν να στέλνουμε μήνυμα στις αγορές ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα δανειοδότησης», εξηγούσαν οι «επί κοινωνιολόγοι» του κ. Καραμανλή.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2009 12:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανθελληνικό παραλήρημα από πράκτορες του Χάους



http://www.antinews.gr/?p=5393

Κατάρρευση μιας τράπεζας «βλέπει» ο Αλμούνια

By Factorx | February 27, 2009

(Μόνο στο http://www.antinews.gr/). Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια φοβάται ότι θα καταρρεύσει μια ελληνική τράπεζα από τις τρεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Oπως εξομολογήθηκε αυτήν την εβδομάδα σε ελληνίδα πολιτικό, φοβάται επίσης ότι στην περίπτωση αυτή θα συμπαρασυρθούν και άλλες τράπεζες και τελικά η ελληνική οικονομία !!! Για όσους αμφισβητήσουν τα λεγόμενα του Αλμούνια σημειώνουμε ότι η συνάντηση με την ελληνίδα πολιτικό έγινε σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο των Βρυξελλών.

Στο μεταξύ, όπως διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών η τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική αντιπροσωπεία στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλες θα αποσκοπεί: Na πεισθεί, πρώτον, η ΕΕ ότι το πρόγραμμα Σταθερότητας είναι ρεαλιστικό και δεύτερον ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαθανασίου θα παραδώσει στην Κομισιόν λεπτομερή κατάλογο με τις περικοπές δαπανών που εξήγγειλε προχθές ο κ. Καραμανλής (περικοπή κατά 10% στις ελαστικές δαπάνες, πλαφόν στις αμοιβές των golden boys κλπ) από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά όφελος τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ. Αν η ΕΕ δεν πεισθεί με αυτά, τότε θα εφαρμοσθεί το «Σχέδιο Β´» που είναι φυσικά τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2009 12:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ας πληρωσουν τωρα για τις αποζημειωσεις που οφειλουν για τα δεινα του Β''Π.Π



«Θα πληρώσουμε εμείς τα χρέη των Ελλήνων;», αναρωτιούνται οι Γερμανοί
26 Φεβρουαρίου 2009, 18:38





«Πρέπει να πληρώσουμε για τα χρέη των Ιρλανδών, των Ιταλών και των Ελλήνων;» διερωτάται σήμερα η γερμανική Bild και συνεχίζει: «Σαν να μην είχαμε αρκετά προβλήματα με την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση!».

«Εντός της ΕΕ εντείνονται οι πιέσεις προς τις “πλούσιες” χώρες - μέλη για να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες. Ποιο είναι το πρόβλημα; Εάν χώρες όπως η Ελλάδα θέλουν χρήματα μέσω δανειοδότησης πρέπει να πληρώσουν πολύ υψηλότερα επιτόκια από ό,τι π.χ. η Γερμανία. Η αιτία; οι Έλληνες έχουν εξαιρετικά υψηλό δημόσιο χρέος (προς το παρόν αγγίζει το 96,2% του ετήσιου ΑΕΠ) γι' αυτό οι τράπεζες τους θεωρούν μη συνεπείς οφειλέτες.

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου η χώρα είναι υπερχρεωμένη, είχε μια φαεινή ιδέα: εάν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργήσουν μια κοινή βάση δανειοδότησης, δηλαδή εάν εκδώσουν ευρωομόλογα, τότε τα επιτόκια θα υπολογιστούν βάσει ενός μέσου όρου. Έτσι η μεν Ιταλία θα πληρώσει χαμηλότερα επιτόκια, η δε Γερμανία υψηλότερα».

«Αυτό σημαίνει», τονίζει η εφημερίδα, «ότι θα έπρεπε να πληρώσουμε και εμείς τα χρέη των Ιρλανδών, των Ιταλών και των Ελλήνων. Ο υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ είχε ταχθεί κατηγορηματικά κατά του ευρωομολόγου.

Ωστόσο, εάν μια χώρα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και δεν μπορεί πλέον να πάρει άλλα δάνεια, τότε η ΕΕ δεν θα μπορεί να αρνηθεί να βοηθήσει. Γι’ αυτό και το υπουργείο Οικονομικών έχει γίνει στο μεταξύ πιο προσεκτικό, λέγοντας ότι το “όχι” αφορούσε την κατάσταση που επικρατούσε πριν από τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι αύριο η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2009 1:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μία οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα, ας πούμε όπως εκείνη της Ισλανδίας, είναι κάτι που εντέλει πρέπει να προσδοκάμε ή όχι;


Προσωπικά, επειδή δεν ασχολούμαι με τα οικονομικά, έχω την αφελή εντύπωση πως όταν κάτι είναι σάπιο πρέπει να θάβεται και να ανήκει στο οριστικό παρελθόν.

Η ελληνική οικονομία εδώ και σχεδόν τρείς δεκαετίες είναι κατ' όνομα "οικονομία". Μάλλον θα έπρεπε να την λέμε "ινδονησιακή οικονομία", αφού βάσει των επιλογών του Α. Παπανδρέου έχουμε προσανατολιστεί σε αυτό το περίφημο "να καταστούμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης" και ο σεξοτουριστικός προορισμός των υπηρεσιών της πυρκαγιάς για τους απανταχού νεκρόφιλους και παιδεραστές ανωμάλους της ΟΝΕ. Όπως στην Ινδονησία δηλαδή.

Μια τέτοια οικονομία, που της απαγορεύουν να παράγει μανταλάκια ή ηλιακούς θερμοσίφωνες που ένα φεγγάρι είχε το θράσσος να κατασκευάζει, μήπως έχει καταρρεύσει ήδη από καιρό;

Μήπως τελικά αυτό που λέει ο Αλμούνια θα είναι η τυπική και ληξιαρχική ταφόπλακα μιας "οικονομίας"
- που βασίζεται στην φορολόγηση συνταξιούχων του ΤΕΒΕ των 500 ευρώ,
- που αυτοκίνητα 5000 κυβικών δεν αποτελούν τεκμήριο γιατί οι κύριοι Χριστοδουλάκης και Αλογοσκούφης μαζεύουν έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου, τα τέλη και το καύσιμο,
- που κινείται με δάνεια γιατί χάρη σε αυτά πηγαίνουμε στο κομμωτήριο και αγοράζουμε κινητό από το Γερμανό,
- που όλες κι όλες οι δουλειές είναι πλέον ή κομμωτής, ή σεκιουριτάς, ή υπάλληλος στον Γερμανό, ή φασιστογιαπάκι-θιασώτης του συστήματος;


Και αν ισχύουν περίπου όλα αυτά, εννοώ μήπως θα πρέπει να τα προσμένουμε με χαρά; Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά συνεπάγονται και μεγάλη πείνα, όμως ο αέναος δανεισμός σημαίνει αποβιομηχάνιση και υποθήκευση.
Ίσως η οικονομία της "μη παραγωγής" σημαίνει πείνα. Και όχι το αναμενόμενο, η κατάρρευσή της.


Ίσως με την κατάρρευση, την κατάρρευση και του σκηνικού δηλαδή, γιατί πραγματική οικονομία από δεκαετίες δεν υφίσταται, ίσως λέω, να δημιουργηθούν εύφλεκτες και κοσμογονικές συνθήκες που αν θα υπήρχε μια σωστή καθοδήγηση θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στην κατάρρευση του σάπιου παλιού κόσμου.

Στην Ισλανδία, πάλι, μετά την κατάρρευση δεν ακούστηκε ή δεν ακούγονται πολλά πράγματα. Ή μπορεί και να ακουστούν κάποια στιγμή.

Το θέμα είναι: Η κατάρρευση της ελληνικής "οικονομίας" είναι κάτι που μπορεί να "αποτελέσει" λύτρωση για εκείνους που τώρα αφαιμάζονται για να παραμένει εκείνη "ζωντανή", ή όχι;;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας