patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Τι είναι το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δ. Τούμπανης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 11:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τι είναι το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι είναι το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Λέγεται ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Και ήταν καλές και άγιες οι προθέσεις κάποιων νέων που εντάχτηκαν για πρώτη φορά στο κίνημα της Αριστεράς. Στις ποιο ριζοσπαστικές της ομάδες. Για ν’ αγωνιστούν όχι μόνο κατά του καπιταλισμού αλλά και κατά της σταλινικής διαστρέβλωσης του σοσιαλισμού.
Σήμερα μέσα στο κλίμα της γενικής πολιτικής οπισθοχώρησης πολλοί απ’ αυτούς κατέληξαν να συνθηκολογήσουν με την πιο δεξιά πτέρυγα του σταλινισμού και μαζί του να αποτελέσουν συγκοινωνούντα δοχεία με το κακόφημο Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Μια διεθνή οργάνωση γνωστή παγκοσμίως σαν όργανο της αμερικάνικης προπαγάνδας, χρηματοδοτούμενη απ’ τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη. Σήμερα την χρησιμοποιούν για να προκαλεί πολιτική σύγχυση στην κοινή γνώμη να συγκαλύπτει και να δικαιολογεί τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.
Απορεί κανείς πως έφτασαν αυτοί οι παλιοί αγωνιστές στο έσχατο σκαλοπάτι της πολιτικής διαφθοράς και τι έχει τάχα απομείνει απ’ απ’ τις έρμες τις «καλές προθέσεις» τους με τις οποίες εντάχτηκαν κάποτε στο κίνημα.
*****
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει ξεκινήσει (όχι τυχαία) μια προπαγανδιστική καμπάνια με στόχο να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη για το πόσο «βαθιά ριζωμένος» είναι στις ψυχές του ελληνικού λαού ο «ρατσισμός». Και πόσο «ρατσιστική» και «φαλλοκρατική» είναι η δικαιοσύνη στην χώρα μας. Τους λόγους θα τους αντιληφθούμε όλοι στην συνέχεια, που σίγουρα θα υπάρξει. Για την ώρα ίσως θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε σε όσους το ξεχνούν τι είναι το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ποιοι είναι αυτοί που ανέλαβαν τον ρόλο του τιμητή του ελληνικού λαού και ποιος τους τον ανέθεσε.
*****
Tο 1950, ζώντος ακόμα του Στάλιν, η Σοβιετική Ένωση Ξεκίνησε μια διπλωματική εκστρατεία υπέρ μιας Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Το κύριο ενδιαφέρον της Σοβιετικής Ένωσης ήταν να πάρει κάποιες εγγυήσεις για «ειρηνική συνύπαρξη» με τον ιμπεριαλισμό. Να αναγνωριστεί το μεταπολεμικό καθεστώτος στην Ανατολική Ευρώπη, η ύπαρξη δύο Γερμανιών, το απαραβίαστο των συνόρων και η μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων κρατών.
Χρειάστηκε να περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιηθεί τελικά την 1η Αυγούστου 1975 η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΔΑΣΕ). Η Συμφωνία δεν είχε τον χαρακτήρα Συνθήκης, δεν υπήρχαν νομικού χαρακτήρα δεσμεύσεις. Οι Αμερικάνοι προσυπόγραψαν την Τελική Πράξη αποδεχόμενοι στα λόγια τα σοβιετικά αιτήματα. Σε αντάλλαγμα απαίτησαν, μαζί με τους συμμάχους τους, ν’ αναλάβει η ΕΣΣΔ υποχρεώσεις σε ζητήματα όπως ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων (στην καπιταλιστική τους εκδοχή), την επέκταση των επαφών μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, την ελευθερία της ταξιδιωτικής μετακίνησης μεταξύ Ανατολής και Δύσης, την ελεύθερη ροή των πληροφοριών και στις δύο πλευρές ώστε να επιτευχθεί «σύγκληση» των δύο κόσμων!
Η Συμφωνία έδωσε το σύνθημα για να κινηθούν οι φιλοδυτικοί αντιφρονούντες στην ΕΣΣΔ και να συγκροτήσουν ένα χρόνο μετά το Ελσίνκι, με την πρωτοβουλία του πυρηνικού φυσικού Αντρέι Ζαχάρωφ, την πρώτη ομάδα «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».
Οι εγγυήσεις για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα ήταν στην πραγματικότητα εγγυήσεις για την ελεύθερη παραβίαση της Συμφωνίας απ’ τους δυτικούς, την ανάμιξη τους στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΣΣΔ και άλλων χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας, την οργάνωση και κινητοποίηση των φιλοκαπιταλιστικών και παλινορθωτικών στοιχείων.
Όταν αυτή η πολιτική άρχισε να αποδίδει καρπούς δημιουργήθηκε το 1982 στην Δύση η «μη κυβερνητική»(!) διεθνής οργάνωση International Helsinki Federation for human rights (IHF). Ο προορισμός της ήταν να ελέγχει αν παραβιάζονται οι Συμφωνίες του Ελσίνκι για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», όχι στον καπιταλιστικό κόσμο αλλά στις χώρες τους «σιδηρούν παραπετάσματος» όπως αποκαλούσαν τις χώρες του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού». Ένας κλασικός αντικομουνιστικός ορισμός της ποιο μαύρης εποχής του ψυχρού πολέμου, που χρησιμοποιούν και σήμερα, κοντά είκοσι χρόνια από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ:

«The IHF’s early years were marked by a number of break-throughs in the effort to support human rights behind the IRON CURTAIN.» (Τα κεφαλαία δικά μας).

Στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων, το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι συγκεντρώθηκε στα «Δικαιώματα των Μειονοτήτων» που έχουν γίνει τώρα το πρόσχημα για την προώθηση των σχεδιασμών της νέα τάξης και την επιβολή παγκόσμιας αμερικάνικης κυριαρχίας.
Τι είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι φαίνεται όχι μόνο στην ιστορία του, την πρώιμη και την πιο πρόσφατη αλλά και στα πρόσωπα που συγκροτούν το διεθνές του κέντρο. Αντιγράφουμε την δική τους παρουσίαση:

President:
Ludmilla Alexeyeva (Russia)

Advisory Board:
Karl Johannes von Schwarzenberg (Chair)

Lord Dahrendorf
Timothy Garton Ash
Anton Pelinka
Jacques Rupnik
George Soros

Ας τους δούμε ένα προς ένα:

Η Ludmilla Alexeyeva ήταν εκφωνήτρια στο «Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη», όργανο της αμερικάνικης προπαγάνδας που εξέπεμπε στην Σοβιετική Ένωση την εποχή του ψυχρού πολέμου.

O Karl Johannes von Schwarzenberg (πρόεδρος) είναι Αυστριακός γαλαζοαίματος, ιδιοκτήτης του Hotel im Palais, του πολυτελέστερου και ακριβότερου ξενοδοχείου της Βιέννης.

Ο Lord Dahrendorf, Άγγλος «αριστοκράτης» μέλος της Βουλής των λόρδων.

Ο Timothy Garton Ash, πανεπιστημιακός στο Μπέρκλεû ειδικευμένος σοβιετολόγος κομμουνιστολόγος! Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων με θέμα την «χειραφέτηση» της κεντρικής Ευρώπης απ’ τον κομμουνισμό!

Ο Αντον Πελίνκα, Αυστριακός, επίσης πανεπιστημιακός, καθηγητής στο Χάρβαντ, το Στάνφορντ κ.ά. Ειδικευμένος κι’ αυτός στον αντικομμουνισμό, αναλυτής των διαδικασιών «απελευθέρωσης» απ’ τον κομμουνισμό της Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Γιουγκοσλαβίας!

Ο Jacques Rupnik, Γάλλος, με ...μάστερ στην σοβιετολογία! Ειδικός του BBC στα θέματα της Ανατολικής Ευρώπης το 1977-1982. Μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής για τα Βαλκάνια. Σύμβουλος του Τσέχου πρόεδρου Βάσλαβ Χάβελ το 1990-1992.

George Soros, τελευταίος και καλύτερος. Γι’ αυτόν οι συστάσεις περιττεύουν.

Με μια τέτοια ηγεσία στο διεθνές κέντρο τι σημασία έχουν οι εν Ελλάδι εκπρόσωποι του Παρατηρητήριου; Τι να πει κανείς για τον γνωστό «επιχειρηματία» των δικαιωμάτων που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Δημητράς, γιος του υπουργού της χούντας Ηλία Δημητρά;
Δεν μπορούμε όμως να μη μνημονεύσουμε την «προεδρίνα» του ΕΠΣΕ, τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.! Εκδότη των ομοφυλόφιλων περιοδικών «Αμφί» και «Κράξιμο». Παλιότερα μας κατάπληξε όταν συνόδευσε επισήμως τον Γιωργάκη Παπανδρέου κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα, όπου πήγε ουσιαστικά σαν απεσταλμένος των Αμερικάνων στα πλαίσια της επαναπροσέγγισης τους με την μεγάλη ασιατική χώρα!
Μόνο ένα ψυχικά διαταραγμένο και μισαλλόδοξο άτομο, της πιο ελεεινής μορφής, μπορούσε να είναι πρόεδρος του πρακτορείου που ονομάζεται ΕΠΣΕ. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!
Μας εκπλήσσει ωστόσο η κατάντια κάποιων πρώην αριστερών, γύρω απ’ το Δίκτυο δικαιωμάτων και το Φόρουμ που έφτασαν στο σημείο να μη ντρέπονται να είναι οι «σύντροφοι» αυτού του σιχαμερού υποκείμενου του Βαλλιανάτου και μάλιστα υπό την διεθνή ηγεσία του Soros, του ανθρώπου που προσωποποιεί τον δυτικό παρασιτισμό και την νέα τάξη.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας