patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Με πάταγο οι παραιτήσεις των τούρκων υπουργών για τις μίζες

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παταρίσιος



Συμμετέχουν: 28 Οκτ 12
Δημοσιεύσεις: 74

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 25, 2013 6:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Με πάταγο οι παραιτήσεις των τούρκων υπουργών για τις μίζες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με πάταγο οι παραιτήσεις των τούρκων υπουργών για τις μίζες



Οι υπουργοί Οικονομικών (δεξιά) και Εσωτερικών (κέντρο) με τον υπουργό αρμόδιο
για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μπαγίς, τον οποίο «αγγίζει» το σκάνδαλο.
(Φωτογραφία Reuters:)

Αγκυρα, Τουρκία
Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ μετά την εμπλοκή των γιων τους στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην Ερντογάν.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις τους: από στήριξη στον πρωθυπουργό έως προτροπή στον ίδιο να παραιτηθεί.

Ο Τσαγκλαγιάν, ο πρώτος που παραιτήθηκε, μίλησε για «βρώμικη επιχείρηση» κατά της κυβέρνησης, ακολουθώντας ουσιαστικά τη ρητορική του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο Γκιουλέρ στη δική του δήλωση αναφέρει: «Στις 17 Δεκεμβρίου είχα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου, σήμερα του υπέβαλα γραπτώς την απόφασή μου.»

Ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι παραιτείται και από βουλευτής, προτρέποντας τον Ερντογάν να ακολουθήσει το δικό του παράδειγμα και να παραιτηθεί.

Οι γιοι των υπουργών, όπως και 52 ακόμα άτομα, κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Όλοι έχουν προφυλακιστεί.

«Καθώς εμείς αγωνιζόμαστε να βάλουμε την Τουρκία στις πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο [...] ορισμένοι επιδίδονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ταχεία ανάπτυξή μας. Υπάρχουν αυτοί στο εξωτερικό [...] και υπάρχουν παραφυάδες τους εντός της χώρας μας» δήλωσε ο Ερντογάν.

Το περιεχόμενο της εισαγγελικής έρευνας αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο χρυσού και δωροδοκία δημόσιων λειτουργών σε σχέση με κρατικές συμβάσεις.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ προσπάθησε να εκτονώσει την πολιτική ένταση, διαβεβαιώνοντας ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

«Τα ζητήματα διαφθοράς έχουν παραπεμφθεί στα δικαστήρια. Ανεξάρτητα δικαστήρια θα εξετάσουν το ζήτημα και θα αποφανθούν» δήλωσε.

Ο ίδιος γνωστοποίησε την πρόθεση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, πιθανότατα στις αρχές του 2014.

Προσωπική βεντέτα (ή κάτι άλλο; Παταρίσιος)

Την ίδια ώρα, «φωτιά» παίρνει η προσωπική βεντέτα του Ερντογάν με τον ισλαμιστή κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, με τον τελευταίο να μιλά για «ψεύτες» -εννοώντας, χωρίς να κατονομάζει, τον Ερντογάν.

Ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, «υποδεικνύεται» χωρίς να κατονομάζεται ως υποκινητής της έρευνας για τα σκάνδαλα.

Οι αντεγκλήσεις Ερντογάν και Γκιουλέν, με τον δεύτερο να έχει μέχρι πρότινος σημαντική επιρροή στο τμήμα των ψηφοφόρων που κλίνουν προς τους ισλαμιστές, έχουν φτάσει ακόμη και σε κατάρες (με μόνο πρόσχημα το ότι ο ένας δεν κατονομάζει τον άλλον).

«Εκείνοι που λένε τους μουσουλμάνους 'συμμορία', 'ληστές', 'δίκτυο' και τους θεωρούν γορίλες, πιθήκους που έχουν καταφύγει στις φωλιές τους, αυτά δεν είναι παρά αντανάκλαση σαπισμένου τρόπου σκέψης» είπε ο Γκιουλέν σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του.

«Ο θεός βλέπει τους ψεύτες» προειδοποίησε.
Newsroom ΔΟΛ
______________________________________________________________
Ο κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν δεν μας διευκρίνισε αν ο θεός βλέπει τους ψεύτες μέσα από τον Λευκό Οίκο… (Παταρίσιος)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας