patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
D. TOUMPANIS
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 08, 2008 1:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Οι λαθρομετανάστες μπορεί να μη φταίνε, με την έννοια ότι άλλοι τους έφεραν: Οι ελληνικές κυβερνήσεις. Και είχαν πολύ καλούς λόγους για να το κάνουν. Αν δεν τους ήθελαν θα απαγό-ρευαν στους εργοδότες να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς που μπήκαν παράνομα στη χώρα. Δεν θα ενθάρρυναν τη συρροή τους με εκατοντάδες χιλιάδες νομιμοποιήσεις, και ελληνοποιή-σεις των παράνομων. Δεν θα χρηματοδοτούσαν τις δήθεν ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) με εκατομμύρια ευρώ για να δίνουν καθημερινά ρεσιτάλ προσχηματικής και ανεδαφικής φιλανθρωπίας με αντικείμενο όλους εκείνους που ουδέποτε προσδιορίστηκαν με την ιδιότητα που πραγματικά είχαν: εισαγόμενοι σκλάβοι αντικαταστάτες των «ακριβών», απαιτητικών και απείθαρχων εγχωρίων, θύματα και ακούσια πιόνια εργοδοτικού λοκάουτ κατά των ντόπιων. Και τους έφεραν με τη μέθοδο της λαθρομετανάστευσης, γιατί δεν ήθελαν να επωμι-στούν την ευθύνη για το διαρκές έγκλημα που διαπράττουν. Το έκαναν να φαίνεται σα φυσική θεομηνία, κάτι σα τους …σεισμούς, που δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί τους!
Η λαθρομετανάστευση περιθωριοποίησε εργασιακά και κοινωνικά τον Έλληνα μεροκαμα-τιάρη. Έκανε την ζωή του ελληνικού λαού κόλαση που δεν χρίζει περιγραφής γιατί την βιώνου-με όλοι. Ταυτόχρονα έσπειρε μειονοτικά προβλήματα και υποθήκευσε το ειρηνικό μέλλον της χώρας.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μίλησε με ειλικρίνεια στον δημοσι-ογράφο Γιάννη Διακογιάννη: «Το φθηνό εργατικό δυναμικό, όχι μόνο για την γεωργία αλλά για την βιομηχανία και τις κατασκευές ήταν συχνά ο ανομολόγητος στόχος.»
Ο Στεφ. Μάνος πρώην υπουργός της ΝΔ, βιομήχανος, και γνωστός για τον κυνισμό του, είναι ακόμα πιο σαφής: «Είναι ευλογία θεού οι μετανάστες, τους χρειαζόμαστε γιατί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μεροκάματου του Έλληνα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν απεργία, δεν μπορούν να κάνουν σωματεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα». (Απ’ τα πρακτικά της Ημερίδας που οργάνωσε το Εργατοûπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στο ξενοδοχείο Τιτάνια - Θέμα «Ρατσισμός και Ξενοφοβία - Πρωτοβουλίες για την νομιμοποίηση των ξένων εργατών - Εκτύπωση ΚΑΜΠΥΛΗ, τηλ. 8215675, 8216371.)
Ο παλιός φασισμός χρησιμοποίησε τον κορπορατισμό για να στηρίξει το καθεστώς του σε μαζική βάση, δηλαδή την συγχώνευση του κράτους με τα συνδικάτα και τις κοινωνικές οργα-νώσεις. Κατά τον ίδιο τρόπο η «νέα τάξη πραγμάτων» ενσωματώνει στο κράτος και χρησιμο-ποιεί τις ποικιλώνυμες οργανώσεις επιλεκτικής «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αρωγής λαθρομεταναστών και μειονοτήτων. Υποδαυλίζει μειονοτικές αντιθέσεις, κατακερματίζει τον κοινωνικό ιστό, μέσω της αυθαίρετης μετάλλαξης των εθνών σε απονευρωμένα και ανίκανα για αντιστάσεις πολυπολιτισμικά συνονθυλεύματα. Αυτές οι δήθεν «αντιρατσιστικές» και «αντιεθνικιστικές» οργανώσεις είναι η κοινωνική βάση του σύγχρονου, «αμέρικαν στάιλ», φασισμού.
Τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα παρουσιάζονται, σα να πούμε, δύο φορές. Την πρώτη φορά σαν τραγωδία, αλλά τη δεύτερη σα φάρσα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η παροιμιώδης φράση του Μαρξ θα επαληθευτεί ακόμα μια φορά με τη φάρσα του νέου κορπορατισμού που θα έχει την τύχη που του αξίζει.
«Όποιος "αγαπά" τους σκλάβους, τρώει ψωμάκι απ' τα αφεντικά» Δείτε πόσο πλουσι-οπάροχα και από πού χρηματοδοτείται η «φιλανθρωπία» των «αντιρατσιστών»: Διαβάζουμε στο «Πρόγραμμα Equal - Μια Αγορά Εργασίας Ανοικτή για Όλους»:
«Το ελληνικό Πρόγραμμα της Κ.Π EQUAL έχει συνολικό προûπολογισμό 141.251.103 € και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με 105.9382.847 € (ποσοστό 75%). Το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα είναι 35.312.776 € (ποσοστό 25%).».
Μέσα σ’ αυτούς που επωφελούνται απ’ αυτά και άλλα κονδύλια, μυστικά και φανερά είναι και το Ελληνικό Παρατηρητήριο το Ελσίνκι για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (ΕΠΣΕ). Πρόεδρος (επί τιμή;) ο γνωστός Γρηγόρης Βαλλιανάτος και πραγματικός καθοδηγητής ο Παναγιώτης Δημητράς, γιος του υπουργού της χούντας Ηλία Δημητρά.
Ποιοι και γιατί χρηματοδοτούν την ΜΚΟ ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξω-τερικής Πολιτικής) που ευλογεί την λαθρομετανάστευση και φρονεί ότι η ελληνική εθνική μας ταυτότητα είναι ντεμοντέ και ως πολίτες, ανάμεσα σε άλλους πολίτες, χρειαζόμαστε νέα ταυτότητα …πολυπολιτισμική;
Ιδού ένα μικρό δείγμα από τους χρηματοδότες της συγκεκριμένης ΜΚΟ: Τα Υπουργεία Εξω-τερικών, Εθνικής Άμυνας κλπ. Τα Ιδρύματα Α.Γ. Λεβέντη, Σταύρου Σ. Νιάρχου, Ίδρυμα Αλέξαν-δρος Σ. Ωνάσης, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., Ιδρύμα Λίλιαν Βου-δούρη, Τράπεζα της Ελλάδος, OTE A.E., ALPHA BANK, Coca-Cola, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, INTRACOM Α.Ε, καμιά εκατοστή άλλες ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύματα. Όλη η γκλαμουριά στην υπηρεσία των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της λαθρομετανάστευσης! Συν καμιά εκατοστή ξένοι χορηγοί. Ενδεικτικά η αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, το Ίδρυμα Φορντ, το Ίδρυμα Ροκφέλερ και φυσικά το Ίδρυμα Σόρος!
Η παγκοσμιοποίηση της εργατικής δύναμης και ο ελεύθερος ανταγωνισμός για τις λιγοστές θέσεις εργασίας δεν θα εξισώσει τις απολαβές των εργαζομένων στο υψηλότερο επίπεδο αλλά στο κατώτερο. Δεν θα φέρει την παγκοσμιοποίηση της ευημερίας αλλά της αθλιότητας.
Η αλληλεγγύη των εργαζομένων δεν έχει τίποτε κοινό με την χριστιανική προτροπή να μοι-ραζόμαστε ένα πιάτο φακή στα δεκατέσσερα. Για ν’ αργοπεθαίνουν οι φτωχοί και να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Είναι η αλληλεγγύη των εργαζομένων που αγωνίζονται πρώτα απ’ όλα στη δική τους χώρα, για να μπει τέλος στο καθεστώς εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι η κοινή σχεδιασμένη προσπάθεια να ξεπεραστεί η ανισομερής ανάπτυξη, που κληροδότησε στα έθνη η ιστορία, ως απαραίτητη προûπόθεση για την κατάργηση των εθνικών συνόρων, με την ελεύθερη βούληση των λαών και για το δικό τους όφελος.
Δεν τα έχουμε τίποτε με τους λαθρομετανάστες αλλά μ’ αυτούς που τους χρησιμοποιούν. Με την ελληνική, την διεθνή ολιγαρχία και τους αβανταδόρους της. Οι τελευταίοι θέλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες εργαζόμενους ναυαγοσωστικό, κι αυτό, ορκίζονται πως δεν έχει αρνητικές συνέπειες στη ζωή τους. Ξεχνούν όμως τους κανονισμούς του λιμεναρχείου! Όταν η βάρκα παίρνει πενήντα, μπορεί ίσως να φορτωθεί με ένα δυο ακόμα. Αν όμως μπουν άλλοι πενήντα και έρχονται ολοένα περισσότεροι, δεν σώζονται εκατό και περισσότεροι. Πάνε όλοι στον πάτο! Κι αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί.
Ωστόσο εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πρόβλημα μιας συνοικίας, ενός παραγωγικού κλά-δου, και δεν είναι δυνατό να λυθεί σ’ αυτό το επίπεδο. Απέναντι μας δεν στέκεται μια χούφτα ψευδο-αντιρατσιστών αλλά την ίδια την εξουσία που έχει εντάξει το λεγόμενο «ρατσισμό» στα αδικήματα που τιμωρούνται μα τον αντιτρομοκρατικό νόμο! Είμαστε όμως η δύναμη. Είμαστε το 95% του ελληνικού λαού. Αλλά δεν φτάνει ο ερασιτεχνισμός. Χρειάζεται σοβαρή οργάνωση, συντονισμός και πλάτεμα του κινήματος. Αλλιώς ο οργανωμένος κώνωπας θα κατασπαράζει πάντα τον ανοργάνωτο ελέφαντα.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 14, 2008 8:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

07/12/2008
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ...
Πόσους ξένους τελικά μπορεί η Ελλάδα να θρέψει;
«Ναι» στη νόμιμη και προγραμματισμένη είσοδο μεταναστών



Είναι ώρα να βάλουμε τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων. Να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα με τους μετανάστες που ζούμε όλοι και εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα.

Βλέπουμε με αγάπη και συμπάθεια όλους αυτούς τους ανθρώπους. Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους. Τα βάσανα που έχουν περάσει. Και την προσπάθειά τους να φύγουν από την κόλαση. Να ζήσουν σαν άνθρωποι. Καμία αντίρρηση να βοηθήσουμε. Να τους στηρίξουμε. Να βρουν δουλειά! Να νιώσουν σίγουροι για το αύριο. Όμως με κάποιες προûποθέσεις. Και όρους. Να έρθουν νόμιμα. Με χαρτιά! Να ξέρουμε ποιοι είναι. Να υπάρχει έλεγχος. Κι όχι ασυδοσία, που δημιουργεί την εγκληματικότητα. Όπως πρέπει σε κάθε ευνομούμενη χώρα. Όπως πήγαμε εμείς μετανάστες στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Αφρική, εργάτες στη Γερμανία.

Να δούμε όμως και πόσους μπορεί τούτη η χώρα να θρέψει. Να δώσει δουλειά. Να προστατευτεί το επίπεδο ζωής. Να μην οδηγήσει η παράνομη είσοδος μεταναστών σε αναρχία αλλά και σε ανεργία που τελικά θα την πληρώσουν οι γηγενείς.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δήμοι, συνδικαλιστές και φορείς του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας θα πρέπει να κάτσουν να συζητήσουν χωρίς λαϊκισμούς, και ποιος θα κάνει τον καλό, που δεν στοιχίζει τίποτα. Το θέμα είναι να έχεις στη δούλεψή σου κι εσύ ξένους. Πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός για τον αριθμό μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα, πριν γίνουμε άνω - κάτω. Και ξένοι στον τόπο μας...


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35362&colid=&catid=37&dt=2008-12-07%200:0:0
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας