patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Εφετείο δήθεν ΕΛΑ: Ο Αγγ. Κανάς απαιτεί ισονομία

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Εφετείο δήθεν ΕΛΑ: Ο Αγγ. Κανάς απαιτεί ισονομία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εφετείο δήθεν ΕΛΑ: Ο Αγγ. Κανάς λέει όχι στους εξευτελιστικούς ελέγχους και απαιτεί ισονομία.

Μπορεί οι πολίτες αυτής της χώρας να το αγνοούν, αλλά η δίκη σε δεύτερο βαθμό της δήθεν υπόθεσης ΕΛΑ έχει αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες. Μακριά απ’ τα περίεργα μάτια, στα έγκατα των φυλακών Κορυδαλλού. Εν κρυπτώ και παραβύστω.

Οι εισερχόμενοι στις φυλακές υποχρεώνονται να περνούν από πολλαπλούς, εξευτελιστικούς ελέγχους, διαμέσου δύο σειρών ίδιων ηλεκτρομαγνητικών συσκευών. Οι συνήγοροι, οι κατηγορούμενοι αλλά και ο απλός ακροατής ο οποίος μ’ αυτή την αντιμετώπιση τρομοκρατείται.

Ακτινογραφούνται χαρτοφύλακες, τσάντες κλπ., ενώ ο ίδιος ο εισερχόμενος περνά απ’ την μαγνητική πύλη, γνωστή πλέον σε όλους, για διαπιστωθεί αν έχει επάνω κάποιο «σιδερικό»(!) και στο τέλος ψεκάζεται (δις) με άγνωστο αέριο, πιθανόν επιβλαβές για την υγεία, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν, τάχα, στα ρούχα του ίχνη πυρίτιδας!.. Ο κατηγορούμενους, Αγγελέτος Κανάς, αρνήθηκε να υφίσταται συνεχώς αυτή την εξευτελιστική δοκιμασία, ειδικά του ψεκασμού, με αποτέλεσμα να του απαγορευτεί η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου, εντός των φυλακών.

Η απουσία του υποχρέωσε το δικαστήριο να συζητήσει το θέμα για να αποφασίσει τελικά την απαλλαγή των συνηγόρων απ’ τους ελέγχους. Όχι όμως και την απαλλαγή των κατηγορούμενων ή των ακροατών, που συνήθως δεν ξεπερνούν τους δύο. Αντιδρώντας στην Απόφαση ο Αγγελέτος Κανάς ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά η παρακάτω Δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ ΚΑΝΑ

Σύμφωνα με την απόφαση 84/3-4-2006 του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έχω κριθεί ως άτομο μη επικίνδυνο και αποφυλακίσθηκα.

Από το Μάιο του 2008 δήλωσα στο παρόν Δικαστήριο Σας ότι, με βάση την ανωτέρω απόφαση, δεν μπορώ να εξακολουθώ να υφίσταμαι τον εξευτελιστικό έλεγχο των μηχανημάτων και ειδικά του μηχανήματος που εκτοξεύει αέριο. Στις 21-11-2008, ενώ πέρασα από όλα τα μηχανήματα ελέγχου και βρέθηκα μέσα στο χώρο της φυλακής - Δικαστηρίου, αρνούμενος να περάσω από το μηχάνημα που εκτοξεύει αέριο, οι υπάλληλοι δεν μου επέτρεψαν να εισέλθω στην αίθουσα του δικαστηρίου. Επαναλαμβάνω με την παρούσα δήλωση μου, ότι, είμαι διατεθειμένος να υφίσταμαι τον έλεγχο ο οποίος γίνεται σε όλα τα δικαστήρια: Δηλαδή, όπως στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Εφετείου, Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των υπολοίπων δικαστηρίων της χώρας.

Την ίδια ημέρα, στις 21-11-2008, το γεγονός της απουσίας μου σας οδήγησε να πάρετε απόφαση για το συγκεκριμένο αίτημα μου.

Α. Στην απόφαση που πήρατε αναφέρετε ότι για λόγους ισονομίας οι συνήγοροι δεν θα περνούν από τα μηχανήματα, ενώ οι κατηγορούμενοι και όλοι οι υπόλοιποι θα εξακολουθούν να περνούν . Δηλαδή, οι κατηγορούμενοι και ένας ή δύο ακροατές, είναι οι μοναδικοί που συνεχίζουν να περνούν από το μηχάνημα, Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, δηλαδή οι αστυνομικοί, οι φρουροί της φυλακής, οι επιτηρητές της Αντιτρομοκρατικής, οι Διευθυντές, οι συντηρητές της φυλακής, οι τεχνικοί και διάφοροι άλλοι δεν περνάν από το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Β. Το γεγονός ότι η απόφασή σας αναφέρει τη λέξη ισονομία, αυτό σημαίνει ότι η απόφαση αυτή θα έπρεπε να αφορά όλους τους πολίτες που μπαίνουν και βγαίνουν από αυτή την αίθουσα, χωρίς καμία εξαίρεση. Το γεγονός δε, ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης εξαιρέθηκαν από τον εξευτελιστικό αυτό έλεγχο δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα που σας έθεσα, στις 19-11-2008, λύθηκε.

Για μια ακόμα φορά επιμένω στο αίτημα μου και σας ζητώ να τηρήσετε την ισονομία την οποία επικαλεστήκατε και να εφαρμόσετε τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε όλα τα ελληνικά Δικαστήρια για όλους τους ελεύθερους πολίτες.


24 Νοεμβρίου 2008

Αγγελέτος Κανάς
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας