patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Νιγηρία: Την πόλη Μπούνι Γιάντι κατέλαβε η Μπόκο Χαράμ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas Oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 21, 2014 6:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Νιγηρία: Την πόλη Μπούνι Γιάντι κατέλαβε η Μπόκο Χαράμ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νιγηρία: Την πόλη Μπούνι Γιάντι κατέλαβε η Μπόκο Χαράμ

Άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ κατέλαβαν την Πέμπτη την πόλη Μπούνι Γιάντι, στην πολιτεία Γιόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ανακοίνωσαν ντόπιος πολιτικός και κάτοικοι της περιοχής που πρόλαβαν να διαφύγουν.

«Δεν υπάρχουν στρατιώτες στο Μπούνι Γιάντι και σύμφωνα με τους κατοίκους οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ κάνουν ό,τι θέλουν» είπε ο Αμπντουλάχι Μπέγκο, εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Γιόμπε, Ιμπραχίμ Γκεϊντάμ.

Ορισμένοι από τους κατοίκους της πόλης που την εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες ανέφεραν ότι σφοδρές μάχες γύρω από το Μπούνι Γιάντι ήταν σε εξέλιξη από τα τέλη Ιουλίου.

Οι ισλαμιστές κατέλαβαν τελικά το δημαρχείο, στο οποίο ύψωσαν το λάβαρό τους.

Οι κάτοικοι έκαναν επίσης λόγο για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και για λεηλασίες εκ μέρους των ισλαμιστών. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο άνθρωποι που εκτελέστηκαν επειδή κάπνιζαν.

Το Μπούνι Γιάντι, το οποίο απέχει 60 χιλιόμετρα από το Νταματούρου, την πρωτεύουσα της Γιόμπε, είχε δεχτεί επιθέσεις πολλές φορές από τις αρχές του έτους.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι ισλαμιστές επιτέθηκαν τη νύχτα σε κοιτώνα ενός σχολείου, την ώρα που οι μαθητές κοιμούνταν, και σφάγιασαν 43 ανθρώπους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Μπόκο Χαράμ έχει καταλάβει επίσης τις πόλεις Νταμπόα και Γκόουζα, στη γειτονική πολιτεία Μπόρνο.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/nigiria-tin-poli-mpouni-gianti-katelave-i-mpoko-xaram

Ίδια γεύση και για την Νιγηρία που εισήλθε κανονικά στην δίνη του 3ου παγκοσμίου ταξικού πολέμου. Και η ίδια αντιδραστική προπαγάνδα από τους απολογητές και τα σκυλιά του καταρρέοντος καπιταλισμού, για όποιον λαό ξεσηκώνεται γιατί δεν μπορεί να ζήσει κάτω από την δραματική ανισότητα και την φρίκη χωρίς τέλος, της αθλιότητας που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αρχίζοντας από τις πιο αδύναμες χώρες και επεκτείνεται παγκοσμίως, από την θανάσιμη και αξεπέραστη κρίση του καταρρέοντος γεροντικού καπιταλισμού, που είναι ο καθρέπτης για όλες τις χώρες, σε ανατολή και δύση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας