patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Υπηρξε Μαθητικο Κινημα Πριν τις Ταραχες?

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 11, 2008 2:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Υπηρξε Μαθητικο Κινημα Πριν τις Ταραχες? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ολα τα καναλια μιλανε για την εξεργεση της νεολαιας και ενθαρρυναν τις πρωτες μερες την κατασταση.

Ξαφνικα εκαναν στροφη 180ο χωρις να μας εξυγησουν το γιατι;

Το 1985 μετα την πορεια του Πολυτεχνειο δολοφονησε ενας μπατσος ενα μικρο παιδι. Αφου εγινε καταληψη του Πολυτεχνειου οι μπατσοι ολο το βραδυ εσπαγαν τζαμαριες μαγαζιων.

Το 1991 μετα απο μαθητικες καταληψεις μηνων δολοφονησαν φασιστες τον Τεμπονερα και μετα απο διαδηλωσεις για την μνημη του δολοφονησαν ατομα σε ενα κτιριο που επιασε φωτια Καπα Μαρουσι (προφανως απ'τους ιδιους τους μπατσους) για να αμαυρωσουν το κινημα και τοτε υπηρξαν συνθηματα οτι οι Μπατσοι εβαλαν τις φωτιες.

Το 1995 με την καταληψη του Πολυτεχνειου και την περικυκλωση του απο ΜΑΤ, αφαιρεσαν το ασυλο αφου προηγουμενα ο Μητσοτακης εαν δεν κανω λαθος πριν ενα-δυο χρονια ειχε καψει την οροφη του Πολυτεχνειου απο ελικοπτερο.

Αρα απο προβοκατσιες οι μπατσοι ειναι ειδεικευμενοι και αυτη τη φορα εκαναν ξανα τα ιδια κολπα ομως με νεα μορφη.

Το οικονομικο σαμποταζ που κανουν τωρα στο κεντρο της Αθηνας σκοπο εχουν να πουν οτι γι'ολα αυτα φταει η νεολαια και να στρεψουν τον λαο εναντιων τους.


Τα καναλια μιλανε για το πως οι Βορειες χωρες ελεγχουν τις ταραχες τους.
Και ενα αρθρο του Βημα...


ΒΗΜΑ : ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ¨ΕΥΡΩΠΑÚΚΗ - ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...



Κρίσιμες οι επόμενες 36 ώρες
εκτόνωση ή ακραία αστυνομικά μέτρα

Η κυβέρνηση έτοιμη να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και να άρει το άσυλο
Αθήνα - Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ιδιαίτερα κρίσιμες για την διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και για το μέλλον της κυβέρνησης θα είναι οι επόμενες 36 ώρες, καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί με καθυστέρηση τριών ημερών, να επιβάλλει από χθες το απόγευμα την τάξη.

Ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε χθες από την Αστυνομία να εγκαταλείψει την αμυντική στάση και να προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ έχει ήδη αποφασίσει να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις από την Πέμπτη και μελετά το ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου, εφόσον μέχρι αύριο δεν έχει αποκλιμακωθεί η ένταση.

Αφού εξασφάλισε την δημόσια καταδίκη των κουκουλοφόρων από όλα τα κόμματα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός υπέκυψε χθες στις πιέσεις κορυφαίων υπουργών του και άλλαξε την στρατηγική του, υιοθετώντας πιο επιθετική τακτική, αλλά και έκτακτα μέτρα τα οποία διέψευδε μέχρι προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα όμως εισπράττει από χθες οξύτατη κριτική από το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανυπαρξία του κράτους, αλλά και από στελέχη της ΝΔ που τον επικρίνουν για τον νέο πλήγμα που δέχθηκε στην αξιοπιστία της η κυβέρνηση.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που συνεδρίασε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, αποφασίστηκε να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν κοπάσει οι ταραχές.

Από χθες το μεσημέρι δόθηκε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να συλλαμβάνουν όποιον προκαλεί βανδαλισμούς, ενώ για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της δημόσιας ασφάλειας αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το άρθρο 11 του Συντάγματος από την Πέμπτη, αν δεν έχουν σταματήσει μέχρι τότε οι ταραχές. Βάσει της διάταξης αυτής, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, σε περιοχές που έχει διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή.


Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών, εφόσον οι ταραχές επεκταθούν, με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία, και Βρετανία).

Την Πέμπτη επίσης θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξακριβώσει ότι η πλειονότητα των μολότωφ που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι, παρασκευάζονται στα εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν υπό την πίεση όλων σχεδόν των κορυφαίων υπουργών του, που ζήτησα από τον κ. Καραμανλής να εγκαταλείψει την αμυντική στρατηγική απέναντι στους κουκουλοφόρους και να δώσει εντολή στην Αστυνομία να παρέμβει δυναμικά και να προχωρήσει σε μαζικές συλλήψεις όσων συμμετέχουν σε βανδαλισμούς.

Αυτό οδήγησε στην απομόνωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος επέμενε σε μετριοπαθείς τακτικές. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Γ. Σουφλιάς, Ευ. Μεϊμαράκης και Γ. Αλογοσκούφης μετέφεραν στην κυβερνητική επιτροπή την αγανάκτηση που επικρατεί στους βουλευτές και στην κομματική βάση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει άλλο θεατής στις καταστροφές και πως θα πρέπει να αντιδράσει αμέσως και να μην ανεχθεί άλλα επεισόδια.

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται το «πάγωμα» των δανειακών τους υποχρεώσεων για το 2009, καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων και επιδότηση των θέσεων εργασίας που χάθηκαν, στις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση υπαινίχθηκε χθες σαφώς πως τα επεισόδια υποκινούνται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς όμως να τον κατονομάσει, αποφασίζοντας να κλιμακώσει την αντιπαράθεση μαζί του, εφόσον τα επεισόδια συνεχιστούν.
Τι προηγήθηκε

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μια τελευταία του προσπάθεια να δημιουργήσει ένα διακομματικό μέτωπο απέναντι στους κουκουλοφόρους και μιας διακομματικής καταδίκης των βανδαλισμών.

Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και για τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτει το κράτος, ομολογώντας πως αυτές δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν όλα τα μέτωπα των ταραχών.

Στην πρωτοβουλία του αυτή, ο κ. Καραμανλής εισέπραξε ομόθυμη καταδίκη των βιαιοτήτων και έκκληση του κ. Κάρολο Παπούλια για ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά και την δριμύτατη κριτική του ΠαΣοΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ψυχρό στις συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αλέκο Αλαβάνο, και θερμότερο με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αποκάλυψε δημοσίως το σχέδιο του πρωθυπουργού, σημειώνοντας στις δηλώσεις του πως αν η ένταση δεν αποκλιμακωθεί, δεν υπάρχει άλλη λύση από την εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος και την λήψη έκτακτων μέτρων.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=245912
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας