patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Δ. Τούμπανης
Site Admin


Συμμετέχουν: 29 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 136

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 18, 2008 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Μαρξ κάπου κάνει την παρατήρηση ότι τα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται δύο φορές. Με την διαφορά ότι την πρώτη έχουμε την τραγωδία, και τη δεύτερη τη φάρσα.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973, ήταν πραγματική εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Κίνημα των πλατιών λαϊκών μαζών και όχι κάποιων «πεφωτισμένων» μειοψηφιών. Και η συμμετοχή των καταπιεζομένων μαζών έγινε δυνατή επειδή συνέδεσαν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον με τα συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και των φοιτητών: «Ψωμί - Δουλειά - Ελευθερία». Κατ’ επέκταση η εργατική συνέλευση του Πολυτεχνείου, πλάι σ’ αυτή των φοιτητών, ήταν πραγματική συνέλευση εργατών, όπου μετείχαν οι πιο μαχητικοί κλάδοι του εργατικού κινήματος.
Η τωρινή «εργατική συνέλευση», οργανωμένη απ’ τους καταληψίες της ΓΣΕΕ, είναι μόνο μια κωμικοτραγική απομίμηση της συνέλευσης του Πολυτεχνείου. Πραγματική φάρσα. Τα 250, περίπου, άτομα που συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του τετάρτου ορόφου, χθες το βράδυ, υποδύονταν την εργατική συνέλευση ενώ ανάμεσα τους δεν υπήρχε εργάτης ούτε για δείγμα. Οι συγκεντρωμένοι ήταν μέρος των οργανωμένων μειοψηφιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η οποία ζει στον δικό της κόσμο, μακριά απ’ τα προβλήματα των καταπιεζομένων.
Η ιδέα που ακούστηκε στη συνέλευση, ότι θα μπορούσε αυτή η «αριστερά» να σπάσει την απομόνωση αν πάει στους τόπους της δουλειάς και μιλήσει στους εργάτες, είναι απλώς αυταπάτη. Το ζήτημα δεν είναι να προσεγγίσει κανείς φυσικά τον κόσμο της δουλειάς αλλά η πολιτική με την οποία θα το πράξει. Οι διαμαρτυρίες για την δολοφονία του 15χρονου μαθητή και κατά του αστυνομικού κράτους δεν αρκούν σα βάση για την εκδήλωση ενός παλλαϊκού κινήματος. Απ’ την άλλη, η πολιτική και τα συνθήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (και της σύγχρονης Αριστεράς γενικότερα) δεν μπορούν να εμπνεύσουν στις λαϊκές μάζες την ελπίδα να γλυτώσουν απ’ τη σημερινή μιζέρια και την καταστροφή και έτσι να τις κινητοποιήσουν. Αντίθετα είναι συνθήματα και πολιτική που αντιστρατεύονται συμφέροντα και τις προσδοκίες της εργατικής τάξης και στηρίζουν ιδεολογικά την ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση και την νέα τάξη.
Οι λαϊκές μάζες αισθάνονται και προδομένες και ξένες προς την ψευδοεξέγερση, της οποίας το ξέσπασμα προκάλεσαν μεθοδευμένα το βαθύ κράτος, η ολιγαρχία των δέκα οικογενειών με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Κάτω απ’ αυτούς τους όρους το φαινόμενο της λεγόμενης εξέγερσης, είναι καταδικασμένο στην καλλίτερη περίπτωση, να ξεφουσκώσει άδοξα, και στη χειρότερη (και πιθανότερη) να χρησιμεύσει σα δούρειος ίππος προβοκατόρων, και σαν άλλοθι αντεπαναστατικής εκτροπής.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1808

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 18, 2008 6:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: κατά λάθος σβήστηκε ολόκληρη η ενότητα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητέ Γαβριά, κατά λάθος σβήστηκε ολόκληρη η ενότητα, το άρθρο του Δ.Τ. μαζί και το σχόλιό σου. Και το μεν άρθρο του συντρόφου, το αντικατέστησα, το δικό σου όμως σχόλιο, πρέπει να το ξανά ανεβάσεις εσύ. Συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γαβριάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 18, 2008 10:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το σχόλιό μου πάνω-κάτω μιλούσε για την ατυχία όποιου περνούσε από εκεί κι εγώ όντως βρέθηκα σε αυτό το σημείο, συγκεκριμένα για μικροαστική υποθεσούλα μου σαν νοικοκυραίος κι εγώ που είμαι μιας και δεν σπάω τζαμαρίες "καταστηματαρχαίων".

Αυτό που μετέδιδαν τα μεγάφωνα ήταν από κινηματικής απόψεως εμετικό. Το λένε μουσική "άμπιεντ" και "ελέκτρο" και "ελέκτρο πανκ" και ήταν ενεδεικτικό ότι οι "από μέσα" είναι μαστόρια στο μυκονιάτικο ξεφάντωμα και στο νεοûορκέζικο πάρτι αλλά από "επαναστατική" και "εργατική" αισθητική, τίποτα, μηδέν.

Εκτός, όπως είπα, κι αν σημειολογικά ήθελαν να δείξουν πόσο αντεργατικοί είναι πραγματικά και πόσο σκληρά δουλεύουν για τα χειρότερα.

Εξού και η για αρκετές ώρες "φιλοξενεία" της είδησης του πυροβολισμένου γιού στελέχους του ΠΑΜΕ από το Χαφιεδομήντια μόνο στα κρυμμένα.


Αυτοί που αναρτούν στην Ακρόπολη πανώ, κάνουν χιπισμούς στο Σύνταγμα, καραγκιοζιλίκια στην ΕΡΤ και πάρτυ στην ΓΣΕΕ είναι αναμφίβολα σούπερ επαναστάστες. Είναι όμως καντέμηδες και το μόνο που ξεσηκώνουν είναι τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και στο πρώτο μου σχόλιο καταλήγω ότι ξέχωρα από την σούπερ επαναστατική αυτή μειονότητα, αν η "μικροαστική" πλειονότητα δεν πάρει μόνη της απόφαση να διαολοστείλει Καραμανλή-Γιωργάκη-Αλαβάνο (με τους δύο τελευταίους πολυ χειρότερους από τον πρώτο ως καλυμμένους ακροδεξιούς) τότε

ΚΙΝΗΜΑ ίσως δεν πρόκειται να δούμε ποτέ.

Οι "σούπερ επαναστάτες" είναι απέναντι στην κοινωνία ως τιμητές και τιμωροί του "μικροαστικού ευτελισμού" μας αλλά αν εμείς που για οποιοδήποτε λόγο βουλιάζουμε στην παρακμή (είτε γιατί μπορεί και να μας αρέσει είτε γιατί εκεί μας σπρώχνουν τα διανοουμενίστικα δημοσιοκαφρικά σκουλήκια που μετά ηρωποιούν τους κουκουλοΣόρους) δεν έχουμε μέχρι στιγμής σηκώσει κεφάλι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει με εκφοβισμό και "ιδεολογική" σνομπαρία από τα παρακρατικά αρχικομπλεξοειδή της στυλιζαρισμένης αμφισβήτησης.


Το κίνημα, ή από εμάς τους "μικροαστούς" θα γίνει, όποτε και αν ανανίψουμε,

ή από τους πραγματικά λούμπεν (σήμερα σφαχτήκανε λέει στον Πειραιά άστεγοι για ένα παγκάκι), τους λούμπεν από στραπάτσο, και όχι τους μαστούρα-λούμπεν από εφέ.

Ή τέλος κι από τους δύο μαζί ("μικροαστοί" και λούμπεν).


Αυτό όμως δείχνει να αργεί κάπως και σίγουρα θα περιμένει να καταλαγιάσει το πορτοκαλί πανηγυράκι της νεολαίας Συνασπισμού και των ιδεολογικών καταβολών "ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π."* χουλιγκάνων φίλων της.


* Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Παναθηναϊκού, νομίζω διαλυμμένη από χρόνια αφού πρώτα αποτέλεσε το μοντέλο ακροδεξιού πυρήνα καλυπτόμενου σε "φίλαθλες" δραστηριότητες. Οι πρόδρομοι των σημερινών καμουφλαρισμένων ακροδεξιών της ΑΕΚ που έχουν σύνδεσμο στα Εξάρχεια και απολαμβάνουν την ανοχή των ασφαλιτών-"αντιεξουσιαστών" συναδέλφων τους.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 20, 2008 9:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα συνεχη χαπενινγκς η εντυπωσιακα γεγονοτα σαν τις καταληψεις πρεσβειων, τηλεοπτικων καναλιων και τωρα τις ΓΣΕΕ σε λιγο μπορει να γινει τεντες στο κεντρο της Αθηνας με βαση τα προτοτυπα της καταστασης οπου προηγουμενα εχουν οργανωθει τετοια στην Ανατολικη Ευρωπη απ'τους Αμερικανους.

Μια καταληψη χωρις λαικο κινημα απο πισω της θα εχει και καποια σχεση με τους ιδιοκτητες των κτιριων, οταν τα ιδια ατομα δεν μπορεσαν να καταλαβουν πχ το κτιριο του ΟΤΕ.

Χωρις πολιτικη αντι-νεοταξικη εναντια στην Αμερικη που να ενωση τη φτωχολογια των πολεων με την υπαιθρο δεν μπορει να δωση αερα ζωης σε τετοιες καταστασεις...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας