patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kostas oikodomos
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 25, 2009 10:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MAKEΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΓΡΥΛΛΑΚΗ

Συνέντευξη του πρώτου προέδρου των Σκοπίων κ. Κίρο Γκλιγκόροφ στον Παναγιώτη Σαββίδη για το «Πρώτο Θέμα»
-Κύριε πρόεδρε, πώς είδατε την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα; Πιστεύετε πως δημιουργούνται πλέον συνθήκες για την επίλυση της διαφοράς στο θέμα της ονομασίας;
“Εγώ ανήκω ιδεολογικά στον ίδιο χώρο, οπότε χάρηκα. Για το ενδεχόμενο λύσης, ωστόσο, είμαι απαισιόδοξος, αφού πληροφορήθηκα πως και η νέα ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για «κόκκινες γραμμές» από τις οποίες δεν μπορεί να υποχωρήσει.”
-Το 1993, στα Τίρανα, είχατε δηλώσει ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής, ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.
“Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια.”
-Γιατί τότε το ανθελληνικό κλίμα και η εμμονή στον «αρχαιομακεδονισμό» τα τελευταία χρόνια στη χώρα σας, δηλαδή να αποδείξουν κάποιοι επίσημα πως κατάγεστε απευθείας από τους αρχαίους Μακεδόνες;
“Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτό που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Η Ιστορία είναι ένα παγκόσμιο αγαθό - αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική. Οι Έλληνες νομίζουν πως εμείς θέλουμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι της ιστορικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν λέω πως οι ανησυχίες αυτές είναι άνευ λόγου, αφού υπάρχουν υπερβολές και από τη δική μας πλευρά. Υπάρχουν ιστορικοί στη χώρα μου που υποστηρίζουν πως εμείς βρισκόμαστε στα χώματα αυτά 2.000 χρόνια πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Για γέλια, δηλαδή… Έλεγα σε έναν φίλο μου ιστορικό ότι έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί και ότι ο Παράδεισος είναι «μακεδονικός» και ιδιοκτησία μας…”
-Τι ακριβώς συνέβη με αυτή την περιβόητη ιστορία με τη βαλίτσα και το ένα εκατομμύριο δολάρια το 1993; Επιχειρήθηκε να σας εξαγοράσει η τότε ελληνική κυβέρνηση;
“Την εποχή εκείνη πληροφορήθηκα πως χωρίς να το γνωρίζω αντιπροσωπίες των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών πραγματοποιούσαν μυστικές συναντήσεις για ανταλλαγή πληροφοριών. Όταν το έμαθα κάλεσα στο γραφείο μου τον υπουργό Εσωτερικών Λιούμπομιρ Φριτσκόφσκι και ζήτησα εξηγήσεις. Εκείνος μου είπε πως επρόκειτο για μια «φυσιολογική» διαδικασία ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Στην ίδια συζήτηση πληροφορήθηκα ότι ο στρατηγός Γρυλλάκης βρισκόταν στα Σκόπια γιατί είχε φύγει κρυφά από την Ελλάδα προκειμένου να μη δικαστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας.”
-Ξέρατε ότι ο κ. Γρυλλάκης ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;
“Ασφαλώς. Γι’ αυτό και ζήτησα από τον υπουργό Εσωτερικών να εγκαταλείψει ο κ. Γρυλλάκης άμεσα τη χώρα. ¾στερα από δύο εβδομάδες ένας φίλος με πληροφόρησε ότι ο κ. Γρυλλάκης εξακολουθούσε να βρίσκεται στα Σκόπια και μάλιστα να συναντιέται με διάφορους δικούς μας και να συλλέγει πληροφορίες. Ξανακάλεσα τον υπουργό Εσωτερικών στο γραφείο μου και σε έντονο ύφος τού ζήτησα να εγκαταλείψει ο απόστρατος Έλληνας στρατηγός τη χώρα μέσα σε 24 ώρες.”
-Τελικά εγκατέλειψε τα Σκόπια ο κ. Γρυλλάκης;
“Όχι μόνο δεν τα εγκατέλειψε, αλλά άρχισε να μου στέλνει και «δώρα»…”
-Δηλαδή;
“Κάποια στιγμή και αφού πίστευα ότι είχε εγκαταλείψει τη χώρα, έρχεται στο γραφείο μου ο υπουργός Εσωτερικών Φριτσκόφσκι με έναν αστυνομικό που κρατούσε στα χέρια ένα μικρό δέμα στολισμένο με κορδέλα. «Αυτό, κύριε πρόεδρε, είναι ένα δώρο για εσάς από τον κ. Γρυλλάκη επειδή του σώσατε το κεφάλι», μου είπε και διέταξε τον αστυνομικό να το ανοίξει. Ήταν ένα χρυσό ρολόι Rolex. Εγώ αντέδρασα λέγοντάς του ότι «δεν έσωσα κανένα κεφάλι» και ότι, παρόλο που ζήτησα να εγκαταλείψει τη χώρα, εκείνος βρισκόταν ακόμη στα Σκόπια. Ο υπουργός με τον αστυνομικό πήραν το Rolex κι έφυγαν.”
-Υπήρξαν και άλλα «δώρα» από τον κ. Γρυλλάκη;
“Ο υπουργός επιστρέφει στο γραφείο μου, ύστερα από τρεις εβδομάδες, με τον αστυνομικό του να κρατάει ένα μεγάλο πακέτο. Το ανοίγει και βλέπω έκπληκτος έναν αρχαίο αμφορέα ανυπολόγιστης αξίας. «Τον ψάρεψαν από βάθος 2.000 μέτρων», μου είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας: «Ένα μικρό δώρο από τον κ. Γρυλλάκη για τη βοήθεια που του παρέχουμε». Εγώ βέβαια έβαλα τις φωνές, λέγοντάς του πως δεν εξαγοράζομαι και ότι οι ενέργειες του Έλληνα στρατηγού αποτελούν προσβολή για το πρόσωπο μου. Με σκυμμένο το κεφάλι ο υπουργός μου πήρε τον αρχαίο αμφορέα και έφυγε από το γραφείο μου, για να επιστρέψει ξανά σε δύο εβδομάδες.”
-Με καινούριο «δώρο»;
“Με έναν χαρτοφύλακα ασφαλείας. Έρχεται, τον αφήνει στο γραφείο μου, ρυθμίζει τον κωδικό, ανοίγει τη βαλίτσα και μου λέει: «Έχετε ξαναδεί τόσα χρήματα στη ζωή σας, κύριε πρόεδρε;». Μέσα στον χαρτοφύλακα υπήρχε 1 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Πήρε με τις δύο χούφτες του χαρτονομίσματα και τα σκόρπισε στον αέρα. «Γιατί δεν τα αποδέχεσαι;», με ρώτησε. Εγώ είχα κοκκινίσει από το κακό μου. Του απάντησα, λοιπόν: «Μάζεψε τα και σήκω φύγε. Ο πρόεδρος δεν εξαγοράζεται. Αυτή την ώρα παραβιάζεις το Σύνταγμα».”
-Κλείνοντας, κύριε πρόεδρε, ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Έλληνες;
“Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις και να κυριαρχήσει η λογική ώστε να βρεθεί μια λύση. Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε από κοινού. Είμαστε γείτονες, ζούμε δίπλα-δίπλα. Εδώ τα βρήκε η Αρμενία με την Τουρκία, που οι διαφορές τους ήταν μεγαλύτερες και βαθύτερες, γιατί να μην τα βρούμε εμείς; Η επιμονή σε μία μόνο θέσης -ανεξάρτητα από ποια πλευρά προέρχεται- δεν οδηγεί πουθενά. Πιστεύω σε έναν τίμιο συμβιβασμό.”
newstime.gr

O Aποστρατος στρατηγος Γρυλλακης συμβουλος της κυβερνησης Κ.Μητσοτακη και υπευθυνος ασφαλειας της χωρας πηγε στα Σκοπια παραμασχαλα με αρχαιο αμφορεα και εκατομυρια δολλαρια ως''δωρα'' στους Σκοπιανους.

Να συληφθη και να επιστραφουν τα δωρα στην χωρα. Ειδικα ο αμφορεας που τα σκοπια θα τον χρησιμοπιοιθει ως κληρονομιας τους,

ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 25, 2009 11:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

23 Μαϊ 2009
O Μιχάλης Τρεμόπουλος στο taxalia για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.

Σε προηγούμενα άρθρα μας, ζητήσαμε από τον κ.Τρεμόπουλο, να τοποθετηθεί, στο σχετικό ζήτημα, που αποτελεί, όπως ξέρετε, ένα από τα βασικότερα ζητήματα, που απασχολούν το blog taxalia.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντηση του κ.Τρεμόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά (αφού υπενθυμίσουμε για μιά ακόμη φορά, ότι το taxalia είναι απολύτως και αδιαπραγμάτευτα ανεξάρτητο και ακομμάτιστο και δεν παίζει κανενός είδους παιγνίδια)

Για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.

Ανήκω, δυστυχώς, σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν να αφήνουν τίποτε αναπάντητο, ιδιαίτερα όταν παραποιούνται οι θέσεις μου. Δεν έχω, όμως, πάντα το χρόνο να το κάνω με τον τρόπο που θέλω, δηλαδή αναλυτικά και ψύχραιμα. Απαντώ, λοιπόν, σε σας, επειδή -όντως- παρά την επιλεκτική αναπαραγωγή αρνητικών «πληροφοριών» και εκτιμήσεων για τους Οικολόγους Πράσινους και το πρόσωπό μου, και τη συμβολή στη σύγχυση που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τα «οικολογικά κόμματα» που κατεβαίνουν, δεν φαίνεται να έχετε ταυτιστεί με τους οργανωμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς εναντίον μας.

Είναι φανερό ότι κάποιοι επιλέγουν να μας χτυπήσουν -κυρίως οι εθνικιστές του ΛΑΟΣ αλλά και άλλοι (Ρήξη-Άρδην κτλ)- όχι με αντιπαράθεση στις ψηφισμένες θέσεις μας ή τη δράση μας αλλά εκτοξεύοντας τόνους λάσπης και συκοφαντιών, ακριβώς επειδή ανησυχούν για την άνοδο των Οικολόγων Πράσινων. Το ότι εμείς αποφεύγουμε να απαντούμε στο ίδιο επίπεδο και προβάλλουμε μόνο τις θετικές μας προτάσεις, είναι κάτι που οι πολίτες εκτιμούν.

Θα είμαι, λοιπόν, λίγο αναλυτικός:

Στα τέλη του 2007 η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στη Βουλή ότι η Μακεδονία παύει να είναι «μία και ελληνική» και το εθνικό συμφέρον επιτρέπει την παρουσία της λέξης «Μακεδονία» στο οριστικό όνομα της ΠΓΔΜ, αρκεί αυτή να εντάσσεται σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και να ισχύει για όλες τις χρήσεις.

Αποτελεί η απόφαση αυτή των 4 μεγαλύτερων κομμάτων «εθνική ήττα» και «αποδοχή των ιδεολογημάτων των Σκοπιανών»; Προσωπικά δεν άκουσα κανένα να το διανοείται, τουλάχιστον φωναχτά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όμως, καλούμαστε να δώσουμε εξηγήσεις για ποιο λόγο είχαμε δηλώσει, 3 χρόνια πιο πριν, ότι η επικράτηση της απλής λογικής δε μπορεί να θεωρηθεί εθνική ήττα.

Σε ανακοίνωση του 2004, οι Οικολόγοι Πράσινοι δήλωναν επίσης: «Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης. Τέτοια ζητήματα, όμως, δε μπορούν να μετατρέπονται σε διπλωματική σύρραξη ούτε σε ζήτημα γοήτρου ή ταπείνωσης ολόκληρων κοινωνιών».

Δυσκολεύομαι να φανταστώ επιχειρήματα που θα στήριζαν την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση μπορεί να αποτελεί «υιοθέτηση των ιδεολογημάτων» της γειτονικής χώρας. Αδυνατώ λοιπόν να καταλάβω με ποια συλλογιστική μου αποδίδετε ότι «το 2004 θεωρούσα ότι η αποδοχή των ιδεολογημάτων των Σκοπιανών, από μας, ήταν "επικράτηση της λογικής".

Οι εθνικοί μύθοι κάθε χώρας και κάθε λαού είναι αποκλειστικά για εθνική κατανάλωση και δεν έχουν την παραμικρή εγκυρότητα έξω από τα σύνορά τους. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να τα δεχθούμε ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από ό,τι η χώρα μας δέχεται ήδη τους «Γκρίζους Λύκους» και η Τουρκία τη δική μας «Χρυσή Αυγή». Για να γελάσουμε και λίγο, αρχαιολόγοι της γείτονος ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η Κοινή Ελληνική των ελληνιστικών χρόνων αποτελεί την …αρχαία μακεδονική γλώσσα: αρκετές φορές σκέφτομαι ότι ισχύει το «μωραίνει Κύριος» και ότι κάθε εθνικισμός κάνει πρώτα ζημιά στη δική του χώρα ….

Αναρωτιέμαι όμως για ποιο λόγο όλα αυτά στην ΠΓΔΜ αποτελούν φαινόμενα των τελευταίων κυρίως χρόνων. Για αρκετά χρόνια τα συλλαλητήρια, οι μετονομασίες, τα αγάλματα, τα μποûκοτάζ και ό,τι άλλο, ήταν δυστυχώς προνόμιο της δικής μας πλευράς. Ακόμη και σήμερα, η λέξη «Σκοπιανοί» ακούγεται σχεδόν ως βρισιά. Θυμάμαι ότι το 1994, όταν ο Α. Παπανδρέου ξεκινούσε τις συνομιλίες που θα κατέληγαν στη γνωστή Ενδιάμεση Συμφωνία, είχε οργανωθεί και ένας ημιεπίσημος διάλογος σε επίπεδο ενεργών πολιτών υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Για λόγους ασφαλείας οι συναντήσεις του διαλόγου γίνονταν στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, το πούλμαν από τα Σκόπια έπρεπε να έχει πινακίδες άλλης πόλης για να μην «προκαλεί», και τα βράδια διανυκτέρευε στο …γκαράζ των ΜΑΤ στην Καισαριανή γιατί σε όλη την Αθήνα δεν υπήρχε άλλο μέρος επαρκώς ασφαλές.

Τα χρόνια πέρασαν, οι ευκαιρίες για αξιοπρεπή συμβιβασμό χάνονταν η μια μετά την άλλη και τελικά το 1999, όταν οι δύο κυβερνήσεις έφτασαν μια ανάσα από το «Άνω Μακεδονία», ήρθαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, η εξέγερση των Αλβανών και οι Συμφωνίες της Οχρίδας. Οι συνομιλίες για το όνομα πάγωσαν, η σλαβομακεδονική πλειοψηφία ένιωσε ταπεινωμένη από τις παραχωρήσεις στους Αλβανούς, και οι εθνικιστές ανέβηκαν στην εξουσία. Αφού δε μπορούσαν να φανούν σκληροί με τις κατακτήσεις των Αλβανών, φάνηκαν τουλάχιστον ανυποχώρητοι για το όνομα. Η Ελλάδα προσφερόταν λοιπόν ως «εύκολος εχθρός», ιδίως μετά το Βουκουρέστι. Στο μεταξύ ο Γκρουέφσκι μας χρησιμοποιεί ως ασφαλή τρόπο για να επανεκλέγεται επ’ άπειρον, και οι άνθρωποι που ζητούν καλές σχέσεις με την Ελλάδα ολοένα και περιθωριοποιούνται.

Σε συνθήκες όμως οικολογικής κρίσης, κάθε κοινωνία έχει κοινά συμφέροντα με τους άμεσους γείτονές της. Όσοι παραβλέπουν τα ανοικτά διασυνοριακά θέματα του Αξιού και της Δοϊράνης, αυτοί που εξαφανίζουν την Κορώνεια και που δηλητηριάζουν την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν υπερασπιστές της Ελλάδας και της Μακεδονίας.
Να μείνουμε και σε ένα σενάριο που δεν είναι καθόλου υποθετικό; Αύριο-μεθαύριο το πυρηνικό λόμπυ θα κτυπήσει την πόρτα της γειτονικής χώρας για να κτίσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο –ήδη το έχουν προτείνει από τη δεκαετία του ¡90. Αυτοί που θα αντιδράσουν εκεί, θα έχουν σίγουρα την αλληλεγγύη μας. Όμως τι βαρύτητα θα έχει μια αλληλεγγύη από πολίτες «εχθρικής» χώρας; Αν όμως μια τέτοια μάχη χαθεί, θα έχουμε ανά πάσα στιγμή ένα δυνητικό Τσερνομπίλ μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτό και οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι, σε καιρούς οικολογικής κρίσης, όποιες και να είναι οι σχέσεις των κυβερνήσεων, οι άμεσοι γείτονες αποτελούν αναγκαστικούς συνεργάτες και οι γέφυρες μεταξύ γειτονικών κοινωνιών είναι ανεπίτρεπτο να κόβονται. Και αυτό το κάνουμε πράξη, με τις δύο βαλκανικές συνδιασκέψεις που οργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και την πλήρη καταγραφή των πηγών ρύπανσης του Αξιού στο έδαφος της ΠΓΔΜ, με τη συνεργασία των οικολόγων της γειτονικής χώρας.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η διαφορά για το όνομα της Μακεδονίας, δεν αποτελεί για τους Οικολόγους Πράσινους το μόνο ζήτημα. Η θέση τους παραπέμπει στην πολυεθνική ιστορία αιώνων της ευρύτερης Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι καμιά από τις εθνότητες του χώρου αυτού δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο Μακεδόνες από τις υπόλοιπες. Η διαμόρφωση των όρων παράλληλης χρήσης του ίδιου ονόματος, αποτελεί για μας θέμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας, θέση που παραπέμπει σε μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, όπως άλλωστε και η προσωρινή «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Υπάρχουν, δηλαδή, μια σειρά κοινά συμφέροντα, που δεν πρέπει να επισκιάζονται:

Η μετάβαση σε μορφές βιώσιμης οικονομίας, που να διασφαλίζουν την ευημερία χωρίς να υποθηκεύουν το περιβάλλον και το μέλλον μας.
Η επείγουσα προστασία των κοινών οικοσυστημάτων και υδάτινων πόρων, όπως ο Αξιός, οι Πρέσπες και η Δοϊράνη.
Η αποτροπή της εγκατάστασης απειλών όπως πυρηνικά εργοστάσια ή καλλιέργειες μεταλλαγμένων δίπλα ακριβώς στα σύνορά μας.
Η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, όχι μόνο από διακρατικές συρράξεις, αλλά και από εθνοτικές συγκρούσεις που θα δημιουργούσαν επικίνδυνες πολεμικές ζώνες σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη.
Η προοπτική ένταξης των γειτόνων στην Ε.Ε., όπου το κλίμα οδηγεί αναγκαστικά στο συμβιβασμό, στην εγκατάλειψη της εθνικιστικής ρητορείας και των όποιων εδαφικών διεκδικήσεων, όπως έγινε πρόσφατα με την Ουγγαρία.
Τέλος, επειδή κάποιοι διαστρέφουν εσκεμμένα τις θέσεις μας, να σημειωθεί ότι στις 12 Μαρτίου 2009 υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η Έκθεση Προόδου για τις σχέσεις ΕΕ-ΠΓΔΜ, με θέσεις που θεωρήθηκαν αρνητικές για την επίσημη ελληνική πολιτική. Η έκθεση υπερψηφίστηκε από όλες σχεδόν τις πολιτικές ομάδες, εκτός από τους Πράσινους που κράτησαν ουδέτερη στάση: (συνολικά 478 υπέρ, 92 κατά, 42 αποχές). Το ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν απέτρεψε την εξέλιξη αυτή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αντέτειναν ότι οι σοσιαλιστές καταψήφισαν συντριπτικά τις ελληνικές θέσεις, κάτι που έκανε ακόμη και η ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατών» όπου ανήκει και το… ΛΑΟΣ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Μιχάλης Τρεμόπουλος
Αναρτήθηκε από taxalia στις 9:03:00 μμ
Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 25, 2009 11:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περίεργη σύλληψη στην Έδεσσα

Ο συλληφθείς, που είναι γνωστός στην περιοχή ως διαχειριστής ιστοσελίδας με αντεθνικό περιεχόμενο, (BULGARMAK του NIKOΥ ΣΤΟÚΔΗ).,δέχθηκε ξαφνικά την αιφνιδιαστική επίθεση ανδρών της τοπικής Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα στην οποία υπήρχαν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και κρατικών αξιωματούχων, που ερευνάται για ποιο λόγο τα κατείχε.

του Μανώλη Βάια
Πλήθος αρχείων που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπλα, αρχαία αντικείμενα και… ανθρώπινα οστά (!) κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του ένας 61χρόνος που συνελήφθη από αστυνομικούς στην Έδεσσα Πέλλας.

Ο συλληφθείς, που είναι γνωστός στην περιοχή ως διαχειριστής ιστοσελίδας με αντεθνικό περιεχόμενο, δέχθηκε ξαφνικά την αιφνιδιαστική επίθεση ανδρών της τοπικής Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα στην οποία υπήρχαν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και κρατικών αξιωματούχων, που ερευνάται για ποιο λόγο τα κατείχε.

Ακόμη, κατέσχεσαν ένα πιστόλι των 7,62 χιλιοστών με 8 φυσίγγια, ένα κυνηγητικό όπλο με ξυσμένο τον αριθμό, ένα αεροβόλο όπλο με σκοπευτική διόπτρα, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με δυναμίτη, πέντε μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ένα ξίφος, 17 κροτίδες, μία ξύλινη ράβδο, για τα οποία παραπέμπεται με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.

Τέλος, ο 61χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν ένας χάρτης μεγάλης αρχαιολογικής αξίας του 4ου π.χ αιώνα, ένα αρχαίο χάλκινο νόμισμα, ένα τμήμα επιτύμβιου σταυρού βυζαντινής περιόδου, καθώς και μία επιτύμβια μαρμάρινη πλάκα από την εποχή της τουρκοκρατίας,.

Όμως, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν πού και με ποιον τρόπο ο 61χρονος προμηθεύτηκε και τρία …ανθρώπινα οστά, τα οποία αποτελούν μέρη ινιακής χώρας κρανίου!
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BULGARMAK KAI TO NIKO ΣΤΟÚΔΗ.
Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε διάφορα μπλογκ, δημοσιεύματα για το site bulgarmak.org, από άσχετους με το θέμα.
Τα περισσότερα από αυτά, τα γράφει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της σελίδας Νικος Στοίδης, (ο οποίος φυσικά θα γράψει και εδώ, αλλά θα σε σβήσω Νικόλα!) για να τσιμπάνε οι αναγνώστες και να κερδίζει κλικς, πράγμα που πέτυχε, καθώς όλους τους τρώει η περιέργεια.
Μέχρι και το press-gr τσίμπησε (από που ως που;).
Πριν σας πούμε τα πάντα για τον Στοίδη, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι:
ο Στοϊδης, διακινεί ιδέες, μας αρέσουν, δε μας αρέσουν, ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εγκληματίας. Φυσικά, ενοχλούν κάθε Έλληνα οι βλακώδεις, ρατσιστικές και ενίοτε ΠΑΝΗΛΙΘΙΕΣ θέσεις που έχει στο site του, που γεννά, ένας ιδιότυπος ρατσισμός, που τον διακατέχει, εναντίον των Ποντίων (αυτό είναι το κλειδί της προσωπικότητάς του, το γιατί, δεν είναι της παρούσης).

ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ. ΤΑ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
curiosity killed the cat

Για την ολοκληρωμένη πληροφόρησή σας:

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟΙΔΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ και της ΕΛΕΝΗΣ, γεννήθηκε το 1948 και κατοικεί στην Έδεσσα. Είναι Έλληνας πολίτης, μεταλλειολόγος και “αυτοπροσδιορίζεται” ως (Βουλγαρο) Μακεδόνας. Πιστεύει ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ είναι ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ και τίποτε άλλο.
Για τον ΣΤΟΙΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ=ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (άλλο πάλι αυτό!)

Οι Σλαβομακεδόνες, θεωρούν ως “Μακεδόνες” τους Εθνικούς τους ήρωες Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι, Γιάνε Σαντάνσκι, Νίκολα Κάρεφ κ.λ.π. Ο Στοϊδης (και έχει δίκιο) τους θεωρεί ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ.

Δείτε με προσοχή το βιντεο, που εκφράζει συμπυκνωμένα τα πιστεύω του:

όλες οι πληροφορίες για το σάιτ και τον ίδιο:
http://www.whois.ws/domain_archive-org/bulgarmak.org/
Registrar: Melbourne IT, Ltd. dba Internet Names Worldwide (R52-LROR)

Domain ID:D125295906-LRORDomain Name:BULGARMAK.ORG
Created On:01-Jul-2006 06:59:51 UTCLast Updated On:12-Mar-2008 17:18:21 UTC
Expiration Date:01-Jul-2009 06:59:51 ID:D11517340232666
Registrant Name:Nikolaos Stoidis
Registrant Organization:Private Registration
USRegistrant Street1:P O Box 99800Registrant Street2:Registrant Street3:Registrant City:EmeryVilleRegistrant State/Province:CARegistrant Postal Code:94662Registrant Country:USRegistrant Phone:+1.5105952002Registrant Phone Ext.:Registrant FAX:Registrant

Διάφορες πληροφορίες από άλλα blogs.
“Γνωρίζω τον Νίκο Στοϊδη εδώ και 45 χρόνια.Τον είχα μαθητή. Από τα πιό κοφτερά μυαλά που γνώρισα στην ζωή μου. Αριστούχος στο σχολείο, σημαιοφόρος στο γυμνάσιο, πρώτος στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, πετυχημένη καρριέρα Μεταλλειολόγου Μηχανικού σε Ελλάδα και εξωτερικό.Αριστος χειριστής της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας. Εργάσθηκε στην Λιβύη, Καμερούν και Πακιστάν σε στρατιωτικά αεροδρόμια, εξορύξεις πετρελαίου και χρυσού.Μιά ζωή γεμάτη περιπέτειες και χρήμα.Μετά την επάνοδό του από την Μ. Ανατολή προσλήφθηκε στην ΔΕΗ με απαίτηση του Καντάφι προς τον Αντρέα Παπανδρέου. Είναι άφοβο άτομο που δεν υπολογίζει κανέναν επειδή έχει προστάτες.. Ταλαιπώρησε δεκάδες συμπολίτες του με δικαστικές διώξεις τα τελευταία χρόνια. Συνταξιούχος με 2.000 ευρό μηνιαίως και πολύ περισσότερα από μυστικά κονδύλια.Τελευταία ταξειδεύει συχνά στο Κόσοβο όπου συσκέπτεται με Αλβανούς. Είναι ένα από τα λίγα άτομα που ξέρει να χειρίζεται την Βαλκανική σκακιέρα. Κάποιοι τον θεωρούν «αρχαιολόγο» επειδή ενασχολείται με αναζητήσεις αρχαίων θησαυρών. Δύο σπάνιες προϊστορικές επιγραφές πέρασαν από τα χέρια του.Τελικά αυτός ο άνθρωπος είναι κάτι μεταξύ James Bond και Indiana Jones. Να τον φοβάστε γιατί είναι ικανός γιά όλα. Πολλοί δεινοπάθησαν εξ αιτίας του. Αν και εμφανίζεται ως Βουλγαρόφιλος το παίζει άνετα και στο Σκοπιανικό ταμπλώ.Τον απέλυσαν το 92 από την ΔΕΗ Πτολεμαϊδας ως Βουλγαροσκοπιανό και από τότε επιδόθηκε στο ανθελληνικό του χόμπυ με απόλυτη επιτυχία. Η οργάνωση ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που ίδρυσε το 2000 λειτουργεί ως παράρτημα του ΒΜΡΟ Βουλγαρίας με το οποίο έχει στενές διασυνδέσεις. Η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη με έγκριση του Αρείου Πάγου. Η χρηματοδότηση πάντως γίνεται από το ίδρυμα του George Sorros που εδρεύει στην Βουδαπέστη. H ιστοσελίδα του BULGARMAK έχει εκτοξευθή στην πρώτη θέση της επισκεψιμότητας σαν το απόλυτο εργαλείο της αντιελληνικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο.Οργανωμένο site με καθημερινό update και εκατοντάδες θέματα κυρίως ιστορικού πριεχομένου που τεκμηριώνονται με πειστικότατο τρόπο. Διαθέτει γραμματιακή υποστήριξη, το site είναι έργο τουλάχιστον 10 ατόμων με εξειδίκευση σε καίρια ιστορικά θέματα.Στην Βουλγαρία είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Ενα είδος ανθελληνικής Wikipedia.Ο Στοϊδης δεν είναι μόνος του όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Εχει στενούς συνεργάτες άτομα του ακροαριστερού χώρου στην Θεσσαλονίκη που τον τροφοδοτούν με υλικό.Συχνά τον επισκέπτονται άτομα από Βαλκανικές χώρες, κάποτε ήλθε ο διάδοχος του Βουλγαρικού θρόνου πρίγκηπας Κύριλλος.και ο πρόεδρος του VMRO Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ. Οι υψηλές του διασυνδέσεις τον οπλίζουν με απιστευτο θράσος σε σημείο να τον φοβούνται ακόμαι και … εισαγγελείς. Διαδίδει πως σε λίγα χρόνια θα εκδόσει και ..απομνημονεύματα.Με τον Τσαρκνιά και το Ουράνιο Τόξο έχει διαφωνήσει από χρόνια”

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:
“Στις 5 Ιουλίου 1996, ο μεταλλειολόγος Νίκος Στοϊδης, κάτοικος Εδεσσας, υπέβαλε στη νομαρχία Πέλλας αίτηση αλλαγής του επωνύμου του σε Στογιάνωφ, επικαλούμενος δυο κυρίως λόγους: α) το `Στοϊδης’ “υποδηλώνει Ποντιακή καταγωγή, που του είναι ανεπιθύμητη” β) “ο προπάππους του, που ήταν γηγενής Βουλγαρομακεδόνας, ονομαζόταν Ιβάν Στογιάνωφ και υποχρεώθηκε από τις Ελληνικές αρχές να αλλάξει το επώνυμό του σε Στοϊδης μετά το 1913″.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η είδηση δημοσιεύθηκε συνοπτικά σε τοπική εφημερίδα, έτσι ώστε “όποιος αντιτίθεται στην ανωτέρω αλλαγή να υποβάλει τις αντιρρήσεις του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέσα σε 15 ημέρες”. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο νομάρχης Γ. Τάνος διαβίβασε το περιεχόμενο της αίτησης και σε μια σειρά άλλους φορείς: στους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΜΑΘ, κά. Κάποια από αυτές τις υπηρεσίες θα διοχετεύσει το λεπτομερές περιεχόμενο της αίτησης σε τοπικά ΜΜΕ και στο (γνωστό και μη εξαιρετέο) “Στόχο”, που αναλαμβάνουν να κατακεραυνώσουν τον τολμητία “βουλγαροσκοπιανό”. Τη σκυτάλη θα πάρουν η Ενωση Ποντιακών Συλλόγων Ν.Πέλλας, ο φλωρινιώτικος πολιτιστικός σύλλογος “Αριστοτέλης” αλλά και ο Γιάννης Ντάσκας του “Αδέσμευτου Τύπου” (23/8/96), που θα ξεπεράσει όλους τους προηγούμενους σε λεκτική βιαιότητα (”ο κ.Καθηκίδης”, “όσοι κάτοικοι ελληνικών περιοχών αισθάνονταν μπάσταρδοι, ατυχή προϊόντα κερατάδων κλπ, μπορούσαν να φύγουν”, κόκ). Επτά, τέλος, κάτοικοι της Εδεσσας υποβάλλουν στη νομαρχία γραπτές ενστάσεις για την αλλαγή επωνύμου του συμπολίτη τους, επικαλούμενοι (τι άλλο;) εθνικούς λόγους.
Η εξέλιξη της υπόθεσης θα μπορούσε να θεωρηθεί προδιαγεγραμμένη. Στις 16/8/96, ο νομάρχης Πέλλας εγκρίνει τις ενστάσεις, με την αιτιολογία ότι το επώνυμό του κ. Στοϊδη “δεν είναι κακόηχο, ξενόγλωσσο, δυσπρόφερτο ούτε αποτέλεσε εμπόδιο στις μέχρι τώρα συναλλαγές του”. Την ίδια τύχη έχουν και οι προσφυγές του ενδιαφερόμενου στον περιφερειάχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Υπουργό Εσωτερικών, που απορρίπτονται (2/10/96 και 10/1/97) με την πρόσθετη διευκρίνιση ότι “το θέμα των γηγενών Βουλγαρομακεδόνων έχει κλείσει οριστικά με την σύμβαση του Νεϊγύ (1919)”(!).
Αρνητική είναι και η εισήγηση κατά τη συζήτηση της προσφυγής του ενώπιον του ΣτΕ (3/2/98), η απόφαση του οποίου εκκρεμεί ακόμη. Το χαρακτηριστικότερο όμως δείγμα της στάσης των αρχών το έδωσε, πριν από τρείς μόλις εβδομάδες (26/6/98) το μονομελές Πλημμελειοδικείο Εδεσσας, εκδικάζοντας μήνυση του κ. Στοϊδη εναντίον του Νικόλαου Καραμανάβη, ενός από τους 7 που υπέβαλαν ενστάσεις κατά της αλλαγής του επωνύμου του. Στην ένστασή του, ο κατηγορούμενος τον αποκαλούσε “φίδι που πετά το πουκάμισό του”, “μίασμα”, “Δον Κιχώτη του ψεύδους”, “ύπουλο”, “ευάλωτο και επιρρεπή χαρακτήρα” και “απειλητικά επικίνδυνο για την ελληνική κοινωνία”, αποδίδοντάς του επιπλέον “κούφιο φανατισμό”, “θηριώδες μένος” και “ανθελληνικό θράσος”. Τόσο η εισαγγελέας (Καλλιόπη Νταγιάντα) όσο και το δικαστήριο (πλημ/κης Ελένη Ασημακοπούλου) έκριναν ότι τίποτα από τα παραπάνω δε συνιστά εξύβριση, με την αιτιολογία ότι “ο κατηγορούμενος ωθήθηκε στην πράξη του αυτή από δικαιολογημένη αγανάκτηση”, αφού “η αίτηση του μηνυτή, με την οποία ζητούσε την αλλαγή του επωνύμου του σε άλλο με ξενική προέλευση (…) θεωρήθηκε από τον κατηγορούμενο ιδιαίτερα προσβλητική για κάθε Ελληνα” (αποφ.1546/98)… ”

“Οσο για τον Στοϊδη, διατηρεί γνωριμία με τον τ.πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Συμεών που διαμένει στην Μαδρίτη. Κάποτε έστειλε τον γυιό του Κύριλλο στην Εδεσσα. Ο Στοϊδης συνέφαγε μαζί του στο δημοτικό κέντρο των καταρακτών.-”

Γνώρισα τον Στοϊδη στην Λιβύη το 1981. Εργαζόταν σαν Γεωτεχνικός Μηχανικός σε κάποια Λιβανέζικη εταιρεία που κατασκεύαζε το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τομπρούκ.Εγώ ήμουν λογιστής.Θυμάμαι που έκανε παρέα με κάτι φίλους του Σομαλούς και έναν Βορειοκορεάτη εκπαιδευτή πιλότων ο οποίος αργότερα τραυματίσθηκε σε αεροπορικό ατύχημα.Κάποτε πετάξαμε μαζί με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από το εργοτάξιο της εταιρείας. Αυτός ήθελε να κατευθυνθούμε προς την Σαχάρα εγώ όμως τον απέτρεψα. Ο άνθρωπος λάτρευε κυριολεκτικά την περιπέτεια.Ζούσε την κάθε στιγμή της ζωής του. Πάντως είχε φήμη άριστου Μηχανικού.Ηταν υπεύθυνος στην κατασκευή του διάδρομου προσγείωσης.Είχε μπλεχτεί με μία Πολωνέζα νοσοκόμα στην πόλη Ντέρνα.Ο Στοϊδης αργότερα έφυγε γιά το Καμερούν για να εργασθή σε κάποιο χρυσωρυχείο. Πρωτού φύγει μας είχε κάνει όλους το τραπέζι στην Βεγγάζη. Εχω ακόμα την φωτογραφία.Από τότε έχασα τα ίχνη του, έμαθα όμως ότι γύρισε στην Ελλάδα το 1983. Απορώ πως μπλέχτηκε τώρα με τους Βούλγαρους.Μάλλον το κάνει από χόμπυ.Θα προσπαθήσω να τον βρώ.

ο Στοίδης ήταν στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 31-3-2008 στο κολέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, όπου μίλησε ο Συμεών ο Β’ “Βασιλεύς της Βουλγαρίας”, για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.
Τώρα εσείς αναρωτιέσται: Ήρθε ο εξοχώτατος στη Θεσσαλονίκη και μεις δεν πήραμε χαμπάρι; Ποιοί τον έφεραν; Γιατί ήρθε στο ΑΝΑΤΟΛΙΑ; Τι σχέση έχει το ΑΝΑΤΟΛΙΑ με το Βούλγαρο βασιλέα, φίλο του Στοίδη; Και πως συνδέονται όλα αυτά με τον Ντάνιελ Φρηντ; τον Ντάνιελ Κον Μπετιντ; Τον Μάθιου Μπράιζα; Τον Μάθιου Νίμιτζ; Ε, βάλτε και λίγο το μυαλό σας να δουλέψει… όλοι εμείς θα σας τα λέμε; Ψάξτε λίγο, ποιός διοικεί το ΑΝΑΤΟΛΙΑ; Τι ακριβώς είναι αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας