patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΡΟΛΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
απελάτης



Συμμετέχουν: 17 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 527

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 01, 2015 5:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΡΟΛΟ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο τρελαμένος για δύναμη Ερντογάν ξεκίνησε πόλεμο σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ανώτατος Ηγέτης της Τουρκίας - Ένας νέος Κεμάλ Ατατούρκ!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέτυχε να αναδειχθεί ανώτατος ηγέτης της Τουρκίας στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015. Έτσι είναι αναγκασμένος να πολεμήσει για αύξηση της δημοτικότητας του και να βελτιώσει τις πιθανότητές για νίκη στις πρόωρες εκλογές του Νοεμβρίου.

Τουρκικά βομβαρδιστικά συνέχισαν να σφυροκοπούν κουρδικές θέσεις στο Βόρειο Ιράκ νωρίς την Πέμπτη, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχαν χάσει την ζωή τους δεκάδες Κούρδοι του Ιράκ. Ο Ερντογάν μετά την αποτυχία να κερδίσει αρκετές έδρες στο Κοινοβούλιο για να αλλάξει το σύνταγμα, διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Κούρδους της Τουρκίας και εξαπόλυσε επίθεση κατά των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ και τη Συρία. Για το φιλόδοξο σχέδιο του Ερντογάν απαιτούνται 330 βουλευτές για να κάνει σαρωτικές αλλαγές στο σύνταγμα και να δώσει στον πρόεδρο απεριόριστη εκτελεστική εξουσία αναδεικνύοντας τον de facto κυρίαρχο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν είναι βαθιά προβληματισμένος καθώς το φιλο-κουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP) κέρδισε μια άνευ προηγουμένου νίκη αποσπώντας το13 τοις εκατό των ψήφων. Το HDP είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τον Ερντογάν από το να πραγματοποιήσει το ονείρου του και να γίνει κάτι σα νέος σουλτάνος της Τουρκίας. Ο σημερινός πόλεμος εναντίον των Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ έχει σχεδιαστεί σα μαστίγιο στα εθνικιστικά αισθήματα των Κούρδων της Τουρκίας, προκειμένου στις εκλογές που θα μπορούσαν να γίνουν το συντομότερο αυτό το φθινόπωρο να ανέλθει ο Ερντογάν "στην κορυφή".

Τον περασμένο μήνα, μόνο μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κόμματός του, ο Ερντογάν «συνειδητοποίησε» ότι υπάρχουν επικίνδυνοι τρομοκράτες στη γειτονική Συρία, που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας... Ο πραγματικός σκοπός του Ερντογάν είναι να εδραιώσει τη δική του θέση στην εξουσία για τούς δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς.

Ο Ερντογάν συνειδητοποιεί ότι το κυβερνών κόμμα του αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μέχρι το τέλος του Αυγούστου, οπότε θα υποχρεωθεί να καλέσει νέο γύρο κοινοβουλευτικών εκλογών τον Νοέμβρη. Με τολμηρές δράσεις κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ, ο Ερντογάν ελπίζει ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι θα δώσουν στο κόμμα του τις λίγες επιπλέον έδρες που απαιτούνται για να ανακτήσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Ο ψεύτικος πόλεμος του Ερντογάν κατά της τρομοκρατίας θα μπορούσε να έχει τραγική συνέπεια την κλιμάκωση της βίας σε ολόκληρη την Τουρκία και στις γειτονικές χώρες. Ο Ερντογάν ψαρεύει στα θολά νερά για νέες εκλογές. Προσπαθεί να δυσφημίσει το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (HDP), ένα φιλοκουρδικό κόμμα που πήρε για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές και έλαβε σημαντικό ποσοστό των ψήφων και θα είναι στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά. Ο Ερντογάν είναι έξω φρενών με την ισχυρή εμφάνιση του HDP, το οποίο αρνήθηκε στο ΑΚΡ υποστήριξη για να αλλάξει το σύνταγμα και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορική εκτελεστική προεδρία. Σε αντίποινα, ο Ερντογάν απειλεί να άρει τη βουλευτική ασυλία του HDP!

Ο Ερντογάν ξεκίνησε έναν πόλεμο με τους Κούρδους, με μόνο στόχο την ενίσχυση της δικής του πολιτικής εξουσίας. Αυτό ακριβώς συνέβη. Δεν έχει κανένα λόγο να στραφεί κατά των Τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία και είναι πολύ φυσικό να θέλει την ενότητα της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους που έχουν βέβαια κάθε λόγο να αποσπάσουν εδάφη με ανάμικτους πληθυσμούς, από Άραβες και Κούρδους. Η κάθε μια από τις εθνότητες απ’ την δική της πλευρά έχει δίκιο. Την λύση θα την δώσουν τα όπλα. Το ερώτημα είναι αν η στρατιωτική επέμβαση του Ερντογάν σε Συρία και Ιράκ ήταν απαραίτητη ή αν είναι κίνηση αντιπερισπασμού για να ενισχύσει την θέση του απέναντι στο κουρδικό Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα που για πρώτη φορά μετέχει στην Βουλή με το αξιόλογο ποσοστό 13,1% των ψήφων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6548

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 04, 2015 4:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα διαμελιστεί η Συρία δημιουργώντας δυτικό προτεκτοράτο που συνορεύει με την Τουρκία, λένε τα ΜΜΕ. Έτσι φέρνουν και Σύριους με το κιλό, προσπαθώντας προφανώς να έχουν τους ντόπιους με το μέρος τους, όπως είχαν κάνει και με το Βόρειο Ιράκ πριν 25 χρόνια.
Ποιος ο σκοπός ποιο το αποτέλεσμα;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας