patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Λαφαζάνης στον Κεραμικό επιδίδεται σε ασκήσεις διγλωσσίας

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2015 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Λαφαζάνης στον Κεραμικό επιδίδεται σε ασκήσεις διγλωσσίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Λαφαζάνης ομιλητής στην αίθουσα του Κεραμικού επιδίδεται σε ασκήσεις διγλωσσίας, ήξεις αφήξεις, στο ζήτημα της Δραχμής! Mε διφορούμενα προσπαθεί να τρομοκρατήσει το ακροατήριο του και να το κρατήσει μακριά από την ιδέα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, συνεπώς μακριά και από την ιδέα ρήξης με το Βερολίνο και την ΕΕ. Παρακολουθήστε τον.

«ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι


Ασφαλώς βαδίζοντας στην Πανελλαδική μας Σύσκεψη και στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο θα επεξεργαστούμε πληρέστερα, πολύ πιο μεθοδικά και τεκμηριωμένα το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα. Και θα το πράξουμε με διαδικασίες ανοικτές, δημοκρατικές, συμμετοχικές και κυρίως θα το κάνουμε με τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται, μέσα στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα.

Επιτρέψτε μου πάντως να υπογραμμίσω με έμφαση κάτι που θέλουμε να κάνουμε απολύτως σαφές.

Ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα σαν αυτό που προτείνουμε είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί μέσα στην ευρωζώνη. Όπως είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί χωρίς σύγκρουση με τη βαθιά νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στην ευρωζώνη και κάτω από τους σκληρούς δημοσιονομικούς και νομισματικούς περιορισμούς της η Ελλάδα δεν έχει μέσα και εργαλεία για να τονώσει την οικονομία της, ενώ πνίγεται από δυσβάστακτο αβίωτο χρέος.

Φίλες και φίλοι, δεν είναι καθόλου μονόδρομος η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μονόδρομος είναι η έξοδος από αυτήν για να ανασάνει η χώρα και κυρίως είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό φιλολαϊκό, παραγωγικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Τα μνημόνια για την Ελλάδα, οι μνημονιακού τύπου δεσμεύσεις για τις χώρες του Νότου, η λιτότητα και η οικονομική στασιμότητα για όλες τις οικονομίες, αποτελεί μόνιμη και όχι παροδική κατάσταση για την ευρωζώνη, σε ένα δρόμο που οδηγεί στην κατάρρευσή της.

Μπορεί η ευρωζώνη να μοιάζει με γερμανική οικονομική φυλακή. Η έξοδος, όμως, απ' αυτήν, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, είναι απόλυτα δυνατή και ρεαλιστική και κυρίως είναι αναγκαία για την τόνωση και αναζωογόνηση της οικονομίας μας.

Το εθνικό νόμισμα δεν οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή. Αντίθετα, το εθνικό νόμισμα είναι αναντικατάστατο εργαλείο για να δώσουμε στην οικονομία στοιχειώδη προστασία και κυρίως ισχυρή ρευστότητα προκειμένου να στηρίξουμε την παραγωγή και τα εισοδήματα και να μειώσουμε δραστικά την ανεργία.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πρόταση μας για το εθνικό νόμισμα ως εργαλείου για μια ριζοσπαστική αναγεννητική οικονομική προσπάθεια διαστρεβλώθηκε, συκοφαντήθηκε και από αυτήν την άποψη μας και κόστισε εκλογικά.

Μετά τα σκληρά εμφυλιακά χρόνια δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη τρομοκράτηση και εκφοβισμός του λαού από τη βρώμικη επιχείρηση του κατεστημένου ενάντια στο εθνικό νόμισμα, την οποία δυστυχώς με τον τρόπο του τροφοδότησε και το ΚΚΕ, μαζί με το πόλεμο που εξαπέλυσε κατά της ΛΑ.Ε.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα εγκαταλείψουμε την επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη.

Αντίθετα, θα επεξεργαστούμε αυτή την επιλογή καλύτερα. Θα επεξεργαστούμε πληρέστερα και διεξοδικότερα τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα και το νέο ρόλο της Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Και κυρίως θα ανοίξουμε τη συζήτηση του εθνικού νομίσματος όσο το δυνατόν πιο πλατιά στην κοινωνία με επιχειρήματα για να σπάσουμε τις προκαταλήψεις, για να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση μια προσπάθεια εκτός ευρωζώνης και σε μια αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, αν στην εφαρμογή της βρει ανυπέρβλητα εμπόδια στους κανόνες της ΕΕ δεν θα διστάσουμε να βάλουμε πάνω από τη ΕΕ το πρόγραμμα που ενέκρινε ο ελληνικός λαός.

Δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφασίσει κυρίαρχα ο ελληνικός λαός για τη θέση και την προοπτική της χώρας μας.
»
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2015 2:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Άποψη της συγκέντρωσης στο Σινέ Κεραμικός με ομιλητή
τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Επιστροφή στην κορυφή
antivirus
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 22, 2015 2:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Παναγιώτης Λαφαζάνης: "ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ...& Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παναγιώτης Λαφαζάνης: "ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ..."
ένα σχόλιο, με αφορμή την:
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑÚΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10 7Μ.Μ.

Με την εκδήλωση τον Κεραμεικό ξεκινάει η οργανωτική ανασυγκρότηση του εκλογικού σχήματος που κατέβηκε στις εκλογές με το όνομα ΛΑÚΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμως πολιτική ανασυγκρότηση δεν προβλέπεται, αφού η πολιτική ταυτότητα θεωρείται δεδομένη και είναι αυτή που καταγράφτηκε στα προεκλογικά ντοκουμέντα. Η ΛΑÚΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που οικοδομήθηκε “από τα πάνω” με την μορφή ενός ψηφοδελτίου μπροστά στις εκλογές του Σεπτέμβρη, τώρα συνεχίζει να οργανώνεται με τον ίδιο τρόπο ως “πολιτικό μέτωπο”, ακολουθώντας το πρότυπο του πρώιμου ΣΥΡΙΖΑ των “συνιστωσών”.

Σε αυτή την διαδικασία συγκρότησης, τον ηγεμονικό ρόλο του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα αναλάβει το αριστερό ρεύμα. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η ΛΑΕ ξεκίνησε μια μια άτυπη “τριμερή ηγεσία” (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Γλέζος), στην εκδήλωση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση - κάλεσμα “θα μιλήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής του Μετώπου της Λαϊκής Ενότητας”.

Για πιο πράγμα θα μιλήσει ο Λαφαζάνης; Θα κάνει απολογισμό της ήττας. που δεν αφορά μόνον στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά στην συνολικότερη περιθωριοποίηση της παραδοσιακής Αριστεράς; Θα αναλάβει τις ευθύνες τους ως “επικεφαλής” αυτής της εκλογικής προσπάθειας, αλλά και για την αποτυχία της “αριστερής πλατφόρμας” να επηρεάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ; Όχι βέβαια. Η ανακοίνωση το ξεκαθαρίζει: “η Λαϊκή Ενότητα θα φέρει στο προσκήνιο την εναλλακτική της πρόταση για μια αντιμνημονιακή, φιλολαϊκή, παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας με ορίζοντα το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα”. Είναι λοιπόν προφανές ότι για το επιτελείο της ΛΑΕ, υπάρχει “ηγεσία”, υπάρχει και “γραμμή”, το μόνο που απομένει είναι να φτιάξουμε το “κόμμα - μέτωπο” και προπαγανδίσουμε την “εναλλακτική πρόταση” στον κόσμο για να μας ακολουθήσει. Τώρα μάλιστα έχουμε και λυμένα τα χέρια μας, αφού κανείς δεν μας εμποδίζει να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Σε αυτό περίπου το κλίμα εφορίας κινούνται συνήθως και οι συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της ΛΑΕ.

Όμως τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: Η “Λαϊκή Ενότητα” όχι μόνον δεν κατάφερε να εκφράσει εκλογικά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που φιλοδοξούσε, αλλά ούτε καν να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό αριθμό από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες εκλογές. Μόνον ο 1 στους 3 από αυτούς τους “κοψοχέριδες” του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΛΑÚΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Οι άλλοι 2 είτε έκαναν αποχή, είτε ψήφισαν άλλα κόμματα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας