patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Patarisios
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 26, 2016 2:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πογκρόμ κατά του Τύπου στην Τουρκία


Συνεχίζεται το πογκρόμ εναντίον του Τύπου στη γειτονική Τουρκία, καθώς εκδόθηκαν χθες 42 εντάλματα σύλληψης εις βάρος δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένης της Ναζλί Ιλιτσάκ, σημαντικής προσωπικότητας του δημοσιογραφικού κόσμου, η οποία είχε αποπεμφθεί από τη φιλοκυβερνητική «Σαμπάχ» πριν από τρία χρόνια, επειδή είχε επικρίνει υπουργούς της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Αλλοι τόσοι συνελήφθησαν, 42 συνολικά, εργαζόμενοι σε Σχολές Πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα. Ταυτόχρονα υπό κράτηση τέθηκαν τρεις πραξικοπηματίες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε εναντίον του ξενοδοχείου της Μαρμαρίδας όπου παραθέριζε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Τέλος, η κρατική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι απέλυσε 211 υπαλλήλους, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, είχαν σχέσεις με το θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο κατηγορείτε από τον Ερντογάν ότι επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνησή του.

Η δίκη των αξιωματούχων που κατηγορούνται ότι οργάνωσαν το πραξικόπημα θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή της Αγκυρας, γεμάτη συμβολισμό για την πρόσφατη Ιστορία της χώρας: το σημείο στο οποίο ο στρατός είχε προχωρήσει σε επίδειξη ισχύος πριν από το μεταμοντέρνο πραξικόπημά του, που οδήγησε στην απομάκρυνση της πρώτης ισλαμικής κυβέρνησης του Νετσμετίν Ερμπακάν το 1997. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε ότι το νέο δικαστήριο θα κατασκευαστεί στη συνοικία Σινκάν, όπου ο στρατός είχε παρουσιάσει δεκάδες τανκς και θωρακισμένα οχήματα τον Φεβρουάριο του 1997 ύστερα από μια ισλαμική διαδήλωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή του Ιρανού πρέσβη στην Τουρκία.

Εντός ολίγων μηνών, ο Ερμπακάν υποχρεώθηκε σε παραίτηση από μια ομάδα στρατηγών οι οποίοι ανέλαβαν τον ρόλο θεματοφύλακα του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους και είχαν ασκήσει παρασκηνιακές πιέσεις στον ισλαμιστή πρωθυπουργό, σε αντίθεση με τα προηγούμενα αμιγώς στρατιωτικά πραξικοπήματα. O Μποζντάγκ είπε, εξάλλου, ότι ερευνώνται πολίτες που ισχυρίστηκαν ότι το πραξικόπημα ήταν φάρσα που διοργανώθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ουάσιγκτον θα πληγούν αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκδώσουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν ως εγκέφαλο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας