patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΣYNANΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Παρατηρητής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 07, 2017 3:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣYNANΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣYNANΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στην Αττάλεια της Τουρκίας συναντιούνται σήμερα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας. Θέμα των συζητήσεων οι εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ. Η Τουρκία θέτει ζήτημα απομάκρυνσης των Κούρδων της Συρίας.


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

Μια συνάντηση έκπληξη χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η τριμερής συνάντηση στην Αττάλεια της Νότιας Τουρκίας των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων τριών χωρών με άμεση ανάμειξη στις ραγδαίες πολεμικές και διπλωματικές εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε σήμερα στην Αττάλεια με τον αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Τζόζεφ Νταάνφορντ και το αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Βαλέρι Γερασίμοφ. Μη κατονομαζόμενες πηγές αναφέρουν ότι η τριμερής συνάντηση ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα.

Οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα τουρκικά δημοσιογραφικά σάιτ δείχνουν τους τρεις επιτελάρχες να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον και επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνάντηση, αν και τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές διμερείς συναντήσεις για θέματα περιφερειακής ασφάλειας, Συρίας, Ιράκ και Ισλαμικού Κράτους.

Νευρικότητα στην Άγκυρα για το κουρδικό


H Τουρκία θεώρει τους Κούρδους της Συρίας παρακλάδι του ΡΚΚ
Βέβαια είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί ανοικτά να εμπλακεί στις επιχειρήσεις για την κατάληψη των πόλεων Μάμπιτζ και Ράκκα, που φέρεται ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους. Ωστόσο η Τουρκία θέτει ως όρο την απομάκρυνση των Κούρδων της Συρίας τους οποίους θεώρει παρακλάδι του ΡΚΚ και την αντικατάστασή τους από τον τουρκικό στρατό.

Μέχρι στιγμής η σχετική πρόταση προς τους Αμερικανούς δεν έχει λάβει σαφή απάντηση και η Άγκυρα δείχνει νευρικότητα, καθώς θεωρεί το ζήτημα άμεση προτεραιότητα και υπόσχεται να συμβάλει στρατιωτικά για να επιστραφούν οι πόλεις αυτές στο συριακό πληθυσμό. Αυτό φαίνεται να είναι και το κύριο θέμα των συζητήσεων στην Αττάλεια, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις λένε ότι οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι δεν δείχνουν διάθεση να αποχωριστούν τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, τους οποίους έχουν ήδη εκπαιδεύσει και δοκιμάσει στο πεδίο τού ως τώρα πολέμου.

Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας