patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 13, 2017 9:06 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

EKTAKTO: Οι Ρώσοι μιλούν για κλείσιμο του Ιντσιρλίκ, μεταφορά της νατοϊκής αεροπορικής βάσης σε Κρήτη και μέρος των αμερικανικών δυνάμεων στη Τάμπκα!Σχέδια για δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στη Μακεδονία;
168
Likes
Facebook168TwitterGoogle+PinterestEmailPrinter FriendlySumoMe

Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2017, 2:38 μμ | Ανανέωση: Απριλίου 12, 2017 στις 2:51 μμ

Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε πολύ σύντομα σε Μέση Ανατολή, Τουρκία και Ελλάδα λόγω της αλλαγής στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εξαρτιέται πλέον από τον παράφρονα Ερντογάν ενώ ταυτόχρονα θέλει να υλοποιήσει το Κουρδικό Κράτος.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούν οι Ρώσοι, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να κλείσουν την νατοϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και να τη μεταφέρουν στην Κρήτη ενώ θα έχουμε επέκταση της ναυτικής βάσης της Σούδας. Όμως οι Ρώσοι ρίχνουν και άλλη βόμβα στο τραπέζι καθώς μιλούν για δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ τη Μακεδονία!

Έτσι η Ελλάδα μετατρέπεται στην κύρια βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο συμμετέχοντας έμμεσα στις εξελίξεις στην Συρία.

Πρόκειται για ένα σενάριο υπαρκτό καθώς όπως είχαμε αποκαλύψει πρώτοι στο άρθρο μας Τεκτονικές αλλαγές στη Μ.Ανατολή: Μεταφέρουν δυνάμεις από το Ιντσιρλίκ στην αεροπορική βάση της Τάμπκα οι ΗΠΑ – Τελειώνουν την Τουρκία και ιδρύουν το Κουρδιστάν – Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ , οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση της Τάμπκα ως εναλλακτική στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Ήδη το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συζητά με τους Αμερικανούς την επέκταση της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Κρήτη και τη μεταφορά της αεροπορικής βάσης από την Τουρκία στην χώρα μας . Αυτό αποκάλυψε σε Ρώσους πηγή του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας.

Η ναυτική βάση της Σούδας είναι μία από τις κύριες βάσεις των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.

Το μέλλον των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων και το νέο πλαίσιο συζήτησε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος με τον υπουργό άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Ν.Μάτις στις 24η Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, χρειάστηκε πολλή συζήτηση για το ενδεχόμενο της διεύρυνσης της βάσης της Σούδας και των συνεπειών της για τη Συμμαχία. Ο κ. Καμμένος κάλεσε επίσης τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας να έρθει στην Ελλάδα και να επισκεφθεί την βάση της Σούδας .

«Αυτή τη στιγμή, τα ζητήματα της επέκτασης της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Σούδα συζητούνται, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος μίσθωσης από τις ΗΠΑ μετά από συμφωνία», είπε μια πηγή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδα.

«Θέλουμε να μεταφέρουμε κοντά στην Σούδα τη βάση του Ιντσιρλίκ (Τουρκία) Είναι προς το συμφέρον μας, δεν θα εξαρτιόμαστε από την Τουρκία. Αυτό, επίσης, θα αποδυναμώσει την Τουρκία σημαντικά ..», – είπε η πηγή, σημειώνοντας ότι η πολιτική της Άγκυρας είναι δύσκολο να προβλεφθεί, και κανείς δεν ξέρει, ποιες ενέργειες μπορούν να ληφθούν από τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα συνεχώς εκβιάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, απειλώντας ότι θα κλείσει την πρόσβαση στο Ιντσιρλίκ. Η βάση αυτή είναι μια από τις κύριες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μ.Ανατολής .

Μια πηγή στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδα ταυτόχρονα διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με τα σχέδια για τη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στη Μακεδονία.

Η Ελλάδα λοιπόν αναβαθμίζεται από τον Τραμπ και προορίζεται να γίνει η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην περιοχή με τις επιπτώσεις να είναι άμεσες για την χώρα σε όλους τους τομείς , και στις σχέσεις μας με την ΕΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας