patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΚΤΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 14, 2017 4:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΚΤΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κύκνειο άσμα του Ερντογάν: Τούρκοι τρομοκράτες συνελήφθησαν στην Κριμαία – 3.500 Ρώσοι αστυνομικοί ετοιμάζονται για «τρομοκρατικό όλεθρο» στην χώρα – Τι αναμένει η Μόσχα από την ΝΤΠ
330
Likes
Facebook330TwitterGoogle+PinterestEmailPrinter FriendlySumoMe

Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2017, 10:29 μμ | Ανανέωση: Απριλίου 13, 2017 στις 10:33 μμ

Νέες εξελίξεις άκρως επικίνδυνες για την Άγκυρα και τα «βρώμικα παρακλάδια της στην Κριμαία με τα οποία προσπαθεί να διασπείρει τον τρομοκρατικό όλεθρο αφού πρώτα έδωσε τα «χημικά όπλα» στην αντιπολίτευση στην Συρία για να ενοχοποιηθεί ο Άσαντ .

Σε αγαστή συνεργασία με την CIA, η ΜΙΤ προετοιμάζει καιρό τώρα και την ρωσική αποσταθεροποίηση στην Χερσόνησο της Κριμαίας , την οποία δεν έχει αναγνωρίσει ως ρωσική επικράτεια.

Τουρκικής καταγωγής Τάταροι και μέλη των «Γκρίζων Λύκων» συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές ( FSB) ως εξτρεμιστές σε ειδική επιχείρηση της FSB στη νότια περιοχή Μπακχισαράι Κριμαίας. Το όλο περιστατικό προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Ερντογάν για την δράση της ΜΙΤ με τα παρακλάδια της.

«Ένας Ρώσος αστυνομικός έριξε μια προειδοποιητική βολή στον αέρα …κανείς δεν τραυματίστηκε αφού όλοι οι Τούρκοι είχαν περικυκλωθεί χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.

Η βολή έγινε ως προειδοποίηση για να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες της οργάνωσης καθώς και να σταματήσουν την αντίσταση τους στην αστυνομία », δήλωσε ο A. Kondrashova εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με άλλους φορείς, και σε αυτήν κατασχέθηκαν εξτρεμιστικά έντυπα, σημαίες και πολλά άλλα .

Το όνομα της εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν αποκαλύφθηκε, αλλά μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι η τρομοκρατική ομάδα ονομάζεται Hizb ut-Tahrir, και ότι έχει σχέσεις με τους «αδελφούς» Τούρκους.

Η οργάνωση δραστηριοποιείται στην κοινότητα των Τάταρων της Κριμαίας καθώς και άλλα μέρη της Ρωσίας. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν επιδρομή σε «πυρήνες» της Hizb ut-Tahrir μαζί με τους οποίους συνέλαβαν και μέλη των«Γκρίζων Λύκων» που οργώνουν την περιοχή δρώντας παράλληλα με τους τουρκογενείς άλλους τρομοκράτες.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο στρατιωτικών έθεσε σε συναγερμό περίπου 3.500 επίλεκτους στρατιώτες μέσα από ένα ειδικό «συμπληρωματικό» πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας μέσω άσκησης σε διάφορες περιοχές της αχανούς ρωσικής επικράτειας .

Η τελευταία άσκηση έλαβε χώρα στην Άπω Ανατολή κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προεδρική εντολή με σαφή προσανατολισμό ένα επερχόμενο κύμα τρομοκρατίας από Τσετσένους μαχητές με σκοπό την αποσταθεροποίηση της ρωσικής κυβέρνησης .

Η εκπαίδευση ήταν άμεσο επακόλουθο της θανατηφόρας επίθεσης της περασμένης εβδομάδας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης , η οποία σκότωσε 15 και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Μετά το περιστατικό υλοποιήθηκε μια σειρά από επιδρομές της αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας, όπου βρέθηκαν τρεις τουλάχιστον επιπλέον εκρηκτικές συσκευές και μια αποθήκη με όπλα.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για φερόμενους δεσμούς με τον ύποπτο βομβιστή Akbardzhon Jalifof , έναν 22χρονο γεννημένο στην Κιργιζία Ρώσο υπήκοος.

Αυτό όμως που κατανόησαν οι Ρώσοι και ανέμενε και ο πρόεδρος Πούτιν είναι η υλοποίηση σχεδίου αποσταθεροποίησης του εσωτερικού της χώρας από την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ με την «βοήθεια» του Ερντογάν .

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε τρία περιστατικά με τρομοκρατική δράση σε τρία διαφορετικά σημεία και πόλεις .

Στην Αγία Πετρούπολη η αστυνομία ανέφερε ότι είχαν απενεργοποιηθεί δύο άλλοι εκρηκτικού μηχανισμοί, ένας στο μετρό και ένας σε ένα κτίριο κατοικιών, μερικές ημέρες μετά την αρχική έκρηξη. Εν τω μεταξύ, ένας αστυνομικός στο Ροστόφ τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά την αφαίρεση ενός ύποπτου πακέτου στο δρόμο .

Αυτό έθεσε αμέσως τις ρωσικές αρχές σε υψηλή επιφυλακή για περαιτέρω βομβιστικές επιθέσεις, ενώ ανασύρθηκαν σχέδια κινητοποίησης για αυτές ακριβώς τις καταστάσεις.

Στην άσκηση αυτής της εβδομάδας, οι στρατιώτες εφάρμοσαν 35 σενάρια από 200 στρατιωτικές μονάδες σε Buryatia, Βαϊκάλη, Khabarovsk, Primorsky, Καμτσάτκα, Αμούρ, Σαχαλίνη και τις εβραϊκές αυτόνομες περιοχές.



«Οι δυνάμεις ασκούνται στις εξουδετέρωση ενόπλων μαχητικών ομάδων, την εξασφάλιση στρατιωτικών στόχων, την απελευθέρωση ομήρων σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και τον έλεγχο των ζημιών σε περίπτωση απελευθέρωσης τοξικών ουσιών», ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ εκπρόσωπος της στρατιωτικής περιοχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εδραίωσε την εξουσία στα πρώτα χρόνια της προεδρίας του, κερδίζοντας την φήμη του «σκληρού ηγέτη» με σκληρές απαντήσεις σε εξτρεμιστικές απειλές.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι έχει συχνά συγχέει παραστάσεις πραγματικής δημόσιας διαφωνίας με την απειλή της διαταραχής και τις επισύρει ως δικαιολογία για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ, στα ανατολικά της Ρωσίας διενεργείται άλλη άσκηση πριν την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στην περιοχή του υφυπουργού χώρας Άμυνας, Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Η επίσκεψη του Μπουλγκάκοφ συμπίπτει με την εβδομάδα συνεχών ασκήσεων αντι-τρομοκρατίας από το στρατό και ναυτικό στον Ειρηνικό ενώ τα ανθυποβρυχιακά σκάφη Admiral Pantaleev και Admiral Vinogradov θα ρίξουν με πραγματικά πυρά σε στόχους.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό όμως στην πάντα μυστικοπαθή Ρωσία είναι ότι αναμένουν κύμα τρομοκρατίας ανάλογο με της Γαλλίας και της Γερμανίας λόγω της πολιτικής Πούτιν στην νέα τάξη πραγμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει τα σχέδια αυτά εδώ και καιρό και προσαρμόσει την ίδια την κοινωνία δημιουργώντας την παλλαϊκή άμυνα σε κάθε γειτονιά, για να μπορέσει να επιβιώσει το ρωσικό σύστημα. Πρόκειται για αντιγραφή συστήματος από την εποχή του μεγάλου πατριωτικού πολέμου και των Σοβιέτ που αποσκοπούσε στην επιβίωση της αχανούς χώρας από την ναζιστική επίθεση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 16, 2017 6:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προηγείται ο "Σουλτάνος" !!!
(Αλλά η διαφορά μειώνεται διαρκώς...)
EVET 52.0%
HAYIR 48.0%

http://www.cnnturk.com/canli-yayin
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 16, 2017 6:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προηγείται ο "Σουλτάνος" !!!
(Αλλά η διαφορά μειώνεται διαρκώς...)

Με καταμετρημένο το 95.94%

EVET 51.56%
HAYIR 48.44%

http://referandum.ntv.com.tr/#turkiye
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 16, 2017 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προηγείται ο "Σουλτάνος" !!!
(Αλλά η διαφορά μειώνεται διαρκώς...)

Με καταμετρημένο το 97.27%

EVET 51.39%
HAYIR 48.61%

http://referandum.ntv.com.tr/#turkiye
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3793

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 16, 2017 11:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ούτε για τα προσχήματα... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει


Το ανωτέρω από εδώ: theguardian

Ο Ερντογάν είναι ό,τι είναι. Δεν είναι, ωστόσο, δυνατόν να μην αποκομίσει κανείς την εξής απορία: Αποκτώντας ο πρόεδρος της Τουρκίας εξουσίες όχι μεγαλύτερες από εκείνες του προέδρου των Η.Π.Α., καθίσταται "σουλτάνος". Αντιθέτως οι Η.Π.Α. είναι "μια χαρά δημοκρατία"...

...Βγαίνει νόημα;

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 16, 2017 11:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Προηγείται ο "Σουλτάνος" !!!
(Αλλά η διαφορά μειώνεται διαρκώς...)

Με καταμετρημένο το 97.27%

EVET 51.39%
HAYIR 48.61%

http://referandum.ntv.com.tr/#turkiye


«Το δημοψήφισμα αναδεικνύει μια βαθιά διχασμένη Τουρκία. Η οριακή και αμφισβητούμενη νίκη του Ερντογάν, δεν του αρκεί για να γίνει "Σουλτάνος"», και να μείνει για 12 χρόνια στην εξουσία, όπως ονειρεύεται ο Ερντογάν που απώλεσε όλα τα αστικά κέντρα και με τους Κούρδους να βγαίνουν ενισχυμένοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 16, 2017 11:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ενστάσεις από την αντιπολίτευση για νοθεία

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, κάνει λόγο για «ζητήματα νομιμότητας», καταγγέλλοντας την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια, δια στόματος του αναπληρωτή προέδρου του.

HDP: Το δημοψήφισμα διεξήχθη υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης

Και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP εκφράζει ενστάσεις για τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος καθώς οι πολιτικοί ηγέτες του παραμένουν φυλακισμένοι και το δημοψήφισμα διεξήχθη ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μάλιστα το HDP ανακοίνωσε πως θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων του δημοψηφίσματος.


Καταγγελίες για νοθεία

Σύμφωνα με καταγγελία Τούρκου δημοσιογράφου στο twitter, σε εκλογικό τμήμα καταμετρήθηκαν 400 ψηφοδέλτια ενώ οι εγγεγραμμένοι ήταν 360, από τους οποίους ψήφισαν οι 240.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 17, 2017 5:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ – Η απόφαση ελήφθη: Η Τουρκία θα διαμελιστεί – «Η χαϊδεμένη χώρα των ΗΠΑ έπεσε σε δυσμένεια»

Ο Ορχάν Μπουρσαλί, αρθρογράφος της εφημερίδας Cumhuriyet, που είναι από τα κάστρα του κεμαλισμού,
δημοσίευσε χθες ένα άρθρο που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να διαβαστεί, γιατί περιγράφει τη διολίσθηση της Τουρκίας από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή.
Ο δε τίτλος, εξαιρετικά εύγλωττος: «Η Τουρκία στην κατηγορία των χωρών που είναι προς διαμελισμό»
Αναλυτικά το άρθρο:
Τα μικρά σημάδια είναι που προμηνύουν τις άσχημες εξελίξεις. Δεν ξαφνιάστηκα όταν το διάβασα, θεώρησα ότι είναι η φυσική εξέλιξη όσων ζήσαμε, όμως ομολογώ ότι σκιάχτηκα λίγο όταν το διάβαζα. Η Τουρκία ήταν μια χώρα που για το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδοσιακά ανήκε και παρακολουθούνταν από το «Γραφείο των χωρών της Ευρώπης» ενώ τώρα μεταφέρεται στο «Γραφείο των χωρών της Μέσης Ανατολής».
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Ομπάμα αυτό ήταν κάτι που ζητήθηκε, και τώρα επί Τραμπ πραγματοποιείται!
«Ο ρόλος της στην κρίση της Συρίας, το γεγονός ότι είναι κοντά στην περιοχή, γεννά την ανάγκη να συμπεριληφθεί η Τουρκία σε μια ομάδα χωρών μαζί με το Ιράκ και τη Συρία».
Αν δούμε το όλο θέμα με την ιμπεριαλιστική του διάσταση, μια υπερδύναμη κάθεται μπροστά στον παγκόσμιο χάρτη και χαράσσει τη μοίρα των χωρών σαν να παίζει με παζλ. Ο παγκόσμιος κυρίαρχος αποφασίζει βάσει δικών του συμφερόντων το πού πρέπει να βρίσκονται κάποιοι, και βάσει ποιων γεγονότων πρέπει να αξιολογηθούν. Η χώρα αλλάζει κατηγορία με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέραμε; Φυσικά και όχι. Η Τουρκία είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ, στην άκρη της Δυτικής Συμμαχίας. Χρησιμοποιήθηκε πάντα ως ακριτική χώρα η οποία θα διαλυθεί σε μια επίθεση κατά της Ρωσίας, και με την οποία η Δύση θα κερδίσει χρόνο.
Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και υποβιβαστήκαμε σε μια χώρα που ανήκει στη Μέση Ανατολή, τα σύνορα της οποίας αναδιαμορφώνονται. Έτσι είναι αυτά. Αν βρίσκεσαι κάτω από μια κυβέρνηση δωσίλογων και αδύναμων, μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και δεν ξέρει ποτέ τη θέση και τους περιορισμούς της, αυτά συμβαίνουν στη χώρα σου! Αλλάζουν οι προτεραιότητες των ισχυρών. Κάποτε ήσουν η χαϊδεμένη τους χώρα, ενώ τώρα άλλαξες κατηγορία και έπεσες, και μάλιστα πολύ.
Τι σημαίνει αυτό; Πολλά πράγματα…
Ας πούμε, μπορείς να ξεκινήσεις από το «δεν σε θεωρούν κομμάτι της Ευρώπης». Σε αυτήν την περίπτωση κι εσύ λες ότι «Καθώς σχεδιάζονται ξανά οι χάρτες στη Μέση Ανατολή, θα συμμετέχεις και εσύ».
Ένα λεπτό, όμως, να το δούμε λίγο αυτό, γιατί το να σε πάνε στο Γραφείο της Μέσης Ανατολής, σημαίνει αυτό το πράγμα: Διαμελίστηκε το Ιράκ; Ναι, σε τρία τμήματα. Σχηματικά φαίνεται να είναι ενιαίο, για την ώρα, όμως στην πράξη έχει τριχοτομηθεί. Διαμελίστηκε η Συρία; Ναι, αλλά υπάρχει το πρότζεκτ της Ρωσίας για ενιαία Συρία. Οι ΗΠΑ θέλουν οπωσδήποτε να τη χωρίσουν σε τρία τμήματα. σουνίτες, σιίτες του Άσαντ και Κούρδοι.
Ένα είναι το σίγουρο σε όλα αυτά: Οι ΗΠΑ γκρεμίζουν άνετα τις γέφυρες, αλλά δεν φεύγουν από την περιοχή αν δεν δημιουργηθεί ένα κουρδικό κράτος.
Ο Μπαρζανί πιέζει ήδη. Όμως το πρόβλημα του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου δεν είναι ο Μπαρζανί, αλλά η επισημοποίηση ενός κουρδικού μορφώματος στη Συρία. Δικαιολογίες του στιλ «Πολεμάνε άψογα κατά του ΙΚ» είναι ένα πολιτικό ψέμα που καλύπτει τον τελικό σκοπό. Φυσικά και πολεμάνε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Μόλις είπε η Τουρκία «άφησε τους Κούρδους, θα πολεμήσω εγώ εναντίον του ΙΚ», φυλακίστηκε στην αλ Μπαμπ!
Η ΝΑ Τουρκία τμήμα του Σχεδίου της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής
Άλλη μια οπτική γωνία: Να αποδυναμωθεί η Ρωσία στη Μέση Ανατολή, και ειδικά στη Συρία. Η Ρωσία θα στριμωχτεί σε μια στενή λωρίδα γης, μαζί με τον Άσαντ. Όσο πιο μικρή η διαμελισμένη περιοχή και όσο πιο πολλά τα κράτη που θα δημιουργηθούν, τόσο περισσότερη η κυριαρχία των ΗΠΑ σε όλους. Και το παιχνίδι είναι να τους βάλεις όλους αυτούς να πολεμάνε μεταξύ τους.
Μόνο οι βλάκες και οι αμερικανόφιλοι μπορούν να ισχυριστούν ότι η νοτιοανατολική Τουρκία δεν είναι μέρος αυτής της αναδιαμόρφωσης του χάρτη.
Σχέδιο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής είναι το άλλο όνομα αυτού του πρότζεκτ. Αλλά οι δικοί μας το θεώρησαν ως ένα «πρότζεκτ πολιτισμού». Αφού ήμασταν ηγέτες του κόσμου [σ.σ.: εννοεί τον Ερντογάν, που αυτοπαρουσιαζόταν ως ηγέτης παγκόσμιας εμβέλειας]. Με αυτήν τη μετατόπιση τώρα η Τουρκία εντάσσεται πλήρως στο Μεγάλο Σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.
Η απαγόρευση του Τραμπ να παίρνουν μαζί τους στα αεροπλάνα μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές και από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, είναι ένα κομμάτι της μετατόπισής μας από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή. Ως παράπλευρη συνέπεια, οι Τουρκικές Αερογραμμές θα χάσουν άλλα 1-2 δισ. δολάρια, ενώ ήδη καταγράφουν ζημιές 6,5 δισ. τουρκικές λίρες. Αυτή η εξέλιξη στην ουσία συνιστά την καταστροφή της εταιρείας! Είναι ένα άλλο ένα πλήγμα από εκεί που δεν το περιμέναμε!
Το τελευταίο πλήγμα θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;
Με όλα όσα κάνουν οι κυβερνώντες την Τουρκία, την φέρνουν ολοένα και πιο κοντά σε αυτήν τη δυσοίωνη μοίρα. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανέναν φίλο στη διεθνή σκηνή. Μηδέν. Η χώρα στριμώχτηκε σε έναν κλοιό. Το σχέδιο για τη δικτατορία της προεδρίας [σ.σ.: Προεδρική Δημοκρατία] το μόνο που θα κάνει είναι να βοηθήσει στο διαμελισμό της χώρας. Αποκοπήκαμε εντελώς από την Ευρώπη.
Το PKK έχει ήδη μεγάλη στήριξη από την Ευρώπη. Οι τωρινές δικαιολογίες των Ευρωπαίων είναι: «Η Τουρκία είναι μια χώρα όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου, δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, οι ανθρώπινες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται. Τι ακριβώς θα υπερασπιστείτε σε αυτή τη χώρα; Πέταξέ την έξω από την Ευρώπη, δώσε της μια στο κεφάλι να σωθείς».
Με το «Ναι» στο δημοψήφισμα, θα παρασυρθούμε σε αυτήν ακριβώς την παγίδα. Η δικτατορική προεδρία από τη μια σε κάνει να σκύβεις το κεφάλι, μη έχοντας άλλη επιλογή, και από την άλλη, επειδή θα ισοπεδωθούν όλες οι ευρωπαϊκές αξίες, θα είναι πιο εύκολο να σε κάνουν να γονατίσεις.
Υπάρχει κάποιος να το εξηγήσει αυτό στον κόσμο;
Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου.
Σχόλιο-επιμέλεια: Σάββας Καλεντερίδης.
Επιστροφή στην κορυφή
Αγια-Σοφιάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 17, 2017 3:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.analyst.gr/2017/04/17/o-thanatos-tis-tourkikis-dimokratias/2/

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ΔΝΤ και την Τουρκία . Οι ομοιότητες με την Ελλάδα είναι πολλές .
Η πλάκα είναι πως ορισμένοι έχουν το θράσσος να γράφουν πως το ΔΝΤ οφέλησε την Τουρκία !!! Ειδικά όταν είχε πρωτοέρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα με περίσσιο θράσσος έλεγαν στον κόσμο οτι το ΔΝΤ πήγε στην Τουρκία και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα !!!

Βέβαια σε κάθε χώρα αλλάζουν οι απειλές που χρησιμοποιούνται εναντίον του λαού , πχ εδω μας έλεγαν οτι θα πεινάσουμε κυρίως ενώ εκεί τους έλεγαν θα γίνει πραξικόπημα . Αυτό το τελευταίο με το πραξικόπημα κρατήστε το . ίσως για αυτό ο Ερντογάν μπόρεσε να μαζέψει τόσες ψήφους . Υπάρχει ένα παρελθόν στην Τουρκία με τα πραξικοπήματα που ίσως επηρεάζει την ψυχολογία των πολιτών και την κάνει να μοιάζει με των Ελλήνων το 1974 .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας