patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ένας χρυσόστομος Υπουργός Εξωτερικών

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 22, 2017 11:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ένας χρυσόστομος Υπουργός Εξωτερικών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας:

«Οι πολιτικοί των Αλβανών θα πρέπει να μετρούν πολύ καλά τα λόγια που εκστομίζουν διότι σήμερα, στην διεθνή σκηνή, δεν κυριαρχούν οι προστάτες τους που βομβάρδισαν την Σερβία για να της αποσπάσουν το Κόσσοβο».


Το ερώτημα όμως είναι: τα αλμπανά του Ουτσεκά το έχουν πάρει χαμπάρι;
Απ'ό,τι φαίνεται αργά ή γρήγορα θα το πάρουν.





____________________________________________

Πλήρως ξετραχηλωμένοι οι αλμπανοί σωματέμποροι και χασισοδιακινητές πλέουν σε πελάγη ευτυχίας ότι η ρωσική στρατιωτική μηχανή βρίσκεται δήθεν στην κατάσταση που την είχε καταδικάσει το αμερικανόδουλο αλκοολικό ρεμάλι ο Γέλτσιν. Θα προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα.


Ισχυρές αντιδράσεις στο Βελιγράδι προκαλούν οι διαδοχικές δηλώσεις αλβανών αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες, εάν διακοπεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των δυτικών Βαλκανίων, οι Αλβανοί της περιοχής «θα ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν στην συγκρότηση της «Μεγάλης Αλβανίας».

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς (ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της χώρας και θα αναλάβει το καλοκαίρι τα νέα του καθήκοντα) κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση «να επαναφέρει στην τάξη» τους αλβανούς πολιτικούς ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς ζήτησε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να αντιδράσουν προτού οι εξελίξεις λάβουν επικίνδυνη τροπή.

Τον χορό των δηλώσεων περί «ένωσης των Αλβανών της βαλκανικής σ’ ένα κράτος» άνοιξε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico του Βελγίου, είπε πως εφόσον η περιοχή της δυτικής Βαλκανικής δεν ενταχθεί στην ΕΕ, τότε η ένωση της Αλβανίας με το Κόσσοβο θα είναι η εναλλακτική λύση για να ζήσουν μαζί οι Αλβανοί.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του Κοσσόβου Χάσιμ Θάτσι δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» ότι «εάν η Ευρώπη μας κλείσει την πόρτα τότε όλοι οι Αλβανοί θα ζήσουν σε ένα και ενιαίο κράτος», για να ακολουθήσει σε ανάλογο πνεύμα ο δήμαρχος Γιονούζ Μουσλίου της πόλης Μπουγιάνοβατς, στην κοιλάδα του Πρέσεβο της νότιας Σερβίας, όπου κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο, .

Ο τελευταίος ανέφερε πως «η ένωση Αλβανίας και Κοσσόβου χωρίς την ένταξη και της κοιλάδας του Πρέσεβο δεν θα είχε κανένα νόημα», προσθέτοντας πως «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξουμε στην Σερβία ότι η περιοχή αυτή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας Αλβανίας».

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ της Σερβίας, ειδικά για τις δηλώσεις του δημάρχου του Μπουγιάνοβατς.

ΥΠΕΞ της Σερβίας: Αύριο θα ζητήσουν και την Ηπειρο από την Ελλάδα...

«Οι πολιτικοί των Αλβανών θα πρέπει να μετρούν πολύ καλά τα λόγια που εκστομίζουν διότι σήμερα, στην διεθνή σκηνή, δεν κυριαρχούν οι προστάτες τους που βομβάρδισαν την Σερβία για να της αποσπάσουν το Κόσσοβο» δήλωσε.

Και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Μουσλίου «ως μια ακόμη απόδειξη ότι η δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας" αποτελεί κοινό στόχο όλων των αλβανών πολιτικών».

Οπως σημειώνει στην γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας «σήμερα ο Μουσλίου αποκάλυψε ότι στα σχέδιά τους είναι και η διεκδίκηση της πόλης Νις, αύριο θα ζητήσουν τα Σκόπια, το Ούλτσιν στο Μαυροβούνιο και την Ηπειρο από την Ελλάδα».

Εντονες ήταν και οι διεθνείς αντιδράσεις, με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κότσιαντσιτς να αναφέρει πως δηλώσεις οι οποίες μπορούν να εκληφθούν ως ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις γειτονικών χωρών δεν βοηθούν στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή.

Αντί για εμπρηστικές δηλώσεις θα πρέπει όλοι στην περιοχή να εστιάσουν τις προσπάθειές τους σε μεταρρυθμίσεις και συνεργασία, ανέφερε.

Οι πρέσβεις των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, στα Τίρανα και στην Πρίστινα τάχθηκαν κατά των δηλώσεων που υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία του Κοσσόβου και της Αλβανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκτίμησε πως αναβιώνει το «σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας» και πως είναι σε εξέλιξη υπονόμευση των θεμελίων της σταθερότητας και μάλιστα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

http://www.tanea.gr/news/world/article/5440747/entones-antidraseis-gia-to-mparaz-dhlwsewn-peri-megalhs-albanias/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας