patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η Γερμανία μαζεύει τα αποθέματα χρυσού που έχει

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 31, 2017 10:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Γερμανία μαζεύει τα αποθέματα χρυσού που έχει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Γερμανία μαζεύει τα αποθέματα χρυσού που έχει!

Μαζεύει εσπευσμένα τα αποθέματα από Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι



πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

Η Μπούντεσμπαγκ, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, επαναπάτρισε το 50,6% των αποθεμάτων χρυσού, αποκαθιστώντας την οικονομική της σταθερότητα που είχε απωλέσει στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.



Το 98% του γερμανικού χρυσού, συνολικού βάρους 3.378 τόνων, φυλασσόταν σε καταφύγια στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, ώστε να μην το βρουν οι Σοβιετικοί σε περίπτωση πολέμου.

Χθες ολοκληρώθηκε η μεταφορά χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι στην Φρανκφούρτη, αξίας 24 δισ ευρώ, τρία χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η Γερμανία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού μετά τις ΗΠΑ.


Το υπόλοιπο από τα γερμανικά αποθέματα θα μείνει στη Νέα Υόρκη (1.236 τόνοι) και 432 τόνοι θα παραμείνουν στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο.

Το 2015 η Μπούντεσμπαγκ είχε δημοσιοποιήσει έναν κατάλογο 2.300 σελίδων με λεπτομέρειες για το χρυσό, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις δημόσιες αμφιβολίες για το αν ακόμα υπήρχε ο χρυσός.



AdTech Ad
Όσοι από τους Γερμανούς δεν ήταν φανατικοί οπαδοί του ευρώ, αποτελούσαν σαφώς την μεγαλύτερη ομάδα πίεσης για την επιστροφή του αποθέματος χρυσού από το Μανχάταν στην Φρανκφούρτη.

Τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας δεν υπήρχε βέβαια κίνδυνος να κλαπούν, όπως παραδέχτηκε η κεντρική τράπεζα της χώρας, που είχε την εποπτεία τους και μέχρι φέτος τα διατηρούσε στο Μανχάταν για ιστορικούς λόγους.

Θα μπορούσε επίσης κανείς να αμφισβητήσει τον ρόλο του χρυσού στην εποχή του ηλεκτρονικού νομίσματος Bitcoin και των ηλεκτρονικών πληρωμών. Αλλά για ορισμένους Γερμανούς που νοσταλγούν το μάρκο, ο χρυσός είναι μια δικλίδα ασφαλείας στον... αβέβαιο κόσμο της Ευρωζώνης που έχει κλονιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Καθώς λοιπόν βρισκόμαστε και σε εκλογική χρονιά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδεχομένως αποφάσισε να τους καθησυχάσει, ότι αν χρειαστεί ο χρυσός της χώρας είναι έτοιμος να υποστηρίξει ένα νέο μάρκο.

«Από καθαρά επιστημονική άποψη θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο χρυσός δεν είναι πια απαραίτητος», σχολίαζε στους New York Times, ο Γιοργκ Κράιμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank. «Ωστόσο, η αξιοπιστία ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο. Ο χρυσός θεωρείται αξιόπιστος. Οπότε συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο».


Το ανωτέρω από εδώ:+PLUS.gr

ΤΙ να υποθέσομε; Είναι από καιρό γνωστό πως όλες οι αγορές χρυσού, ενεχυροδανειστήρια κλπ., που εμφανίστηκαν σωρηδόν από τότε που ενέσκηψε ο μνημονιακός φασισμός λειτουργούν ως πρακτορεία των γερμανικών τραπεζών: Ο χρυσός που αρπάζουν από τους απελπισμένους ανέργους, απλήρωτους και χαμηλόμισθους προωθείται ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο διαδίκτυο έχει κανείς την δυνατότητα να δει δημοσιεύσεις που προβλέπουν, με βάση την συλλογή αυτή χρυσού, ότι "η Γερμανία έχει αποφασίσει το τέλος του ΕΥΡΩ και την επιστροφή στο Μάρκο".

Το λάθος σε παρόμοιες προβλέψεις είναι στην φράση "έχει αποφασίσει". Η Γερμανία, όπως και οι Η.Π.Α., και κάθε άλλη (καταρρέουσα) ιμπεριαλιστική δύναμη, δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν ΤΙΠΟΤΑ. Τα γεγονότα και η κατάρρευση του συστήματός τους τρέχουν πολύ πιο μπροστά από την όποια "απόφαση". Κύκλοι στην Γερμανία - και όχι μόνον! - πιθανόν να πασχίζουν να αισθανθούν πιο "σίγουροι" με το να συγκεντρώνουν, π.χ., τον χρυσό (αφήνοντας τον μισό, περίπου, στις Η.Π.Α., συν κάτι ολίγα στην Βρετανία, προς υπενθύμιση του ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικός ηγεμών του σημερινού ιμπεριαλισμού, και ποιος ο Νο. 1 υπασπιστής του). Ωστόσο, το πότε θα καταρρεύσει το ΕΥΡΩ, και το πότε θα πρέπει να λακίσουν, παίρνοντας μαζί όσο περισσότερα από τα κλοπιμαία μπορούν να συγκεντρώσουν, είναι κάτι τελείως έξω από τον έλεγχό τους. Ίσως οι Γερμανοί τραπεζίτες το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από τους εν Ελλάδι "κυνοβουλευτικούς" ρουφιάνους τους, οι οποίοι οραματίζονται "ανάπτυξη" και "αιώνια παραμονή στην ευημερούσα ευρωζώνη". Οι Γερμανοί γνωρίζουν - από πικρά πείρα! - ότι δεν κατάφεραν να ελέγξουν τίποτα με την Wehrmacht και την Luftwaffe. ΠΩΣ θα ελέγξουν έστω και το παραμικρό με εμπορικά τεχνάσματα; Αντιθέτως, οι ρουφιάνοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, & CIA, έχουν πείρα μόνο από το να ΠΡΟΣΚΟΛΟΥΝΤΑΙ, σαν καλές ΠΟΥΤΑΝΕΣ, στον εκάστοτε κραταιό ηγεμόνα. Μέχρι τώρα, πάντα βρισκόταν ένας τέτοιος. Οι πουτάνες ποτέ δεν έμειναν χωρίς νταβατζή. Το τελευταίο είναι μια εμπειρία που θα έχουν σύντομα, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας