patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20 ΤΡΙΣ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 12, 2017 7:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20 ΤΡΙΣ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει

Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία ξεπέρασε τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Business Insider. Από τα μέσα Μαρτίου, το όριο του χρέους είχε παγώσει στο επίπεδο των 19,84 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα όμως, ο πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε τον νόμο για την προσωρινή αύξηση έως τις 8 Δεκεμβρίου για να βοηθήσει τα θύματα του τυφώνα ¡Harvey’. Το έγγραφο αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή των διαφορών μεταξύ των κομμάτων και των παρατάξεων.Σήμερα, το ποσό  έφτασε τα 20,164 τρισεκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει να αυξάνεται.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το χρέος αυξήθηκε από 10,63 τρισεκατομμύρια, σχεδόν δύο φορές.
Με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ περίπου 3% ετησίως και ρεκόρ χαμηλού επιτοκίου της  Fed 0,25-0,5%, η εξυπηρέτηση του χρέους δεν ήταν πρόβλημα. Αλλά στα τέλη του 2016, η Fed άρχισε να εξομαλύνει τη νομισματική πολιτική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στην συνεδρίαση  του Ιουλίου, να ανέβει το επιτόκιο στο επίπεδο 1-1,25% ετησίως.

Ο Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το χρέος πρέπει να μειωθεί, αλλά έπρεπε να συμφωνήσει με την αύξηση του, υπό το πρίσμα των αυξανόμενων κοινωνικών δεσμεύσεων της διοίκησης στο πλαίσιο του προûπολογισμού.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 13, 2017 4:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εδώ σε πραγματικό χρόνο ¨τρέχει" το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ :

http://www.usdebtclock.org/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 13, 2017 5:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και στον παρακάτω σύνδεσμο "τρέχει", σε πραγματικό χρόνο, το Ελληνικό δημόσιο χρέος :

http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece

Κάθε δευτερόλεπτο χρεωνόμαστε 571 ευρώ τόκους !

Στον κάθε κάτοικο αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή χρέος 29.781 ευρώ !
Επιστροφή στην κορυφή
χαμος στις ηπα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 14, 2017 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: σκοτωνονται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.bbc.com/news/av/magazine-37292306/life-and-death-on-the-lost-streets-of-chicago
Επιστροφή στην κορυφή
Γ. Φωτεινός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 14, 2017 8:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20 ΤΡΙΣ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΤΑΡΙΦΟΔΙΑΙΤΟΣ έγραψε:
Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία ξεπέρασε τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Business Insider....και συνεχίζει να αυξάνεται.

Δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Πρέπει να πούμε, ότι αυτά τα 20 τρις δολάρια, αφορούν ένα μάτσο παλιόχαρτα με τη βούλα του αμερικάνικου δημοσίου, που δεν αντιπροσωπεύουν καμμιά πραγματική αξία. Η ρύθμιση του θα απαιτούσε επιπλέον καταστροφικά μέτρα στις πλάτες του αμερικάνικου λαού, χωρίς να οδηγούσε όμως και στη λύση της κρίσης του καπιταλισμού.
Ολοι αποφεύγουν σκόπιμα να συσχετίσουν αυτό το μέγεθος με το αριθμό των ανέργων και τον πληθωρισμό. Η παγκόσμια αγορά, αποσιωπά σκόπιμα ότι οι εθνικές οικονομίες των μελών της είναι εξαρτημένες στο αμερικάνικο άρμα, που ξεκίνησε σαν θαύμα και κατέληξε -όπως αναμένονταν - μια τεράστια φούσκα.
Αντίστοιχη του μεγέθους αυτής της φούσκας, είναι η αναξιοπιστία και η ανικανότητα της κυβέρνησης Τράμπ.
Υπεραμύνεται του προστατευτισμού, αλλά δεν αυξάνει τους δασμούς των εισαγωγών ώστε να τις αποθαρρύνει, άρα για ποιόν προστατευτισμό μιλάει ..
Θα έχτιζε τείχος για τους παράνομους μετανάστες, αλλά το γύρισε και τους νομιμοποιεί, αρκεί "ο νόμος να προβλέψει καλλίτερη φύλαξη των συνόρων με το Μεξικό". Πρόκειται για το νόμο που θααα απαγόρευε την είσοδο μεταναστών.
Απειλεί την Κορέα και τον Κίμ, ότι θα προβεί σε επιθετικές ενέργειες ενάντια τους, αν δεν συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις του. Τελικά τους έκανε τα τρία δύο. Αυτό κι αν είταν πλήγμα !! για την Β. Κορέα.
Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα δεν αυτογιατρεύεται, και οι κυβερνώντες δεν μπορούν να κάνουν κάτι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας