patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Τροτσκι σε σιριαλ σε Ρωσικο Καναλι
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Αντιαμερικανος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 26, 2017 12:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Τροτσκι σε σιριαλ σε Ρωσικο Καναλι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο αντικομμουνισμος καλα κρατει απ την κεντρική ολιγαρχικη κυβερνηση
http://www.wsws.org/en/articles/2017/11/25/tele-n25.html
Επιστροφή στην κορυφή
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 26, 2017 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν ήξερεςε και ρώσικα θα σου πέφτανε τα μαλλιά, κλεισ'το να πάει στο διάολο να μην το βλεπεις!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 27, 2017 7:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Trotsky - MIPCOM 2017 World Premiere Screening trailer
https://www.youtube.com/watch?v=FtWvZ8i05uo
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2017 1:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Hollywood's rebels... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολύ "τσόντα"...Υπάρχουν Αμερικανοί σκηνοθέτες/σεναριογράφοι πίσω από την παραγωγή;

Αν πρόσεξα καλά: Σε κάποιο σημείο ο Τρότσκι φαίνεται "να το κάνει" με την Frida Kahlo, ζωγράφο και σύζυγο του Diego Riviera (για να μην παραλείψουν και αυτό το κουτσομπολιό...)

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2017 9:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μα δεν είναι μόνο το επί τούτου σήριαλ. Κάθε τόσο δείχνουν φωτογρφαφίες του ή κομματάκια από ομιλίες του, όλα συνοδευόμενα από συκοφαντικά σχόλια και κάθε τρεις και λίγο κάνουν εκπομπές για τους ήρωες στρατηγούς των λευκών αντεπαναστατών ή τον Μάχνο ή ή ή και παρεμβάλλουν κάπου και τον Τρότσκι σαν ενσάρκωση του σατανά, του σιωνισμού κι ό,τι άλλο ανάλογο. Από καταραμένο εβραίο σε σατανικό εβραίο τον ανεβοκατεβάζουνε. Τον Λένιν τον κακομεταχειρίζονται πιο στα μουλωχτά. Τον πατερούλη Στάλιν που το έργο του συνεχίζουν δεδν τον πιάνουν βέβαια στο στόμα τους.
Επιστροφή στην κορυφή
αποθεωνουν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2017 10:03 am    Θέμα δημοσίευσης: τους αναρχικους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://m.youtube.com/watch?v=5ccaaBffxE0
Αυτο ειναι απο σηριαλ του 2005 που που οι ολιγαρχες αποθεωνουν τον αναρχικο Μαχνο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2017 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: ΛΕΝΙΝ, ΤΡΟΤΣΚΥ ΚΑΙ ΜΑΧΝΟ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

...........
Αν και ο Μάχνο σε σχέση με άλλους αντιστασιακούς ηγέτες αποθάρρυνε, όχι πάντα επιτυχώς, τη ληστεία και τα εβραϊκά πογκρόμ, τα σχετικά σχόλια του Τρότσκυ ήταν από υποτιμητικά έως οργισμένα. Η γνώμη του για τους αντάρτες του Μάχνο, ακόμα και όταν πολεμούσαν στο πλάι του Κόκκινου στρατού ενάντια στο Ντένικιν ήταν χαρακτηριστικά της στρατιωτικής φιλοσοφίας του:

«Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στις διαταγές και στην πειθαρχία σε εκείνο τον "στρατό". Καμία πηγή ανεφοδιασμού .... Εκείνος ο "στρατός" έχει εκλεγμένα στελέχη .... Εξαπατημένες στο σκοτάδι... οι οπλισμένες μάζες γίνονται ένα τυφλό όργανο στα χέρια τυχοδιωκτών .... Ήρθε η ώρα να τελειώνει αυτό το σχήμα που αποτελείται κατά το ήμισυ από κουλάκους και κατά το ήμισυ από αναρχικούς που διασκεδάζουν... »( Trotsky, How the Revolution Armed, Vol.2, Part 1, p.191)

Αλλά ο Μάχνο συνέχισε τη μακρόχρονη και δύσκολη συνεργασία του με τον Κόκκινο στρατό ακόμα και αφότου ο Τρότσκυ έγραψε αυτά τα σχόλια. Μόνο το 1921, όταν η βοήθειά του δεν χρειαζόταν πλέον, ο στρατός του εκκαθαρίστηκε και αυτός ο ίδιος αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα.

Εκτός από την ταμπέλα του δεδηλωμένου αναρχισμού, οι δυνάμεις του Μάχνο δεν ήταν και πολύ διαφορετικές από τον πρώιμο Κόκκινο στρατό και κάποιες αντιστασιακές του μονάδες. Ο Trotsky προσπαθούσε ασταμάτητα να τους μετασχηματίσει σε τακτικές πειθαρχημένες μονάδες. Ήταν πρώτος και ενθουσιώδης υπερασπιστής της απασχόλησης πρώην αξιωματικών του Τσάρου. Ότι οι τελευταίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στη νίκη του Κόκκινου στρατού είναι ένα γεγονός στο οποίο συμφωνούν ομόφωνα τόσο οι Μπολσεβίκοι όσο και οι Λευκορώσοι. Η απασχόληση εκείνων των ανθρώπων αναγκαστικά αποτελούσε μια ισχυρή αντίθεση. Εάν αγνοήσουμε τους δισταγμούς του Λένιν σε αυτήν την υπόθεση, παραμένει το γεγονός ότι πολλοί ορθόδοξοι κομμουνιστές βρήκαν αυτό το βήμα δυσάρεστο, και για μερικούς από τους που ήταν στελέχη ή κομισάριοι αυτό αντιπροσώπευσε μια άμεση απειλή. Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο Τρότσκυ συνόδευσε την πολιτική του με το διάσημο μέτρο επιφυλακτικότητας, ότι το υπουργείο του θα κρατούσε έναν κατάλογο των οικογενειών των επαγγελματιών αξιωματικών και ότι θα θεωρούνταν αρμόδιο για τη λιποταξία ή απειθαρχία τους. Παρέμενε ωστόσο ενθουσιώδης υπερασπιστής του επαγγελματικού στελέχους, το οποίο εγκωμίαζε συχνά και προστάτευε από τις επιθέσεις των "δογματικών". Στους κύκλους του κόμματος συγκρινόταν καυστικά η υπεράσπιση των "κυρίων" αυτών με την ετοιμότητά του να τιμωρήσει κάποιους κομμουνιστές. Μια άλλη γνωστή εντολή του όρισε ότι στην περίπτωση της λιποταξίας μιας μονάδας θα πυροβολούταν πρώτα οι κομισάριοι και μετά ο (επαγγελματίας) διοικητής. Ο Λένιν έδειχνε περιστασιακά κάποια ανεκτικότητα στην "υπερβολική βία"(σ.μ. κατά λέξη χουλιγκανισμός) όταν προερχόταν από υπερβολή του προλεταριακού ζήλου. Ο Τρότσκυ δεν έδειξε ποτέ κάτι τέτοιο. Αυστηρές ποινές περίμεναν τους στρατιώτες του Κόκκινου στρατού όταν συλλαμβάνονταν να λεηλατούν και η προσήλωση του Τρότσκυ στη νομοθεσία προχώρησε τόσο πολύ ώστε να διαμαρτύρεται ενάντια στην υψηλή φορολογία και την ταπείνωση που επέβαλε στην αστική τάξη το επαναστατικό καθεστώς.

Αρκετά ειρωνικά, μπορούμε να πούμε ότι ο Λένιν είναι ο κύριος πολιτικός δικαιούχος της δριμύτητας και του απολυταρχισμού των κομισάριων κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο ίδιος αυστηρός και τυπικός Λένιν, το βαρύ χέρι του οποίου αρκετοί Μπολσεβίκοι είχαν αισθανθεί κατά τους πρώτους μήνες της επανάστασης, εμφανιζόταν τώρα σαν ημι-αναρχικός σε σύγκριση με τον Τρότσκυ.
.............
http://www.nestormakhno.info/greek/ulam.htm
Επιστροφή στην κορυφή
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2017 3:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όχι, δεν εννοώ το παλιό του 2005 για τον Μαχνό, μιλάω για πολύ πιο πρόσφατο, πέρυσι ή και το χειμώνα που πέρασε. Μιλάω για την γενική τάση και το πόσο εκδηλώνεται. Και για τον Τσαπάγιεφ παίχτηκε φέτος ένα σήριαλ 8 επεισοδίων, όπου ο Τσαπάγιεφ και οι μπολσεβίκοι στρατιώτες του δεν παρουσιάζονται καθόλου αρνητικά, θα έλεγα μάλιστα ότι ηρωοποιούνται σαν απλοί μαχόμενοι ρώσοι, χωρίς αναφορά σε καμμιά κανενός είδους πολιτική. Η πολιτική γραμμή αναφέρεται μόνο όταν εμφανίζεται ο Τρότσκι που παρουσιάζεται σαν ένας δικτατορικός, αλαζόνας, αγροίκος, άσχετος από στρατιωτική τέχνη κομματικός γραφειοκράτης. Ούτε μια φορα, ούτε δυο, ούτε τρεις. Σε οποιοδήποτε "ντοκυμανταίρ" μπορεί να εμφανιστεί και πάντα έτσι τον δείχνουν. Πράγμα που δεν κάνουν λόγου χάριν για τον Φρούνζε, που κι αυτόν συχνά-πυκνά τον παρουσιάζουν, σαν μετρημένο, λογικό, φιλάνθρωπο σε αντιπαράθεση με τον διψασμένο για αίμα Τρότσκι. Και δεν παίζουν καθόλου ηθοποιοί της πλάκας, τέτοιοι ρόλοι δίνονται μόνο σε πολύ καλούς και πασίγνωστους ηθοποιούς, που έχουν καταξιωθεί υποδυόμενοι ρόλους ηρώων των Ντοστογέφσκι-Τολστόϊ-Τσέχωφ-Γκόγκολ-Τουργκένιεφ, των μεγαλυτερων ονομάτων της ρωσικής λογοτεχνίας.
Επιστροφή στην κορυφή
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2017 3:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να το πω μονολεκτικά, όλοι οι άλλοι μπολσεβίκοι παρουσιάζονται να διαθέτουν ανθρωπιά και ο Τρότσκι να είναι η χτυπητή εξαίρεση επίδειξης περιττής απανθρωπιάς.

Και, το δεύτερο, όλοι οι άλλοι που πολεμούν τους λευκούς τσαρικούς αντεπαναστάτες διεξάγουν ένα πόλεμο από πλάνη, ο Τρότσκι από άμεσο υλικό συμφέρον. Μπουκώνεται με ό,τι μεζεδάκι επιτάσσει η παραδοσιακή ρωσική φιλοξενία να βάλουν μπροστά σε ένα οποιοδήπτε περαστικό επισκέπτη αδιαφορώντας για τους άλλους που είναι μπροστά, βγάζει λόγους στους μπολσεβίκους μαχητές μπουκωμένος, φτύνει τα κουκούτσια από το καρπούζι στα μούτρα τους, κάνει χοντράδες που ούτε αξιωματικοί του τσάρου δεν θα επιτρέπανε στον εαυτό τους να κάνουνε. Και το ότι ακόμα δεν πίνει βότκα με τους άλλους (ούτε ο Λένιν ούτε ο Τρότσκι ήτανε πότες, αντίθετα από τον Στάλιν) σαν ελιτίστικη αλαζονεία παρουσιάζεται.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 29, 2017 12:05 am    Θέμα δημοσίευσης: "Φωνή βοώντος..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η απάντηση της νεολαίας:

Λευκός στρατός, μαύρος βαρόνος

Μοντέρνα διασκευή του γνωστού ύμνου της Οκτωβριανής Επανάστασης. Στο μεγαλύτερο μέρος του video οι κόκκινοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν τον στρατό του Pyotr Wrangel. Προς το τέλος καταδιώκουν, και οδηγούν σε κατακρήμνιση κάποιους οι οποίοι έχουν μαύρο χρώμα αλλά περιβολή όμοια με των ερυθρών μαχητών. Αυτοί, από ό,τι διάβασα κάπου, είναι οι άνδρες του αταμάνου Μάχνο.

Αυτά ως προς την "συμπάθεια" που υπάρχει στον τελευταίο...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 29, 2017 5:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαχνοβτσίνα: ο ύμνος του Μαχνοβίτικου στρατού
Επιστροφή στην κορυφή
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 29, 2017 9:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οβελίξ, δεν έχεις ιδέα από ανατολική Ευρώπη, μου φαίνεται. Ζεις ακόμα μέσα στις σελίδες των βιβλίων της "ηρωικής" εποχής. Στα μυαλά των γενεών που ζούνε ολοένα, σοσιαλισμός σημαίνει κομματική προνομιοκρατία καταπίεση. Θεσμική αδικία! Το ίδιο και στων τριτοκοσμικών που γυρεύουν τρόπους να εγκατασταθούν στη καπταλιστική Δύση για να'βρουν την τύχη τους. Κάνουν τραγικό λάθος φυσικά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ό,τι και να τους πεις, όσα και να τους πεις, δεν πείθονται, ο καπιταλιστικός κόσμος της Δύσης είναι πολύ μακριά για να κρίνουν από μόνοι τους, είναι γι'αυτούς όνειρο ακόμα άπιαστο που ελπίζουν όμως να το πιάσουν. Δεν τα παίρνουν στο κρανίο με τους ευρωαμερικάνους επειδή είναι καπιταλιστές κι είναι δομικό στοιχείο του συστήματος να στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά γιατί δεν τους επιτρέπουν να ενταχθούν κι αυτοί στο δυτικό σύστημα. Πιο εύκολο είναι να καταρρεύσει ο καπιταλισμός στη Δύση και να επανιδρυθεί στη Ρωσία και τις λιγότερο ή καθόλου τεχνολογικά και οικονομικά αναπτυγμένες άλλες ηπείρους, παρά να γίει σοσιαλισμός Τώρα, στη γενιά μας. Ο σοσιαλισμός για να γίνει πρέπει να το θέλουν οι μάζες. Κι αυτό που θέλουν τώρα οι μάζες των πρώην σοσιαλιστικών χωρών είναι να ζήσουν "καλά" όπως φαντάζονται ότι ζουν στις αναπτυγμένες καποταλιστικές χώρες ΗΠΑ-ΕΕ.

Ακόμα κι αν αύριο η πλειοψηφία των ευρωαμερικάνικων πληθυσμών ξυπνήσει απότομα ένα πρωί και πει ξαφνικά σύσσωμη "θέλουμε σοσιαλισμό Εδώ και Τώρα!" θα βρει απέναντι της πολλαπλάσια μεγαλύτερες μάζες ανατολικοευρωπαίων και τριτοκοσμικών που θα γελάσουν ειρωνικά και θα απαντήσουν "χαχα, εσείς ήσασταν ατζαμήδες και τα κάνατε σκατά, κάντε στη μπάντα! Από δω και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς κι εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς θα πετύχουμε!"

Δεν πρόκειται βέβαια να πετύχουν τίποτα, παρά να γίνειη ζωή στον πλανήτη ακόμα πιο κόλλαση για τους ανθρώπους από σήμερα και στο βάθος η μοναδική λύση είναι η ορθολογική πανανθρώπινη συνεργασία αρμονικά χωρίς προνόμια των πονηρών και θεσμικές αδικίες, αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν θα υπάρχουν κατάλληλες αντικειμενικές Και υποκειμενκές συνθήκες. Διαφορετικά θα είχε γίνει από τον καιρό του Μαρξ.

Δεν έχετε καταλάβει τι κακό έχει κάνει η σταλινική σκέψη στον κόσμο, μου φαίνεται. Έχει οδηγήσει σε ιδεολογική διαστροφή τους περισσότερους ανθρώπους της νέας γενιάς. Αν τα καταφέρει η επόμενη δεν το ξέρω, εξαρτάται από το πόσο σκατά θα τα κάνει με τη σειρά της η σημερινή και τι μαθήματα θα βγάλει η νέα ηγεσία που θα αναδυθεί.
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 30, 2017 4:38 am    Θέμα δημοσίευσης: "Σίδερο στην μέση σου..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επισκέπτης έγραψε:
Οβελίξ, δεν έχεις ιδέα από ανατολική Ευρώπη, μου φαίνεται.


Εσύ πάλι δείχνεις να έχεις πολύ εμπειρία. Όχι μόνο από τα κατηγορηματικά "συμπεράσματά" σου. Δεν γνωρίζω ποιος είσαι, αλλά τα ελληνικά σου δεν μοιάζουν και τόσο "ελληνικά", σε μερικά σημεία...

επισκέπτης έγραψε:
Ζεις ακόμα μέσα στις σελίδες των βιβλίων της "ηρωικής" εποχής.


Πότε υπήρξε "ηρωική εποχή"; Πώς την προσδιορίζεις; Πώς την αντιδιαστέλεις από το σήμερα, ή από άλλες, "μη ηρωικές" εποχές;

επισκέπτης έγραψε:
Στα μυαλά των γενεών που ζούνε ολοένα


"Ζούνε ολοένα"...Αν εννοείς "ζούνε ακόμα", είναι τα "ελληνικά" που λέγαμε...

επισκέπτης έγραψε:
σοσιαλισμός σημαίνει κομματική προνομιοκρατία καταπίεση. Θεσμική αδικία!


Το ίδιο δεν σήμαινε και στα 1941 - '45; Όμως τον υπερασπίστηκαν με αποφασιστικότητα. Και όχι μόνο τότε.

Φαίνεται πως θεωρείς τους λαούς της ανατολικής Ευρώπης ως "πρόβατα". Έχουν απλά μια "παθητική" εικόνα για το μέχρι πρότινος σύστημα των χωρών τους, χωρίς να νιώθουν πως έπαιξαν ή παίζουν κανέναν ρόλο σε αυτό. Υπήρξαν όμως και υπάρχουν κατακτήσεις σε αυτές τις χώρες. Οι εργαζόμενοι τις υπερασπίστηκαν και τις υπερασπίζονται. Γιατί γνωρίζουν ότι τους ανήκουν.


επισκέπτης έγραψε:
Το ίδιο και στων τριτοκοσμικών που γυρεύουν τρόπους να εγκατασταθούν στη καπταλιστική Δύση για να'βρουν την τύχη τους. Κάνουν τραγικό λάθος φυσικά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ό,τι και να τους πεις, όσα και να τους πεις, δεν πείθονται, ο καπιταλιστικός κόσμος της Δύσης είναι πολύ μακριά για να κρίνουν από μόνοι τους, είναι γι'αυτούς όνειρο ακόμα άπιαστο που ελπίζουν όμως να το πιάσουν. Δεν τα παίρνουν στο κρανίο με τους ευρωαμερικάνους επειδή είναι καπιταλιστές κι είναι δομικό στοιχείο του συστήματος να στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά γιατί δεν τους επιτρέπουν να ενταχθούν κι αυτοί στο δυτικό σύστημα. Πιο εύκολο είναι να καταρρεύσει ο καπιταλισμός στη Δύση και να επανιδρυθεί στη Ρωσία και τις λιγότερο ή καθόλου τεχνολογικά και οικονομικά αναπτυγμένες άλλες ηπείρους, παρά να γίει σοσιαλισμός Τώρα, στη γενιά μας. Ο σοσιαλισμός για να γίνει πρέπει να το θέλουν οι μάζες. Κι αυτό που θέλουν τώρα οι μάζες των πρώην σοσιαλιστικών χωρών είναι να ζήσουν "καλά" όπως φαντάζονται ότι ζουν στις αναπτυγμένες καποταλιστικές χώρες ΗΠΑ-ΕΕ.


Και ξαφνικά βάζεις στο ίδιο πακέτο τους ανατολικοευρωπαίους και τους τριτοκοσμικούς. Εμμέσως μας δηλώνεις: "Ένα και το αυτό ο τρίτος κόσμος, και το πρώην σοσιαλιστικό μπλοκ".

Από κοντά και ο αιώνιος μυθολογικός ισχυρισμός: "Αν επαναστατήσουν οι εργαζόμενοι, θα είναι από ιερή αγανάκτηση για την αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την ιερή μνήμη της Μακρονήσου (το τελευταίο το πρόσθεσε το ΚΚΕ) κλπ. Δεν θα είναι - προς Θεού! - για να ζήσουν καλύτερα, χωρίς να παρακινούνται από βαθιά φιλοσοφία".

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν άνθρωποι συνειδητοποιημένοι στον τρίτο κόσμο, με απόφαση να πολεμήσουν για κάτι καλύτερο στις χώρες τους (βλέπε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, κ.α.) δεν το λαμβάνεις καν υπ' όψη. Τελείως αυθαίρετα. Και σε προλαβαίνω: Οι Ταλιμπάν δεν είναι Μαρξιστές. Αλλά η πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό μόνο τον δρόμο για παρόμοια συνειδητοποίηση μπορεί να ανοίξει. "Σε πόσες γενιές;" θα ρωτήσεις, προσθέτοντας ότι "θα πρέπει να περιμένουμε έως την επόμενη". Εσύ λες (...εύχεσαι;) έτσι. Η Ιστορία όμως έχει την συνήθεια να καγχάζει τις αυθαίρετες κατηγορηματικές προβλέψεις...

Και φυσικά αυτά αφορούν πολύ περισσότερο το πρώην ανατολικό μπλοκ. Το video που είναι πόνημα της νεολαίας το έχεις μπροστά στα μάτια σου (αντίθετα με τις "προφητείες" σου που είναι μόνο αυτό: "Προφητείες"). Το ίδιο και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η γενιά που γνώρισε τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" αποζητά την επιστροφή του. Το ίδιο και η πάλη των ανθρακωρύχων ενάντια στον Γιέλτσιν πριν 20 χρόνια, το ίδιο και οι κόκκινες σημαίες στην εξεγερμένη Ουκρανία, πιο πρόσφατα. Το ίδιο και ο αγώνας των Σέρβων ενάντια στην επιδρομή του 4ου Ράιχ, κατά την 10ετία του '90.

Τέλος όλοι αυτοί οι πληθυσμοί, ακόμα και τα λιγότερο ηθικά στοιχεία, είναι, μας λες, τελείως "βλήματα". Δεν έχουν, δήθεν, καμία εικόνα από την Ευρώπη και την Αμερική, δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι όσοι έρχονται εδώ δεν θα ζήσουν "όπως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί", αλλά όπως ζούσαν και ζουν οι πλέον τυχεροί του είδους τους στις χώρες τους: Μέσα σε σπίτια και στρατόπεδα απαράδεκτα για ανθρώπους αλλά από τα σχετικώς καλύτερα, και με πολύ λιγότερη προσπάθεια, που θα μπορούσε να ονειρευτεί όλη αυτή η "λουμπεναρία". Τους είναι δήθεν άγνωστο ότι στην Ευρώπη και στην Αμερική υπάρχει κρίση και ότι θα κοντραριστούν άσχημα με τους αυτόχθονες. Να σου θυμίσω όμως ότι είναι όλοι εφοδιασμένοι με laptop και κινητά. Ενημερώθηκαν πριν έρθουν, και ενημερώνουν αυτούς που δεν ήρθαν ακόμα. Ξέρουν τι θα συναντήσουν. Και ξέρουν ότι αυτό δεν είναι "η ζωή των Αμερικανών και των Ευρωπαίων" όπως έλεγαν τα παραμύθια, αλλά ό,τι καλύτερο θα έβρισκαν στις χώρες τους (αυτή η "λουμπεναρία") αλλά έτοιμο, στο πιάτο. Αν μη τι άλλο, μέχρι να ξεφουσκώσει και αυτό το παραμύθι - μέσα από καταστροφές εννοείται...


επισκέπτης έγραψε:
"Ακόμα κι αν αύριο η πλειοψηφία των ευρωαμερικάνικων πληθυσμών ξυπνήσει απότομα ένα πρωί και πει ξαφνικά σύσσωμη "θέλουμε σοσιαλισμό Εδώ και Τώρα!" θα βρει απέναντι της πολλαπλάσια μεγαλύτερες μάζες ανατολικοευρωπαίων και τριτοκοσμικών που θα γελάσουν ειρωνικά και θα απαντήσουν "χαχα, εσείς ήσασταν ατζαμήδες και τα κάνατε σκατά, κάντε στη μπάντα! Από δω και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς κι εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς θα πετύχουμε!"


Με κίνδυνο να γίνω άδικος, θα έλεγα ότι ανιχνεύω πολλά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ στις "προφητείες" σου (πέρα από τα "ύποπτα ελληνικά"). Όχι μόνο προβλέπεις (...εύχεσαι;) ότι "η γενιά που θα θέσει θέμα σοσιαλισμού θα είναι η επόμενη", αλλά και ότι "οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θα βρουν μπροστά τους πολλαπλάσια μεγαλύτερες μάζες τριτοκοσμικών και ανατολικοευρωπαίων". Εμφορούμενων από διαθέσεις κομμένες και ραμμένες στις προβλέψεις σου. Με άλλα λόγια, ότι το σχέδιο του 4ου Ράιχ για αντικατάσταση των πληθυσμών της Αμερικής και της Ευρώπης θα ευοδωθεί, φέρνοντας και το "επιθυμητό αποτέλεσμα". Που είναι ΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Μην βιάζεσαι όμως: Ο πόλεμος σχετικά με αυτό δεν κρίθηκε. Για την ακρίβεια: Δεν κορυφώθηκε, ακόμα...

Εκτός αν εννοείς ότι οι τριτοκοσμικοί και ανατολικοευρωπαίοι θα έχουν "τον χαβά" τους αυτόν ευρισκόμενοι στις χώρες τους. Αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τα συμφραζόμενα. Μα στην περίπτωση αυτή οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν έχουν παρά να κάνουν οι ίδιοι την δουλειά τους περιμένοντας τους "κοιμώμενους", (θα το ήθελες πολύ...) να "ξυπνήσουν".


επισκέπτης έγραψε:
Δεν πρόκειται βέβαια να πετύχουν τίποτα, παρά να γίνειη ζωή στον πλανήτη ακόμα πιο κόλλαση για τους ανθρώπους από σήμερα και στο βάθος η μοναδική λύση είναι η ορθολογική πανανθρώπινη συνεργασία αρμονικά χωρίς προνόμια των πονηρών και θεσμικές αδικίες, αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν θα υπάρχουν κατάλληλες αντικειμενικές Και υποκειμενκές συνθήκες. Διαφορετικά θα είχε γίνει από τον καιρό του Μαρξ.

Δεν έχετε καταλάβει τι κακό έχει κάνει η σταλινική σκέψη στον κόσμο, μου φαίνεται. Έχει οδηγήσει σε ιδεολογική διαστροφή τους περισσότερους ανθρώπους της νέας γενιάς. Αν τα καταφέρει η επόμενη δεν το ξέρω, εξαρτάται από το πόσο σκατά θα τα κάνει με τη σειρά της η σημερινή και τι μαθήματα θα βγάλει η νέα ηγεσία που θα αναδυθεί.


Ολίγοι "αντικαπιταλιστικοί αφορισμοί" - για να μην μας παρεξηγήσουν για "αντιδραστικούς...

Κατά τα άλλα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ. Πάλι καλά που "προβλέπεις" (προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου;) ότι "ο σοσιαλισμός, αν έρθει, θα έρθει το ενωρίτερο από την επόμενη γενιά". Το ΚΚΕ, στα 1985 (ανεπίσημα βέβαια) κήρυττε πως "μακάρι ο σοσιαλισμός να γίνει πραγματικότητα από τα τρισέγγονά μας!" Εκείνοι προνοούσαν για "πρόβλεψη" τέτοια ώστε να είναι βέβαιοι πως ποτέ δεν θα μπλέξουν οι ίδιοι με αυτήν την καυτή πατάτα. Εσύ πάλι παίρνεις τα ρίσκα σου!...

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 30, 2017 10:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ρωσικη ολιγαρχικη μαφια που κυβερναει για να βγαζει εργα και προπαγανδα εναντιων του Τροτσκι συνεχιζει το εργο του σταλινισμου σε νεες συνθηκες. Εαν πραγματικα στις συνειδησεις των Ρωσων ο καπιταλισμος ηταν η αιωνια λυση δεν θα ειχαν διωξει τον λοποδυτη Γιελτσιν ουτε θα ειχαν φερει προστατευτικα μετρα στην ιδια την οικονομια, θα ειχαν πιεσει να γινει ξεφραγκο αμπελι, δηλαδη την συνεχιση της πολιτικης Γιελτσιν. Γιατι δεν το εκαναν αυτο?

Πρεπει πραγματικα να ειναι κανεις αφελεις να πιστευει οτι οι Ρωσοι εγιναν Αμερικανοι αφου την ιδια στιγμη βλεπουμε τους ιδιους τους Αμερικανους να θελουν να γινουν Ρωσοι (δηλαδη προστατευτισμο στην οικονομια)...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3778

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 03, 2017 4:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Τεχνικό κώλυμα: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Σ.Ο:

Επιχειρώ από εχτές να δημοσιεύσω ένα κείμενο στο παρόν βήμα, και λαμβάνω το ακόλουθο μήνυμα:


403

Forbidden

Access to this resource on the server is denied!


Αυτό συμβαίνει με το κείμενο που έχω γράψει, αλλά όχι με αυτό εδώ. ΤΙ να υποθέσω;

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας