patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο Ψυχρος Πολεμος του Φυσικου Αεριου...Ξαναθερμενεται

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6542

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 08, 2009 1:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο Ψυχρος Πολεμος του Φυσικου Αεριου...Ξαναθερμενεται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι Αμερικανοι διαμεσου την ...επανασταση του Σωρος εχουν φερει τον κοσμο γι'αλλη μια φορα στο χειλο της αβυσσου. Εχει να παγωσει ο κοσμακης εαν δεν ξεφωρτοθουν τους αμερικανογλυφτες στην κυβερνηση της Ουκρανιας.

Ενω θελουν να πληρωνουν το γκαζι οι Ουκρανοι μονο με $175 ενω οι υπολοιποι Ευρωπαιοι πληρωνουν $500, απ'την αλλη εχουν κλειση στρατιωτικες συμφωνιες με τους Αμερικανους και πιεζουν τους Ρωσους να αφησουν την ναυτικη τους βαση στην Κριμεα το Σεβαστοπολ.

Τωρα ομως οι Ρωσοι εχουν μαθει το παιχνιδι και εκλεισαν τις βαλβιδες και το γκαζι εφτασε στο μηδεν. Να δουμε ποσο θα αντεξη η Γερμανια στο κατα-χειμονο χωρις να αναγκαση τους Ουκρανους να πληρωσουν αυτα που χρωστανε.

Υπαρχει ομως και αλλος δρομος. Να βομβαρδισουν οι Αμερικανοι τη Μοσχα για να ανοιξη της βαλβιδες του γκαζιου. Και εκει που μας ελεγαν μια δεκαετια και βαλε οτι η Ρωσια διαλυθηκε και βουλιαξε, βλεπουμε την πραγματικη της δυναμη Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6542

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 09, 2009 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε μια σειρα απο χωρες τις Ανατολικης και Κεντρικης Ευρωπης εχουν κλειση το γκαζυ οι Ρωσοι και οι κυβερνησεις εκει αρχισαν να κλεινουν δημοσια κτιρια σαν σχολεια, και μεγαλα εργοστασια αφου δεν εχουν αλλο θερμανση.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article5469834.ece

Στην Αγγλια ολη την εβδομαδα παρουσιαζονται ελλειψεις σε ρευμα στο μεγαλυτερο σιδηροδρομο του Ευστον που ειταν κλεστος 4-5 μερες...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6542

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 15, 2009 11:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8397&pubid=2194804

Μετά τα χθεσινά γεγονότα, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία: η ουκρανική ηγεσία, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βίκτορ Γιουστσένκο, δρα ως πράκτορας των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ! Στόχος της δεν είναι η εξασφάλιση όσο το δυνατόν φθηνότερου ρωσικού φυσικού αερίου για τη χώρα τους, αλλά η με κάθε μέσο και εις βάρος του ουκρανικού λαού υπονόμευση των ενεργειακών σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρώπη, ώστε να προσδοθεί αληθοφάνεια στους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα δεν είναι αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος για την ΕΕ και να στραφούν οι Ευρωπαίοι στο φυσικό αέριο των αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κασπία και την Κεντρική Ασία. Η Ουάσιγκτον επιδιώκει να καταστήσει έτσι την Ευρώπη, και πρωτίστως τη Γερμανία, ενεργειακό όμηρο των ΗΠΑ, δίνοντας τέλος στην ενεργειακή σχετική ανεξαρτητοποίηση του Βερολίνου και της Ευρώπης από ενεργειακές πηγές που ελέγχουν πολιτικά ή στρατιωτικά οι Αμερικανοί. Αυτήν ακριβώς τη μερική χειραφέτηση από τον Λευκό Οίκο επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι μέσω της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου.

Χθες το πρωί οι Ρώσοι άνοιξαν όντως τις στρόφιγγες των αγωγών, όπως προέβλεπε η περιπετειώδης συμφωνία που υπέγραψαν προχθές οι δύο χώρες για τον εφοδιασμό της ΕΕ, αλλά οι Ουκρανοί έκλεψαν αδίστακτα αμέσως τα πρώτα εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που προορίζονταν για τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα οι παρατηρητές της ΕΕ να μη δουν ούτε ένα κυβικό μέτρο αερίου να φτάνει στα σύνορα της Βουλγαρίας!

Φυσικά οι Ρώσοι μετά από λίγες ώρες έκλεισαν πάλι τις στρόφιγγες και ξέσπασε διεθνής πολιτική θύελλα. Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής «Γκαζπρόμ» Αλεξάντερ Μεντβέντεφ κατηγόρησε ευθέως την ουκρανική ηγεσία ότι δρα κατ εντολήν των ΗΠΑ, ενώ η ουκρανική αντιπολίτευση ζήτησε την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών καθαίρεσης του προέδρου Γιουστσένκο από το αξίωμά του - κάτι που έχει μόνο συμβολική σημασία καθώς η θητεία του λήγει φέτος και η επανεκλογή του αποκλείεται, καθώς το ποσοστό δημοφιλίας του βρισκόταν γύρω στο... 10% πριν από την τελευταία κρίση για το φυσικό αέριο που οδηγεί σταδιακά στη στέρηση θέρμανσης για μεγάλο μέρος του ουκρανικού λαού μέσα στον δριμύτατο ουκρανικό χειμώνα.

«Η ουκρανική ηγεσία φαίνεται ότι χορεύει στους ήχους μουσικής που ενορχηστρώνεται όχι στο Κίεβο, αλλά έξω από τη χώρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ και έκανε ευθεία αναφορά σε συμφωνία που έχει υπογράψει η Ουκρανία με τις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το γεγονός πάντως είναι πως ο «ξοφλημένος» πολιτικά Γιουστσένκο έχει πετύχει τον στόχο του να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην εικόνα της Ρωσίας στην Ευρώπη με τη διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου που εκβίασε με τη στάση του, καθώς μαφιόζοι που συνδέονται μαζί του ελέγχουν τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας και υλοποιούν την αμερικανική γραμμή υπονόμευσης των ευρωρωσικών ενεργειακών σχέσεων.

Οι Αμερικανοί έχουν συντονίσει τη στάση της Ουκρανίας με την αξιοποίηση της διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΕΕ από τις φιλοαμερικανικές δυνάμεις μέσα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και φυσικά πρωτίστως στη Βρετανία, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει μεγάλο θόρυβο για τους «κινδύνους από τη μονόπλευρη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο».

Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι όχι απλώς να περιέλθει εκ νέου η Ευρώπη σε κατάσταση ενεργειακής ομηρείας από τις ΗΠΑ, αλλά και να πληρώσουν επιπροσθέτως οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν τον πολυδάπανο και ουσιαστικά άχρηστο αγωγό φυσικού αερίου Ναμπούκο, μέσω του οποίου η ΕΕ θα υποταχθεί ενεργειακά στους Αμερικανούς!

Καμιά ελπίδα πλέον ένταξης σε ΝΑΤΟ - ΕΕ
Η στάση του Κιέβου στην κρίση αυτή αποτέλεσε τη χαριστική βολή στις όποιες πιθανότητες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, τουλάχιστον για το ορατό μέλλον. Η αδίστακτη παραβίαση εκ μέρους της ουκρανικής ηγεσίας κάθε συμφωνίας που έχει υπογράψει και η ετοιμότητά της να προκαλέσει τεράστια ενεργειακά προβλήματα στην ΕΕ μόνο και μόνο για να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των Αμερικανών, έχουν κάνει έξαλλους τους Ευρωπαίους εναντίον της Ουκρανίας, ασχέτως αν δημοσίως προσποιούνται ότι τηρούν στάση «ίσων αποστάσεων» και από τη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι αναλογίζονται με φρίκη τι θα συνέβαινε αν η Ουκρανία ανήκε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οπότε θα ήταν υποχρεωμένοι να σταθούν αλληλέγγυοι σε μια τόσο μαφιόζικη ηγεσία!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας