patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πατος Ξανα η Μερκελ Κλαινε οι Συριζαιοι

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 29, 2018 12:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πατος Ξανα η Μερκελ Κλαινε οι Συριζαιοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η καγκελάριος δέχθηκε έντονες πιέσεις σήμερα –μετά και το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Έσση- από τους συντηρητικούς να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος. Η αντίδραση της Καγκελάριου και το συνέδριο του Δεκεμβρίου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, είπε σε ηγετικά στελέχη του CDU πως δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του Συντηρητικού κόμματος, στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild αλλά και ανώτατη κομματική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Πάντως, η Μέρκελ επιθυμεί να παραμείνει Καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται η εφημερίδα Bild και ο τηλεοπτικός σταθμός n-tv.

Η ίδια έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η θέση του Καγκελάριου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του αρχηγού του κόμματος.

Η ίδια η Καγκελάριος θα προχωρήσει σε δηλώσεις στον Τύπο στις 14:00 (ώρα Ελλάδος).

Η καγκελάριος δέχθηκε έντονες πιέσεις σήμερα –μετά και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Έσση- από τους συντηρητικούς να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται πως η κ. Μέρκελ βρίσκεται στην ηγεσία του CDU από το 2000.

Οι ιστορικές απώλειες για CDU και SPD

Την απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεχίσουν την κυβερνητική συνεργασία τους εξασφαλίζουν, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Πράσινοι στην Έσση.

Σε μια δραματική έκβαση της εκλογικής διαδικασίας, το κρατίδιο οδεύει να έχει -για πρώτη φορά- εξακομματικό Κοινοβούλιο, με 137 βουλευτές.

Το CDU, με ποσοστό 27% (38,3% το 2013), εξασφαλίζει 40 έδρες, οι Πράσινοι με 19,8% ( 8,7) 29 έδρες και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με το ίδιο ποσοστό, 19,8% (-10,9) ισάριθμες έδρες. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με 13,1% ( 9), εξασφαλίζει με άνεση την πρώτη της είσοδο στο κοινοβούλιο του κρατιδίου όπου ιδρύθηκε το 2013, με 19 βουλευτές, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP), με 7,5% ( 2,5), θα εκπροσωπηθούν από 11 βουλευτές και η Αριστερά με 6,5% ( 1,1) από 9.

Οι Χριστιανοδημοκράτες, παρά το γεγονός ότι κέρδισαν τις εκλογές, κατέγραψαν το χειρότερο ποσοστό τους στο κρατίδιο για τα τελευταία -τουλάχιστον- 50 χρόνια. Στην κούρσα για τη δεύτερη θέση, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Πράσινοι συγκέντρωναν μόλις 94 ψήφους περισσότερες από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ, ο οποίος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «καμπανάκι και για τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων», δήλωσε ότι σκοπεύει να συζητήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης με όλα τα κόμματα, εκτός από την Αριστερά και την AfD. Πιθανοί συνδυασμοί, εκτός του CDU-Πράσινοι, είναι ακόμη οι CDU-SPD, SPD-Πράσινοι-FDP (συνασπισμός «φανάρι») και CDU-Πράσινοι-FDP («Τζαμάικα»).

Ο κ. Μπουφιέ και οι Φιλελεύθεροι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού «Τζαμάικα», οι Σοσιαλδημοκράτες ωστόσο, που είναι οι μεγάλοι χαμένοι της αναμέτρησης, εμφανίσθηκαν επιφυλακτικοί για τη συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Από την πλευρά του FDP, ο αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ χαρακτήρισε «εντελώς παράξενη, από άποψη ουσίας» μια ενδεχόμενη συνεργασία με τους Πράσινους και το SPD.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το νέο, άσχημο αποτέλεσμα για τους Σοσιαλδημοκράτες σημαίνει ότι αυξάνεται η εσωκομματική πίεση στην πρόεδρο του κόμματος Αντρέα Νάλες για μια ενδεχόμενη αποχώρηση από τον μεγάλο συνασπισμό.

Στις πρώτες της δηλώσεις η Αντρέα Νάλες δήλωσε στο Βερολίνο ότι η «κατάσταση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», τονίζοντας ότι «οι κυβερνητικοί εταίροι θα πρέπει να επιλύσουν το ταχύτερο τις διενέξεις ως προς την πολιτική κατεύθυνση αλλά και τα πρόσωπα». Η πρόεδρος του SPD υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εναποθέσει τη μοίρα του κόμματος στα χέρια των Συντηρητικών: «Θα πρέπει να αλλάξει κάτι στους Σοσιαλδημοκράτες. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Διαπιστώνω ωστόσο ότι δεν διαθέτουμε πια χρονικά περιθώρια». Η Αντρέα Νάλες πρόσθεσε ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο θα πρέπει να καταθέσει έναν οδικό χάρτη με τους κυβερνητικούς στόχους. Από την εφαρμογή του, θα δούμε στα μέσα της κυβερνητικής θητείας αν έχει νόημα για μας μια συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση».

www.real.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας