patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
σίχαμα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 28, 2019 2:06 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης"
(ένας ελεεινός δημοσιοσχεσίτης τσανακογλείφτης και __σμένος στο ματς μάνεη)



Πριν από δύο εβδομάδες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η φετινή Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, στον εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου στη φοιτητική γειτονιά Ντορσοντούρο, εμφανίστηκε ένα στένσιλ στο οποίο απεικονιζόταν μια μικρούλα προσφυγοπούλα να φορά σωσίβιο και να κρατά στο δεξί χέρι της μια νέον ροζ φωτοβολίδα διάσωσης.

Είχε όλα τα χαρακτηριστικά έργου του Banksy, ωστόσο ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου δεν αναλάμβανε την πατρότητα μιας και δεν το αναρτούσε, όπως συνηθίζει να το κάνει, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο «υπέγραψε» τελικά το έργο, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μετά την επιβεβαίωση ότι το έργο είναι δικό του, πολλοί έκαναν εικασίες για το κατά πόσον το έργο αναφέρεται στην παγκόσμια προσφυγική κρίση.

Ο Banksy, στα έργα του, συχνά αναφέρεται στα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων: το 2015, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλέ της Γαλλίας, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Στιβ Τζομπς.

«Συχνά μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η μετανάστευση είναι απομύζηση των πόρων μιας χώρας, αλλά ο Στιβ Τζομπς ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη» είχε τονίσει, σε ανακοίνωσή του τότε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κόσμου, κάθε χρόνο καταβάλλει φόρους ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχει απλά και μόνο επειδή δέχθηκαν στη χώρα έναν νεαρό από τη Χομς».

https://www.tanea.gr/2019/05/27/lifearts/lifestyle/ergo-tou-banksy-i-mikri-prosfygopoula-me-ti-fotovolida-sti-venetia/


________________________

Λογικό κι επόμενο λοιπόν, τα "έργα" αυτού του "στρατευμένου" καθηκοχύστη του Συστήματος να πουλιούνται εκατομμύρια λίρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 28, 2019 2:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Το πάμπλουτο ρεμάλι, ο Banksy, στα "έργα" του, συχνά αναφέρεται στα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων: το 2015, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλέ της Γαλλίας, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Στιβ Τζομπς.

«Συχνά μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η μετανάστευση είναι απομύζηση των πόρων μιας χώρας, αλλά ο Στιβ Τζομπς ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη» είχε τονίσει, σε ανακοίνωσή του τότε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κόσμου, κάθε χρόνο καταβάλλει φόρους ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχει απλά και μόνο επειδή δέχθηκαν στη χώρα έναν νεαρό από τη Χομς»



Δηλαδή σύμφωνα με το κάθε "αντισυστημικό" και "στρατευμένο" λιγδωμένο αντεράκι, πού ξέρεις, αν μετατραπείς κι εσύ ξεσπιτωμένος τριτοκοσμικός είλωτας, μπορεί να σού κάτσει, μία στο τρισεκατομμύριο, και να γίνεις "Στηβ Τζομπς".
Εξάλλου στον κάπιταλιζμ, τίποτις δεν αποκλείεται. Είναι η χώρα των ευκαιριών.

Ούστ ρεμάλι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας