patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1707

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2020 1:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αρχίσουν να μιλάνε για τα χάλια της οικονομίας τους. Να αρχίσουν να μιλάνε για τις ζημιές που έχουν ήδη συντελεστεί, ζημιές που έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όταν ακόμα δεν είχαν ιδέα για Κορωναϊούς, και διάφορα άλλα κουραφέξαλα. Τώρα μιλάνε (και θα μιλάνε όλο και πιο ανοιχτά από εδώ και πέρα) όπως ο σοβαρά πληγωμένος μιλάει για τις πραγματικές πληγές, του κορμιού του. Από εδώ και πέρα θ' αρχίσουν να μιλάνε πολύ περισσότερο οι οικονομολόγοι από τους γιατρούς...….

Η επιδημία μπορεί να κρατήσει μήνες” προειδοποιεί ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης – Οικονομικός “Αρμαγεδδών” ενόψει.

Ένα ζοφερό μέλλον περιέγραψε με δηλώσεις του στο Boom Bust του RT ο οικονομικός αναλυτής Tobin Smith, CEO της εταιρείας Transformity Research, εκτιμώντας πως η οικονομική κρίση που “χτυπάει” την πόρτα των ΗΠΑ και η επιθετικότητά της ενισχύεται σημαντικά λόγω του κορωνοϊού, ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερη από εκείνη του 2008-2009.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορωνοϊό: Ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 από το State Department

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να σταματήσει τον πανικό των επενδυτών με τα έκτακτα μέτρα που ενεργοποίησε, αλλά αυτά τα μέτρα είναι σαν να χρησιμοποιούμε “ένα όπλο” όταν χρειαζόμαστε “αντιαρματικό”, εκτιμά ο Tobin Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Transformity Research.

«Η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να σταματήσει τον πανικό στις τάξεις των επενδυτών με τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει, αλλά αυτές οι κινήσεις είναι περισσότερο σαν να πυροβολείς με πιστόλι, ενώ χρειάζεσαι αντιαρματικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «το πραγματικό πρόβλημα της Αμερικής είναι το χρέος, το οποίο είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο σήμερα από όσο ήταν πριν από μια δεκαετία».

Δήλωσε επίσης: «Μιλάμε τόσο για μια υγειονομική καταστροφή όσο και για μια οικονομική καταστροφή. Είναι σαν να έπεσαν πάνω μας ταυτόχρονα τρεις θερμοπυρηνικές βόμβες. Αρχικά, έχουμε τη βόμβα του κορωνοϊού και την πανδημία, μετά έχουμε τη δεύτερη πανδημία, αυτή του πετρελαίου. Και η τρίτη βόμβα είναι πως η κυβέρνηση κάθεται και συνεδριάζει, λαμβάνοντας ελλιπή μέτρα, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια οικονομική επίθεση».

Και συμπλήρωσε: «Οι παράγοντες αυτοί έχουν ισοδύναμες επιπτώσεις σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και έχουν ήδη βυθίσει τη χώρα σε ύφεση. Τώρα η Ουάσινγκτον χρειάζεται να ρίξει μια ακόμα βόμβα για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του εξελισσόμενου οικονομικού κραχ».

Goldman Sachs: Το ΑΕΠ στις ΗΠΑ θα καταρρεύσει -24% στο β´ τρίμηνο.

Σε μια ομολογουμένως σοκαριστική εκτίμηση προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ στο β´ τρίμηνο 2020 θα μειωθεί κατά 24%.

Να σημειωθεί ότι J P Morgan και Goldman Sachs έχουν παρουσιάσει πολύ ζοφερές παραδοχές για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Όμως, η Goldman, η οποία μόλις πριν από τρεις μήνες ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία είναι “σχεδόν κοντά στην ύφεση” έχει αναθεωρήσει πλήρως τις εκτιμήσεις της. Έτσι λοιπόν η Goldman Sachs προβλέπει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ του 2ου τριμήνου 2020 θα συντριβεί -24% αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ μπαίνουν βασικά σε μια δεύτερη Μεγάλη ¾φεση.

Όπως και η JPMorgan έτσι και η Goldman Sachs βλέπει μια ανάκαμψη σχήματος V στο τρίτο τρίμηνο 2020, αλλά πιθανότατα να αγνοηθεί η εκτίμηση αυτή καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία μέσα σε 3 μήνες. Ενώ θα πρέπει η Goldman προσεχώς να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της προσεχώς γιατί αν η αμερικανική οικονομία παραλύσει έστω για ένα τρίμηνο τότε για το 2020 θα περάσει σε ύφεση η οικονομία.

Τις τελευταίες μέρες τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης έχουν αποδιοργανώσει την κανονική ζωή σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ. Στις επιχειρήσεις καταγράφεται αύξηση των απολύσεων και μια κατάρρευση των δαπανών, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ τόσο σε μέγεθος όσο και ταχύτητα. Επίσης σχολεία έκλεισαν, καταστήματα, γραφεία, εργοστάσιαν παραγωγής και εργοτάξια. Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το πολύ αρνητικό σενάριο για την οικονομία με μια πιο απότομη πτώση του ΑΕΠ το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο 2020.

Η Goldman Sachs αναμένει μείωση της κατανάλωσης και των υπηρεσιών, της μεταποιητικής δραστηριότητας και των επενδύσεων που θα επιδράσει έως -10% τον Απρίλιο του 2020 με τάση βελτίωσης τους επόμενους μήνες.

Κατά την Goldman η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει:

Στο πρώτο τρίμηνο 2020 ύφεση -6%.
Στο δεύτερο τρίμηνο 2020 κραχ στο ΑΕΠ -24%.
Στο τρίτο τρίμηνο 2020 ανάκαμψη +12%
Στο τέταρτο τρίμηνο 2020 ανάκαμψη +10%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ το 2020 θα σημειώσει ύφεση -3,8%. Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι ο βραδύς ρυθμός ανάκαμψης, ακόμη και το 2021, θα προκαλέσει μακροχρόνιες συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους
εργαζόμενους.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας