patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΑΧ; - του Βασίλη Βιλιάρδου

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 20, 2020 7:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΑΧ; - του Βασίλη Βιλιάρδου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πηγή:

https://analyst.gr/2020/03/18/korona-krax/


ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΑΧ;


Βασίλης Βιλιάρδος


Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις προσποιούνται πως ο ιός είναι το πρόβλημα της οικονομίας – όχι οι πάσης φύσεως δομικές και εισοδηματικές ανισορροπίες που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια ή οι τεράστιες φούσκες στις αγορές παγίων. Μεταξύ άλλων με την ανεύθυνη, μη συμβατική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τεχνητά στη ζωή ζόμπι εταιρίες και τράπεζες – καθώς επίσης να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ τα χρέη των κρατών, των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των νοικοκυρών, χρηματοδοτούμενα με ένα βουνό ομολόγων με αρνητικά επιτόκια! Εν προκειμένω μοιάζει σαν να κατηγορεί κανείς ως υπεύθυνο μίας έκρηξης αυτόν που πετάει κάτω ένα αναμμένο σπίρτο, σε μία περιοχή που προηγουμένως δεκάδες άλλοι είχαν πλημμυρίσει με τόνους βενζίνης. Με απλά λόγια, όπως οι κερδοσκόποι το 2008 ή η Ελλάδα το 2010, ήταν μία από τις πολλές υπάρχουσες καρφίτσες, οι οποίες έσπασαν τις τεράστιες φούσκες που προûπήρχαν, έτσι και ο κορωνοϊός είναι ένας από τους πολλούς δυνητικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τον κοπανιστό αέρα – με τον οποίο είχαν γεμίσει οι αγορές που από πολύ καιρό τώρα αποσυνδέθηκαν από την πραγματική οικονομία.

.
Ανάλυση

Όπως φαίνεται το κραχ στα χρηματιστήρια, τόσο στο ελληνικό, όσο και στα διεθνή, θα αποδοθεί στην πανδημία – αφού οι άνθρωποι θέλουν πάντοτε να «φορτώνουν» τις δικές τους ευθύνες σε άλλους ή σε κάτι άλλο. Για παράδειγμα η κυβέρνηση μας, η οποία δεν σκέφθηκε καν να απαγορεύσει έγκαιρα τις ανοιχτές πωλήσεις (short selling), πόσο μάλλον να κλείσει το χρηματιστήριο – ενώ θα αποδώσει την ύφεση που ήδη υπήρχε από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 (ενώ ίσως υπερβεί το -10% αφού δεν πήρε κανένα μέτρο και ισχυριζόταν πως το χρέος μας είναι βιώσιμο, ούτε άλλαξε το αποτυχημένο μας οικονομικό μοντέλο), στην πανδημία!

Ίσως οφείλουμε να θυμηθούμε εδώ τον υπεύθυνο που κατονόμασε η ΝΔ κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Ηλεία, το «βασιλιά άνεμο» ή την παράνομη μετανάστευση που διπλασιάσθηκε τους πρώτους δύο μήνες της διακυβέρνησης της, στους Τούρκους – επειδή δεν σκέφθηκε να οχυρώσει τα σύνορα μας, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει εξελιχθεί σε προσπάθεια μαζικής εισβολής τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά μας που πλέον βάλλονται με σαπιοκάραβα γεμάτα εισβολείς (όχι με φουσκωτά, για να μην τα τρυπάμε). Ένα από αυτά έφτασε μέχρι τη Τζιά, χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν – ενώ στην συνέχεια το έριξαν στα βράχια και το λιμενικό διέσωσε τους παράνομους μετανάστες!

Όπως λοιπόν η κρίση των ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης του 2008 και το τότε κραχ αποδόθηκαν στους άπληστους κερδοσκόπους (όχι στην απορρύθμιση των αγορών που είχαν πάψει ανεύθυνα να ελέγχονται από τα κράτη) ή η ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010 που αποδόθηκε στη δήθεν υπερχρεωμένη Ελλάδα και στους τεμπέληδες Έλληνες (όχι στο μη αλληλέγγυο και θνησιγενές σύστημα του ευρώ, καθώς επίσης στην εχθρότητα της Γερμανίας, σε συνδυασμό με την απάτη της ΕΛΣΤΑΤ), έτσι και η σημερινή έχει ήδη αποδοθεί στην κινεζική πανδημία – με πολλές πιθανότητες να ονομαστεί «Κορώνα κραχ».

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τις δηλώσεις πολλών κυβερνήσεων – μεταξύ των οποίων της ελληνικής που συνεχίζει να υποστηρίζει πως το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, ενώ αδιαφορεί στην ουσία για το κόκκινο ιδιωτικό, παρά το ότι είναι μακράν το μεγαλύτερο στην παγκόσμια ιστορία. Της ίδιας κυβέρνησης που συνέβαλλε τα μέγιστα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στην αποψίλωση του συστήματος Υγείας – με αποτέλεσμα να κληθούν σήμερα να το πληρώσουν με τη ζωή τους πολλοί αθώοι Έλληνες.

Της ίδιας κυβέρνησης που δεν έχει τη δυνατότητα να στηρίξει σήμερα σοβαρά την οικονομία, δηλώνοντας πως θα δαπανήσει μόλις 2 δις ¤, όταν η Πορτογαλία 9,2 δις ¤ και η Γερμανία πάνω από 500 δις ¤ – ενώ έχει εναποθέσει ξανά τις ελπίδες της στη στήριξη εκείνης της ΕΕ που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2012, για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες, ενώ την προορίζει για στρατόπεδο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, έχοντας κλείσει τα δικά της σύνορα.

Της ίδιας κυβέρνησης που αντί να μειώσει το ΦΠΑ, τουλάχιστον στα βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα, το ψωμί κοκ., το μείωσε προσχηματικά στα πλαστικά γάντια και στα αντισηπτικά – ενώ οι υπουργοί της δεν διστάζουν να συμπεριφέρονται θεατρινίστικα, εμφανιζόμενοι με μάσκες προστασίας της αναπνοής στις τηλεοράσεις, αντί να προστατεύουν τους Έλληνες από την αισχροκέρδεια που διαπιστώνεται τόσο στις μάσκες, όσο και στη βενζίνη που παραμένει πανάκριβη, με το βαρέλι πετρέλαιο τώρα στα 21 δολάρια!

Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρούς πολιτικούς και όχι θεατρίνους – σε καμία περίπτωση κυβερνήσεις που δεν γνωρίζουν πως «το διοικείν εστί προβλέπειν» (Αλκιβιάδης) και που δεν παίρνουν καθόλου μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα, τη δημιουργία κεφαλαιακών ρεζερβών όταν το δεκαετές ομόλογο είχε επιτόκιο κάτω από 1%, ενώ σήμερα πλησιάζει το 4% (γράφημα) – ή την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το άρθρο 78 της ΕΕ που είχαμε έγκαιρα επισημάνει (ανάλυση), αμέσως όταν διαπιστώθηκε ο βίαιος εποικισμός των νησιών μας μέσω της μαζικής εισβολής των υποκινούμενων από τους Τούρκους παράνομων μεταναστών.

Η διεθνής εικόνα

Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα, οι κυβερνήσεις προσποιούνται πως ο ιός είναι το πρόβλημα της οικονομίας – όχι οι πάσης φύσεως δομικές και εισοδηματικές ανισορροπίες που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια ή οι τεράστιες φούσκες στις αγορές παγίων. Μεταξύ άλλων με την ανεύθυνη, μη συμβατική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τεχνητά στη ζωή ζόμπι εταιρίες και τράπεζες – καθώς επίσης να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ τα χρέη των κρατών, των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των νοικοκυρών, χρηματοδοτούμενα με ένα βουνό ομολόγων με αρνητικά επιτόκια!

Εν προκειμένω μοιάζει σαν να κατηγορεί κανείς ως υπεύθυνο μίας έκρηξης αυτόν που πετάει κάτω ένα αναμμένο σπίρτο, σε μία περιοχή που προηγουμένως δεκάδες άλλοι είχαν πλημμυρίσει με τόνους βενζίνης. Με απλά λόγια, όπως οι κερδοσκόποι το 2008 ή ο ηλίθιος κρίκος της Ευρωζώνης το 2010, η Ελλάδα, ήταν μία από τις πολλές υπάρχουσες καρφίτσες, οι οποίες έσπασαν τις τεράστιες φούσκες που προûπήρχαν, έτσι και ο κορωνοϊός είναι ένας από τους πολλούς δυνητικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τον κοπανιστό αέρα, με τον οποίο είχαν γεμίσει οι αγορές που από πολύ καιρό τώρα αποσυνδέθηκαν από την πραγματική οικονομία.

Συνεχίζοντας, ακριβώς όπως ο κορωνοϊός είναι πραγματικά επικίνδυνος για ανθρώπους που αντιμετώπιζαν από πριν άλλα προβλήματα υγείας, έτσι και στην οικονομία θα πληγούν θανατηφόρα κυρίως κράτη, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά που προηγουμένως ήταν προβληματικά – υπερχρεωμένα, αποδυναμωμένα από τα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας, με λανθασμένα οικονομικά μοντέλα κοκ.

Περαιτέρω, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ίδια λανθασμένη νομισματική πολιτική, τότε της Fed, προκάλεσε τη Μεγάλη ¾φεση του 1929 – σημειώνοντας πως μεταξύ των ετών 1921 και 1929 η αμερικανική κεντρική τράπεζα αύξησε την ποσότητα χρήματος κατά 62%. Ακριβώς όπως σήμερα δε, η ποσότητα αυτή δεν προκάλεσε πληθωρισμό στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, αλλά στις τιμές των παγίων (μετοχές, ακίνητα κλπ.) – με τελικό αποτέλεσμα το εκρηκτικό σπάσιμο της φούσκας που τελικά οδήγησε στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άλλωστε η ίδια η Fed το παραδέχθηκε – ενώ ο Milton Friedman, σε συνεργασία με την Anna Schwarz, τεκμηρίωσαν με μία κοινή μελέτη τους πως χωρίς τη Fed δεν θα είχε υπάρξει η Μεγάλη ¾φεση. Το ίδιο ανέφερε παραδόξως σε μία ομιλία του το 2002 ο πρώην επικεφαλής της Fed, ο Ben Bernanke – κάνοντας όμως ακριβώς το αντίθετο, όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Μεταξύ δε των ετών 2002 και 2007 η αμερικανική κεντρική τράπεζα αύξησε την ποσότητα χρήματος (Μ2) κατά 39%, από τα 5,4 τρις $ στα 7,5 τρις $ – με αποτέλεσμα το κραχ του 2008.

Δυστυχώς όμως, δεν έμαθε απολύτως τίποτα, αφού από το 2008 έως το 2019 αύξησε ξανά την ποσότητα χρήματος – πολύ περισσότερο αυτή τη φορά, κατά 103% δηλαδή, από τα 7,5 τρις $ στα 15,2 τρις $, παράλληλα με το μηδενισμό των βασικών επιτοκίων. Την ίδια περίπου χρονική περίοδο ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά 128% – από τις αρχές του 2008 (γράφημα). Ακόμη χειρότερα, την ίδια εάν όχι χειρότερη τακτική ακολούθησαν και οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες – με αποκορύφωμα την ελβετική που αύξησε την ποσότητα χρήματος από τα 50 δις φράγκα το 2008 στα 584 δις φράγκα το 2019, δηλαδή πάνω από 1.000%!

Διαπιστώνεται λοιπόν πως ναι μεν οι κεντρικές τράπεζες λειτουργούν ως πυροσβέστες, σβήνοντας πυρκαγιές που έχουν οι ίδιες ανάψει προηγουμένως, παράλληλα όμως πλημμυρίζουν με βενζίνη ακόμη μεγαλύτερες περιοχές – οπότε όταν ξεσπάει η επόμενη πυρκαγιά, από κάποιο τυχαίο σπίρτο, δεν είναι πλέον σε θέση να τη σβήσουν, όπως μάλλον θα συμβεί σήμερα, με απρόβλεπτα επακόλουθα για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και την παγκόσμια ειρήνη. Σε κάθε περίπτωση, αργά ή γρήγορα φτάνει η στιγμή MINSKY – στον οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σχετικά πρόσφατα, προειδοποιώντας για το επερχόμενο κραχ τεραστίων διαστάσεων (ανάλυση). Μέχρι τώρα πάντως το κραχ συνεχίζεται ακάθεκτο (γράφημα) – παρά τις ενέσεις ρευστότητας της Fed, τα μηδενικά επιτόκια και τη στήριξη των 850 δις $ που υποσχέθηκε ο πρόεδρος Trump.

Επίλογος

Με κριτήριο τις πρόσφατες αντιδράσεις των κεντρικών τραπεζών, όπως στο παράδειγμα της Fed που μείωσε πανικόβλητη την Κυριακή το βράδυ τα επιτόκια στο 0%, ενώ δήλωσε πως θα τυπώσει 700 δις $ πλημμυρίζοντας τις αγορές, η τάση που αναλύσαμε δεν πρόκειται να σταματήσει – ενώ αυτή τη φορά θα είναι πολύ επικίνδυνη, λόγω της μειωμένης παραγωγής εξαιτίας της διακοπής των παγκοσμίων αλυσίδων εφοδιασμού.

Οι μεγάλες απειλές εν προκειμένω, για τις οποίες οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, θα είναι είτε ο στασιμοπληθωρισμός, είτε ο υπερπληθωρισμός – δύο τρομακτικά σενάρια (το δεύτερο πολύ θετικό για τις μετοχές, άρα για τις ελίτ) που θα ήταν κατά πολύ πιο επώδυνα, από την ύφεση που προβλεπόταν. Εάν παρ’ ελπίδα συμβούν, τότε θα βιώσουμε πραγματικά το παταγώδες τέλος μίας εποχής – κάτι πολλαπλάσια δυσμενέστερο από την πανδημία του κορωνοϊού.
Επιστροφή στην κορυφή
ιός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 20, 2020 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ MIT ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟÚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ
Πηγή:
https://mariosdimopoulos.com/epidimies/%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-mit-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%bf-%cf%86%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba/
Επιστροφή στην κορυφή
Μεταλληνός
Site Admin


Συμμετέχουν: 31 Μάρ 09
Δημοσιεύσεις: 1707

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 20, 2020 10:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου, είναι πολύ κατατοπιστικό. Με τα στοιχεία που παραθέτει σαν βαθύς γνώστης (οικονομολόγος γαρ) του αντικειμένου, αποδεικνύει με ατράνταχτα επιχειρήματα την απάτη της προσποιητής υστερίας που έχει εξαπολυθεί από τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ προβάλλοντας τον κίνδυνο του …."Κορωνοϊού".... Την ίδια στιγμή, φέρνει στην επιφάνεια, την πραγματική αιτία που βρίσκεται πίσω από αυτή την ξέφρενη υστερία, που δεν είναι άλλη, από το ξέσπασμα της ανεξέλεγκτης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία αναπτυσσόταν ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα ωστόσο σημείο διαφωνούμε. Σαν αστός οικονομολόγος, ο Βασίλης Βιλιάρδος επισημαίνει κάποια σημεία, κάποιους λαθεμένους χειρισμούς που έκαναν (ή εξακολουθούν να κάνουν) π.χ οι Αμερικάνοι με την FED, ή οι Ευρωπαίοι, ενέργειες, οι οποίες κατά την γνώμη του αν δεν είχαν γίνει, δεν θα είχε οδηγηθεί το σύστημα στην σημερινή κατάσταση. Όπως έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα που αναφέρονται στο σημερινό απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο του συστήματος, εμείς πιστεύουμε ότι η σημερινή οδυνηρή για τον καπιταλισμό εξέλιξη,, είχε εκ των πραγμάτων δρομολογηθεί, λόγω των ίδιων των τεράστιων αντιφάσεων από τις οποίες διέπεται. Οι όποιοι λαθεμένοι ή σωστοί χειρισμοί μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν σε σχετικά βραχυπρόθεσμο διάστημα την αναπόφευκτη πορεία, αλλά αδυνατούν να την ματαιώσουν. Άλλωστε το μόνο που μπορούν να κάνουν από εδώ και πέρα, είναι οι διάφορες σπασμωδικές ενέργειες (βλέπε "Κορωνοϊός") οι οποίες αφ' ενός τους γελοιοποιούν, και αφ' ετέρου θα επιταχύνουν σίγουρα την αναπόφευκτη πτώση τους.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλλος επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2020 1:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΑΧ; - του Βασίλη Βιλιάρδου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επισκέπτης έγραψε:
πηγή:

https://analyst.gr/2020/03/18/korona-krax/


ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΑΧ;

Βασίλης Βιλιάρδος

..........................
..........................
Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρούς πολιτικούς και όχι θεατρίνους – σε καμία περίπτωση κυβερνήσεις που δεν γνωρίζουν πως «το διοικείν εστί προβλέπειν» (Αλκιβιάδης) και που δεν παίρνουν καθόλου μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα, τη δημιουργία κεφαλαιακών ρεζερβών όταν το δεκαετές ομόλογο είχε επιτόκιο κάτω από 1%, ενώ σήμερα πλησιάζει το 4% (γράφημα) – ή την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το άρθρο 78 της ΕΕ που είχαμε έγκαιρα επισημάνει (ανάλυση), αμέσως όταν διαπιστώθηκε ο βίαιος εποικισμός των νησιών μας μέσω της μαζικής εισβολής των υποκινούμενων από τους Τούρκους παράνομων μεταναστών.
..............



Ο αρχηγός σου στην "Ελληνική Λύση" είναι σοβαρός ή θεατρίνος ?
Πουλάει κηραλοιφές "διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία", ακόμα και κατά του κορωνοϊού από τηλεοράσεως !!!

https://www.dailypost.gr/parapolitika/kai-omws-o-belopoulos-poulaei-aloifh-gia-ton-korwnoio/
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3789

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2020 2:20 am    Θέμα δημοσίευσης: "Money makes the world go round" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώην αξιωματούχος CIA: «Απάτη αλλά ευεργετικός ο Covid-19 για την οικονομία των ΗΠΑ» (βίντεο)
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλλος επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 21, 2020 4:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΟΡΩΝΑ-ΚΡΑΧ; - του Βασίλη Βιλιάρδου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επισκέπτης έγραψε:


Ο αρχηγός σου στην "Ελληνική Λύση" είναι σοβαρός ή θεατρίνος ?


Τι έχετε πάθει όλοι εδω μέσα και τα βάζετε με τους προέδρους; Φυσικά και είναι σοβαρός ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όπως και οι κηραλοιφές του. Το ίδιο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι κορωνοϊοί του.

Άντε, με τον κάθε αντι-προεδρικό εδώ μέσα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 22, 2020 12:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τον πρώτο θάνατο απ´την πανδημία του κορωνοϊού μετρά η Κύπρος από το βράδυ του Σαββάτου.



Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας,

Απεβίωσε σήμερα ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε απόψε.
Επιστροφή στην κορυφή
ένα απ' τα δύο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 22, 2020 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Anonymous έγραψε:
Τον πρώτο θάνατο απ´την πανδημία του κορωνοϊού μετρά η Κύπρος από το βράδυ του Σαββάτου.



Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας,

Απεβίωσε σήμερα ασθενής που νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση.

Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε απόψε.



Τελικά ή πολύ φονικός είναι αυτός ο ιός

ή εξαιρετικά χονδρή *ουστιά παίζεται
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 22, 2020 1:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παγκόσμια Κυβέρνηση ονειρεύεται Γάλλος πολιτικός με τι κρίση αυτη
https://kaini-ktisis.blogspot.com/2020/03/blog-post_51.html?spref=fb&m=1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 22, 2020 3:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πιο βίαια κριση

https://www.tovima.gr/2020/03/21/finance/economist-antimetopizoume-tin-pio-viaii-yfesi-ependyste-stin-ygeia/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας