patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η Σουηδία αρνείται να αυτοκτονήσει ως Κράτος

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
πατατούλη όρμα τους
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2020 4:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Σουηδία αρνείται να αυτοκτονήσει ως Κράτος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σουηδία και κοροναϊός : Ένα διαφορετικό μοντέλο ή ένα παράλογο πείραμα;
Πολλοί ξένοι που ζουν στη Σουηδία αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν



Να πας τα παιδιά στο σχολείο ή να τα κρατήσεις σπίτι;
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, και σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, αυτό το ερώτημα δεν τίθεται πλέον: όλη η οικογένεια είναι κλεισμένη στο σπίτι.
Στη Σουηδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 42 άνθρωποι από τον κοροναϊό, δε συμβαίνει πάντα κάτι τέτοιο.
Μπορεί οι μαθητές λυκείου και οι φοιτητές να κάνουν από τις 18 Μαρτίου μαθήματα εξ αποστάσεως, όμως οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία και τα κολέγια μένουν ανοιχτά μέχρι νεωτέρας.

Για πολλούς δεν υπάρχει δίλημμα.
«Αν τα παιδιά είναι υγιή, πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό» λέει μια Σουηδέζα, μητέρα δύο παιδιών.
Στην πραγματικότητα ακολουθεί τις συστάσεις της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της χώρας της, σύμφωνα με τις οποίες «το να κρατάς στο σπίτι τα παιδιά σου αν είναι υγιή δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο για να μην εξαπλωθεί ο ιός» και το «να κλείσεις τα σχολεία έχει σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία».

Την ίδια άποψη έχει κι αυτή η μητέρα, γιατρός, έγκυος στον έβδομο μήνα, που τα τρία της παιδιά εξακολουθούν να πηγαίνουν στο σχολείο:
«Πιστεύω ότι η Σουηδία έλαβε τη σωστή απόφαση» λέει.
Ο σύζυγός της, λοιμωξιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λουντ, είναι σύμφωνος.

Γονείς που κρατούσαν αρχικά τα παιδιά τους στο σπίτι περιμένοντας το γενικό κλείσιμο των σχολείων έχουν αρχίσει να τα στέλνουν πάλι στις τάξεις. Εκτός από την πρακτική πλευρά, για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν, το να πηγαίνεις τα παιδιά σου στο σχολείο έχει στη Σουηδία τη διάσταση ότι είσαι καλός πολίτης. Το να μην το κάνεις, το να παραβιάσεις δηλαδή τις συστάσεις των ειδικών, σημαίνει ότι παραδόθηκες στον πανικό και δεν εμπιστεύεσαι τις Αρχές, που είναι το θεμέλιο του σουηδικού κοινωνικού κράτους.

Πολλοί ξένοι που ζουν στη Σουηδία αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σαν να μην είχαν καταλάβει οι Σουηδοί τι πραγματικά συμβαίνει και να εξακολουθούν να εφαρμόζουν μια ξεπερασμένη στρατηγική.

Στη χώρα αυτήν απαγορεύονται μόνο οι συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας. (!!!!!!!!!)

Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε επίπεδο συστάσεων: να πλένεις τα χέρια σου, να μη βγαίνεις από το σπίτι σου με συμπτώματα ανάλογα της γρίπης, να μην έχεις κοινωνικές επαφές αν είσαι άνω των 70 ετών ή ανήκεις σε ευπαθή ομάδα. Τα χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά, έστω κι αν οι βραδιές afterski έχουν σταματήσει από την περασμένη Κυριακή. Τα καφέ και τα εστιατόρια είναι επίσης ανοιχτά. Τη Δευτέρα το πρωί τα λεωφορεία στη Στοκχόλμη ήταν γεμάτα, ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης αντίφασης. Από τη μια πλευρά, οι κάτοικοι της Στοκχόλμης καλούνται να δουλέψουν από το σπίτι, κάτι που οδήγησε την εταιρεία τοπικών μεταφορών να μειώσει τον αριθμό των δρομολογίων.

Από την άλλη, ακούγεται όλο και περισσότερο το επιχείρημα ότι οι συνέπειες του φαρμάκου δεν πρέπει να είναι χειρότερες από εκείνες της επιδημίας. Κι έτσι, οι κάτοικοι της Στοκχόλμης επιστρέφουν στη δουλειά τους, ενώ πολλαπλασιάζονται και οι συστάσεις για κατανάλωση, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. Την Κυριακή το βράδυ 2,3 εκατομμύρια Σουηδοί άκουσαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Στέφαν Λέβεν, που τους είπε ότι πολλοί θα χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα, απέφυγε όμως να ανακοινώσει νέα μέτρα, αρκούμενος να επικαλεστεί την ατομική ευθύνη. Το διάγγελμα αυτό εισπράχθηκε θετικά τόσο από τους σχολιαστές όσο και από τα πολιτικά κόμματα.

Αυτό δεν εμπόδισε πολλούς επιστήμονες να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η Σουηδία παίζει ρώσικη ρουλέτα και κάνει ένα παράλογο πείραμα. Τίποτα όμως δεν κλονίζει την εμπιστοσύνη των Σουηδών, που πιστεύουν ότι οι τοπικές ιδιαιτερότητες λειτουργούν υπέρ τους. Το γεγονός, ας πούμε, ότι η χώρα τους είναι αραιοκατοικημένη (22 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο). Η έμφυτη αίσθηση της κοινωνικής απόστασης. Ο ατομισμός, που έρχεται σε αντίθεση με τη συγκατοίκηση πολλών γενιών σε άλλες χώρες. Και μια εμπιστοσύνη προς τις Αρχές, που μεταφράζεται όταν υπάρχει ανάγκη σε πειθαρχία. Πολλά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν βέβαια τις τελευταίες ημέρες ότι η Σουηδία, που υπερηφανεύεται ότι δεν έχει γνωρίσει πόλεμο εδώ και 200 χρόνια, δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων.

Ένα παράδειγμα είναι το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία τα Χριστούγεννα του 2004: χρειάστηκε να περάσουν πολλές ημέρες για να στείλει η Σουηδία βοήθεια στις δεκάδες χιλιάδες πολίτες της που βρίσκονταν στον τόπο της καταστροφής.

Το ανωτέρω κείμενο ανήκει στην Αν-Φρανσουάζ Ιβέρ (Anne-Françoise Hivert), ανταποκρίτρια της Monde στη Στοκχόλμη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2020 4:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρέπει όμως και να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι η απειθαρχία και η μη συμμόρφωση προς τας υποδείξεις της Υπερθενικής Δομής που υπηρετούν άλλοι σοφοί και πατριωτικοί ηγέτες, έχουν ασφαλώς και το τίμημά τους.
Και η Σουηδία, κακά τα ψέμματα, η οποία εγωιστικά αρνείται να σμπαραλιάσει το σκανδιναβικό μοντέλο της (το οποίο θεωρείται μακράν το καλλίτερο ανάμεσα στο σύνολο των καπιταλιστικών μπορντέλων της Δύσης από άποψη κρατικής μέριμνας και πρόνοιας) πληρώνει αυτή τη στιγμή ένα βαρύ τίμημα, κρατηθείτε, είναι εφιαλτικό το νούμερο, πρόκειται για εκατόμβη θυμάτων:

42 νεκροί.

Φρίκη!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ο πατατούλης είσαι;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 27, 2020 5:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Είσαι πίσω σε ενημέρωση :

Sweden
Confirmed: 3.046
Deaths: 92
Recovered: 16
Active: 2.938

Με 10,18 εκ πληθυσμό.
Κάνε σύγκριση με Ελλάδα.



Δηλαδή με συνολικά 92 νεκρούς, που πιθανόν στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι να κυμαινόταν οι αριθμός στα ίδια πλαίσια λόγω της κοινής γρίπης, πρέπει μια χώρα να αυτοκτονεί;
Επιστροφή στην κορυφή
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2020 2:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα κρατήσει όμως; Μπορούμε να φανταστούμε τις πιέσεις που θα ασκηθούν στη Σουηδική κυβέρνηση από τα υπερεθνικά κέντρα.

Και η Βρετανική κυβέρνηση αρχικά κράτησε μία στάση λελογισμένης επιφυλακής. Της πέταξαν στη μάπα το μοντέλο του Imperial College που έλεγε ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε εκατόμβες νεκρών (510.000!), θα καλπάζουν στην Oxford Street οι τέσσερις καβαλάρηδες της αποκαλύψεως, τα ποτάμια θα γίνουν κόκκινα και οι νεκροί θα βγούν από τους τάφους τους και θα ουρλιάζουν τις νύχτες "μένουμε σπίτι, μένουμε σπίτι" και ο ατίθασος Μπόρις τελικά υποτάχτηκε. Τώρα κόλλησε και τον κοροϊδο-ιό και έδεσε το γλυκό.

Προ ημερών, συγγενικό μου πρόσωπο που εργάζεται στις βρυξέλλες μου είπε ότι την επόμενη θα πάει στη δουλειά του κανονικά. "Κάτσε και θα δεις" ήταν η απάντησή μου και όντως, τις επόμενες μέρες μου είπε ότι πλέον δουλεύει από το σπίτι. Ακόμη στο Βέλγιο, το υπουργείο υγείας συνιστά να βγαίνουν και να ασκούνται μαζί στον καθαρό αέρα "οικογένειες που μένουν κάτω από την ίδια στέγη μαζί με έναν φίλο". Θα κρατήσει και αυτό, ή θα κλείσουν και εκεί τα πάρκα; Το σίγουρο είναι ότι εξαιρέσεις, σαν αυτήν πρώτα και κύρια της Σουηδίας, εμπεριέχουν τον κίνδυνο να ξεσκεπαστεί το παραμύθι. Γι αυτό θα στοχοποιηθούν όσο δε φαντάζονται.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρούν τις δυνάμεις να αντισταθούν.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μάγος είσαι;;;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2020 2:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

alfon έγραψε:
Θα κρατήσει όμως; Μπορούμε να φανταστούμε τις πιέσεις που θα ασκηθούν στη Σουηδική κυβέρνηση από τα υπερεθνικά κέντρα.




Οι διεθνείς γκάγκστερς το έκαναν τώρα και στη Σουηδία το θαύμα τους:

Κοροναϊός – Σουηδία : Απαγόρευση σε δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων
Ο νέος περιορισμός τίθεται σε ισχύ την Κυριακή και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών


https://www.in.gr/2020/03/27/world/koronaios-souidia-apagoreysi-se-dimosies-sygkentroseis-ano-ton-50-atomon/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 28, 2020 7:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νεότερα από Σουηδία έγραψε:
Sweden
Confirmed: 3.069
Deaths: 105
Recovered: 16
Active: 2.948

Τριπλάσιοι σε σχέση με την Ελλαδίτσα που έχει παρόμοιο πληθυσμό και λίγο μεγαλύτερο ...



Ελπίζω αυτό να μην το κάνεις τσάμπα όπως η πόντια πουτάνα στο ανέκδοτο.
Επιστροφή στην κορυφή
freeromios
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 10, 2020 2:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η εξήγηση είναι απλή:

Η Σουηδία θεωρείται ήδη cashless society.

Αυτό που θέλουν να επιβάλλουν είναι η εξάλειψη των μετρητών.

Αυτό που θέλουν να επιτύχουν είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Η καταστροφή Μικρών και Μεσαιών Επιχειρήσεων, η μαζική ανεργία που θα επιφέρει και η μακροχρόνια ΥΦΕΣΗ που θα την καταστήσει μόνιμο φαινόμενο θα δημιουργήσει μια μάζα εξαθλιωμένων προλετάριων οι οποίοι θα εξαρτώνται από το καπιταλιστικό, τεχνοφεουδαρχικό imperium για άρτο (επιδόματα) και θεάματα (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης).

Η νέα φάση του καπιταλισμού, η ύστατη, έχει μεγάλες δόσεις κρατισμού σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά ελάχιστων πολυεθνικών εταιριών.

Η ΤΕΧΝΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ που είναι έτοιμοι να επιβάλλον απαιτεί καθολικό και ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ.

Και η Σουηδική cashless society το έχει επιτύχει αυτό.

Στην Σουηδία ξέρουν και πού κλάνει ο καθένας από τις αγορές και πωλήσεις που κάνει. Πολλοί μάλιστα έχουν εμφυτεύσει και τσιπάκια για να μην κουράζεται το κράτος να βρει πού είναι όταν κλείνουν το κινητό τους ή δεν κυκλοφορούν με το τσιπαρισμένο με RFID οχημά τους..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 10, 2020 9:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

H ανοησία της αγέλης έγραψε:
Από 9,11 πήγαμε σε 9,66 (νεκροί Σουηδίας/νεκροί Ελλάδας) μέσα σε 1 μέρα!!!

10/4 νεκροί Σουηδίας 870
νεκροί Ελλάδας 90

Προς τον από πάνω βλακοηλίθιο ένοικο της Παιδικής Χαράς:

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Σουηδία θα έχει έναν ασφαλώς αυξημένο αριθμό νεκρών σε σχέση με κάποιες άλλες χώρες που διατελούν υπό το καθεστώς της τωρινής Δικτατορίας.
Πρόκειται για μια επιδημία λοίμωξης του αναπνευστικού. Στα νοσοκομεία οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις βρίθουν. Ανέκαθεν ήταν μια μάστιγα για τους επιβαρημένους ασθενείς που έκαναν εισαγωγή για οποιοδήποτε λόγο.
Οι σουηδική κοινωνία είναι μια κοινωνία πολύ διαφορετική από κάθε άποψη.
Οι ηλικιωμένοι ζούνε μόνοι τους, έτσι όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα υγείας, όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμη και το πιο ελαφρύ, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν παρά να το περάσουν στο σπίτι με τη φροντίδα που θα είχαν εάν ζούσαν με κάποιους δικούς τους.

Όταν θα έχει τελειώσει αυτό το νταβαντούρι, και η Σουηδία θα έχει βγεί από την όλη ιστορία με ανθρώπινες απώλειες της τάξεως το πολύ λίγων χιλιάδων, αντιμέτωπη με μια επιδημία λοίμωξης του αναπνευστικού αλλά με την οικονομία της σχεδόν αλώβητη, έλα να ξαναγράψεις τους τελικούς αριθμούς για τη Σουηδία και την Ελλάδα του Μητσοτάκη σου.
Αλλά μην ξεχάσεις, μαζί με το λιβάνισμα, να τονίσεις και την ανάγκη σου, τότε, να πρέπει να του ______ τα παπάρια ώστε να σού πετάει και κανά ξεροκόμματο παραπάνω γιατί η κατάσταση στο Ελλάντα του Μητσοτάκη σου θα είναι δραματική και θα ψωμολυσσάς.
Επιστροφή στην κορυφή
έλα _____ στον τόπο σου!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 19, 2020 2:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νεοφιλελεύθερο πείραμα έγραψε:
Οδηγία-ντροπή: Το έσχατο σημείο στο οποίο έφερε τη Σουηδία η «Ανοσία της αγέλης»

Ο μύθος της χώρας - υπόδειγμα κοινωνικού κράτους και ευημερίας οδεύει προς κατάρρευση μαζί με το σύστημα υγείας της

https://menshouse.gr/extras/124166/odigia-ntropi-to-eschato-simeio-sto-opoio-efere-ti-soyidia-i-anosia-tis-agelis


Δηλαδή το εν λόγω τσοντοσάιτ θα μας παραδώσει μαθήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας