patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ιταλία: Ο Τζ.Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση και λεηλασίες

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 30, 2020 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ιταλία: Ο Τζ.Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση και λεηλασίες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ιταλία: Ο Τζ.Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση και λεηλασίες!

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa σε κύριο άρθρο της αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε φοβάται εξέγερση του πληθυσμού.

Ήδη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, την Πέμπτη μια ομάδα ανθρώπων εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ στο Παλέρμο σε μια προσπάθεια να το λεηλατήσει.

Η άφιξη της αστυνομίας και των καραμπινιέρων απέτρεψε το χειρότερο.

Μάλιστα στο Μπάρι, στη Νάπολη και σε άλλες νότιες πόλεις που η παράπλευρη οικονομία συντηρεί πολλούς ανθρώπους, με τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους, αυξάνει η κοινωνική οργή.

Ο Πάπας προέβη σε συναγερμό χθες το πρωί κατά τη διάρκεια λειτουργίας το παρεκκλήσι της Σάντα Μάρτας : «Ας αρχίσουμε να βλέπουμε τις συνέπειες πέρα από την επιδημία, υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν».

Πολλοί Ιταλοί βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

Το Παλάσο Κίτζι (πρωθυπουργική κατοικία) προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι με προεδρικό διάταγμα ο Τζουζέπε Κόντε έδωσε εντολή για προκαταβολή εφάπαξ 4 δισεκατομμυρίων από το ταμείο αλληλεγγύης στους Δήμους.

Τα κεφάλαια να διανεμηθούν σε φτωχές οικογένειες ως κουπόνια για έκπτωση 10% έκπτωση σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων.

Νεότερο, δημοσίευμα, της ίδια πηγής, αναφέρει ότι ο Κόντε αποφάσισε να δώσει 300 ευρώ ανά οικογένεια που θα καλύπτει το κουπόνι των αγορών σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα- δηλαδή τους φτωχούς.

Και οι δικοί μας είναι τόσο ηλίθιοι που στριμώχνουν τον κόσμο νομίζοντας πως δεν θα εξεγερθεί.

Ήδη στην Θεσσαλονίκη ο κόσμος έγραψε στα παλιά του παπούτσια την απαγόρευση και ξεχύθηκε μαζικά στο Λευκό Πύργο!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 30, 2020 11:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα Νότια της Ιταλίας είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης



Οι αρχές προειδοποιούν για απειλή εξέγερσης και λεηλασίες

Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Vladimir Malyshev

"Προσοχή στο νότο, μπορεί να εκραγεί. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, υπάρχει κίνδυνος στη διατήρηση της δημοκρατίας. Είναι απαραίτητο να επεκταθεί το εγγυημένο εισόδημα (στην πλειοψηφία του πληθυσμού)," είπε ο Peppe Provenzano, Υπουργός Νότιων Περιφερειών της Ιταλίας, στις 29 Μαρτίου, περιγράφοντας την επιδείνωση της κατάστασης σε σχέση με την επιδημία του κορωναϊού.



"Ο λαός της Ιταλίας λιμοκτονεί", γράφει η Iσπανική εφημερίδα ABC, αναφερόμενη στην ιταλική κρατική υπηρεσία ασφαλείας. Στο Παλέρμο, μια οργανωμένη ομάδα 20 ατόμων εμφανίστηκε σε σούπερ μάρκετ, γέμισε τα καροτσάκια τροφίμων και αρνήθηκε να πληρώσει. "Αρκετά για να μείνουμε στο σπίτι, δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε, πρέπει να φάμε", φώναζαν δυνατά. Στο Παλέρμο και σε άλλες πόλεις της Σικελίας, η αστυνομία ανέλαβε την φύλαξη των σούπερ μάρκετ. Σχεδόν μια μέρα δεν περνάει χωρίς επίθεση σε φαρμακείο στη Νότια Ιταλία.

Ο Δήμαρχος του Παλέρμο λέει: «Δίπλα σε εκείνους που βρίσκονται σε κρίση ανησυχίας, αλλά με αξιοπρέπεια υπομένουν, υπάρχουν ομάδες τσακαλιών και επαγγελματιών αντάρτες που ωθούν για βίαιες πράξεις, και είναι χαρακτήρες και ομάδες που ισχυρίζονται περήφανα τη συμμετοχή τους στην μαφία." Ο δήμαρχος ζήτησε να αναφερθούν στην αστυνομία. Σύμφωνα με το ABC, οι εκκλήσεις για εξέγερση μετά τις 3 Απριλίου, όταν πρόκειται να τερματιστούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ακούγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διανέμονται βίντεο που ζητούν "πόλεμο".


"Τα μέτρα κατά της επιδημίας του κοροναϊού που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση έχουν βάλει φωτιά στο φυτίλι μιας βόμβας που μπορεί να εκραγεί από τη μια στιγμή στην άλλη, ειδικά σε περιοχές όπου η κρίση έχει από καιρό βαθιά ριζωμένη", αναφέρει η Giornale του Μιλάνου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια «απειλή εξέγερσης και λεηλασιών» στο νότιο τμήμα της χώρας.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η κυβέρνηση έλαβε σοβαρά υπόψη αυτά τα μηνύματα. Ο επικεφαλής της Ιταλικής αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, προειδοποίησε την υπουργό Εσωτερικών Luciana Lamorgese, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε αμέσως τον επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου.


Σε συνέντευξή της στο Skyg24, η Lamorgese δήλωσε ότι "ανησυχεί για την κατάσταση στη χώρα". Και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κάλεσε για "επισιτιστική αλληλεγγύη" μέσω των δημόσιων θεσμών. "Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές", γράφει η Jornale, "για να επιτρέψει στις αγορές τροφίμων να καλύψουν βασικές ανάγκες". Και η Lamorgese παραδέχθηκε ότι υπάρχει απειλή λιμού στους τομείς των ταραχών.

"Όταν τελειώσει η μέρα, πρέπει να είμαστε σε θέση να δώσουμε στα παιδιά μας φαγητό, και πρέπει να το λάβουμε υπόψη αυτό." Και προσθέτοντας ότι η "παράνομη συμπεριφορά" σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανεκτή

Λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ταραχές είχαν ήδη λάβει χώρα σε Iταλικές φυλακές τον Μάρτιο: στις φυλακές San Vittore του Μιλάνου και στις φυλακές Rebibbia της Ρώμης, καθώς και σε εγκαταστάσεις κράτησης στο Σαλέρνο, τη Νάπολη, το Βερτσέλι, την Αλεσαντίρια, την Φότζια, την Πλάτσιο και άλλες Ιταλικές πόλεις. Σε μερικές φυλακές, οι κρατούμενοι προσπάθησαν να αναλάβουν τις τοπικές εγκαταστάσεις υγείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Όλες αυτές οι εξεγέρσεις καταστάλθηκαν.


Σύμφωνα με την ABC οι ταραχές στη νότια Ιταλία θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από τη μαφία. Δημοσιογράφος της εφημερίδας αναφέρεται σε εμπιστευτικό ρεπορτάζ που συντάχθηκε ειδικά για τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, το οποίο αναφέρει ότι στη νότια Ιταλία «υπάρχει δυνητικός κίνδυνος αυθορμήτων και οργανωμένων εξεγέρσεων”.
Αυτό συνδέεται με την ανεπτυγμένη σκιώδη οικονομία και τη «διάχυτη επιρροή» του οργανωμένου εγκλήματος.



Η παραοικονομία του οικονομικά οπισθοδρομικού Νότου της Ιταλίας απασχολεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα, με έναν στους τέσσερις να λαμβάνει μισθούς "σε φακέλους" και να μην πληρώνει φόρους. Τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν μείνει ουσιαστικά χωρίς μέσα επιβίωσης. Σύμφωνα με τις αρχές, η μαφία είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Στη Σικελία και αλλού στο νότο, οι ληστείες στους δρόμους έχουν αυξηθεί, με τους ανθρώπους να αρπάζουν σακούλες με προϊόντα που αγοράστηκαν πρόσφατα.



Το επικείμενο χάος αναφέρουν οι εφημερίδες της νότιας Ιταλίας. Η "Giornale di Sicilla" γράφει ότι στο χάος που επικρατεί στο Trapani, οι γιατροί του τοπικού νοσοκομείου Paolo Borselino di Marsala κατήγγειλαν στο γραφείο του εισαγγελέα ότι δεν έχουν αρκετές προστατευτικές μάσκες, και ασθενείς και γιατροί με coronavirus αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά.



Ακόμη και οι κορυφαίοι Ιταλοί πολιτικοί δεν αντιστέκονται στις εντάσεις σε αυτήν την κατάσταση. Για παράδειγμα, ο Ματέο Σαλβίνι, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του πιο δημοφιλούς κόμματος της χώρας, της Λίγκας , απείλησε να αποχωρήσει από την ΕΕ. Μιλώντας στην τηλεόραση και σχολιάζοντας την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφώνησε με θυμό: «Ευρώπη; Να πάει να γ.....! ... Δεν είναι ένωση, είναι φωλιά φιδιών και τσακαλιών. Πρώτα κερδίζουμε τον ιό και μετά σκεφτόμαστε την Ευρώπη. Και αν χρειαστεί, θα πούμε αντίο χωρίς καν να ευχαριστήσουμε."



Αυτές οι πρωτοφανείς σκληρές δηλώσεις του ηγέτη της «Liga», η οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, προηγείται τώρα στις δημοσκοπήσεις σε δημοτικότητα, έγιναν μετά την αποτυχία της συνάντησης των 27 ηγετών της ΕΕ με τη μορφή τηλεδιάσκεψης. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το σχέδιο τελικού εγγράφου σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας. Απαίτησε να βρεθεί μια "επαρκής λύση για να ικανοποιηθεί η σοβαρότητα της έκτακτης ανάγκης".



Η Ιταλία βιώνει μια οδυνηρά δραματική στιγμή. 28 Μαρτίου που ένα ρεκόρ για τον αριθμό των θανάτων - 969 άνθρωποι ανά ημέρα. Η Ιταλία κατέχει τώρα την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην εξάπλωση του κοροναϊού και έχει ήδη ξεπεράσει την Κίνα στον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 92.000 κρούσματα λοίμωξης με νέο τύπο ιού στα Απέννινα και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τις 8.000.



Στην αρχή ξέσπασε η επιδημία στα βόρεια, και στο νότο ήταν ήρεμη. Ωστόσο, οι αρχές έκαναν ένα ασυγχώρητο λάθος – ανακοίνωσαν εκ των προτέρων το κλείσιμο των βόρειων περιοχών για να εισέλθουν και να εξέλθουν. Και τότε πολλοί Ιταλοί που εργάζονται στο βιομηχανικό Βορρά πήραν τα αυτοκίνητα και έσπευσαν στο σπίτι τους προς τα νότια. Τώρα σε αυτό το τμήμα της Ιταλίας, όπου οι ταραχές έχουν ωριμάσει, έχει επίσης φουντώσει η μόλυνση

https://www.fondsk.ru/news/2020/03/30/ug-italii-na-grani-bunta-50488.html
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3789

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2020 10:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Η εξέγερση στην Ιταλία. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεκάδες Ιταλοί καίνε την σημαία της Ε.Ε.

Ο Κόντε φοβάται λαϊκή εξέγερση

_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας