patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πάει για φούντο το ΔΝΤ;

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2020 1:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Πάει για φούντο το ΔΝΤ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γκεοργκίεβα: Ο κορωνοϊός ''απειλεί'' τα αποθεματικά 1 τρισ. δολαρίων του ΔΝΤ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση του κορονοϊού θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία τα αποθεματικά του ΔΝΤ, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο».
Η Γκεοργκίεβα δήλωσε στο Reuters Newsmaker ότι είναι πλέον σαφές ότι μια οικονομική ανάκαμψη θα πρέπει να ξεκινήσει χωρίς σημαντική ιατρική ανακάλυψη όσον αφορά τον κορονοϊό και πρόσθεσε ότι η παρουσία του ιού εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.
Οι χώρες μέλη του ΔΝΤ παραμένουν σε θέση να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στο Ταμείο, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, ανέφερε.
Το ΔΝΤ προέβλεψε την Τρίτη μια βαθύτερη παγκόσμια ύφεση από ότι ανέμενε αρχικά, καθώς το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ στις περισσότερες χώρες.
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προβλέπει τώρα μια παγκόσμια συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,9% φέτος και μια συνολική απώλεια παραγωγής 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος του 2021.
«Έχουμε ακόμη περίπου τα 3/4 της δανειοδοτικής μας ικανότητας. Δεν είναι απίθανο να βρεθούμε στο σημείο που θα δοκιμαστούν οι πόροι του ΔΝΤ, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο», δήλωσε η Γκεοργκίεβα.
Όσον αφορά την πιθανότητα πρόσθετων πόρων, η Γκεοργκίεβα τόνισε ότι «τα μέλη μας μάς λένε: 'Όλα είναι στο τραπέζι. Ελάτε σε εμάς αν χρειαστεί να κάνετε περισσότερα, βρισκόμαστε εδώ για εσάς».
Το ΔΝΤ έχει διαθέσει με ταχείες διαδικασίες χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης περίπου 100 δισ. δολαρίων καθώς επίσης έχει χορηγήσει επιπλέον δάνεια και επιχορηγήσεις σε 72 χώρες σε μόλις πάνω από επτά εβδομάδες, σημείωσε η Γκεοργκίεβα.
https://www.zougla.gr/money/agores/article/georgieva-o-koronoios-apili-ta-apo8ematika-1-tris-dolarion-tou-dnt
Βάλτε στην θέσει του κορωνοϊός η κρίση του καπιταλισμού και θα έχετε την σωστή απάντηση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2020 10:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και πώς να μην πάει, όταν ολάκερος ο καπιταλισμούλης είναι που πηγαίνει για φούντο. Παλιά το σύστημα φόραγε τα καλά του και μας έλεγε (του κώλου) να είμαστε με την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια ώστε να μη μας βιάσωσι οι άθεοι εβραιοκομμουνισταί τις κόρες και σήμερα, που έφαγε τα ψωμιά του και ό,τι ήταν να πουλήσει το πούλησε, του απομένει να πουλάει πρ*κτίτιδα:

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας