patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ισραήλ: Πάνω από 870.000 οι άνεργοι λόγω της πανδημίας

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 31, 2020 2:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Ισραήλ: Πάνω από 870.000 οι άνεργοι λόγω της πανδημίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ισραήλ: Πάνω από 870.000 οι άνεργοι λόγω της πανδημίας

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε εννέα νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.737 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 500 νεκρούς επί συνόλου 70.036 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 26.047, κατά την ίδια πηγή. Το υπουργείο ανέφερε πως 10.743 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ και αύξησε το σύνολο των ιαθέντων σε 26.047.
Νωρίτερα χθες Πέμπτη, οι ισραηλινές αρχές δημοσιοποίησαν δεδομένα που δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 21,5%, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 874.000. Η ανεργία έπληττε το 27,5% του εργατικού δυναμικού — ήτοι πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους — τον Απρίλιο, αν και στις αρχές της χρονιάς, τον Φεβρουάριο, δεν ξεπερνούσε το 3,9%, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού πλήττει την ισραηλινή οικονομία.
https://www.zougla.gr/kosmos/article/israil-pano-apo-870000-i-anergi-logo-tis-pandimias

Για όλα φταίει ο κορωνοϊούς και όχι ο καπιταλισμός όπου από το 2008 εισήλθε στην χειρότερη και αξεπέραστη κρίση στην ιστορία του. Να γιατί η στημένη πανδημία μιας γρίπης της COVID-19 , όπου την τρίχα την μας την παρουσιάζουν σαν τριχιά για να προωθήσουν την καταστροφική μαϊμού καραντίνα, όπου ο σκοπός τους είναι δια μέσω της καταστροφής ότι έχει απομείνει από τις εθνικές οικονομίες και στα ερείπια να υπερυψωθούν τα υπερεθνικά μονοπώλια, καθώς και να πάρουν πίσω όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε της COVID-19 α πρωτοφανή για τη ανθρωπότητα βαρβαρότητα καθώς τα εκμεταλλευτικά συστήματα με τον καπιταλισμό σαν το τελευταίο στάδια της εκμετάλλευσης έκλεισαν τον κύκλο τους.

Από εδώ και πέρα όχι καμία ανάπτυξη δεν είναι ικανά να προσφέρουν αλλά δυστυχία και βαρβαρότητα.

Το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα θα είναι κούφια λόγια αν πρώτιστος δεν ξεσκεπαστούν τα δόλια σχέδια των καπιταλιστών που με τους υιούς σαν αυτού του κορόιδο ιό προσπαθούν να σπείρουν σύγχυση στους λαούς για να προωθήσουν τα δόλια και καταστροφικά σχέδια τους.

Επιστροφή στην κορυφή
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 01, 2020 11:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Χιλιάδες Ισραηλινοί κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου --εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά-- τον οποίο κατηγορούν για κακή διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, σε διασταυρώσεις ή σε γέφυρες όπου διαδηλωτές φορώντας μάσκες κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας τον «αποτυχημένο» Νετανιάχου.

Στο Τελ Αβίβ, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ανεργίας και της έλλειψης βοήθειας από την κυβέρνηση.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε επίσης μπροστά από την κατοικία του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, όπου οι διοργανωτές έκαναν λόγο για χιλιάδες ανθρώπους που καλούσαν τον Νετανιάχου να παραιτηθεί.

Ισραηλινοί διαδήλωσαν ακόμη μπροστά από την ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού στην παραλιακή πόλη Καισάρεια (δυτικά).

Οι διαδηλωτές, κατηγορούν τον Νετανιάχου για διαφθορά και ότι δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία του Covid-19 και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Το ποσοστό της ανεργίας ξεπέρασε το 20% τους τελευταίους μήνες έναντι 3,4% τον Φεβρουάριο.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον Νετανιάχου, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Νοέμβριο του 2019 για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις υποθέσεις, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Το Ισραήλ περηφανευόταν αρχικά για τη διαχείριση της πανδημίας, με έναν σχετικό χαμηλό αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης, παραταύτα δεν κατάφερε να ξαναμπεί η οικονομία στις ράγες της ανάκαμψεις και η κατάσταση να χειροτερεύει δραματικά, με την κυβέρνηση να το αποδίδει στα κρούσματα που έχουν πολλαπλασιαστεί, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει νέους περιορισμούς.


Απέναντι στην οργή που αυξάνεται, ο Νετανιάχου, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2009, κατηγόρησε σήμερα τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα 12 και 13 ότι «κάνουν την προπαγάνδα των αριστερών αναρχικών διαδηλωτών», καλύπτοντας ευρέως τις συγκεντρώσεις τους.

«Προσπαθούν απεγνωσμένα να δηλητηριάσουν το κοινό, προκειμένου να προκαλέσουν την πτώση ενός ισχυρού πρωθυπουργού της δεξιάς», ανέφερε το Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου, σε ένα τουίτ, στο οποίο έκανε re-tweet ο Νετανιάχου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

'Αντε και στα δικά μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Προφασιζονται απωλειες
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 02, 2020 4:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απο κορωνοιο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.haaretz.com/jewish/.premium-official-jewish-covid-19-death-toll-2-200-excluding-north-america-ex-soviet-bloc-1.8980651
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας