patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Εκλογές, τότε και σήμερα.

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 14, 2020 3:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Εκλογές, τότε και σήμερα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακόμη και όσοι είναι της γενιάς μου ή νεώτεροι, και επομένως δεν έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι, έχουν ακούσει για τις εκλογές βίας και νοθείας της μετεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας, όπου ψήφιζαν "δέντρα, ζώα και νεκροί". Προσωπικά θυμάμαι δύο ιστορίες που έχω ακούσει από συγκενικά μου πρόσωπα:

- Ο νονός μου ήταν δικηγόρος. Παλιός αντάρτης στην Εύβοια, είχε αποφοιτήσει - χωρίς να ανανήψει - από τη Μακρόνησο. Επί χούντας στάλθηκε για μεταπτυχιακά σε Αίγινα και Γυάρο. Σε κάποιες εκλογές της μετεμφυλιακής περιόδου τον έστειλαν, σα δικηγόρο, για δικαστικό αντιπρόσωπο σε ένα χωριό. Φαίνεται ότι έκανε τη δουλειά του και επέβαλλε να γίνουν σωστά οι εκλογές. Μετά το τέλος της καταμέτρησης τον πήρε παράμερα ο νεαρός παπάς του χωριού και τον πληροφόρησε ότι οι αρχές του τόπου σχεδίαζαν να τον καθαρίσουν. Ο μόνος τρόπος να γλυτώσεις, του είπε, είναι να φύγεις τώρα. Αν κοιμηθείς εδώ θα σε βρούν σε κανά χαντάκι. Τον πήρε λοιπόν με μια βέσπα που είχε και τον πήγε στην κοντινότερη πόλη και έτσι γλύτωσε.

- Η μητέρα μου είναι θησειώτισσα. Μετά τον εμφύλιο, σε κάποιες εκλογές οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της ΕΔΑ δήλωσαν ασθένεια και δεν πήγαν στο εκλογικό τμήμα, προφανώς φοβούμενοι για τη ζωή τους. Έψαξαν οι ΕΔΑϊτες για αντικαταστάτες και ο μόνος που δέχτηκε ήταν ένας από τους γνωστούς γραφικούς/τρελλούς της παλιάς Αθήνας. Τον διόρισαν λοιπόν εκλογικό αντιπρόσωπο, πήγε στο εκλογικό τμήμα και βρήκε ότι δε δίναν ψηφοδέλτια της ΕΔΑ. Ρώτησε τον δικαστικό γιατί γίνεται αυτό και του απάντησε ότι δεν του είχαν στείλει. "σταμάτα τότε την ψηφοφορία μέχρι να σου φέρουν" είπε ο τρελός. Και ο δικαστικός αναγκάστηκε να συμμορφωθεί.

Αυτά γινόντουσαν την εποχή που στις ΗΠΑ μεσουρανούσε ο γερουσιαστής Μακάρθι, κάτω από κάθε πέτρα έβρισκαν ρώσους πράκτορες και βέβαια η Ελλάδα ήταν αποικία / μπανανίς των ΗΠΑ.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν στις ΗΜΑ (Ηνωμένες Μπανανίες της Αμερικής) στις τελευταίες εκλογές - με τη διαφορά ότι, ακόμη και στη μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα όταν υποχρεωνόντουσαν τηρούσαν τα προσχήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι στις ΗΜΑ το βράδυ των εκλογών δολοφονήθηκε τουλάχιστον ένας ρεπουμπλικάνος, φερόμενος ως ένας εκ των ηγετών των "proud boys", από παρακρατικούς της Αντίφα.

------------------
πηγες:
- https://www.zerohedge.com/political/mcenany-unveils-234-pages-affidavits-alleging-election-irregularities-michigan?utm_medium=referral&utm_source=miximedia&utm_campaign=zerohedge

- https://www.courtlistener.com/recap/gov.uscourts.miwd.99598/gov.uscourts.miwd.99598.1.2.pdf

Ο εκλογικός μηχανισμός του Τραμπ (και όχι, όπως εσφαλμένα λέγεται, του ρεπουμπλικανικού κόμματος - πάμπολλα παραδοσιακά στελέχη των ρεπουμπλικάνων έχουν συνταχθεί με τον ομοϊδεάτη τους Μπάϊντεν, μεταξύ τους επιφανείς εγκληματίες πολέμου όπως ο Κόλον Πάουελ και ο Νεγκρεπόντε) επιμένει ότι έγινε νοθεία μεγάλης έκτασης. Τα αμερικάνικα βοθροκάναλα και οι κιτρινοφυλλάδες (CNN, New York Times κλπ) απαντούν ότι αυτά είναι αστήρικτοι ισχυρισμοί. Μόλις πάνε να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς, του αφαιρούν το λόγο, κλείνουν τα μικρόφωνα, διακόπτουν τις εκπομπές και κλείνουν τους λογαριασμούς του fecebook και του twitter που προσπαθούν να αναμεταδώσουν τα λογοκριμένα στοιχεία - όπως έκαναν με το διάγγελμα του Τραμπ μετεκλογικά ή τα άρθρα που έγραφαν για τη διαφθορά της οικογένεια Μπάϊντεν και τις σχέσεις της με την Ουκρανική μαφία.

Εν τω μεταξύ, στελέχη των δημοκρατικών όπως η χαρισματική "αριστερή" Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτές, μέλος της βουλής των αντιπροσώπων ζητάνε ανοιχτά να φτιαχτούν λίστες όσων υποστηρίζουν ανοιχτά τον Τραμπ "για τα περαιτέρω".

Απαντώντας στους δημοσιοκάφρους που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για νοθεία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακένανι ανακοίνωσε ότι έχει 234 σελίδες ένορκες καταθέσεις που πιστοποιούν παρανομίες μόνον από μία κομητεία του Μίσιγκαν. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν συγκεντρωθούν ανάλογες καταθέσεις απ' όλη τη χώρα και δημοσιευθούν, θα χρειάζεται μία βιβλιοθήκη για να τις χωρέσει.

Ανάμεσα σε αυτά που καταγγέλλονται στις καταθέσεις, που έχουν όλες συνταχθεί από συμβολαιογράφους, είναι τα παρακάτω:
- Στο κέντρο που γινόταν οι καταμέτρηση, υπήρχαν βαλίτσες και σακίδια τυλιγμένα με πλαστικό ρολό. Όταν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του Τραμπ ρωτούσαν τι περιέχουν οι βαλίτσες και τι γυρεύουν στο χώρο της καταμέτρησης, τους απαντούσαν ότι δεν τους αφορά, και τους απειλούσαν ότι αν δεν απομακρυνθούν θα τους συλλάβουν.
- Σε πολλές περιπτώσεις οι αντιπρόσωποι έβλεπαν ότι το ίδιο πρόσωπο φέρεται ότι ψήφισε πάνω από μία φορά. Ζητούσαν να υποβάλλου ένσταση και δεν τους το επέτρεπαν. ζητούσαν να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν και οι υπεύθυνοι αρνιόντουσαν.
- Πολλοί από τους υπολογιστές που εχρησιμοποιούντο στην καταμέτρηση είχαν λάθος ώρα - όλοι την ίδια. Σήμερα που οι υπολογιστές συνδέονται στο διαδίκτυο και παίρνουν από εκεί την ώρα αυτόματα, είναι τεχνικά πολύ δύσκολο να αλλοιώσει την "ώρα συστήματος" σε έναν υπολογιστή κάποιος που δεν είναι ειδικευμένος. Είναι προφανές ότι η "λάθος" (κατά περίπου 5 ώρες) ώρα αποσκοπούσε στο να ετεροχρονιστούν τα αποτελέσματα για διάφορους λόγους.

- Ένας εκλογικός αντιπρόσωπος ήταν εντεταλμένος να επιβλέπει ένα τραπέζι όπου οι υπάλληλοι της καταμέτρησης αντέγραφαν γύρω στα 25 ψηφοδέλτια (αυτό δεν είναι από μόνο του αντικανονικό και φαίνεται ότι γίνεται όταν το πρωτότυπο ψηφοδέλτιο είναι δυσανάγνωστο και δεν "περνάει" από το αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης). Ζήτησε να ελέγξει ότι η αντιγραφή γίνεται σωστά και δεν του επιτράπηκε. Οι υπάλληλοι που έκαναν την αντιγραφή στεκόντουσαν μπροστά και πάνω από τα ψηφοδέλτια και εμπόδιζαν να τα δει. Απευθύνθηκε στον υπεύθυνο που τον πληροφόρησε ότι δεν είχε δικαίωμα να ελέγξει επειδή η αντιγραφή είναι προσωπική, όπως και η ψηφοφορία. Έκανε ένσταση για κάποια από τα ψηφοδέλτια, αλλά η ένσταση δεν καταχωρήθηκε. Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να καταχωρήσουν την ένσταση στον υπολογιστή και το πρακτικό της καταμέτρησης. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του Τραμπ υποχρεωνόντουσαν να στέκονται 2 μέτρα μακριά από τα τραπέζια που υποτίθεται ότι έλεγχαν, απόσταση που δεν τους επέτρεπε να ελέγξουν την καταμέτρηση. Σε κάποιες περιπτώσεις ανάμεσα σε αυτούς και το τραπέζι έμπαιναν αντιπρόσωποι του Μπάϊντεν και τους εμπόδιζαν να βλέπουν, έστω και από μακριά. Σε αυτούς κανείς δεν έλεγε να απομακρυνθούν.

- Άλλη αντιπρόσωπος του Τραμπ καταγγέλει ότι είδε διάφορες παρατυπίες όπως μία κάλπη που δεν την επέβλεπε κανείς, διάφορους άσχετους που μπαινόβγαιναν στο χώρο καταμέτρησης, χαοτική διαδικασία καταμέτρησης. Καταγγέλει, όπως και άλλοι, ότι όταν κάποιοι εκλογικοί αντιπρόσωποι πεταγόντουσαν έξω από το χώρο της καταμέτρησης δια της βίας, οι υπάλληλοι (υποτίθεται ουδέτεροι) χειροκροτούσαν, τους χλεύαζαν και ζητωκραύγαζαν.

- Άλλη αντιπρόσωπος καταγγέλει, μεταξύ άλλων, ότι κάποια στιγμή αναγγέλθηκε ότι θα ερχόντουσαν 50 κουτιά με ψηφοδέλτια. Οι υπάλληλοι της καταμέτρησης ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. Η ίδια καταγγέλει ότι είδε υπάλληλους να περνάνε από τις μηχανές αυτόματης καταμέτρησης τα ίδια 27 ψηφοδέλτια τουλάχιστον 5 φορές, ξανά και ξανά και ξανά. Και ότι κανείς δεν έλεγχε αυτούς που έβαζαν ή έβγαζαν ψηφοδέλτια στο χώρο καταμέτρησης. Επίσης ότι όταν, το πρωί της επόμενης των εκλογών και ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση άποχώρησε για 4 περίπου ώρες δεν της επιτράπηκε να ξαναμπεί στην αίθουσα.

- Άλλη αντιπρόσωπος καταγγέλει ότι υπήρχαν υπάλληλοι που διορθώναν ή συμπληρώναν τα ψηφοδέλτια πριν τα υποβάλλου στο μηχάνημα. Όπως όλοι οι άλλοι καταγγέλει ότι οι αντιπρόσωποι του Τραμπ υποχρεωνόντουσαν να στέκονται τουλάχιστον 6 πόδια πίσω από τις οθόνες, και επομένως δε μπορούσαν να ελέγξουν τίποτε.

- Απαγορευόταν στους αντιπροσώπους να βγάλουν φωτογραφίες με το κινητό τους επί ποινή εκδίωξης και σύλληψης. Όταν δοκίμαζαν να τηλεφωνήσουν τους έβαζαν τις φωνές και τους απειλούσαν, ενώ οι υπάλληλοι τηλεφωνούσαν ελεύθερα.

- Κάποια στιγμή, και ενώ είχαν απομακρύνει τους περισσότερους αντιπροσώπους του Τραμπ και εμπόδιζαν να μπουν καινούριοι, σκέπασαν τα παράθυρα με ταμπλώ ώστε να μη μπορει κανείς απ'έξω να δει τι γίνεται μέσα.

- Ενώ υποτίθεται ότι στις επιστολικές ψήφους συγκρίνεται η υπογραφή στο ψηφοδέλτιο με την υπογραφή στην αντίστοιχη αίτηση, μία αντιπρόσωπος καταγγέλει ότι δεν είδε να γίνεται αυτό ούτε μία φορά. Σε ένα τραπέζι είδε ψηφοδέλτια των οποίων οι ψηφοφόροι δεν ήταν εγγεγραμένοι στους καταλόγους. Τα ψηφοδέλτια αυτά δινόντουσαν σε έναν υπάλληλο που κοίταζε κάτι χαρτιά και χώριζε τα ψηφοδέλτια σε τρεις στοίβες. Όταν ρώτησε τι ακριβώς γίνεται και ζήτησε να ελέγξει τη διαδικασία της έβαλαν της φωνές "Φύγε και μην ανησυχείς, ακολουθούμε άλλη διαδικασία από τα άλλα τραπέζια. Στο ίδιο τραπέζε είδε σε πολλές περιπτώσεις την οθόνη να δείχνει ότι ο ψηφοφόρος είχε ήδη ψηφίσει, αλλά κανένα ψηφοδέλτιο δεν ακυρωνόταν.

- Την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, υποχρέωσαν τους αντιπροσώπους του Τραμπ να απομακρυνθούν από την αίθουσα ενώ οι υπάλληλοι παρέμειναν μέσα στην αίθουσα και έφαγαν εκεί. Όταν οι αντιπρόσωποι επέστρεψαν μετά το φαγητό, στους περισσότερους απαγορεύθηκε να μπουν με το πρόσχημα ότι υπήρχαν πολλοί μέσα στην αίθουσα. Πολλοί αντιπρόσωποι του Μπάϊντεν άλλαξαν τα καρτελάκια τους και εμφανίοστηκαν σαν αντιπρόσωποι του Τραμπ.

- Ένας παρατηρητής είδε στην οθόνη του υπολογιστή ότι φερόταν να ψήφισε άτομο με ημερομηνία γέννησης 1/1/1900 (120 χρονών). Ζήτησε να καταχωρηθεί η ένστασή του και το αρνήθηκαν. Φωτογράφισε την οθόνη με το κινητό του και τον πέταξαν έξω, υπό τις ιαχές των υπαλλήλων της καταμέτρησης.

- Οι αντιπρόσωποι του Τραμπ υποχρεωνόντουσαν να φοράνε καρτελάκια με το όνομά τους, σε αντίθεση με όλους τους άλλους.

Αυτά γίνονται την εποχή που οι επίγονοι του Μακάρθι ελέγχουν στις ΗΜΑ το σύνολο του τύπου, το δημοκρατικό κόμμα και κομμάτι του ρεπουμπλικανικού. Υποψιάζομαι ότι αν ζούσαν ο νονός μου και ο τρελός του Θησείου, θα ευχαριστούσαν την τύχη τους που έζησαν μόνον την μετεμφυλιοπολεμική Ελλάδα και όχι τις σύγχρονες ΗΜΑ.
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 14, 2020 4:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο δείγμα (εννοείται ότι δε διάβασα και τις 234 σελίδες) Και υπενθυμίζω ότι αφορούν μία μόνον κομητεία μίας μόνον πολιτείας. Φανταστείτε τι έγινε σε ολόκληρη τη χώρα.

Φανταστείτε επίσης τι θα γίνει στο ίδιο Μίσιγκαν, όταν τα διαβάσουν αυτά οι λεβέντες που είχαν μπουκάρει με τα όπλα στο τοπικό κυνοβούλιο ενάντια στην παράταση του εγκλεισμού τους...
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας