patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μάθανε πως πηδιόμαστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 15, 2021 3:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μάθανε πως πηδιόμαστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο τίτλος είναι αυτός με τον οποίο μου έστειλε το λινκ ένας φίλος.

http://www.topontiki.gr/article/424109/ondoyra-hiliades-metanastes-xekinisan-me-ta-podia-gia-tis-ipa-elpizontas-ston

Παραθέτω το κείμενο, στο οποίο έκανα μόνον ορθογραφικές διορθώσεις:

-------------------------------------------------------

Ονδούρα: Χιλιάδες μετανάστες ξεκίνησαν με τα πόδια για τις ΗΠΑ, ελπίζοντας στον Μπιντέν

Αρκετές εκατοντάδες πολίτες σχημάτισαν σήμερα ένα καραβάνι στην Ονδούρα, που μέσω της Γουατεμάλας και του Μεξικού στοχεύει να φτάσει περπατώντας στις ΗΠΑ, σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής εκεί, με την ελπίδα να τους επιτραπεί η είσοδος από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Μια πρώτη ομάδα 300 ατόμων ξεκίνησε το ταξίδι σήμερα την αυγή από το Σαν Πέδρο Σούλα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, 180 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα, με προορισμό τα σύνορα με τη Γουατεμάλα, στο συνοριακό πέρασμα Κορίντο, σε μια απόσταση 100 χλμ.

Διαφυγή από τη φτώχεια και τη βία

Σχηματίζοντας μικρές ομάδες και ορισμένους να κυματίζουν τη σημαία της Ονδούρας, οι περισσότεροι μετανάστες φορούσαν μάσκες, η χρήση των οποίων είναι υποχρεωτική στη χώρα για την καταπολέμηση της Covid-19.

Σύμφωνα με το κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περίπου 3.000 άτομα αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο Σαν Πέδρο Σούλα για να αναχωρήσουν την Παρασκευή πρωί για το Κορίντο ή το Άκουα Καλιέντε, το άλλο συνοριακό πέρασμα με τη Γουατεμάλα, ένα ταξίδι 260 χλμ.

Οι μετανάστες λένε ότι προσπαθούν να διαφύγουν από την ακραία φτώχεια, την ανεργία, τη βία από συμμορίες και διακινητές ναρκωτικών, καθώς και από την κρίση που επιδεινώθηκε από την πανδημία του νέου κορονοϊού και το καταστροφικό πέρασμα δύο ισχυρών τυφώνων τον Νοέμβριο.

Προειδοποίηση από ΗΠΑ: Θανατηφόρο ταξίδι

«Μην σπαταλάτε το χρόνο και τα χρήματά σας ριψοκινδυνεύοντας την ασφάλεια και την υγεία σας», είπε ο Μαρκ Μόργκαν, εν ενεργεία Επίτροπος της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP). Είναι ένα «θανατηφόρο» ταξίδι, τους προειδοποίησε.

Δεκάδες καραβάνια μεταναστών έχουν αναχωρήσει από την Ονδούρα από τον Οκτώβριο του 2018, αλλά όλα βρέθηκαν μπροστά σε χιλιάδες Αμερικανικούς συνοριοφύλακες και στρατιώτες που αναπτύχθηκαν στα νότια σύνορα με το Μεξικό κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γουατεμάλα, το Μεξικό και η Ονδούρα έχουν υπογράψει μια συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ, με βάση την οποία χαρακτηρίζονται «ασφαλείς τρίτες χώρες» και δεσμεύονται να συνεργάζονται με τις ΗΠΑ για να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές από χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Ελπίδες στον Μπιντέν

Σήμερα η Γουατεμάλα κήρυξε επτά επαρχίες της χώρας σε «κατάσταση επιφυλακής» ενόψει της επικείμενης άφιξης του καραβανιού μεταναστών. Το διάταγμα επιτρέπει στις «δυνάμεις ασφαλείας να διαλύουν με χρήση βίας κάθε τύπο συγκέντρωσης ή δημόσιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί χωρίς άδεια».

Πολλοί μετανάστες από την Κεντρική Αμερική ελπίζουν ότι η άφιξη του Δημοκρατικού Τζο Μπιντέν στο Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου θα αλλάξει την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ.

-------------------------------------------------------

Το ωραίο είναι ότι το ποντίκι, προφανώς για να μας πείσει ότι οι μετανάστες είναι καλοί άνθρωποι που δικαιούνται την ευσπλαχνία του Μπιντέν, τονίζει ότι οι περισσότεροι από αυτούς φοράνε τις μάσκες τους. Μόνο που δε μας λέει ότι έχουν πάρει και μπουκαλάκια με αντισηπτικά για το δρόμο. Στη φωτογραφία πάντως, που είναι από το ίδιο δημοσίευμα, δεν κατάφερα να εντοπίσω ούτε μία μάσκα.


πατήστε, πάνω στην φωτογραφία, με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, για να μεγαλώσει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Καμάλα έρχονται...
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 15, 2021 4:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια απο Ονδούρα,αν μας διαβάζετε να αποφύγετε τις νότιες πολιτείες
Αλαμπάμα -Αρκάνσας -Βιρτζίνια -Βόρεια Καρολίνα -Λουιζιάνα-Μισισίπι- Νότια Καρολίνα-Τενεσί-Τέξας-Τζόρτζια-Φλόριντα
αλλα και Αριζόνα- Μισουρι-Κεντακι-Βιρτζινια-Κανσας -Ιλιννοις που συνορεύουν με τις νότιες πολιτείες και η νοθεία στις εκλογές ήταν καθολική και η φτώχεια ακομα μεγαλύτερη...Ουτε προς τις ανατολικές πολιτείες,Πενσυλβανια Οχάιο κτλ γιατί σε ολες αυτές θα πέσει πολύ πιστολίδι και όποιον πάρει ο χάρος,και σίγουρα εσείς δεν θα έχετε ευνοικής μεταχείρισης...θα σας πρότεινα τις πόλεις του Σικάγο και του Ντιτρόιτ που έχουν μεγάλες γέφυρες...Νέα Υόρκη που θυμίζει έρημη πόλη και θα βρείτε ενα κεραμίδι να βάλετε την μάσκα σας απο κάτω,και γυρω γυρω απο την Ουάσινγκτον (Ορεγκον-Καλιφόρνια-Γιουτα)που ειναι το άνδρο των νεοταξιτών και Δημοκρατικών και θα σας αγκαλιάσουν με στοργή,θα σας δώσουν δουλειες σαν υπηρέτες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,θα σας στείλουν σε κάποιο πόλεμο πριν σας δώσουν πράσινη κάρτα,και τα φιλόπτωχα ταμεία σε αυτές τις περιοχές είναι ψυχοπονιάρικα.Και οι υπόλοιποι θα γίνετε πειραματόζωα των φαρμακευτικών τους.Γενικα το μελλον σας προμηνύεται ευοίωνο στις ΗΠΑ...
Επιστροφή στην κορυφή
Obelix



Συμμετέχουν: 08 Δεκ 08
Δημοσιεύσεις: 3789

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 16, 2021 6:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Μάθανε πως πηδιόμαστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

alfon έγραψε:
Στη φωτογραφία πάντως, που είναι από το ίδιο δημοσίευμα, δεν κατάφερα να εντοπίσω ούτε μία μάσκα.


Τόσα χλμ. περπατητοί, τους σώθηκε το κ***χαρτο. Τι να κάνουν, χρησιμοποιούν τις μάσκες...
_________________
ILS SONT FOUS, CES AMERICAINS!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας