patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Καταργούνται οι απελάσεις αλλοδαπών με δικαστική απόφαση

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2021 4:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Καταργούνται οι απελάσεις αλλοδαπών με δικαστική απόφαση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.ksipnistere.com/2021/02/blog-post_354.html

Καταργούνται οι απελάσεις αλλοδαπών που έχουν γίνει με δικαστική απόφαση .

Ενώ συγχρόνως επιτρέπεται και η επιστροφή όσων έχουν απελαθεί .

Πέτρος Κονταρίνης...

Αυτό προβλέπεται από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε μία εβδομάδα πριν εκδιωχτεί από την κυβέρνηση με της εκλογές τον Ιούλιο του 2019 .

Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να καταργήσει αυτό το τερατούργημα που προστατεύει ξεκάθαρα την εγκληματικότητα που προέρχεται από αλλοδαπούς εξυπηρετώντας τα πιο σκοτεινά σχέδια της παγκοσμιοποίησης .

Άρειος Πάγος: Η Εισαγγελία σταματάει τις απελάσεις αλλοδαπών

Αυτό προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θέτει στο αρχείο εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που προέβλεπαν απελάσεις αλλοδαπών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μετά από ερώτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Αλλοδαπών) σχετικά με το τι γίνεται με τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν την απέλαση αλλοδαπών μετά την εφαρμογή του άρθρου 74 του νέου Ποινικού Κώδικα που δεν επιτρέπει τις απελάσεις, εξέδωσε την υπ´ αριθμ. 2/2021 γνωμοδότηση, στην οποία αναφέρει ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει άμεσα να τεθούν στο αρχείο.

Το άρθρο 74 του νέου Ποινικού Κώδικα που ισχύει από 1.7.2019 καταργεί την απέλαση αλλοδαπών η οποία διατάσσεται με δικαστική απόφαση και παράλληλα καταργεί το μέτρο που επιβάλλεται ταυτόχρονα με την ίδια δικαστική απόφαση ως παρεπόμενη ποινή και απαγορεύει την επανείσοδο του αλλοδαπού στην Ελλάδα.

Στην γνωμοδότησή του ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας με το άρθρο 2 καθιερώνει την αρχή της αναδρομικότητας του επιεικέστερου ποινικού νόμου, ο οποίος ίσχυσε από την τέλεση της πράξης έως το χρόνο της αμετάκλητης εκδίκασης της υπόθεσης και προσθέτει ότι "επιεικέστερος νόμος είναι εκείνος που περιέχει ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις", δηλαδή "εφαρμόζεται η επιεικέστερη διάταξη, ακόμη και μεταξύ περισσοτέρων του ενός νόμου".

Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης επικαλείται την εισηγητική έκθεση του τότε νομοσχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα, η οποία αναφέρει:

«Σαφώς προκύπτει ότι η δικαστική απέλαση η οποία έχει επιβληθεί από το δικαστήριο, είτε ως μέτρο ασφαλείας είτε ως παρεπόμενη ποινή" και πριν αυτή εκτελεστεί, «δεν μπορεί αυτή να εκτελεστεί», καθώς καταργήθηκε ρητά η πρόβλεψή της.

Περά από αυτά, αναφέρει ο κ. Βουρλίωτης ότι η παράνομη επάνοδος στην χώρα αλλοδαπού που είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών εξακολουθεί να αποτελεί αξιόποινη πράξη κατά τις διατάξεις του νόμου 33896/2005.

Τέλος, ο κ. Βουρλιώτης, στην γνωμοδότησή του, αναφέρει:

«Οι εισαγγελικοί λειτουργοί επιβάλλεται να προβούν σε ανάκληση των σχετικών με τη δικαστική απέλαση, παραγγελιών τους προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Αστυνομίας και ακολούθως να αρχειοθετήσουν την υπόθεση, εκδίδοντας σχετική προς τούτο αιτιολογημένη πράξη».

Έχει αναρτηθεί στον Ιστότοπο Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Δεν εκχωρείται
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling


Έχει τροποποιηθεί από τον/την alfon στις Δευ Φεβ 08, 2021 4:26 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 08, 2021 4:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άλλα μας έλεγε το όνειδος του Αδώνιδος πριν από δυό χρόνια:

https://www.naftemporiki.gr/story/1519805/a-georgiadis-to-2020-tha-arxisoun-mazikes-apelaseis-metanaston-stin-tourkia


Ά. Γεωργιάδης: Το 2020 θα αρχίσουν μαζικές απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 11:27
UPD:11:29
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος ασύλου και στον άμεσο διαχωρισμό των αλλοδαπών που αποβιβάζονται στα νησιά σε διαθέτοντες χαμηλό ή υψηλό προσφυγικό προφίλ, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι στην αντιμετώπιση του προβλήματος δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά τη διαδικασία push-backs, δηλαδή το να εμποδίζεται μία βάρκα να έρθει βάζοντας μπροστά ως εμπόδιο μία βάρκα δική σου,διότι, όπως είπε, απαγορεύεται ρητώς από το διεθνές δίκαιο. «Push - backs δεν γίνονται, το λέω για να μην λέει κάποιος ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις» σημείωσε.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για να απελαθεί κάποιος χρειάζονται δέκα χρόνια, γι’ αυτό, πρόσθεσε, «τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια έγιναν μόλις 1.837 απελάσεις. Έφυγαν δηλαδή μόνο όσοι ήθελαν να φύγουν από μόνοι τους»

Και προανήγγειλε ότι με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την επόμενη εβδομάδα, «τα δέκα χρόνια θα γίνουν έξι μήνες. Μέσα στο 2020 θα αρχίσουν επιτέλους οι μαζικές απελάσεις στην Τουρκία».

Διευκρινίζοντας τη διαδικασία που θα ακολουθείται από δω και πέρα, μετά την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «όταν φτάνει η βάρκα και πιάνουν αυτούς τους ανθρώπους,εντός τριών ημερών θα βγαίνει η πρώτη απόφαση που θα διαχωρίζει εάν ανήκουν στο υψηλό προσφυγικό προφίλ ή στο χαμηλό. Όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή περίπου το 7%, θα πηγαίνουν σε ανοιχτά κέντρα και θα συνεχίζουν τη διαδικασία για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Όσοι έχουν χαμηλό μεταναστευτικό προφίλ, δηλαδή το 93%, θα μπαίνουν σε κλειστού τύπου κέντρα, θα μένουν για έξι μήνες για να τελειώσει η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού του αιτήματος και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία».

Και συμπλήρωσε: «Εάν οι άνθρωποι που πληρώνουν 1.500 και 2.000 δολάρια για να περάσουν απέναντι ξέρουν ότι σε 4 μήνες θα είναι πάλι πίσω, θα σταματήσουν να πληρώνουν χρήματα για να έρθουν στην Ελλάδα και θα πάνε σε άλλη χώρα. Όταν λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία υπερασπιστεί το έδαφός της, με όποιο νόμιμο τρόπο μπορεί, το ρεύμα αργά ή γρήγορα προς την Ελλάδα θα ανακοπεί διότι κανείς δεν θα πληρώνει τόσα λεφτά για να πάει σε μια χώρα που θα τον στέλνει πίσω».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας