patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

25η Μαρτίου του 2021...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
200 χρόνια ραγιάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 25, 2021 1:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: 25η Μαρτίου του 2021... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟÚΔΕΥΟΥΝ!!!
AΡΧΙΣΕ Η ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ώρα της παρέλασης που θα ήταν τα επίσημα μούτρα έξω βγήκε ήλιος 10.00 με 11.00 ακριβώς!
¾στερα άρχισε να..... χιονίζει!!!
Το γνωρίζουμε ότι εδώ και τρεις με τέσσερις ημέρες πριν, για να αποθαρρύνουν τους Έλληνες που ήθελαν να ξεχυθούν στις πλατείες και στους δρόμους για την επέτειο του 1821, έφτιαξαν τον καιρό έτσι που να είναι απαγορευτικός!!!
Στον πρώτο μήνα της Άνοιξης και μάλιστα προς το τέλος του, με κρύο, βροχές και χιόνι!!!
Τρέμουν μην ξυπνήσει ο ραγιάς!
Τον κοιμίζουν με ό,τι μπορούν!
Επενδύουν πολλά χρήματα στον ύπνο σου!
Στη σκλαβιά του!!!!
Μέσα στο σπίτι δούλε!!!
Κάνε παρέλαση στην τηλεόρασή σου μπροστά!
Στο Σύνταγμα θα είμαστε εμείς:
Οι Επικυρίαρχοι και η Νέα Τάξη!
Εμάς θα προσκυνάς, εμάς θα τιμάς, εμάς θα ακούς!
Και τον καιρό στα μέτρα μας!
Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα;
Ξαφνικά σκοτείνιασε και άρχισε να μπουμπουνίζει και να αστράφτει!!!
Και αντί να βρέξει ως μία συνηθισμένη ανοιξιάτικη μπόρα, άρχισε να.. χιονίζει!´Όμως χιόνια με μπουμπουνητά και αστραπές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ και στην μετεωρολογία!!!!
Σήμερα ξύπνησα με χιόνι παντού, ενώ έχει βγει πάλι ήλιος..
Αυτό λέγεται ¾βρις και επίδειξη δύναμης:
Ότι γουστάρουμε κάνουμε!
Αυτό λέγεται και τρομοκρατία!
Κατά τα υπόλοιπα μας λένε κοιμηθείτε σπίτι και γιορτάστε...
Αυτή είναι η τρομοκρατία της ΝΤΠ!
Επιστροφή στην κορυφή
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 26, 2021 4:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στην διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων δεν είχαμε ούτε μία τρομοκρατική πράξη ,ούτε καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες, και έντονα καιρικά φαινόμενα. Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά πληρώσαμε προστασία τους αμερικανούς με 2δις δολάρια.
Επιστροφή στην κορυφή
Πιο σοβαροι οι χουλιγκαν
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 26, 2021 10:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απο τους πολιτικους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

m.facebook.com
Επιστροφή στην κορυφή
ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 27, 2021 6:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρωτοφανές περιστατικό στην Κρήτη: Άνδρας επέστρεψε στο σπίτι του και διαπίστωσε ότι έμενε κάποιος άλλος
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 27, 2021 4:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο Σπυρος Καμπιωτης

Δεν πάει άλλο.
Η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Κοβιντομπουρδέλο με Κοβιντοτσατσάδες , με Κοβιντο-ιερόδουλες/δουλους (κοινώς Κοβιντοπουτάνες), με Κοβιντονταβατζήδες και Κοβιντομπράβους.
Το Κοβιντομπουρδέλο δουλεύει όλο το εικοστετράωρο και δέχεται όλους τους Κοβιντοανώμαλους, Κοβιντοπελάτες.
Μια Κραυγή πλανάται παντού.
Άντε και Κοβιdo-gamiθειtε.
Δεν πάει άλλο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 27, 2021 5:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"1821"-2021....γιατί ένας λαός καταρρέει μόνο όταν ξεχνά από που έρχεται

<<Τον Ξεσηκωμό δεν τον έκαναν λευκοντυμένα ευγενικά τσολιαδάκια που άκουγαν Μότσαρτ και Μπετόβεν· που χόρευαν λεπτεπίλεπτα βαλς σε σαλόνια με αφράτες πολυθρόνες και πολύχρωμες μεταξωτές ταπετσαρίες στους τοίχους.

Τον κάμανε αγριάνθρωποι μουστακαλήδες, που φορούσαν λερή φουστανέλλα και τρύπια τσαρούχια, αποφασισμένοι για ζωή και θάνατο. Χόρευαν τον πρωτόγονο πυρρίχιο χορό τους, τον "τσάμικο", με γκρινιάρηδες ζουρνάδες και πολεμικά σκληρόηχα νταούλια που αντηχούσαν βαριά, πέρα ως πέρα στα πέτρινα χωριά τους.

Αρχέγονοι ρυθμοί και μελωδίες που ήχησαν άλλοτε σε χαροκόπι και άλλοτε σαν πολεμιστήριο σάλπισμα και χορός στρατολόγησης πολεμιστών (Γραβιά, 1821).

Άνθρωποι-θεριά, που το μάτι τους γυάλιζε από την φλογερή επιθυμία για "μιας ώρας ελεύθερη ζωή" (Ρήγας, 1797), σαν εκείνη που απολάμβαναν οι αητοί κι οι πέρδικες στα πετρωτά και δασωμένα βουνά τους (Κατσαντώνης). Παλληκαράδες αληθινοί, που προκαλούσαν τούς πανικόβλητους οθωμανούς "σταθήτε ωρέ περσιάνοι να μετρηθούμε !" (Νικηταράς).

Που από την κορφή του λόφου σήκωναν προς τον σαστισμένο εχθρό περιπαικτικά/υποτιμητικά τη φουστανέλλα τους και του έδειχναν ποιον είχαν διορίσει στρατηγικό συμβουλάτορά τους (Καραϊσκάκης, 1827).

Που σαν άλλοι Λεωνίδες, ευρισκόμενοι στην πιο δεινή θέση, ειρωνεύονταν τους μουρτάτες πως "τα κλειδιά της πόλης είναι κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών μας" (Μεσολόγγι, 1826). Ψημένοι πολεμιστάδες, που βάζαν τούς δεκάχρονους υιούς τους να ματώσουν για πρώτη φορά στην μάχη τ´ άρματα και να τα τιμήσουν (Καστάνιτσα, 1780).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν κυριλέδες νησιώτες "έμποροι", που κάτεχαν από διεθνείς συναλλαγές, ναυτικό δίκαιο και χρηματοπιστωτικές αξίες.

Τον έκαμαν θαλασσοδαρμένοι πειρατές, που έσπαγαν με τη ναυτοσύνη τους αποκλεισμούς της θαλασσοκράτειρας Αγγλίας για να μπουν στα λιμάνια, γιατί δεν κάτεχαν κανέναν αξιώτερο από τον εαυτό τους να τους δίδει διαταγές.

Με θράσος, αν και αιχμάλωτοι, κοίταξαν κατάματα τον ναύαρχο Νέλσωνα και τόλμησαν να του πουν "αν σε είχα στα χέρια μου,θα σε κρεμούσα απ´ το κατάρτι !" (Μιαούλης, 1802).

Τον έκαναν τα καταδρομικά "Μαύρα Καράβια" του Γιάννη Σταθά, που πρώτα σήκωσαν την σύγχρονη γαλανόλευκη κι έκαναν "το πέλαο να κοκκινήσει" (Σκιάθος, 1808).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν ξιπασμένες φεμινίστριες.

Τον έκαναν αντρογυναίκες-καπετάνισσες που τίμησαν το οικογενειακό τους όνομα, που διέθεσαν την περιουσία τους και τους γυιους τους στον Αγώνα, σαν την μάνα Υψηλάντισσα και την Μαυρογένους ή που καβάλησαν τα καράβια των αντρών τους, σαν την Μπουμπουλίνα και που βρόντηξαν τα άρματα των αντρών τους, σαν την Δέσπω ή που ντύθηκαν αντρικά μόνο και μόνο για να μπουν στον Αγώνα (τραγούδι της Αρκαδιανής).

Τον έκαναν οι σκληρές νοικοκυρές του χωριού, που ζύμωναν για τα παλληκάρια, που φύλαγαν στο πόστο των αντρών για να ξαποστάσουν κι εκείνοι μια στάλα, που γέμιζαν τα τουφέκια των σκοπευτών στον λίγο χρόνο ανάμεσα σε δυο βολές.

Οι γυναίκες και τα μωρά τους, που έφτιαχναν μπαρουτόβολα στους μύλους της Δημητσάνας. Οι γυναίκες και τα πιτσιρίκια, που ξυπόλητοι ανέβαιναν τα βουνά σαν μαντατοφόροι.

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν άεθνοι προλετάριοι.

Τον έκαναν νοικοκυραίοι και απλοί χωριάτες, οι φορείς ενός πολιτισμού με τις ρίζες του στο άμεσο ιστορικό παρελθόν μας, που αναγνώριζαν πως "ο Βασιλιάς τους εσκοτώθη και καμιά συνθήκη δεν έκαμε με τους Τούρκους" (Κολοκοτρώνης προς τον Αμιλτον).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν άεργοι ρεμπεσκέδες επειδή δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν.

Ήταν ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, που διαβιούσε στις ακμάζουσες ελληνικές παροικίες της Ρωσίας, της Κεντρικής Ευρώπης και της Ιταλίας, που σπούδαζε στα πανεπιστήμιά τους.

Τα εικοσάχρονα αυτά παιδιά, προέλασαν και πέθαναν στα Βαλκάνια εμπνεόμενοι, όχι από το αόριστο γι αυτούς και ξένο κίνημα του Διαφωτισμού, αλλά από τη δόξα και πολεμική ισχύ της Αρχαίας Θήβας. Εμπνεόμενοι από το πολίτευμα του Τίμιου Σταυρού που αποτύπωσαν στην Πολεμική τους Σημαία με την βυζαντινή επιγραφή ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ (Δραγατσάνι, 1821).

Τον Ξεσηκωμό, δεν τον έκαναν διορισμένοι "άριστοι".

Τον έκαναν μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι, που την στρατηγία τους την επιβεβαίωναν στη μάχη και τα αριστεία τα ελάμβαναν μετά την έκβασή της (Κεφαλόβρυσο, 1823).

Οι στρατιώτες που δεν ξέρανε από ασκήσεις "ακριβείας" και "πυκνής τάξεως", αλλά καταλάβαιναν άριστα τα παραγγέλματα "φωτιά Έλληνες !", "Κώλο με κώλο, ρεεεε !" (Μάχη της Γράνας, 1821).

Τον Ξεσηκωμό τον έκαναν οι παπάδες του χωριού, που με το ένα χέρι έβαναν ευλογητό και με το άλλο έπαιρναν ανελέητα κεφάλια.

Που στάθηκαν ανδροπρεπώς στα ταμπούρια τους μπροστά σε τακτικό στρατό και δεν καταδέχθηκαν να μαζέψουν τα καρφοπέταλα του Μπραΐμη (Μανιάκι, 1825).

Κι όσο θρασείς κι ατρόμητοι αν ήσαν μπροστά στους ανθρώπους, όσο παράτολμοι καταδρομείς κι αν ήσαν στη μάχη, με τόση ταπεινότητα έκαναν την ενδοσκόπησή τους, την προσευχή τους και μονολόγησαν πριν τη μάχη "Κωσταντή, σήμερα θα πεθάνεις" (Κανάρης, 1822).

Με τόση αποφασιστικότητα πριν το μαρτύριο ομολόγησαν Πατρίδα και Πίστη "Γραικός γεννήθηκα, γραικός θέ να πεθάνω" (Διάκος, 1821).

Στην Επανάσταση, δεν ρίξαμε γαρύφαλα κι αγάπες, ρόδα κι αμφιβολίες

Ρίξαμε μπαρούτι και μολύβι, φωτιά και θειάφι. Σύραμε με σιγουριά τα γιαταγάνια.

Ξεσκίσαμε -κυριολεκτικά- κόσμο και κοσμάκη. Σφάξαμε ανελέητα κάθε μουσλίμι που βρέθηκε στον δρόμο μας, με κάθε πρόσφορο και βάρβαρο τρόπο, από το Δραγατσάνι ως την Κύπρο.

Τ´ αγαρηνά κορμιά στρώθηκαν στους δρόμους και τα άλογά μας δεν πάταγαν καλντερίμι πια (Τριπολιτσά, 1821). Με τα κεφάλια τους κι ασβέστη, χτίσαμε πυραμίδες μακάβριες (Τρίκορφα 1779, Αράχωβα 1826), τρόπαια φοβερά για να σκιάζονται παντοτινά οι οχτροί.

Κάναμε "μάνες δίχως γυιους, γυναίκες δίχως άνδρες, μωρά παιδιά δίχως μανάδες".

Ταΐσαμε όλα τα μαυροπούλια του Μωριά, της Ρούμελης και της Ηπείρου με τούρκικο κρέας.

Κλαίγαν στην Τουρκιά τα χάνια γι' άλογα και τα τζαμιά γι' αγάδες (Δερβενάκια, 1822) .

Ήμασταν οι φοβεροί τουρκομάχοι, που βαφτιστήκαμε σαν Χριστιανοί μία φορά με το λάδι και σαν Έλληνες μία με το αίμα των εχθρών μας για την ελευθερία της Πατρίδος (Βαλτέτσι, 1821).

Και τύψεις δεν είχαμε· ούτε μετανιώσαμε ποτέ· ούτε απολογηθήκαμε για τα πολεμικά, τρομερά αλλά τίμια, έργα μας.

Μόνο κουράγιο δίναμε στον αποκαμωμένο εαυτό μας, σφίγγαμε τα δόντια μέσα στη φρίκη της σφαγής, για να συνεχίσουμε να σφάζουμε : "κουράγιο Νικήτα, τούρκους σφάζεις !" (Δερβενάκια, 1822) .

Η λύσσα, το μίσος, η θέληση για αποτίναξη της Οθωμανικής τυρρανίας ήταν η κινητήριος δύναμή μας κι ο όλεθρος το αποτέλεσμά της.
Μείναμε πιστοί στον όρκο "τούρκος μη μείνει στον Μωριά, μηδέ στον κόσμον όλον".

Τους πολεμήσαμε, κάναμε το αίμα τους να τρέξει με ό,τι όπλα διαθέταμε.

Και τ´άκουγε απ´ απέναντι ο ποιητής : κούφια ντουφέκια, σμίξιμο σπαθιών, ξύλα, πελέκια, τρίξιμο δοντιών ! " (¾μνος εις την Ελευθερίαν, 1823).

Και φανήκαμε πρόθυμοι να πάρουμε το ρίσκο του πολέμου.

Να βιώσουμε χωρίς δισταγμό τον Θάνατο, αν δεν μπορούμε να έχουμε Ελευθερία.

Να μετρηθούμε στα ίσα με τον Χάροντα στα αιώνια Μαρμαρένια Αλώνια του Διγενή και του Μεσολογγιού.

Μας έσφαξαν κι εκείνοι, όπου μας βρήκαν, με τον πιο απάνθρωπο τρόπο για να μας λυγίσουν.

800.000 νεκρούς θρηνήσαμε στον Αγώνα.

Σφαγμένους και εξανανδραποδισμένους (Ψαρρά, Χίος, Κρήτη, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία), καμμένους (Κάσσος), πεσόντες στις μάχες, λιμοκτονήσαντες (Μεσολόγγι), ανυπότακτους αυτόχειρες (Κούγκι, Ζάλογγο, Μονή Σέκου, Μεσολόγγι, Νάουσα), τιμωρημένους αυτόμολους, θύματα των εμφυλίων πολέμων, πυρπολυμένα χωριά, ισοπεδωμένες περιουσίες, κομμένα καρποφόρα δέντρα.

Αλλά θαρρετά τους μηνύσαμε πως πέτρα απάνω στην πέτρα να μην αφήσουν, έστω κι ένας από εμάς να μείνει όρθιος, θα τους πολεμούμε· να βγάλουν απ´το νου τους το προσκύνημα (Κολοκοτρώνης, 1827).

"Το Ελληνικόν Εθνος, το υπό την φρικώδη Οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον, διά των νομίμων Παραστατών του, εις Εθνικήν συνηγμένων Συνέλευσιν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και Ανεξαρτησίαν" (Προοίμιο Συντάγματος. Επίδαυρος, 1822).

Η Επανάσταση, ο Ξεσηκωμός του Γένους, ήταν ολοκληρωτικός ΠΟΛΕΜΟΣ.
Όλα τα άλλα γεγονότα της περιόδου είναι απλές υποσημειώσεις σε αυτόν>>.
Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, αντιναύαρχος ΠΝ

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε, ότι οι Έλληνες ΔΕΝ περίμεναν 400 χρόνια για να επαναστατήσουν...

124 Επαναστάσεις από το 1481 έως το 1821!

Ήταν στα 1481 όταν ο Κορκόδειλος Κλαδάς και οι Μανιάτες αγωνιστές επαναστάτησαν.

Έφτασαν ως την Ήπειρο κι απελευθέρωσαν την περιοχή της Χιμάρας.

Αβοήθητος από τη Δύση, που τον είχε ενθαρρύνει, ο Κλαδάς αιχμαλωτίστηκε, εννέα χρόνια αργότερα, και γδάρθηκε ζωντανός.

Το 1489 ο τελευταίος του βυζαντινού αυτοκρατορικού οίκου Ανδρέας Παλαιολόγος σήκωσε την επαναστατική σημαία στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα.

Από το 1492, ο επαναστατικός άνεμος πήρε τη μορφή σταυροφορίας με σύμμαχο τον Κάρολο Η’ της Γαλλίας.

Πέντε χιλιάδες επαναστάτες απελευθέρωσαν την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας.

Ο αγώνας είναι τόσο δυνατός (γράφει ο Κωνσταντίνος Σάθας), ώστε οι Τούρκοι «αποσύρονται εκ των παραλίων και ετοιμάζονται να εγκαταλείψωσι την Κωνσταντινούπολιν».

Όμως, συνασπισμός χριστιανικών κρατών συμμαχεί κατά του Καρόλου, που αναγκάζεται να γυρίσει στη Γαλλία. Αβοήθητοι, οι Έλληνες σφάζονται ανηλεώς. Το 1496, η επανάσταση έχει σβήσει.

Νέες επαναστατικές κινήσεις, από το 1525 ως το 1533, κατέληξαν στη σφαγή των Ελλήνων:

Στη Ρόδο, του μητροπολίτη Ευθυμίου και των προυχόντων.

Στην Πελοπόννησο, των επαναστατών που εγκαταλείφθηκαν στη Μεθώνη από τους ιππότες της Μάλτας.

Και, το 1565, πνίγεται στο αίμα ο ξεσηκωμός στην Ήπειρο, με αιτία το παιδομάζωμα.

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου, το 1571 με την καταστροφή του τουρκικού στόλου, έδωσε νέες ελπίδες στους ραγιάδες.

Η συμμαχία Ενετών, Ισπανών και πάπα ώθησε σε νέα επανάσταση.
Οι ξεσηκωμένοι εγκαταλείφθηκαν για μια ακόμη φορά.

Ακολούθησαν σφαγές στην Παρνασσίδα, στη Θεσσαλονίκη, στο Αιγαίο.

Οι μητροπολίτες Πατρών και Θεσσαλονίκης κάηκαν ζωντανοί.

Νέος ξεσηκωμός στην Ακαρνανία και την Ήπειρο, το 1585: Οι αρματολοί της Βόνιτσας Θόδωρος Μπούας Γρίβας και της Ηπείρου Πούλιος, Δράκος και Μαλάμος ελευθέρωσαν Βόνιτσα, Ξηρόμερο, Άρτα και βάδισαν για τα Γιάννενα.

Νικήθηκαν, όμως, και πολλοί σκοτώθηκαν.

Από το 1609 ως το 1624, ο δούκας του Νέβερ της Γαλλίας και Έλληνες οργάνωσαν ένα φιλόδοξο σχέδιο για να διώξουν τους Τούρκους από την Ελλάδα και δημιούργησαν τη χριστιανική στρατιά που θα ενωνόταν με τους επαναστάτες.

Το σχέδιο ποτέ δεν μπήκε σ’ εφαρμογή. Όμως, στα δεκαπέντε αυτά χρόνια, οι Μανιάτες επαναστάτησαν κάμποσες φορές, ενώ ο μητροπολίτης Τρίκκης Διονύσιος ξεσήκωσε τους χωρικούς και, το 1616, εκστράτευσε στα Γιάννενα και κυρίευσε την πόλη.

Νικήθηκε τελικά, αιχμαλωτίστηκε και γδάρθηκε ζωντανός.

Το 1659, ξέσπασε νέα επανάσταση των Μανιατών που κράτησε ως το 1667.
Τρία χρόνια αργότερα, οι Στεφανόπουλοι και άλλοι Μανιάτες έφυγαν στην Κορσική. Αλλεπάλληλοι ξεσηκωμοί των Ελλήνων, από το 1660, υποκινήθηκαν από τους Ενετούς.

Ο Μοροζίνι ναυμαχούσε και πολεμούσε τους Τούρκους, ενισχυμένος από ενθουσιώδεις Έλληνες επαναστάτες.

Από το 1711, μια ακόμη μεγάλη δύναμη ενεπλάκη στην Ελλάδα: Ο τσάρος της Ρωσίας, Μέγας Πέτρος, εξέδωσε προκήρυξη, με την οποία καλούσε τους Έλληνες να επαναστατήσουν.

Ονόμασε τον εαυτό του «Ρωσογραικών αυτοκράτορα», δίνοντας τροφή στη φαντασία.

Στις εκκλησιές, μνημόνευαν τ’ όνομά του, ο Αγαθάγγελος προφήτευε τον λυτρωμό που «θα φέρει το ξανθό γένος»

Πενηνταπέντε χρόνια αργότερα, τα κοσμοκρατορικά σχέδια της Μεγάλης Αικατερίνης οδήγησαν στην επανάσταση του 1766 και στα ορλωφικά του 1770.

Οι επαναστάτες εγκαταλείφθηκαν και πάλι. Άντεξαν ως το 1779, οπότε η Πελοπόννησος ειρήνευσε.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 1780, οι Τούρκοι βάλθηκαν να ξεπαστρέψουν τους κλέφτες της Πελοποννήσου.

Οι Κολοκοτρωναίοι αντιστάθηκαν δώδεκα μερόνυχτα στη Μάνη και μετά έκαναν ηρωική έξοδο.

Χάθηκαν οι περισσότεροι.

Ο δεκάχρονος τότε Θόδωρος Κολοκοτρώνης η μάνα του και μια του αδερφή οι μόνοι που σώθηκαν.

Το 1788, επαναστάτησαν οι Σουλιώτες.

Την ίδια χρονιά, φάνηκε στις θάλασσες ο μικρός στόλος του Λάμπρου Κατσώνη.

Ήταν χιλίαρχος του ρωσικού στρατού.

Ο οπλαρχηγός Ανδρίτσος με 500 κλέφτες επάνδρωσε τα καράβια.

Ως το 1790, τσάκισαν πολλές φορές τους Τούρκους σε ναυμαχίες.

Εκείνη τη χρονιά (1790), σε μια φοβερή σύγκρουση ανάμεσα στην Άνδρο και την Εύβοια καταναυμάχησε τους Τούρκους αλλ’ έμεινε με επτά μόνο πλοία. Την επόμενη μέρα, βρέθηκε ανάμεσα σε δυο εχθρικούς στόλους και νικήθηκε.

Ο Λάμπρος Κατσώνης και ο Ανδρίτσος συνέχισαν να πολεμούν.

Το 1792, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν ειρήνη.

Ο Κατσώνης αρνήθηκε να καταθέσει τα όπλα και εξέδωσε προκήρυξη, την περίφημη «Φανέρωσιν του χιλιάρχου Λάμπρου Κατσώνη», με την οποία κατάγγελλε την Αικατερίνη και διακήρυσσε πως μόνοι τους οι Έλληνες θ’ αποκτούσαν την ελευθερία τους. Κατσώνης και Ανδρίτσος νικήθηκαν στο ακρωτήριο Ταίναρο και χώρισαν.

Ο Κατσώνης αποσύρθηκε.

Ο Ανδρίτσος με τους 500 του, πολεμώντας σαράντα μερόνυχτα, κατόρθωσε να φτάσει στην Πρέβεζα.

Η επανάσταση των Σουλιωτών έσβησε στις 12 Δεκεμβρίου του 1803 με τη συνθήκη, που τους επέτρεπε να φύγουν με τον οπλισμό τους.

Ο Αλή πασάς, όμως, παρασπόνδησε και τους κυνήγησε.

Μια ομάδα Σουλιώτες βρέθηκε, στις 23 Δεκεμβρίου στη Ρινιάσα, ανάμεσα στην Πρέβεζα και την Άρτα.

Πάνω τους έπεσαν στίφη Αλβανών και τους κατέσφαξαν.Η Δέσπω Μπότση, με δέκα κόρες, εγγονές κι εγγόνια, πρόλαβε να οχυρωθεί στον πύργο του Δημουλά.

Οι Αλβανοί την πολιόρκησαν.Αντιστάθηκε όσο μπορούσε. Στο τέλος, ανατινάχτηκαν όλοι, για να μην πέσουν ζωντανοί στα χέρια του εχθρού.

Ο Κίτσος Μπότσαρης κατάφερε να φτάσει ως τ’ Άγραφα, όπου τον πρόλαβαν οι Αλβανοί.

Οχυρώθηκε σ’ ένα μοναστήρι κι άντεξε ως τον επόμενο Απρίλιο.
Ογδόντα κατάφεραν να ξεφύγουν.

Νέος επαναστατικός άνεμος διέτρεχε την Ελλάδα, το 1806, από την Πελοπόννησο ως τη Μακεδονία, καθώς οι Ρώσοι και οι Γάλλοι του Ναπολέοντα ανταγωνίζονταν, ποιοι θα προσεταιριστούν τους Έλληνες.

Για μια ακόμα φορά, οι ξεσηκωμένοι εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και οι Τούρκοι ξέσπασαν επάνω τους.

Στην Πελοπόννησο, οι Τούρκοι ζητούσαν να τελειώνουν με τους Κολοκοτρωναίους.

Οι σύντροφοι του Θόδωρου Κολοκοτρώνη δεν ήθελαν να φύγουν.

Πολέμησαν μήνες, ώσπου να αναγκαστούν να περάσουν στα Κύθηρα κι από κει, στη Ζάκυνθο.

Ακολούθησαν η εποποιία του Νικοτσάρα στη Μακεδονία και του Γιάννη Σταθά στο Αιγαίο, που ανάγκασαν την Υψηλή Πύλη να έρθει σε συνδιαλλαγή με τους επαναστάτες.

Στα 1814, ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία.

Επτά χρόνια αργότερα, ξεσπούσε ο 124ος ξεσηκωμός που οδήγησε στην ελευθερία.

Οι Έλληνες αγωνίζονταν και έχυναν αίμα αιώνες για την ελευθερία τους. Η καλύτερη απάντηση στους αναθεωρητές της ιστορίας μας που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ελληνικό έθνος «κατασκευάστηκε». (πηγή: Historyreport)

ΥΓ:Μιλήστε στα παιδιά σας. Κάντε το δικό σας "κρυφό χωριό" απέναντι στα εθνοαποδομητικές/εθνομηδενιστικές θεωρήσεις του "δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου"-τα σκουπίδια δηλαδή του σημιτιστάν....Ζήτω το 1821
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 28, 2021 12:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητή φίλη, δεν περιέγραψα τη διαδικασία.
Αναφέρθηκα μόνον στην Ανάγκη.

Φυσικά δεν ζούμε στα βουνά και στις ραχούλες ως κλέφτες και αρματολοί. Είμαστε στο 2021.
Έτσι, είναι αυτονόητη η ΙΣΧΥΡΗ κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ενός ευρύτερου μετώπου και μιας συμμαχίας όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού πατριωτισμού, είτε αυτοπροδιορίζονται ως αριστερές, είτε προσδιορίζουν τους άλλους ως συντηρητικούς δεξιούς. Μιας συμμαχίας που θα εισέλθει στο κοινοβούλιο με όρους άμεσης διεκδίκησης της εξουσίας, στη βάση κοινά αποδεκτού και προσυμφωνημένου προγράμματος.

Υπάρχουν πρωτοβουλίες και έντονες διεργασίες, άλλες "υπόγειες", άλλες φανερές.

Δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα, αλλά η Εθνική Ανεξαρτησία μας αφορά όλους, πέραν των παραδοσιακών διαχωρισμών και στερεοτύπων.
Στη συγκρότηση ενός τέτοιου συμμαχικού σχήματος δεν προûποτίθεται η απεμπόληση των ιδεολογιών.
Κάθε άλλο!

Κι ένας κομμουνιστής μπορεί να είναι πατριώτης διατηρώντας την ιδεολογία του και προπαγανδίζοντάς την, όπως κι ένας αυτοπροσδιοριζόμενος ως φιλελεύθερος το ίδιο. Ο πατριωτισμός ήταν πάντα το ενοποιητικό στοιχείο του λαού μας. Αυτό το ενοποιητικό στοιχείο ήλθε η ώρα να υπηρετήσουμε όλοι. Δεξιοί και Αριστεροί. Προπαντός οι πραγματικοί αριστεροί, τιμώντας την ιστορία και τους αγώνες των πατεράδων και των παππούδων τους.

Δεν θα μιλήσω για ένα νέο ΕΑΜ. Κάθε εποχή θέτει τις δικές της ανάγκες και προτεραιότητες, αλλά για κάτι ανάλογο.

Αρκεί να έχουν όλοι υπ’ όψιν τους την ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ της εποχής και να θελήσουν να την υπηρετήσουν από κοινού, για να έχουν την ευκαιρία κατόπιν να διαφωνήσουν για τα υπόλοιπα μπροστά στο λαό και με το λαό υπέρτατο κριτή σε καθεστώς πραγματικής δημοκρατίας.

Διαφορετικά θα τρώμε τις σάρκες μας ενώ η χώρα θα συνεχίσει να διαλύεται, η κοινωνία να χυλοποιείται και το έδαφος να μοιράζεται σταδιακά μεταξύ του νεο-σουλτάνου και της νέας Ιεράς Συμμαχίας, με την επανάσταση του 1821 να αποτυγχάνει οριστικά 200 ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμά της.
Othon Koumarellas
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 29, 2021 7:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μασκες Εμβολιασμοι και Παιδικοί Βιασμοι
Η Ελλαδα 200 χρονια μετα των Οθωμανων

https://www.protothema.gr/greece/article/1109357/karpathos-se-diki-25hronos-pakistanos-gia-ton-viasmo-11hronis/APP/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 02, 2021 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαρξ και Ενγκελς για την Επανασταση του 1821
https://slpress.gr/idees/oi-marx-engels-gia-tin-epanastasi-tou-1821/?__cf_chl_jschl_tk__=1a871b066e4af5a9adbbe8910b5bbb0d9dcbf704-1617350273-0-ARnx7uQHtOc8MM3HuFQBwX8r1nHkvVJxNJnhx5smh9HipiVF4FHdiqgKhmo73cTvxwEMSAWrbl4gD2X5NOlmb15m9Bnu33D1IV5TMt1EeVCm6wCwhhndHoNmmMxyMu6wLqlh7EAlXCk4FnrpGS-gDGO3a9l0II1ucEwoXPXGTBwEjz4rloQT7qMxp0xKRdbh0T-4GR0gubGKrt7kNk58uOBKPSihzVCcStBoBkiHLhdH8dnnSoruUVIG-tVUKYMTVY91snzTraIgM2aTrmZ7c37JDyfwgfv46-Gvi7eytuxYHRqbwJ64hMPxQf0ExgfR8BrDSTs_0TJvu7vnifZp8YFIDhxXAzBSEuqnbnaACpBO4YF7KMmh-50oCMtTW9Uij5qlJxQ2YG7iiuYsUnddhHbXcGAS6H5RWM2kZraGVw21QpWMKZ-hGthS09m99IX5gENa-qoJG5Gj5elJXhsz9Z9x8DOUBXm5AgxhsS0jlvMH9GZkZVMKHgHOII5D5pUrmw
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας