patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Καζακστάν: Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
κούλη μουουουουουουου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 05, 2022 1:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Καζακστάν: Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καζακστάν: Οι διαδηλώσεις για τις τιμές του αερίου έριξαν την κυβέρνηση
https://www.zougla.gr/kosmos/article/kazakstan-i-diadilosis-gia-tis-times-tou-aeriou-eriksan-tin-kivernisi
Άντε και στα δικά μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 05, 2022 8:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν νομιζω οτι εχει να κανει με την τιμη του αεριου η πτωση της κυβερνησης του Καζακσταν,μαλλον εχει να κανει με ξενο δακτυλο.Δεν ξερουμε τι ακριβως υποθει στην τηλεφωνικη συνομιλια Πουτιν με Μπιντε,αλλα ακριβως μετα απο αυτην την συνομιλια ξεσπασαν αναταραξεις σε πολεις του Καζακσταν,και μαρτυριες λενε οτι οι φασαριες ξεκινουν απο μερικες ομαδες αγνωστης προελευσεως,οπου βαζουν φωτιες σε κτιρια,ξυλοκοπουν κοσμο,και τελικα εριξαν την κυβερνηση.

Ο Πουτιν σημερα δηλωσε οτι δεν χρειαζεται εξωτερικη παρεμβαση,και ο προεδρος του Καζακσταν ανακοινωσε οτι ο στρατος θα αναλαβει την διαχειριση της κρισης.Προσωπικα μου δειχνει παρεμβαση των Αμερικανων στην πτωση της κυβερνησης,μιας και το Καζακσταν ειναι πανω απο την Ουκρανια και συνορευει με Ρωσσια.

Τα διαφορα Ελληνικα και ξενα σαιτ λενε οτι ολα γινονται για την τιμη του αεριου,αλλα και χαρακτηριζουν εξεγερση στην χωρα του πλουτωνιου...ολα αυτα δεν εχουν να κανουν ουτε με τα κοιτασματα πλουτωνιου,ουτε με το αεριο,θεωρω οτι θελουν να στριμωξουν τον Πουτιν ,και επειδη η Ουκρανια αποδειχτηκε ...λιγη,καταφεραν και βρηκαν χωρο στο Καζακσταν οι νεοταξιτες.

Αυτο για μενα ειναι καλο,γιατι ειναι η ευκαιρια ο Πουτιν να διαφοροποιηθει για την ψευτοπανδημια και να αρχισει να τους χαλαει την σουπα με αυτον τον τροπο,γιατι μεχρι τωρα ειχε ευθυγραμιστει μαζι τους και του την εφεραν πισωπλατα...ειδωμεν. Τις επομενες μερες θα εχουμε εξελιξεις
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 05, 2022 9:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.protothema.gr/world/article/1198273/haos-sto-kazakstan-diadilotes-katelavan-to-aerodromio-tou-almati-nekroi-kai-traumaties-sto-almati/APP/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 05, 2022 11:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η chevron η εταιρεια που ηγειται στην παραγωγη και εξαγωγη πετρελαιου και αεριου στο Καζακσταν, ειναι αμερικανικων συμφεροντων,και η οποια ανεβασε την τιμη στα υψη γιατι ειχε ετοιμασει την εξεγερση των πολιτων για να πιεσει την Ρωσσια...
Επιστροφή στην κορυφή
Πατερίτσας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 06, 2022 11:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

H Ρωσσια εστειλε στρατο στο Καζακσταν να σταματησει την λαικη εξεγερση,και οι πρωτες πληροφοριες μιλουν για εκατονταδες πολιτες νεκρους απο τα πυρα του στρατου...ολα δειχνουν οτι για ακομη μια φορα ο Πουτιν σωζει την ΝΤΠ.
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 06, 2022 11:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ιστορικός έγραψε:
Η chevron η εταιρεια που ηγειται στην παραγωγη και εξαγωγη πετρελαιου και αεριου στο Καζακσταν, ειναι αμερικανικων συμφεροντων,και η οποια ανεβασε την τιμη στα υψη γιατι ειχε ετοιμασει την εξεγερση των πολιτων για να πιεσει την Ρωσσια...


Στην ίδια εταιρεία έχει και μετοχές η Λυκοιλ, ρωσικών συμφεροντων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 06, 2022 11:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως λέμε, "η ηγεσία είναι το παν" οποτε:

- το κκε τουιταρει συμπαρασταση
https://www.kke.gr/article/Gia-tis-laikes-kinitopoiiseis-sto-Kazakstan/
οπου και ζητα (μεταξυ αλλων) Τη νομιμοποίηση του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν και του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, τα οποία έχουν θέσει εκτός νόμου οι αρχές της χώρας.

- συμφωνα με το wiki, το κκ ειναι διασπασμενο σε 2-3 κομματα/οργανωσεις: το κκκ, το κλκ (λ = λαικο!)° το κλκ ειναι στη βουλη (πλαφον 5%) με 10/100 βουλευτες, το κκκ ειναι απαγορευμενο (εν μερη) γιατι συνεργαζεται με το (απαγορευμενο) "δημοκρατικη επιλογη του καζακσταν" του... Μουκταρ Αμπλιαζοφ [Mukhtar Ablyazov], ενα πρωην δεξι χερι του (πρωην) προεδρου μεχρι το 2001 και διευθυντης της μεγαλυτερης τραπεζας της χωρας, μετα φυλακη για καταχρησεις, μετα πηρε χαρη απ τον προεδρο, εφυγε στην αγγλια με δισεκατομυρια, η ιντερπολ εκδοσε ενταλματα, μετα πηγε γαλλια οπου μετα το κριμαικο η γαλλια του δωσε πολιτικη ασυλια

- το σοσιαλιστικο κίνημα Καζακστάν (σκμ) φαινεται αξιολογο
http://socialismkz.info/

το wiki λεει οτι ειναι μελη του ISA (διασπαση του CWI), χωρις πηγη (και το ΙΣΑ δεν τους εχει, ουτε το σκκ λενε τπτ για ΙΣΑ)...η σελιδα του σκκ ενημερωθηκε σημερα (ποτε/ποιοι προλαβαν...), και προστεθηκε αυτο για το ΙΣΑ, και (παλι χωρις πηγη) οτι "Το Κίνημα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις διαμαρτυρίες του 2022 στο Καζακστάν για την αύξηση των τιμών των καυσίμων, υποστηρίζοντας απεργίες σε όλο το Καζακστάν. "

επισης ενδιαφερον οτι στον ιστοτοπο τους, στη ενοτητα "Αλληλεγγυη" ολες οι αναρτησεις ειναι για το κκε!!!

- το RT ματαδωσε οτι "οι διαδηλώσεις συντονίζονται από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μουχτάρ Αμπλιάζοφ από την έδρα του στο Κίεβο. Τη δεκαετία του 1990 ήταν υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου του Καζακστάν, αλλά πέρασε στην αντιπολίτευση μετά από σύγκρουση με τον Ναζαρμπάγεφ."

- στα αγγλικα το τουιτερ εχει καπελωθει απο τουιτ του https://freekazakhs.org/ - αποδημοι (και μη) καζακστανοι που το συνθημα τους ειναι: διαμαρτυρηθείτε κατα της δικτατοριας, κατα της ρωσσικης ανάμειξης - κατα της κινεζικης επιρροης.

- επισης υπαρχουν μυριαδες απο μκος....

Μενει να φανει, ποιος και ΠΟΥ εχει το πανω χερι, πχ οι απεργοι μπορει να ειναι υπο την επιρροη του σκμ και αλλοι στις πολεις του Αμπλιαζοφ η/και των μκο

Τωρα (κατω απ τις ηγεσιες), γενικα το Κ και ο Ναζαρμπαρεφ (μεχρι το 2020) εχει κρατησει φιλο-ρωσικη διεθνη πολιτικη και φιλο-δυτικη οικονομικη πολιτικη.Η αποψη μου ειναι οτι οντως τα αιτηματα των απεργων και διαδηλωτων - συμφωνα με το σκμ, δες πιο κατω - ειναι απολυτα δικαιολογημενα. Η αμεση συγκυρια ειναι: συναντηση ρωσια-νατο-επα (σε μερικες μερες), οποτε μπορει να ναι και αντεπιθεση απο τους νατοικους, η κινηση των ρωσοφιλων κυβερνητικων για αλλαγη πορειας - δυναμωμα των στρατιωτικων σχεσεων του Κ με τη ρωσια..

Η σταση μας δεν νομιζω οτι αλλαζει απο ολα αυτα: "ο εχθρος ειναι στη χωρα μας"

γρηγορη μτφ απ τη χθεσινη ανακοιωνση του σκμ:
http://socialismkz.info/?p=26802

Δήλωση του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζακστάν σχετικά με την κατάσταση στη χώρα
6 Ιανουαρίου 2022

Στο Καζακστάν υπάρχει πλέον μια πραγματική λαϊκή εξέγερση και από την αρχή οι διαμαρτυρίες είχαν κοινωνικό και ταξικό χαρακτήρα, αφού ο διπλασιασμός της τιμής του υγροποιημένου αερίου στο χρηματιστήριο ήταν μόνο η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Άλλωστε, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ακριβώς από τη Ζάναοζεν με πρωτοβουλία των πετρελαιοπαραγωγών, η οποία έγινε ένα είδος πολιτικού στρατηγείου ολόκληρου του κινήματος διαμαρτυρίας.

Και η δυναμική αυτού του κινήματος είναι ενδεικτική, αφού ξεκίνησε ως κοινωνική διαμαρτυρία, στη συνέχεια άρχισε να επεκτείνεται και οι εργατικές συλλογικότητες χρησιμοποίησαν τα συλλαλητήρια για να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα για αύξηση των μισθών κατά 100%, ακύρωση των αποτελεσμάτων βελτιστοποίησης, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ελευθερία της συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Ως αποτέλεσμα, στις 3 Ιανουαρίου, ολόκληρη η περιοχή Mangistau βυθίστηκε σε γενική απεργία, η οποία επεκτάθηκε στη γειτονική περιοχή Atyrau.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις 4 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στην πετρελαϊκή εταιρεία Tengizchevroil προχώρησαν σε απεργία, όπου η συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών φτάνει το 75%. Εκεί τον περασμένο Δεκέμβριο απολύθηκαν 40 χιλιάδες εργαζόμενοι και προγραμματίστηκε νέα σειρά απολύσεων. Στη συνέχεια υποστηρίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας από τους πετρελαιάδες των περιοχών Aktobe και Δυτικού Καζακστάν και Kyzylorda.

Επιπλέον, το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισαν απεργίες των μεταλλωρύχων της εταιρείας ArmelorMittal Temirtau στην περιοχή Karaganda και των χαλκοποιών και μεταλλωρύχων της εταιρείας Kazakhmys, οι οποίες μπορούν ήδη να θεωρηθούν ως γενική απεργία σε ολόκληρη τη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας. Και εδώ προέβαλαν επίσης αιτήματα για υψηλότερους μισθούς, μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, δικαίωμα στα δικά τους συνδικάτα και απεργίες.

Παράλληλα, οι επ' αόριστον συγκεντρώσεις την Τρίτη ξεκίνησαν ήδη στην Ατυράου, το Ουράλσκ, το Ακτιουμπίνσκ, το Κυζίλ-Ορντά, το Ταράζ, το Ταλντικοργκάν, το Τουρκεστάν, το Σίμκεντ, το Εκιμπαστούζ, στις πόλεις της περιοχής του Αλμάτι και στο ίδιο το Αλμάτι, όπου η επικάλυψη των δρόμων εμφανίστηκε τη νύχτα της 4ης προς 5ης Ιανουαρίου. σε ανοιχτή σύγκρουση διαδηλωτών με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να καταληφθεί προσωρινά το Ακίματ της πόλης. Αυτό έδωσε την αφορμή στον Kassym-Zhomart Tokayev να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις παραστάσεις αυτές στο Αλμάτι παρακολούθησαν κυρίως άνεργοι νέοι και εσωτερικοί μετανάστες που ζουν στα προάστια της μητρόπολης και εργάζονται σε προσωρινές ή χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Και οι προσπάθειες να τους ηρεμήσουν με υποσχέσεις μειώνοντας την τιμή του φυσικού αερίου στα 50 tenge, ξεχωριστά για την περιοχή Mangistau και το Almaty, δεν ικανοποίησαν κανέναν.

Η απόφαση του Kassym-Zhomart Tokayev να παύσει την κυβέρνηση και στη συνέχεια να απομακρύνει τον Nursultan Nazarbayev από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, επίσης δεν σταμάτησε τις διαμαρτυρίες, αφού στις 5 Ιανουαρίου άρχισαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εκείνα τα περιφερειακά κέντρα του Βόρειου και Ανατολικού Καζακστάν, όπου δεν υπήρχαν προηγουμένως. - στο Πετροπαβλόφσκ, στο Παβλοντάρ, στο Ουστ-Καμενογκόρσκ, στο Σεμιπαλατίνσκ. Ταυτόχρονα, έγιναν απόπειρες εισβολής στα κτίρια των περιφερειακών ακιμάτων στο Ακτόμπε, στο Ταλντικόργκαν, στη Σίμκεντ και στο Αλμάτι.

Στην ίδια τη Ζάναοζεν, στην επ' αόριστον συγκέντρωσή τους, οι εργαζόμενοι διατύπωσαν νέα αιτήματα - την παραίτηση του νυν προέδρου και όλων των αξιωματούχων του Ναζαρμπάγεφ, την αποκατάσταση του Συντάγματος του 1993 και των συναφών ελευθεριών για τη δημιουργία κομμάτων, συνδικάτων, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και τον τερματισμό της καταστολής. Αμέσως δημιουργήθηκε ένα Συμβούλιο των aksakals, το οποίο έγινε μια άτυπη αρχή.

Έτσι, τα αιτήματα και τα συνθήματα που χρησιμοποιούνται τώρα σε διάφορες πόλεις και περιοχές μεταδόθηκαν σε ολόκληρο το κίνημα και ο αγώνας απέκτησε πολιτικό περιεχόμενο. Γίνονται επίσης προσπάθειες επί τόπου να δημιουργηθούν επιτροπές και συμβούλια για το συντονισμό του αγώνα.

Ταυτόχρονα, τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν στο Αλμάτι, το Ακτάου και το Ζαναοζέν, και αν όλα κύλησαν ειρηνικά στην περιοχή του Μανγκίσταου και οι στρατιώτες αρνήθηκαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, τότε άρχισαν οι πυροβολισμοί στη νότια πρωτεύουσα, και τη νύχτα της 5-6 Ιανουαρίου εισήχθησαν ειδικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν την εκκαθάριση του αεροδρομίου και των γειτονιών που είχαν καταληφθεί από τους αντάρτες. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, υπάρχουν ήδη δεκάδες νεκροί από τους διαδηλωτές.

Σε αυτή την κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος βίαιης καταστολής όλων των διαδηλώσεων και απεργιών και εδώ είναι απαραίτητο να παραλύσει εντελώς η χώρα με μια γενική απεργία. Ως εκ τούτου, είναι επείγον να σχηματιστούν ενωμένες επιτροπές δράσης σε εδαφική και παραγωγική βάση, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη αντίσταση στη στρατιωτική και αστυνομική τρομοκρατία.

Από αυτή την άποψη, η υποστήριξη ολόκληρου του διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, των αριστερών ενώσεων είναι επίσης απαραίτητη προκειμένου να οργανωθεί μια εκστρατεία μεγάλης κλίμακας στον κόσμο.

Το σοσιαλιστικό κίνημα του Καζακστάν απαιτεί:

Άμεση παύση των εχθροπραξιών εναντίον του λαού του και αποχώρηση των στρατευμάτων από τις πόλεις!

Άμεση παραίτηση όλων των αξιωματούχων του Ναζαρμπάγεφ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τοκάγεφ!

Αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και κρατουμένων!

Διασφάλιση του δικαιώματος να δημιουργούν τα δικά τους συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, να πραγματοποιούν απεργίες και συγκεντρώσεις!

Νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων του απαγορευμένου Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν και του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζακστάν!

Καλούμε όλους τους εργάτες και τους εργαζόμενους της χώρας να υλοποιήσουν στην πράξη το αίτημα των εκτελεσμένων εργατών πετρελαίου της Ζαναόζεν - να εθνικοποιηθεί, υπό τον έλεγχο των εργατικών συλλογικοτήτων, ολόκληρη η εξορυκτική και μεγάλης κλίμακας βιομηχανία της χώρας!
---
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6526

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 06, 2022 11:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Μπλαιρ προσέφερε υπηρεσίες στον Ναζαρμπαεβ...

https://www.occrp.org/en/daily/5169-ex-uk-pm-tony-blair-advises-kazakh-president-for-estimated-20-mil

Η οικογένεια Ναζαρμπαεβ όπως ο Καντάφι προηγούμενα έχουν επενδύσεις σε οικοδομές στο Λονδίνο

https://www.opendemocracy.net/en/odr/-kazakhstan-burns-elites-wealth-safe-in-london/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Περαστικος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 07, 2022 9:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 της KPMG(Είναι ένα βρετανο-ολλανδικό πολυεθνικό δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών και ενας από τους Τέσσερις Μεγαλύτερους λογιστικούς οργανισμούς στον κοσμο,δραστηριοποιειται και στην χωρα μας) 162 άνθρωποι στο Καζακσταν των 19 εκ κατοικων, κατέχουν το 55% του πλούτου της...

Αναλογικα λοιπον,στην Ελλαδα των 10 εκ κατοικων,95 ανθρωποι κατεχουν το 55% του πλουτου μας...Μητσοτακη γ@μιεσ@ι
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 07, 2022 11:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για το Καζακστάν και τις αφορμές των ταραχών , θα διαβάσουμε πολλά .
Ομοίως, πιθανολογήσεις για τα αίτια και τα γεωπολιτικά συμφέροντα, συνήθως από θεωρητικά ειδικούς, που όμως δεν γνωρίζουν την περιοχή, τη νοοτροπία και μάλλον τα βλέπουν όλα με τα μάτια της Δυτικής λογικής, η οποία όμως ( όπως και με την Τουρκία) , δεν βλέπει τα πίσω από την κουρτίνα, ενώ σαφώς αγνοεί τι λαοί είναι αυτοί.
Στην παρούσα και εν αναμονή εξελίξεων, παρέλκει να τα επαναλάβω κι εγώ.
Όμως, εκείνο που με ενδιαφέρει να πω είναι πως , μετά το Ουκρανικό – στη γαστέρα της Ρωσίας – ίσως ετοιμάζεται το “Καζακστανικό”
Ο λόγος είναι συναφής και μέσα στην εξίσωση θα πρέπει να βάλουμε τον παράγοντα: Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ (ρωσ. Байконур, Kαζ. Байқоңыр. Σημαίνει “πλούσια, καφέ κοιλάδα” ).
Δηλαδή το κύριο κοσμοδρόμιο της Ρωσίας, που λειτουργεί στην περιοχή αυτή του Καζακστάν, ήδη από τις 2 Ιουνίου 1955, επί Σοβιετικής Ένωσης CCCP.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αλλά και το παλαιότερο διαστημικό κέντρο στον κόσμο. Από εκεί έχουν εκτοξευτεί περίπου 2.500 πύραυλοι- δορυφόροι- διαστημόπλοια και έχουν αναχωρήσει περισσότεροι από 130 κοσμοναύτες στα χρόνια λειτουργίας του.
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία του Καζακστάν, η Ρωσία μισθώνει το κοσμοδρόμιο – παρότι διαθέτει άλλα δύο – για εκτοξεύσεις δορυφόρων, αφού μόνον από αυτό μπορούν να ξεκινήσουν επανδρωμένες αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
* Σκεφτείτε, ένα νέο καθεστώς στο Καζακστάν , που θα κατήγγειλε τη μίσθωση της Ρωσίας και θα άνοιγε δρόμο σε έλεγχο της περιοχής από Δυτικούς.
** Μάλλον ο Ρώσος Πρόεδρος, παρακολουθεί λέγοντας : Я буду ебать ….

https://www.militaire.gr/to-mystiko-tis-krisis-sto-kazakstan-grafei-o-dim-stathakopoylos/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 09, 2022 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
https://www.youtube.com/watch?v=AD61MYU63nA
Επιστροφή στην κορυφή
K.N.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 09, 2022 11:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζακστάν για την κατάσταση στη χώρα
https://iskra.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b1/
Και κάπως έτσι φαίνεται να έχουν τα πράγματα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 10, 2022 8:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://kosmodromio.gr/2022/01/09/kazakstan-prwtes-ektimhseis-gia-thn/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 14, 2022 4:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καζακστάν: Η αλήθεια που δεν λέγεται
https://iskra.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b6%ce%b1%ce%ba%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bd-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας