patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ισραήλ- Ντου από Παντου
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 07, 2023 1:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ισραήλ- Ντου από Παντου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εντυπωσιακή εξόρμηση Παλαιστινίων της Χαράς στο Ισραήλ.
Εάν ο Νετανανχιου πάει να τους ανατινάξει φουλ μπορεί ν μπλέξουν Χεζμπολα, Συρία και Αίγυπτος άσε τη Σ Αραβία που είναι σε κόντρα με ΗΠΑ....

'A grave mistake': Israel vows bloody revenge on Hamas for attack https://www.dailymail.co.uk/news/article-12604497/Israel-says-striking-Gaza-targets-Hamas-announces-new-operation.html?ito=native_share_article-nativemenubutton
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 07, 2023 3:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Νετανιάχου έχει δύο επιλογές να ρίξει καμμία 15κτιρια στη Γάζα να δηλώσει νίκη όπως το 2008-9 η να τους υποχρεώσει να φύγουν εξ ολοκλήρου απ' τη Γάζα δημιουργώντας αλλά 3εκ πρόσφυγες....

Το πρόβλημα με το πρώτο είναι ότι η ΕΕ πάντα πληρώνει τι νύφη μετά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.
Τώρα πληρώνουν Ουκρανία, ενέργεια λάθρο με το τσουβαλι κτλ.

Εάν πάει στη δεύτερη λύση το Ισραήλ μπορεί να μπλέξει Λίβανο Αίγυπτο Συρία Ιράν....εγώ προσωπικά νομίζω τους εμβολιασε όλους επειδή η μόνη λύση για Ισραήλ είναι χαρακίρι....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 07, 2023 4:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν επελεξε τυχαια η Χαμας να επιτεθει τωρα.Εχει εξοπλιστει πληρως.Εχει την Χεζμπολαχ μαζι της και το Ισραηλ αντιμετωπιζει εσωτερικα πριβληματα πολιτικης και οικονομιας αλλα και εξωτερικων συμμαχων.Επισης ο Συριακος στρατος εχει εξοπλιστεί απο την Ρωσια για να ανακτησει τα χαμενα εδαφη δτο Γκολαν.Η επιθεση θα ειναι απο πολλα μετωπα εναντίων του Ισραηλ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μαρίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 07, 2023 8:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και βρίσκεται σε «άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης».
Μετά από γεγονότα που αφορούσαν μαχητές της Γάζας που εκτόξευσαν ένα μπαράζ ρουκετών στο Ισραήλ, η δήλωση πρόσθεσε ότι ήταν μια «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε όσους αναζητούν εξομάλυνση με το Ισραήλ».
Στο όρος Σινά η Αίγυπτος αποστέλλει στρατεύματα με βαρύ οπλισμό.
Στα υψίπεδα του Γκολάν ο συριακός στρατός αναπτύσσεται παράλληλα απο τα χαμένα του εδάφη...

Ανώτερος σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε την υποστήριξή του στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «υπερήφανη επιχείρηση».
«Υποστηρίζουμε την περήφανη επιχείρηση του Al-Aqsa Flood», δήλωσε ο Yahya Rahim Safavi σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη των παλαιστίνιων παιδιών στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
«Υποστηρίζουμε αυτή την επιχείρηση και είμαστε βέβαιοι ότι το μέτωπο της αντίστασης υποστηρίζει επίσης αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Σαφαβί, ο οποίος είναι ανώτερος στρατηγός στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.
Ο Safavi εξέφρασε την υποστήριξή του στους Παλαιστίνιους μαχητές «μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Κανάνι, χαιρέτισε επίσης την επίθεση των Παλαιστινίων στο Ισραήλ.
«Η σημερινή επιχείρηση σηματοδότησε μια νέα σελίδα στον τομέα της αντίστασης και των ένοπλων επιχειρήσεων κατά των κατακτητών», είπε.
«Η αντίσταση έχει πετύχει μέχρι στιγμής λαμπρές νίκες κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης και αυτό είναι ένα φωτεινό σημείο στην ιστορία του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στους Σιωνιστές».
Σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου σήμερα Σάββατο, Ιρανοί βουλευτές φώναξαν «Κάτω το Ισραήλ», «Κάτω η Αμερική» και «Καλώς ήρθες Παλαιστίνη», σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Τα ΗΑΕ ζήτησαν την προστασία των αμάχων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, μια δήλωση που ουσιαστικά στηρίζει τους παλαιστίνιους.
Ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Basem al-Awadi χαρακτήρισε την επιχείρηση που ξεκίνησε η Χαμάς κατά του Ισραήλ ως αποτέλεσμα της πολιτικής του εβραϊκού κράτους έναντι της Παλαιστίνης.Ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει αποφασιστική δράση για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος συνεχίζει να υποφέρει από κατοχή, πολιτικές φυλετικών διακρίσεων, αποκλεισμούς, βεβήλωση ιερών τόπων και παραβιάσεις των ανθρωπιστικών αξιών». και αρχές».
Το Κουβέιτ κατηγόρησε το Ισραήλ για συνεχιζόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.«Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του Κουβέιτ για τις πρόσφατες εξελίξεις και την κλιμάκωση που λαμβάνει χώρα στη Λωρίδα της Γάζας και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, η οποία έχει συμβεί ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων παραβιάσεων και των κατάφωρων επιθέσεων που διαπράττουν οι ισραηλινές αρχές κατοχής κατά των αδελφών Παλαιστινιακός λαός», ανέφερε το έγγραφο που διανεμήθηκε από το πρακτορείο KUNA .
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα της κατοχής της Παλαιστίνης.
Το Πακιστάν ζήτησε σταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Σύσσωμη η Ε.Ε έκανε δηλώσεις συμπαράστασης στον στρατό κατοχής του Ισραήλ στα εδάφη των παλαιστινίων, αλλά δεν έχει νόημα να τα αναλύσουμε μιάς και δεν έχουν στις αποθήκες τους καμία σφαίρα και κανένα ευρώ για στήριξη.Το ίδιο συμβαίνει και με τις ΗΠΑ.Στον αντίποδα η Ρωσία δεν παίρνει το μέρος κανενός και απλά ζητά διαπραγματεύσεις, ενώ η Τουρκία παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Χαμάς.Πάντως οι πύραυλοι που εκτοξεύονται κατά εκατοντάδες σήμερα έχουν την σφραγίδα του Ιράν,και τα όπλα έχουν ρωσική σφραγίδα.

Τι ακριβώς παρατηρούμε ?Ότι το Ισραήλ έχει κυκλωθεί απο χώρες που ζητούν αυτά που τους έκλεψε απο το τέλος του Β.Π.Π μέχρι σήμερα,και αυτή η κίνηση έχει μελετηθεί με ακρίβεια χιλιοστού μιάς και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ που φημίζονται για τις δυνατότητες τους δεν πήραν μυρωδιά.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό,έχουν και διχόνοια στο εσωτερικό με τον Νετανιάχου να κάνει εθνοκάθαρση εδώ και καιρό.με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του λαού να έίναι με την μορφή καθεστώτος στην 5ή δόση ήδη,και τον λαό να είναι στα τείχη...
Η ένταση θα κλιμακωθεί και θα πάρουν μέρος και όλες οι γειτονικές χώρες άμεσα,και με τηγν ταυτόχρονη ήττα της δύσης στην Ουκρανία η πτώση θα είναι καθολική και μεταδοτική.Το τέλος του Ισραήλ και η απελευθέρωση της Μέσης Ανατολής έιναι πολύ κοντά.όπως κοντά είναι και η διάλυση των μεγάλων δυτικών οργανισμών...
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 07, 2023 9:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ντμίτρι ?Μεντβέντεβ

Η έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ την ημέρα της 50ής επετείου από την έναρξη του πολέμου του Γιομ Κιπούρ είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να ήταν αναμενόμενο. Με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθούν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της. Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Και οι ΗΠΑ είναι βασικός παίκτης εκεί. Όμως, αντί να εργάζονται ενεργά για μια παλαιστινιο-ισραηλινή διευθέτηση, αυτοί οι ηλίθιοι χάθηκαν στα δικα μας και βοηθούν τους νεοναζί με όλες τους τις δυνάμεις, ωθώντας δύο στενά έθνη σε σύγκρουση.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σταματήσει το μανιακό πάθος της Αμερικής να πυροδοτεί συγκρούσεις παντού στον πλανήτη? Προφανώς, μόνο... ένας εμφύλιος πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Nikoss
Site Admin


Συμμετέχουν: 07 Απρ 08
Δημοσιεύσεις: 1809

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 08, 2023 1:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όλοι αναφανδόν με τη Χαμάς...

«Κάτω το κατοχικό Ισραήλ», «Κάτω η Αμερική», «Καλώς ήρθες Παλαιστίνη»!!!


Έχει τροποποιηθεί από τον/την Nikoss στις Κυρ Οκτ 08, 2023 9:12 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
A-Ω
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 08, 2023 4:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μεγάλη επίθεση Χαμάς στο Ισραήλ με χιλιάδες πυραύλους και «εισβολή»εκατοντάδων μαχητών
https://iskra.gr/pyravliki-epithesi-tis-chamas-me-5-000-rouketes-se-katastasi-synagermou-to-israil/
Τουλάχιστον 250 νεκροί και 2000 τραυματίες καθώς και πάνω από 100 αιχμαλώτους του Ισραήλ, από τους μαχητές της ΧΑΗ ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς υποστήριξε ότι οι μαχητές της συμμετέχουν σε μάχες σε 25 τοποθεσίες εντός του Ισραήλ.
Ενδεικτικός είναι ο χάρτης που δημοσίευσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Ραγκίπ Σοϊλού, που σημειώνει: Οι επιχειρήσεις της Χαμάς εξελίσσονται σε μία περιοχή που είναι μεγαλύτερη από τη Λωρίδα της Γάζας
Εύγε στην Χαμάς και στους παλαιστίνιους μαχητές που δέν ανέχονται να ζούν κάτω την τυραννική κατοχή του φυτευτού ψυδοκράτους του Ισραήλ στα τ παλαιστινιακά εδάφη να μην έχουν πατρίδα διότι τα εδάφη τους τα έχουν καταλάβει οι ισραηλίτες και δρούν σαν το μακρύ χέρι των αμερικανών για να ελέγχουν την «Μέση Ανατολή» και τα πετρέλαια της περιοχής.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΤΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ-ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 08, 2023 11:23 am    Θέμα δημοσίευσης: ΝΕΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περισσότεροι από 800 Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν στο Al-Aqsa κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Sukkot.Ραβίνοι, επικεφαλής ενώσεων οικισμών και ακροδεξιοί καθηγητές πανεπιστημίου ήταν μεταξύ των 832 ανθρώπων που εισέβαλαν στο τέμενος Αλ Άκσα το πρωί της Πέμπτης.

Περισσότεροι από 800 Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης (5/10/2023)υπό την προστασία των ισραηλινών δυνάμεων.
Ραβίνοι, επικεφαλής συλλόγων οικισμών και ακροδεξιοί καθηγητές πανεπιστημίου ήταν μεταξύ 832 ανθρώπων που εισέβαλαν με το ζόρι στο συγκρότημα θρησκευτικού χώρου, είπε μια πηγή από το Τμήμα Ισλαμικών Κληροδοτημάτων στην Ιερουσαλήμ στον αραβικό αδελφό ιστότοπο του The New Arab, Al-Araby Al-Jadeed .
Οι ισραηλινές δυνάμεις επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς στους μουσουλμάνους πιστούς που εισέρχονταν στο Al-Aqsa και άτομα κάτω των 60 ετών δεν είχαν πρόσβαση στον ιστότοπο.
Έρχεται κατά τη διάρκεια της εβραϊκής θρησκευτικής εορτής Σουκότ, η οποία ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου και λήγει την Παρασκευή. Στις διακοπές χιλιάδες Ισραηλινοί εξτρεμιστές εισέβαλαν στο συγκρότημα Al-Aqsa, με σχεδόν 1.500 να εισέρχονται στο χώρο τη Δευτέρα.Ισραηλινοί εξτρεμιστές συνέχισαν επίσης την Πέμπτη να πραγματοποιούν προκλητικές πορείες τόσο εντός της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ όσο και έξω από τα τείχη της, επιτίθενται στους Παλαιστίνιους και στις περιουσίες τους.
Η Παλιά Πόλη φιλοξενεί το Al-Aqsa καθώς και το Δυτικό Τείχος και την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου.
Το συγκρότημα Al-Aqsa είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος στο Ισλάμ και το πιο σημαντικό μουσουλμανικό μέρος στην Παλαιστίνη.
Μερικοί Εβραίοι πιστεύουν ότι το συγκρότημα είναι η τοποθεσία ενός εβραϊκού ναού που πιστεύεται ότι υπήρχε εκεί στην αρχαιότητα.
Πολλοί Εβραίοι εξτρεμιστές επιθυμούν είτε να καταστρέψουν το τζαμί και να το αντικαταστήσουν με ναό είτε να χωρίσουν την τοποθεσία μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων όσον αφορά τον διαθέσιμο χρόνο και χώρο.
Ενώ οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιερό χώρο, η προσευχή στο Al-Aqsa προορίζεται αποκλειστικά για τους μουσουλμάνους βάσει της μακροχρόνιας συμφωνίας status quo που διέπει το συγκρότημα.

Πηγή : https://www.newarab.com/news/over-800-israeli-settlers-storm-al-aqsa-compound-sukkot

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης προτείνει στον Νετανιάχου να δημιουργήσει κυβέρνηση ευρείας ενότητας.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Yair Lapid είπε ότι πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.Σε μια δήλωση, ο Λάπιντ είπε ότι συναντήθηκε με τον Νετανιάχου το Σάββατο και πρότεινε την αντικατάσταση του ακροδεξιού συνασπισμού του με μια κυβέρνηση ευρείας ενότητας από κεντρώα κόμματα. Σύμφωνα με τον Lapid, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να κάνει πόλεμο» με τους σημερινούς εταίρους του, αναφέρει το Associated Press.
«Το Ισραήλ χρειάζεται μια επαγγελματική, έμπειρη και υπεύθυνη κυβέρνηση», είπε ο Λαπίντ, προσθέτοντας ότι ένας τέτοιος συνασπισμός θα στείλει ένα μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ ότι η χώρα είναι ενωμένη ενάντια στους εχθρούς του.

Τους τελευταίους μήνες στο Ισραήλ γίνονται εσωτερικές αναταραχές πολιτικές και κοινωνικές. Και κυρίως με την απόφαση του Νετανιάχου για την δικαστική μεταρρύθμιση που περιορίζει την εξουσία του Ανώτατου Δικαστηρίου.Ο εξαιρετικά αμφιλεγόμενος νόμος (που ψηφίστηκε στις 29/07/2023) αποτελεί μέρος πακέτου ευρύτερων μεταρρυθμίσεων που χαρακτηρίζεται απειλή για τη δημοκρατία στο Ισραήλ από τους πολέμιούς του.
Οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις είχαν προκαλέσει μερικές από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στην ιστορία της χώρας. Λίγες ώρες πριν από την τελική ψηφοφορία, η αστυνομία είχε κάνει χρήση κανονιών νερού και συνέλαβε διαδηλωτές έξω από το ισραηλινό κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ.

Μετά τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο Ισραήλ και η αστάθεια της κυβέρνησης Νετανιάχου οδηγούταν στην κατάρρευση της και η αλεπού επρεπε να δώσει μια νέα ώθηση και αλλαγή πολιτικων και κοινωνικών στόχων για να ξεχαστούν οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις.
Την πέμπτη ήρθε αυτή επίθεση των Ισραηλινών στο τέμενος Αλ Άκσα το οποίο είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος στο Ισλάμ και το πιο σημαντικό μουσουλμανικό μέρος στην Παλαιστίνη.Και θέλουν να μας πούν οι Ισραηλινοί ότι πιάστηκαν απροετοίμαστοι μετά απο αυτό το προκλητικό γεγονός και δέχτηκαν ξαφνική και αιφνιδιαστική επίθεση απο την Χαμάς.Με μιά Μοσάντ που θεωρείται απο τις κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο.
Μετα την πρώτη επίθεση το πρωί του σαββάτου ήρθε η δήλωση του ηγέτητης ισραηλινής αντιπολίτευσης που προτείνει στον Νετανιάχου να δημιουργήσει κυβέρνηση ευρείας ενότητας.
Μετά απο αυτό διαβάζω και μια δήλωση του πρώην εκπροσώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Τζόναθαν Κονρίκους που δήλωσε στο CNN ότι η μαζική αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο είναι μια «στιγμή τύπου Περλ Χάρμπορ» για τη χώρα.
Αυτή είναι μια ολόκληρη αμυντική αρχιτεκτονική που προφανώς απέτυχε να παράσχει την απαραίτητη προστασία στους ισραηλινούς αμάχους. Αυτή είναι μια στιγμή τύπου Περλ Χάρμπορ για το Ισραήλ, όπου υπήρχε μια πραγματικότητα πριν από σήμερα, και μετά θα υπάρξει μια ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" - είπε ο Conricus.

Με λίγα λόγια για να ερμηνεύσουμε το ΝΕΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ που αναφέρει όχι τυχαία η αλεπού των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ ,προκάλεσαν τους παλαιστινίους με την εισβολή στο σημαντικότατο τέμενος Αλ Άκσα και στην συνέχεια (αφού περίμεναν την απάντηση) ενώ γνώριζαν για την επίθεση της Χαμάς 'εκαναν ότι και οι αμερικάνοι,ΑΦΗΣΑΝ την επίθεση να εξελιχθεί ώστε μετα να επιτύχουν τους σκοπούς τους.(Κυβέρνηση εθνικής ενότητας-Νόμοι απολυταρχικού καθεστώτος-Νέες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή χωρίς αντιρρήσεις απο την διεθνή κοινότητα).

https://edition.cnn.com/2023/10/07/middleeast/israel-gaza-border-security-intl/index.html

Eικόνες που βλέπουμε απο τις πρώτες επιθέσεις δείχνουν μαχητές της Χαμάς να κάνουν επιθέσεις απο θαλάσσης που η ναυτική δύναμη των Εβραίων είναι τεράστια και η αντίστοιχη των Παλαιστινίων είναι ανύπαρκτη.Και εκτός των άλλων βλέπουμε μαχητές να εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους απο τον κατοικημένο ιστό ΕΝΤΟΣ των παράνομων ορίων του Ισραήλ που κάθε σπίτι εκεί έχει στην κατοχή του απο δέκα όπλα τελευταίας τεχνολογίας,και οι περιπολίες στον χώρο είναι ασφυκτικα υπερβολικές...

Μακάρι να δούμε τις εξελίξεις που όλοι αναμέναμε χρόνια, με την παράνομη κατοχή του ψευδοκράτους του Ισραήλ αλλά διατηρώ τις επιφυλαξεις μου ότι είναι δάχτυλος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας και στην συνέχεια την δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας για να αποφύγουν μια ανάλογη επίθεση στο μέλλον,με λίγα λόγια την δημιουργία ενός καθεστώτος στο Ισραήλ που θα του επιτρέψει να λειτουργεί χωρίς τις δαιμαρτυρείες των πολιτών ,των πολιτών που έχουν υποχρεωτικά εμβολιάσει ήδη πέντε(5)φορές με τα θανατηφόρα εμβόλια της ψευτοπανδημίας και οι θανάτοι στην χώρα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η χώρα «ξεκινά έναν μακρύ και δύσκολο πόλεμο», καθώς αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση ομήρων, αφού Παλαιστίνιοι μαχητές εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση από ξηρά, θάλασσα και αέρα από τη Γάζα , σκοτώνοντας εκατοντάδες και διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος.

Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ στον ιστορικό του λόγο την επομένη της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ χαρακτήρισε την 7η Δεκεμβρίου «ημέρα ντροπής» (για τις ΗΠΑ), συνεχίζοντας με την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ιαπωνίας και στις 11 Δεκεμβρίου, κατ΄ ακολουθία εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.Ως αρχηγός του στρατού και του ναυτικού, έχω κατευθύνει να ληφθούν όλα τα μέτρα για την υπεράσπισή μας. Αλλά πάντα το έθνος μας θυμάται το χαρακτήρα της επίθεσης εναντίον μας.
Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό μπορεί να μας οδηγήσει να ξεπεράσουμε αυτήν την προμελετημένη εισβολή, ο Αμερικανός λαός με τη δικαιοσύνη του θα κερδίσει μέχρι την απόλυτη νίκη.
Πιστεύω ότι ερμηνεύω τη βούληση του Κογκρέσου και του λαού όταν ισχυρίζομαι ότι όχι μόνο θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά θα καταστήσουμε πολύ σίγουρο ότι αυτή η μορφή προδοσίας δεν θα μας θέσει ποτέ ξανά σε κίνδυνο.Με εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις μας, με την απεριόριστη αποφασιστικότητα του λαού μας, θα κερδίσουμε τον αναπόφευκτο θρίαμβο - οπότε βοηθήστε μας τον Θεό.
Ζητώ από το Κογκρέσο να δηλώσει ότι από την απροσδόκητη και κακή επίθεση της Ιαπωνίας την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 1941 υπήρξε μια κατάσταση πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνικής αυτοκρατορίας ».

Οι ομοιότητες πολλές...και είναι μια ωραία δικαιολογία για να φύγουν οι ΗΠΑ απο την Ουκρανία χωρίς ήττα.
Επιστροφή στην κορυφή
Στημένος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 08, 2023 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κανάλι 13 του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πόλεις Sderot, Nahal Oz, Kfar Haza, Magen, Sufa Beheri και η γενική διοίκηση της Γάζας δεν ελέγχονται πλέον από τις ισραηλινές αρχές.
Οι μάχες στην πόλη Sderot όχι απλά δεν δείχνουν να τελειώνουν αλλά να κλιμακώνονται καθώς φαίνεται θα αποτελέσει το “Στάλινγκραντ” της Χαμάς με τους μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης να έχουν οχυρωθεί βαριά στην πόλη των 40.000 και το ισραηλινό στρατό να στέλνει συνεχώς ενισχύσεις που προσπαθεί να την θέσει υπό τον έλεγχό της.
Το μέγεθος των μονάδων που συνεχώς καταφτάνουν από το Ισραήλ δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και θα απαιτηθούν μεγάλες δυνάμεις ενώ η χθεσινή προσπάθεια ανακατάληψής της οδηγήθηκε σε αποτυχία.
Μάλιστα για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού θα εκκενωθούν οικισμοί στο νότο σε μια επιχείρηση που μπορεί να οδηγήσει στην φυγή χιλιάδων ισραηλινών πολιτών όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε από τα σύνορα με τη Γάζα σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ.
Το Ισραήλ ετοιμάζεται να αποχωρήσει απο τις εφτα πόλεις που κατέλαβαν οι μαχητές της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου,και η εκκένωση απο τους πολίτες του δείχνει να ετοιμάζεται για μακροχρόνια μάχη.Εχουμε και δηλώσεις της Χεζμπολαχ του Λιβάνου ότι θα συμπαρασταθούν στην Χαμάς και χτυπούν απο τον Λίβανο με πυραύλους και δεν φτάνει μόνον αυτό έχουμε και τους Ταλιμπάν που ζήτησαν απο την Ιρανική κυβέρνηση άδεια διελεύσεως για να οδηγηθούν στην Παλαιστίνη να βοηθήσουν τους μαχητές της Χαμάς.

Πρακτικά προετοιμαζόμαστε για μακροχρόνια εμπόλεμη ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και αυτό εξυπηρετεί τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ που με την μορφή πίεσης στο αδελφό κράτος του Ισραήλ που έχουν τεράστιες επιρροές σε κυβερνητικές θέσεις θα ξεμπλοκάρει τις αυστηρές Ρεπουμπλικανικές θέσεις για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που ήταν καμία βοήθεια εκτός συνόρων.Θυμόμαστε όλοι την διαγραφη του προέδρου του Κογκρέσου του ΜακΚάρθι απο το σύνολο των Ρεπουμπλικάνων επειδή έδωσε παράταση ζωής στις προτάσεις των Δημοκρατικών την προηγούμενη εβδομάδα.Θα εκταμιευθούν κονδήλια για την βοήθεια στην Μέση Ανατολή,αλλά και θα ξεκινήσουν τα πολεμικά τους εργοστάσια να βγάζουν πάλι εφόδια κάτι που είχε σταματήσει τους τεlέυταίους μήνες που έχασε την πλεοψηφία στο Κογκρέσο ο Μπιντές.

Δεν μας φτάνουν όλα αυτά έχουμε και τους Τούρκους!!!!
Η τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε σήμερα το πρωί πετρελαιοπηγή που εκμεταλλεύονται οι Αμερικανοί στην Συρία (εδώ και οκτώ χρόνια έχουν καταλάβει τις συριακές πετρελαιοπηγές στην ανατολική Συρία και εξορύσσουν κανονικά πετρέλαιο, το οποίο αγοράζουν οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαιοειδών σε μία ελάχιστα συμβατή με το διεθνές δίκαιο επιχείρηση) και την κατέστρεψε.Είναι η πρώτη ανάλογη επιχείρηση των Τούρκων στην Συρία, η οποία είχε το περιτύλιγμα της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» καθώς οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τους Κούρδους ως «προσωπικό ασφαλείας», ενώ τους δίνουν κι ένα μικρό μερίδιο από τα κέρδη.

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΗ...
Τι έκανε ο Σουροβίκιν στην Αλγερία και την Αίγυπτο τις προηγούμενες ημέρες;
Το Σουδάν και η Σαουδική Αραβία γιατί έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστινίους;
Το φάντασμα του Πριγκότζιν πλανάται όντως πάνω απο την Συρία;
Ο Ζελένσκυ τι να κάνει άραγε σήμερα που βλέπει όλα αυτά και αποχωρούν μαζικά οι μισθοφόροι και οι οργανωτές Βρετανοί και Αμερικανοί απο την χώρα του και οι αρεαδιαστημικές δυνάμεις τους στρέφουν το βλέμμα τους εις Μέση Ανατολή;
Η ρωσική ναυτική βάση στην Συρία γιατί έχει ξαφνικά φορτώσει αεροπλάνα και υποβρύχια;
Το Ιράν γιατί εξοπλίζει με drones την Χαμάς και την Χεζμπολάχ;
Oi δυτικοί φεύγοντας απο την Ουκρανία και πηγαίνοντας στο Ισραήλ ηττούνται ή όχι;
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 08, 2023 4:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία του Λιβάνου δεν γνωρίζουν ότι οι ζιονιστικες δυνάμεις ηττήθηκαν παρά και ενάντια την αποχώρηση των δυνάμεων του Αραφάτ....στη Γάζα τι θα παθουν
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/deyteres-skepseis-ton-israilinon-gia-eisvoli-sti-gaza-mexri-kai-50-000-nekrous-israilinous-mporei-na-stoixisei-i-epixeirisi/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επικοισμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 09, 2023 3:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απο Ισραηλινους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/aerogefyra-apo-to-israil-eikosi-ptiseis-gia-metafora-5-000-israilinon-efedron-pou-vriskontan-stin-ellada/
Πως στο καλο βρεθηκαν 5.000 ισραηλινοι εφεδροι στην Ελλαδα.Ποσοι μας εχουν κατσικωθει εδω ;
Επιστροφή στην κορυφή
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 10, 2023 12:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

(3)
Ανάρτηση του Gilad Atzmon*

"Παρακολουθώ τα ισραηλινά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα 24/7 τις τελευταίες 3 ημέρες. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν βλέπω ούτε μια στιγμή αυτοστοχασμού. Όλοι τείνουν να συμφωνούν ότι η Χαμάς πραγματοποίησε μια θεαματική στρατιωτική επιχείρηση. Συμφωνούν ότι ο Ισραηλινός Στρατός, οι πληροφορίες του, η Μοσάντ και η Σαμπάκ έχουν αποτύχει καταστροφικά. Πολλοί από αυτούς κατηγορούν τον Bibi και την κυβέρνησή του (παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα ήταν ο Ehud Barack που έκανε τον ισραηλινό στρατό «μικρό και έξυπνο», σαφώς όχι τόσο έξυπνο όσο ο εχθρός).
Ωστόσο, καμία φωνή στο Ισραήλ δεν ρωτά τι κάναμε που μας έφερε τέτοιο μίσος. Τι κάναμε που έκανε αυτούς τους Παλαιστίνιους τόσο εκδικητικούς. Κανείς στο Ισραήλ δεν ρωτά αν ο εγκλωβισμός και η πολιορκία για δεκαετίες των πρόσφυγων συνέβαλε με κάποιο τρόπο σε αυτήν την επιθετικότητα.
ΚΑΝΕΝΑΣ στο Ισραήλ δεν εμβαθύνει στη σκέψη ότι ο λαός της Γάζας είναι, στη πλειοψηφία τους, πρόσφυγες από μια γη που λεηλατήθηκε το 1948.
Είναι πράγματι συντριπτικό να μαθαίνεις ότι 260 λάτρεις του πάρτι σφαγιάστηκαν σε μια φρικτή σφαγή στην άμμο των συνόρων της Γάζας, αλλά η ερώτηση που θέτω ο ίδιος είναι ποιος ήρθε με την άρρωστη ιδέα να οργανώσει ένα 24ωρο πάρτι χορού και ναρκωτικών δίπλα σε ένα πολιορκημένο στρατόπεδο συγκέντρωσης; Ποιος ήταν ο σκοπός αυτού του πάρτι και τι είδους άνθρωποι θα παρευρίσκονταν σε ένα τέτοιο πάρτι σε μια τέτοια τοποθεσία,…
Δεν βλέπω μια φωνή στο Ισραήλ που προσπαθεί να δει τα δεινά της άλλης πλευράς. Δεν βλέπω μια φωνή που να σκέφτεται τη συμφιλιωτική πράξη ή οποιαδήποτε μορφή αλλαγής κατεύθυνσης. Όλοι παπαγαλίζουν το ίδιο μάντρα: θέλουν να δουν τη Γάζα να εξαφανίζεται. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι όλοι ενθουσιασμένοι από την υποστήριξη που λαμβάνουν από τους Μπάιντεν αυτού του κόσμου.
Η τραγική αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να εξαφανίσει την αδιανόητη επιχειρησιακή νίκη της Χαμάς. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα το Ισραήλ για να εξαφανίσει την αιγυπτιακή νίκη στις 6 Οκτωβρίου 1973. Το Ισραήλ χρειάστηκε 6 χρόνια για να το καταλάβει και το 1979 αποδέχτηκε την αιγυπτιακή προσφορά και μπήκε σε ειρηνευτική διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια, το Ισραήλ έδωσε πίσω ολόκληρο το Σινά στην Αίγυπτο και εξασφάλισε μια ειρηνευτική συμφωνία. Το Ισραήλ δεν έχει συνέλθει ποτέ από τον εξευτελιστικό πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Χρειάστηκαν οι στρατιωτικοί 5 δεκαετίες για να ανοίξουν αυτή την πληγή, αλλά το έθνος δεν έχει μάθει κυριολεκτικά τίποτα. Αυτή την εβδομάδα αποτυγχάνουν στην ίδια ακριβώς παγίδα.
Δυστυχώς, η ύβρις είναι αυτή που τους κρατά ενωμένους και ευτυχισμένους ανάμεσα στις καταστροφές που προκαλούν στον εαυτό τους. Εκείνοι από το έθνος, που κόντρα σε όλες τις πιθανότητες έμαθαν κάτι, τις περισσότερες φορές γυρίζουν την πλάτη τους στη φυλή. Υποθέτω ότι θα έπρεπε να με θεωρήσετε ως έναν από αυτούς"

*Ο Γκίλαντ Ατζμον είναι ένας ισραηλινός (βρετανός πολίτης πλέον) μουσικός της τζαζ, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί αρνούμενος το Σιωνισμό και υπερασπιζόμενος τον Παλαιστινιακό Αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Δηλώνοντας «εβραιόφωνος παλαιστίνιος» και δημιουργός που αφιερώνει το έργο του στη διερεύνηση της πολιτικής πραγματικότητας.

@όλοι
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
alfon
Site Admin


Συμμετέχουν: 20 Ιαν 08
Δημοσιεύσεις: 681
Τόπος: Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 10, 2023 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Απο Ισραηλινους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επικοισμος έγραψε:
https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/aerogefyra-apo-to-israil-eikosi-ptiseis-gia-metafora-5-000-israilinon-efedron-pou-vriskontan-stin-ellada/
Πως στο καλο βρεθηκαν 5.000 ισραηλινοι εφεδροι στην Ελλαδα.Ποσοι μας εχουν κατσικωθει εδω ;


Όλοι οι πολίτες του σιωνιστικού ψευδοκράτους, γυναίκες και άντρες, υπηρετούν στο στρατό. Αφού τελειώσουν τη θητεία τους επιστρέφουν στην ποιλτική ζωή - εν μέρει - αλλά παραμένουν σε καθεστώς εφεδρίας μέχρι τα βαθιά γεράματα.Επομένως το "Ισραηλινός έφεδρος είναι πλεονασμός. Μόνη εξαίρεση τα παιδιά που δεν είναι έφεδροι αλλά μελλοντικοί στρατιώτες. Όπως είχε γράψει πριν από χρόνια ο Thierry Meyssan, "όλα τα κράτη έχουν στρατό, αλλά το Ισραήλ είναι διαφορετικό. Πρόκειται για στρατό που έχει ένα κράτος.

Αυτό βέβαια αποτελεί και απάντηση στους κροκόδειλους που οδύρονται για τους αμάχους θύματα της Χαμάς (ενώ τηρούν σιγή ιχθύος για την επί δεκαετίες συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού).
_________________
When you're wounded and left on Afghanistan's plains,
And the women come out to cut up what remains,
Jest roll to your rifle and blow out your brains
An' go to your Gawd like a soldier.
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
Go, go, go like a soldier,
So-oldier _of_ the Queen!

Rudyard Kipling
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 11, 2023 6:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ζωντανές Εικονες από Γαζα
https://www.newsbreak.gr/kosmos/515697/polemos-sto-israil-deite-oles-tis-exelixeis/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vngelis



Συμμετέχουν: 28 Νοέ 08
Δημοσιεύσεις: 6545

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 11, 2023 2:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΟΡΜΑΝ ΦΙΝΚΕΛΣΤΑΙΝ

ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ :

"
Η Dolores Ibarruri, La Passionaria , προέτρεψε περίφημα κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, «Καλύτερα να πεθάνεις στα πόδια σου παρά να ζεις για πάντα στα γόνατά σου». Τα τελευταία 20 χρόνια οι κάτοικοι της Γάζας, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, έχουν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σήμερα παραβίασαν τα τείχη του στρατοπέδου. Αν τιμήσουμε την ένοπλη αντίσταση του Τζον Μπράουν στη δουλεία. Εάν τιμούμε τους Εβραίους που εξεγέρθηκαν στο γκέτο της Βαρσοβίας - τότε η ηθική συνέπεια διατάσσει να τιμούμε την ηρωική αντίσταση στη Γάζα. Εγώ, για παράδειγμα, δεν θα στεναχωρήσω ποτέ -αντίθετα, ζεσταίνει κάθε ίνα της ψυχής μου- τις σκηνές των χαμογελαστών παιδιών της Γάζας, καθώς οι αλαζονικοί Εβραίοι υπέρτατοι καταπιεστές τους ταπεινώθηκαν τελικά.



Τα αστέρια πάνω στον παράδεισο κοιτάζουν ευγενικά προς τα κάτω. Δόξα, δόξα, αλληλούγια. Οι ψυχές της Γάζας προχωρούν! "

Στο τριλεπτο βιντεο μια απο τις επιδραστικοτερες και δυνατοτερες διαλεκτικες ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΠΕΣ- αν οχι η μεγιστη υπο τον τιτλο "Τα Κροκοδειλια Δακρυα (του Σιωνισμου)".

Και στο κειμενο η προσφατη τοποθετηση του Αμερικανο-Εβραιου Norman G. Finkelstein (Persona Non Grata για το Ισραηλ και με απαγορευση εισοδου στο κρατος του Ισραηλ απο το 2008) για τα προσφατα γεγονοτα στο Ισραηλ και την Παλαιστινη (το link στα σχολια) ...

Norman G. Finkelstein October 7, 2023 : --------------------------

Hostages - Learning From Israel -------------------------------

The crocodile tears have begun over Israeli hostages taken by Gaza militants. But Israel has held the 2.1 million people of Gaza, including one million children, hostage in one of the most densely populated areas on the planet for nearly 20 years. In fact, Israel was the only country in the world to have legalized hostage taking. Revered President of the Israeli High Court Aharon Barak held in 1997 that “a detention is legal if it is designed to promote State security, even if the danger to State Security does not emanate from the detainees themselves,” and that “detention … for the purpose of release of … captured and missing soldiers is a vital interest to the State.” (The decision wasn’t reversed until 2000.) If the past is any guide, Gaza’s leadership will swap the Israelis for some of the 4,500 Palestinians being held in Israeli prisons on alleged “security grounds.” Gaza is only playing by the book written by Israel.

-------------------------------------------------------------------------

"All the chorus of calumny, which the Party of Order never fail, in their orgies of blood, to raise against their victims, only proves that the bourgeois of our days considers himself the legitimate successor to the baron of old, who thought every weapon in his own hand fair against the plebeian, while in the hands of the plebeian a weapon of any kind constituted in itself a crime.”

Karl Marx, The Civil War in France ...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1832093627188446&id=100011634787351
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
Σελίδα 1 από 10

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας