patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ιστορικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 08, 2022 4:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΗΝΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΗΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΝΑΛ¾ΣΕΙ ΕΔΩ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ:


19 Δεκ 2013 :Η Victoria Nuland [Στέιτ Ντιπάρτμεντ] παραδέχεται ότι «έχουμε επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια» στο έργο της Ουκρανίας. . . εμφανίζεται στο 7:25 στο βίντεο.


https://www.youtube.com/watch?v=2y0y-JUsPTU&ab_channel=U.S.-UkraineFoundation



2 Μαρτίου 2014:

https://riseuptimes.org/2014/03/03/%e2%96%b6-nuland-acknowledges-us-invested-5-billion-in-ukanian-coup/

Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι η Ρωσία θα αντιδρούσε, γι' αυτό γίναμε μάρτυρες μαζικής δαιμονοποίησης της Ρωσίας από τα εταιρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τον περασμένο περίπου χρόνο. Βοηθά να διευκολύνουμε τον αμερικανικό λαό να καταπιεί άλλη μια από τις παρεμβάσεις μας. Ο Robert Parry στο Consortium News γράφει:

Η Νούλαντ εργαζόταν σύντομα για να σχεδιάσει «αλλαγή καθεστώτος», ενθαρρύνοντας ανατρεπτικές διαδηλώσεις στους δρόμους μοιράζοντας προσωπικά μπισκότα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Δεν φαινόταν να προσέχει ή να την ενοχλεί ότι οι διαδηλωτές στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου είχαν υψώσει ένα μεγάλο πανό προς τιμήν του Στέπαν Μπαντέρα, ενός Ουκρανού εθνικιστή που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του οποίου οι πολιτοφυλακές συμμετείχαν σε φρικαλεότητες κατά Εβραίων και Πολωνών.
Στα τέλη Ιανουαρίου, η Νούλαντ συζητούσε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ ποιος θα έπρεπε να επιτραπεί στη νέα κυβέρνηση.
«Ο Yats είναι ο τύπος», είπε η Nuland σε ένα τηλεφώνημα στον Pyatt που υποκλαπεί και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Έχει την οικονομική εμπειρία, την εμπειρία διακυβέρνησης. Είναι ο τύπος που ξέρεις». Με τον όρο "Yats", η Nuland αναφερόταν στον Arseniy Yatsenyuk, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Οικονομικών — και ο οποίος είχε δεσμευτεί για σκληρή λιτότητα.
Καθώς η Βοηθός Γραμματέας Nuland και ο γερουσιαστής John McCain επευφημούσαν τους διαδηλωτές, οι διαδηλώσεις στους δρόμους έγιναν βίαιες. Η αστυνομία συγκρούστηκε με νεοναζιστικά συγκροτήματα, τους ιδεολογικούς απογόνους των αντι-ρώσων Ουκρανών του Μπαντέρα που συνεργάστηκαν με τα ναζιστικά SS κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Με την κρίση να κλιμακώνεται και δεκάδες ανθρώπους να σκοτώνονται στις οδομαχίες, ο Γιανουκόβιτς συμφώνησε σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της ΕΕ που απαιτούσε την αύξηση των προγραμματισμένων εκλογών και την αποχώρηση της αστυνομίας. Στη συνέχεια, οι νεοναζί στρατιώτες της καταιγίδας άρπαξαν το άνοιγμα για να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια και να αναγκάσουν τον Γιανουκόβιτς και πολλούς από τους βοηθούς του να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους.


Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014:

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ ανοίγουν την Ουκρανία στα δυτικά συμφέροντα

https://www.oaklandinstitute.org/press-release-world-bank-and-imf-open-ukraine-western-interests

Όκλαντ, Καλιφόρνια--Μια νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Όκλαντ,
Περπατώντας στη Δυτική Πλευρά: η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στη σύγκρουση της Ουκρανίας, αποκαλύπτει πώς τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισχώρησαν στα τακούνια της πολιτικής αναταραχής και συναγωνίζονται να απορυθμίσουν και να ανοίξουν τον τεράστιο αγροτικό τομέα της Ουκρανίας στους ξένους επενδυτές. Η απόρριψη από τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς μιας συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ υπέρ μιας ρωσικής συμφωνίας ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην κρίση που οδήγησε στην ανατροπή του τον Φεβρουάριο του 2014. Αμέσως μετά την αλλαγή σε μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, ο άξονας της χώρας προς τη Δύση ενισχύθηκε με ένα δάνειο 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα, τα οποία απαιτούν σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας που αναμένεται να έχουν καταστροφικές συνέπειες στη χώρα.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς τα πακέτα βοήθειας, που εξαρτώνται από μεταρρυθμίσεις λιτότητας, θα έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο των Ουκρανών και θα αυξήσουν τη φτώχεια στη χώρα. Οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από το δάνειο που υποστηρίζεται από την ΕΕ περιλαμβάνουν τη γεωργική απορρύθμιση που θα ωφελήσει τις εταιρείες αγροτικών επιχειρήσεων και τις αλλαγές στην πολιτική των φυσικών πόρων και της γης που διευκολύνουν την εξαγορά τεράστιων εκτάσεων γης από ξένες εταιρείες. Η Συμφωνία Σύνδεσης της ΕΕ περιλαμβάνει επίσης μια ρήτρα που απαιτεί από τα δύο μέρη να συνεργαστούν για την επέκταση της χρήσης της βιοτεχνολογίας.

«Ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ συχνά συγκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες υπό τους αναπτυξιακούς στόχους, η περίπτωση της Ουκρανίας καθιστά σαφές ότι πρόκειται απλώς για οργουελική διπλή ομιλία. Η πρόθεσή τους είναι κραυγαλέα: να ανοίξουν τις ξένες αγορές στις δυτικές εταιρείες. Είναι ενδεικτικό ότι μία από τις βασικές μεταρρυθμίσεις που επιβλήθηκαν από την Τράπεζα είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει τη δική της εξουσία με την άρση των περιορισμών στον ανταγωνισμό καθώς και τον ρόλο του κρατικού «ελέγχου» στις οικονομικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Frederic Mousseau, Διευθυντής Πολιτικής του Oakland. Ινστιτούτο και συν-συγγραφέας της έκθεσης.

«Τα υψηλά διακυβεύματα γύρω από τον έλεγχο του τεράστιου αγροτικού τομέα της Ουκρανίας, του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα καλαμποκιού στον κόσμο και του πέμπτου μεγαλύτερου εξαγωγέα σιταριού, αποτελούν έναν κρίσιμο παράγοντα που συχνά παραβλέπεται. Τα τελευταία χρόνια, ξένες εταιρείες έχουν αποκτήσει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια εκτάρια ουκρανικής γης», συνέχισε. Μια πρόσθετη συμφωνία που υπογράφηκε με την Κίνα για 3 εκατομμύρια εκτάρια γεωργικής γης τον Σεπτέμβριο του 2013 βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς δεν είναι σαφές εάν η πρόσφατα σχηματισμένη κυβέρνηση και οι νέοι δυτικοί σύμμαχοί της θα της επιτρέψουν να προχωρήσει.

Μια βόλτα στη Δυτική Πλευρ αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών αγροτικών επιχειρήσεων μέσω της απορρύθμισης των τομέων των τροφίμων και της γεωργίας και των πολιτικών που ευνοούν την απόκτηση γης από το εξωτερικό. Η Ουκρανία είναι επίσης μία από τις 10 πιλοτικές χώρες στο νέο έργο της Παγκόσμιας Τράπεζας Συγκριτική αξιολόγηση των Επιχειρήσεων της Γεωργίας (BBA), ένα σύστημα κατάταξης που δέχεται ευρέως κριτική που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις της γεωργικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της απορρύθμισης των αγορών σπόρων και λιπασμάτων.

«Οι δραστηριότητες της Τράπεζας και τα δάνεια και τα μεταρρυθμιστικά της προγράμματα στην Ουκρανία φαίνεται να λειτουργούν προς την επέκταση των μεγάλων βιομηχανικών εκμεταλλεύσεων στην ουκρανική γεωργία που ανήκουν σε ξένες οντότητες», δήλωσε ο Mousseau.

Πέρα από τη γεωργία, αναμένεται ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν ως μέσο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα θα έχουν καταστροφικό κοινωνικό αντίκτυπο, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου και τη δραματική αύξηση της φτώχειας.

Η επιτάχυνση της διαρθρωτικής προσαρμογής υπό την ηγεσία των διεθνών θεσμών μετά την εγκατάσταση μιας φιλοδυτικής κυβέρνησης είναι πιθανό να επεκτείνει περαιτέρω τις εξαγορές γεωργικής γης από το εξωτερικό και να επεκτείνει την εταιρικοποίηση της γεωργίας στη χώρα. Το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής πιθανότατα θα αυξήσει επίσης τον έλεγχο της οικονομίας από το εξωτερικό ενώ θα αυξήσει τη φτώχεια και την ανισότητα στη χώρα. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποδείξουν πώς τέτοια προγράμματα θα βελτιώσουν τη ζωή των Ουκρανών πολιτών και θα οικοδομήσουν ένα βιώσιμο οικονομικό μέλλον.


11 Ιανουαρίου 2015 :

http://riseuptimes.org/2015/01/11/ukraine-agreed-to-a-monsanto-land-grab-to-get-a-17-billion-loan-from-the-international-monetary-fund-imf/

https://theecologist.org/2014/sep/11/ukraine-opens-monsanto-land-grabs-and-gmos

Κρυμμένο από την έκθεση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, το δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ άνοιξε την Ουκρανία σε μεγάλες εταιρικές εισβολές, γράφει ο Joyce Nelson. Οι όροι δανείου αναγκάζουν τη βαθιά χρεωμένη χώρα να ανοιχτεί στις καλλιέργειες ΓΤΟ (Γενετικά τροποποιημένες)και να άρει την απαγόρευση της ιδιοκτησίας γης από τον ιδιωτικό τομέα. Οι αμερικανικές εταιρείες χαίρονται με το «χρυσωρυχείο» που τις περιμένει.

Το Ινστιτούτο Όκλαντ που εδρεύει στην Καλιφόρνια δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), υπό τους όρους του δανείου τους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, θα ανοίξουν τη χώρα αυτή σε γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες και γενετικά τροποποιημένους οργανισμους (ΓΤΟ) στη γεωργία.

Η έκθεση έχει τίτλο « Περπατώντας στη Δυτική Πλευρά: η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ στη σύγκρουση της Ουκρανίας ».

Στα τέλη του 2013, ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, απέρριψε μια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που συνδέεται με το δάνειο των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ, οι όροι της οποίας μόλις τώρα αποκαλύπτονται.

Αντίθετα, ο Γιανουκόβιτς επέλεξε ένα πακέτο ρωσικής βοήθειας αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων συν μια έκπτωση στο ρωσικό φυσικό αέριο. Η απόφασή του ήταν σημαντικός παράγοντας στις θανατηφόρες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν που οδήγησαν στην αποπομπή του από την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2014 και στη συνεχιζόμενη κρίση.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Oakland, «Ενώ η Ουκρανία δεν επιτρέπει τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στη γεωργία, το άρθρο 404 της συμφωνίας της ΕΕ, που σχετίζεται με τη γεωργία, περιλαμβάνει μια ρήτρα που γενικά έχει περάσει απαρατήρητη: αναφέρει, μεταξύ άλλων πράγματα, ότι και τα δύο μέρη θα συνεργαστούν για την επέκταση της χρήσης των βιοτεχνολογιών.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η διάταξη ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κλάδου των αγροτικών επιχειρήσεων. Όπως παρατήρησε ο Michael Cox, διευθυντής έρευνας στην επενδυτική τράπεζα Piper Jaffray, η Ουκρανία και, σε ευρύτερο βαθμό, η Ανατολική Ευρώπη, είναι από τις πιο υποσχόμενες αγορές ανάπτυξης για τον γίγαντα αγροτικού εξοπλισμού Deere, καθώς και για τους παραγωγούς σπόρων Monsanto και DuPont».

Ο ουκρανικός νόμος απαγορεύει στους αγρότες να καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες. Το πλούσιο μαύρο έδαφος της Ουκρανίας θεωρείται από καιρό «το καλάθι με το ψωμί της Ευρώπης», το οποίο είναι ιδανικό για την καλλιέργεια σιτηρών και το 2012 οι Ουκρανοί αγρότες συγκέντρωσαν περισσότερους από 20 εκατομμύρια τόνους καλαμποκιού.

Επένδυση 140 εκατομμυρίων δολαρίων «μη ΓΤΟ» της Monsanto

Τον Μάιο του 2013, η Monsanto ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση 140 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα μη ΓΤΟ εργοστάσιο σπόρων καλαμποκιού στην Ουκρανία, με τον εκπρόσωπο της Monsanto Ukraine Vitally Fechuk να επιβεβαιώνει ότι "Θα εργαστούμε μόνο με συμβατικούς σπόρους" επειδή "στην Ουκρανία επιτρέπονται μόνο οι συμβατικοί σπόροι για παραγωγή και εισαγωγή».

Ωστόσο, έως τον Νοέμβριο του 2013, έξι μεγάλες ουκρανικές γεωργικές ενώσεις είχαν ετοιμάσει προσχέδια τροποποιήσεων του νόμου , πιέζοντας για «δημιουργία, δοκιμή, μεταφορά και χρήση ΓΤΟ σχετικά με τη νομιμοποίηση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων».

Ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Σιτηρών, Volodymyr Klymenko, είπε σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Νοεμβρίου στο Κίεβο :
«Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αυτό το θέμα για πολύ καιρό, αλλά εμείς, από κοινού με τις [αγροτικές] ενώσεις, υπογράψαμε δύο επιστολές για την αλλαγή του νόμου για τη βιοασφάλεια, με την οποία προτείναμε τη νομιμοποίηση της χρήσης γενετικά τροποποιημένων σπόρων. δοκιμασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεγάλο χρονικό διάστημα, για τους παραγωγούς μας».

(Σημείωση: στην πραγματικότητα, οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και οι ΓΤΟ δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε ανεξάρτητες, μακροχρόνιες δοκιμές στις ΗΠΑ.)

Δημιουργία «ευνοϊκού περιβάλλοντος» - για τη Monsanto

Το σχέδιο τροποποιήσεων των γεωργικών ενώσεων συνέπεσε με τους όρους της συμφωνίας σύνδεσης της ΕΕ και του δανείου του ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο ιστότοπος supportablepulse.com - ο οποίος παρακολουθεί τα νέα ΓΤΟ σε όλο τον κόσμο - επέκρινε αμέσως την πρόταση των γεωργικών ενώσεων, με τον διευθυντή Henry Rowlands να δηλώνει:

"Η γεωργία της Ουκρανίας θα υποστεί σοβαρή ζημιά εάν η ουκρανική κυβέρνηση επιτρέψει νόμιμα τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους στη χώρα. Οι αγρότες τους θα βρουν τις εξαγωγικές αγορές τους μειωμένες λόγω των αισθήσεων των καταναλωτών κατά των ΓΤΟ τόσο στη Ρωσία όσο και στην ΕΕ."

Ο Rowlands είπε ότι η επένδυση της Monsanto στην Ουκρανία "θα μπορούσε να ανέλθει στα 300 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε αρκετά χρόνια. Θέλει η ουκρανική γεωργία να βασίζεται πλήρως στην επιτυχία ή την αποτυχία μιας εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ;"

Στις 13 Δεκεμβρίου 2013, ο Jesus Madrazo της Monsanto, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Δέσμευσης, είπε στη Διάσκεψη ΗΠΑ-Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον ότι η εταιρεία βλέπει «τη σημασία της δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος [στην Ουκρανία] που ενθαρρύνει την καινοτομία και προωθεί τη συνεχή ανάπτυξη της γεωργίας.

"Η Ουκρανία έχει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες των συμβατικών καλλιεργειών, όπου επικεντρώνουμε αυτήν τη στιγμή τις προσπάθειές μας. Ελπίζουμε επίσης ότι κάποια στιγμή η βιοτεχνολογία θα είναι ένα εργαλείο που θα είναι διαθέσιμο στους Ουκρανούς αγρότες στο μέλλον."

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις δηλώσεις του Madrazo στην Ουάσιγκτον, η Monsanto Ukraine είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα «κοινωνικής ανάπτυξης» για τη χώρα, που ονομάζεται «Καλάθι Σιτηρών του Μέλλοντος». Παρέχει επιχορηγήσεις σε κατοίκους της υπαίθρου, ώστε να μπορούν (σύμφωνα με τα λόγια της Monsanto) «να αρχίσουν να νιώθουν ότι μπορούν να βελτιώσουν οι ίδιοι την κατάστασή τους σε αντίθεση με το να περιμένουν ένα φυλλάδιο».

Στην πραγματικότητα, το πραγματικό «φυλλάδιο» είναι αυτό που πηγαίνει στη μεγάλη αμερικανική γεωργία μέσω των όρων του δανείου του ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας, το οποίο εκτός από το άνοιγμα της χώρας στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, θα άρει επίσης περαιτέρω την απαγόρευση πώλησης των πλούσιων γεωργικών εκτάσεων της Ουκρανίας σε τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπε ο Morgan Williams, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ-Ουκρανίας, στους International Business Times τον Μάρτιο, «η γεωργία της Ουκρανίας θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό ορυχείο χρυσού».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν "πολλές πτυχές του επιχειρηματικού κλίματος [της Ουκρανίας] που πρέπει να αλλάξουν. Το κύριο θέμα θα επικεντρωθεί στην απομάκρυνση της κυβέρνησης από τις επιχειρήσεις..."

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Όκλαντ , οι όροι του δανείου της Παγκόσμιας Τράπεζας/ΔΝΤ στην Ουκρανία έχουν ήδη οδηγήσει σε «αύξηση των ξένων επενδύσεων, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επέκταση μεγάλων εξαγορών γεωργικής γης από ξένες εταιρείες και περαιτέρω εταιρικοποίηση της γεωργίας στη χώρα».

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε τον Απρίλιο : "Δεν έχουμε στόχο να αναπτύξουμε γενετικά τροποποιημένα προϊόντα εδώ ή να τα εισάγουμε. Μπορούμε να τραφούμε με κανονικά, κοινά, όχι γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Αν στους Αμερικανούς αρέσει να τρώνε τέτοια προϊόντα, ας τα φάνε. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό· έχουμε αρκετό χώρο και ευκαιρίες για να παράγουμε βιολογικά τρόφιμα».


Ολα αυτα λοιπόν έχουν ειπωθεί και γραφτεί απο το 2013 εως το 2015,και όσοι κατηγορούν σήμερα τους Ρώσους απλώς δεν τα έχουν διαβάσει ποτέ,η δεν τους βολεύει να τα διαβάσουν...ή βολεύονται να διαβάζουν ότι τους πασάρουν τα δυτικά δημοφιλή μέσα.

Η Ουκρανία ηταν ο σιτοβολώνας της Ευρώπης και σε μια πράξη βιοπολέμου απο το 2013 μεχρι σήμερα προσπαθού να κάνουν και αυτη ερημη γη όπως έχουν ήδη μετατραπεί πολλές αγροτικές εκτάσεις των ΗΠΑ λόγω των άφθονων ποσοτήτων ψεκασμού ζιζανιοκτόνων, της εξάντλησης του εδάφους και της συνολικής διατάραξης ενός τέλειου οικοσυστήματος.
Αν δούμε και τις απογραφές του πληθυσμού της βλέπουμε ότι το 1991 μετρούσε 51εκ πληθυσμο,την επομένη απογραφή του 2001 μειώθηκε στα 46εκ(δεν περιελάμβανε μέσα τα 2εκ της Κριμαίας),και η προγραμματισμενη απογραφη του 2021 ακυρώθηκε για 'αγνωστους λόγους και στα επίσημα στατιστικά(Ε.Ε,Βικιπαίδεια,ΟΗΕ) μιλούν για μια εκτίμηση που φτάνει στα 40εκ περίπου,και μία μελέτη του πανεπιστημίου του Χαρκοβο μιλούσαν για 29με 32εκ πληθυσμο στα μέσα του 2021.
Και φτάνουμε στο σήμερα που αν αφαιρέσουμε σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμο μετανάστευσης περί τα 8 εκ που μετανάστευσαν απο τις αρχές του πολέμου μιλάμε για 21 εκ πληθυσμο μεσα στους οποίους συγκαταλέγονται τα 4,5εκ που αριθμουν οι ρωσόφωνες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, από κοινού γνωστές ως Ντονμπάς,που αυτονομήθηκαν πρόσφατα.
Τι βλεπουμε εδω?Απο τα 51 εκ πληθυσμο στην νεοσυστατη Ουκρανία το 1991 φτάσαμε το 2022 να μετρά 21 εκ πληθυσμό(ας μην αναφέρουμε πάλι το Ντονμπας αλλα ούτε και τις ορέξεις Πολωνίας-Ρουμανίας κτλ γιατί δεν θα μείνει τίποτα)...τι μεσολάβησε σε αυτο το διάστημα?Ολα όσα προαναφέραμε για το δυτικό όνειρο και τους υποτελής ηγέτες της χώρας αυτης όλα αυτά τα χρόνια,αλλά και τους τελευταίους δοσίλογους Σοβιετικούς ηγέτες Γκορμπατσώφ και Γέλτσιν.
Γι αυτό είμαστε όλοι Πούτιν...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας