patari.org Αρχική σελίδα patari.org
Χώρος συζήτησης της πατριωτικής αριστεράς
 
 Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Κατάλογος ΜελώνΚατάλογος Μελών   Ομάδες ΜελώνΟμάδες Μελών   ΕγγραφήΕγγραφή 
 ΠροφίλΠροφίλ   Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Νέο υψηλό 40 ετών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Α-Ω
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 11, 2022 4:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Νέο υψηλό 40 ετών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νέο υψηλό 40 ετών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
https://www.zougla.gr/money/agores/article/neo-ipsilo-40-eton-gia-ton-pli8orismo-stis-ipa
Η αυτοκρατορία «πλέει τα λοίσθια».Και μετά θέλει να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στην Ρωσία τον οποίο προκάλεσε στην Ουκρανία δια μέσω των φασιστών του τάγματος Αζόρ και του κλόουν,Ζελέσνκι!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Mεγαλη ζημια εγινε
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 11, 2022 2:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κολαση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

https://www.theguardian.com/us-news/2022/jun/09/us-natural-gas-plant-explosion-freeport-lng-shortages-europe
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 11, 2022 7:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρεπορτάζ απο συστημικά ΜΜΕ της Βορείου Αμερικής

Πληθωρισμός :Οι Καναδοί παλεύουν...

Οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα και τροφοδοτούν το οικονομικό άγχος για πολλά νοικοκυριά.

Με τις τιμές να αυξάνονται σταθερά, οι περισσότεροι Καναδοί αγωνίζονται να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Statistics Canada. Τον Απρίλιο η αύξηση έφτασε το 6,8%.

Τρεις στους τέσσερις Καναδούς είναι δύσκολο να αντέξουν οικονομικά τα καθημερινά έξοδα, όπως μεταφορά, στέγαση, φαγητό και ρούχα. Η άνοδος των τιμών τονίζει τις οικονομικές ανησυχίες των νοικοκυριών και αναμφίβολα επηρεάζει τις αποφάσεις τους με βάση αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Πολλοί Καναδοί έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους προσαρμόζοντας τις συνήθειές τους στα έξοδα, αναβάλλοντας την αγορά ενός σπιτιού ή αναβάλλοντας τη μετακόμισή τους σε ένα νέο διαμέρισμα.

Ενώ υπάρχουν λίγες παραλλαγές από τη μια επαρχία στην άλλη, τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα ανησυχούν περισσότερο και επηρεάζονται από την αύξηση των τιμών.

Οι τιμές των τροφίμων τροφοδοτούν το άγχος
Οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα και τροφοδοτούν το οικονομικό άγχος για πολλά νοικοκυριά. Περισσότεροι από δύο στους πέντε Καναδούς λένε ότι αυτή η αύξηση τους επηρεάζει περισσότερο. Από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, η τιμή των τροφίμων αυξήθηκε κατά 9,7%. Τα νοικοκυριά έπρεπε να πληρώσουν πολύ περισσότερα για βασικά τρόφιμα.

Τους επόμενους έξι μήνες, ένας στους πέντε Καναδούς αναμένει να προμηθευτεί φαγητό ή γεύματα από έναν κοινοτικό οργανισμό.

Δεδομένου ότι δεν είναι μόνο οι τιμές των τροφίμων που αυξάνονται, οι Καναδοί δυσκολεύονται να βάλουν προûπολογισμό για τρόφιμα, λέει η έρευνα.

Το κόστος μεταφοράς απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών. Ωστόσο, μεταξύ των Καναδών που αγοράζουν φυσικό αέριο, το 94% ανησυχεί πάρα πολύ για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Στέγαση: η ισχυρότερη αύξηση από το 1983
Περίπου το 56% των Καναδών ανησυχούν πολύ για την ικανότητά τους να αντέξουν οικονομικά τη στέγαση ή το ενοίκιο. Τον Απρίλιο του 2022, οι τιμές των κατοικιών προς ενοικίαση και των κατοικιών προς αγορά αυξήθηκαν κατά 7,4% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1983, ανέφερε στην έκθεσή της η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Οι Καναδοί ηλικίας 15 έως 39 ετών ανησυχούν περισσότερο για αυτές τις αυξήσεις από εκείνους ηλικίας 40 ετών και άνω, που έχουν ήδη αγοράσει και μάλιστα πληρώσει για τα σπίτια τους.

Αυτές οι ανησυχίες έχουν οδηγήσει σε αλλαγές συμπεριφοράς. Τους προηγούμενους έξι μήνες, το 39% των ατόμων ηλικίας 15 έως 29 ετών και το 38% των ατόμων ηλικίας 30 έως 39 ετών δήλωσαν ότι είχαν αναβάλει τα σχέδια να αλλάξουν ενοικιαζόμενα καταλύματα ή να αγοράσουν ένα σπίτι.

Αλλαγές συμπεριφοράς
Για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναζήτησαν πωλήσεις τους τελευταίους έξι μήνες. Ταυτόχρονα, το 47% αγόρασε υποκατάστατα, μάρκες ή φθηνότερα είδη και το 45% ανέβαλε την αγορά του ως απάντηση στην αύξηση των τιμών, αποκαλύπτει η έρευνα.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Καναδών έχει επίσης δανειστεί χρήματα από φίλους ή συγγενείς, έχει πάρει περισσότερα χρέη ή έχει χρησιμοποιήσει πίστωση για να καλύψει τα καθημερινά έξοδα.

Οι αυξανόμενες τιμές επηρεάζουν επίσης την ικανότητα των Καναδών να αποταμιεύουν. Περίπου το 24% των Καναδών είπε ότι έπρεπε να βάλουν τις οικονομίες τους για να πληρώσουν τα έξοδά τους. Επιπλέον, το 29% δήλωσε ότι εξοικονομούσε λιγότερα και το 19% δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον σε θέση να το κάνει κάθε μήνα.

Δύο βασικές αιτίες
Η αύξηση των τιμών προκαλείται κυρίως από την αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών και τις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού. Τον περασμένο Μάρτιο, η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις περίμεναν να συνεχιστούν βραχυπρόθεσμα τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και σε ορισμένες περιπτώσεις να επιδεινωθούν, ιδίως όσον αφορά την απόκτηση προϊόντων ή προμηθειών, εγχώρια και διεθνώς, και να διατηρήσουν τα επίπεδα αποθεμάτων.



Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες ,ο πληθωρισμός ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Η άνοδος των τιμών αφορά όλους τους κλάδους, διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας στο δελτίο τύπου του, «οι δείκτες της στέγασης, της βενζίνης και των τροφίμων είναι οι σημαντικότεροι συντελεστές».

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 8,6% σε ετήσια βάση, από 8,3% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που δημοσίευσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Η άνοδος έφτασε στο 1,0% σε ένα μήνα μετά το +0,3% τον Απρίλιο.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα - και γρήγορα» για να επιβραδύνουμε τον πληθωρισμό, είπε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του, υπενθυμίζοντας ότι ήταν η «οικονομική του προτεραιότητα».

Αυτά τα στοιχεία είναι άσχημα για τον Τζο Μπάιντεν λίγους μήνες πριν από μια κρίσιμη εκλογική προθεσμία, η οποία θα δει την ανανέωση μεγάλου μέρους των εκλεγμένων εκπροσώπων του Κογκρέσου.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μειώσει τις τιμές για τον αμερικανικό λαό», δεσμεύτηκε, καλώντας επίσης το Κογκρέσο – το αμερικανικό κοινοβούλιο – να ψηφίσει γρήγορα νομοθεσία για να εμποδίσει τους ναυτιλιακούς μεταφορείς να διογκώσουν τις τιμές.

Κυβέρνηση, Κογκρέσο, κεντρική τράπεζα: «όλοι μας έχουμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον πληθωρισμό», υπογράμμισε.

Επιτέθηκε επίσης στους αμερικανικούς γίγαντες του πετρελαίου, ώστε «να μην χρησιμοποιήσουν τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ως λόγο για να χειροτερέψουν τα πράγματα για τις οικογένειες με υπερβολικά κέρδη ή αυξήσεις. τιμή».

«Η Exxon έχει βγάλει περισσότερα χρήματα από τον Θεό αυτό το τρίμηνο», αστειεύτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά από μια ομιλία του στο λιμάνι του Λος Άντζελες (Καλιφόρνια), κατηγορώντας και πάλι το δεξαμενόπλοιο επειδή δεν αντλούσε περισσότερο πετρέλαιο, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές, για τον απλό σκοπό. για την ενίσχυση των κερδών της.

Ενδιάμεσες εκλογές
Η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση κατηγορεί την οικονομική πολιτική του Δημοκρατικού προέδρου ως πληθωριστική: «στην Αμερική του Τζο Μπάιντεν, τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν τιμές σε είδη πολυτελείας», σύμφωνα με την πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής (RNC), Ρόνα ΜακΝτάνιελ.

Στέγαση, βενζίνη, αεροπορικά εισιτήρια, τρόφιμα, καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είδη ένδυσης, η αύξηση ήταν γενική, περιορίζοντας τις ελπίδες για διαρκή επιβράδυνση του πληθωρισμού, που ξεκίνησε δειλά τον Απρίλιο.

"Οι υψηλότεροι αριθμοί πληθωρισμού αντικατοπτρίζουν μια συνεχή συρροή παραγόντων", δήλωσε η Kathy Bostjancic, επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics.

Οι δυσκολίες εφοδιασμού, που ξεκίνησαν με την πανδημία COVID-19, έχουν οδηγήσει σε άνοδο των τιμών σε όλο τον κόσμο, μια κίνηση που τονίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, ενώ η γενναιόδωρη οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση τόνωσε τη ζήτηση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει το φαινόμενο, ανεβάζοντας τις τιμές της βενζίνης και των τροφίμων.

Επομένως, ο πληθωρισμός σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 είναι 34,6% για την ενέργεια –η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2005– και 10,1% για τα τρόφιμα– τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο του 1981.


Ενώ οι Αμερικανοί εξαρτώνται πολύ από το αυτοκίνητό τους και συχνά προτιμούν μοντέλα που καταναλώνουν καύσιμα, οι τιμές της βενζίνης σπάνε νέα ρεκόρ κάθε μέρα, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 4,986 δολάρια ανά γαλόνι (ή 4,55 λίτρα) την Παρασκευή, έναντι 3.073 δολάρια πριν από ένα χρόνο (+62 %).


Εξαιρουμένων της ενέργειας και των τροφίμων, ο λεγόμενος πυρήνας πληθωρισμός, ωστόσο, παρέμεινε σταθερός σε διάστημα ενός μήνα, στο +0,6%, και μάλιστα επιβραδύνθηκε σε διάστημα ενός έτους, στο +6,0%.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να πείσει την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα βασικά της επιτόκια την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της.

Ο θεσμός βρίσκεται σε κίνηση, με κύριο μοχλό του να περιορίσει τη ζήτηση από καταναλωτές και επιχειρήσεις, μέσω βασικών αυξήσεων επιτοκίων.

Τα έχει ήδη αυξήσει δύο φορές, κατά ένα τέταρτο και στη συνέχεια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο εύρος από 0,75 έως 1,00%.

Η καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να επιβαρύνει την αμερικανική οικονομία, αυξάνοντας ακόμη και τους φόβους για ύφεση. Η ανεργία μπορεί να αυξηθεί ξανά.

«Πρέπει να φοβόμαστε τον στασιμοπληθωρισμό; «, δηλαδή μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλής ανάπτυξης και υψηλού πληθωρισμού, αναρωτιέται ο Gregory Daco, επικεφαλής οικονομολόγος της EY-Parthenon: «όχι, όχι το 2022, αλλά οι κίνδυνοι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι το 2023».

Οποιος νομίζει ότι οι αμερικλάνοι και οι Καναδοί δεν θα πεινάσουν είναι γελασμένοι.Η οικονομική κρίση και η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος έχει χτυπήσει πρωτίστως αυτους ,και αυτοι συνεχίζουν να μας πασάρουν ότι φταίνε οι Ρώσοι!!!!Η εποχή που οι αμερικλάνοι έκοβαν δολλάρια μέρα και νύχτα και πλημμύριζαν τον πλανήτη έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    patari.org Αρχική σελίδα -> Πολιτική συζήτηση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Hellenic (Greek) by Alex Xenias - Διορθώσεις:Αλφόνσος Πάγκας